- 30 Temmuz 2015
- 25.788
- 73.562
- 598
- 35
- Konu Sahibi bayan nihayet
-
- #68.201
Ben toplayıp size getireyim o zaman burası yeri olunca 4 lira olan bile varOoy ne diyosun sibel,bizim pazarlarda 15ten aşagı ham zeytin yok
Işte onun için önce yıkayacaksın sirkeli suda bir saat kadar bekleyeceksin öyle yapacaksın ici çamur olmaz canımDaha önce yaptıklarımız süper oluyordu canım,aynı işte yapıyoruz biz de,Bursalı gelin var ailede,o öğretmişti,sonra o dedi ki,bazı yıl hastalık oluyor zeytinde,bazen de zirai ilaçlar yüzünden öyle.oluyor demişti
Gerçekten o fiyatlarda,babama dedim hatta geçen gün,onu alıncaya kadar yapılmışını alırsın,bir de ne uğraşacaksın diye.Boşuna oralardan,Gemlikten Bursadan gelmiyorlar demekki bizim pazarlara...Ben toplayıp size getireyim o zaman burası yeri olunca 4 lira olan bile var
A bak iyi fikirmiş bu,kalıntıları giderir di miIşte onun için önce yıkayacaksın sirkeli suda bir saat kadar bekleyeceksin öyle yapacaksın ici çamur olmaz canım
Heyyy bende istiyorum.
Yolun düşerse dene. Mihalıç derler,delikli oyy bi de kelle peyniri derlerAaaa ciddi mi hic duymadım vallahi
Ellerine sağlık canım,ziyafet hazırlamışsınafiyet bal şeker olsun...
Birde bursa ve çevresinde olan zeytin bizim zeytinden değil ondan da var burda yetişiyor bizimde var ama ben onun siyahını beğenmiyorum bizim yüz yıllar önce dikilmiş dağ zeytini bursanin gemlik zeytini sonradan aşılamayla yapılmış ziraat zeytini o yüzden de durmuyorGerçekten o fiyatlarda,babama dedim hatta geçen gün,onu alıncaya kadar yapılmışını alırsın,bir de ne uğraşacaksın diye.Boşuna oralardan,Gemlikten Bursadan gelmiyorlar demekki bizim pazarlara...
Çadırı da yeniledim,içine de soba kurdum tamamdırbenim çadır ikinci el sanırım
Bu işe el atmak lazım. Totomuz donuyor:))
Inşallah çok istiyorum böyle bir doğu bir karadeniz birde ortalara bir turla gitmeyi elimde olsa 81 ili gezicemYolun düşerse dene. Mihalıç derler,delikli oyy bi de kelle peyniri derler
Mardin istiyorum ben telkari gümüş takılar var diyeInşallah çok istiyorum böyle bir doğu bir karadeniz birde ortalara bir turla gitmeyi elimde olsa 81 ili gezicem
Biz bir sene öyle yaptık amcam bizden habersiz kurt için ilaç atmış bizde o hafta biraz toplayalım yeşil zeytin yapalım dedik biz topladıktan sonra bi geldi bahçeye ben bunları iki gün önce ilaçladim dedi kaç kova zeytini dökmeye kıyamadık defalarca yıkadım tuzda sirkede beklettin öyle yapıp yedikA bak iyi fikirmiş bu,kalıntıları giderir di mi
Benim hayalim mardin hatay adana gaziantep komple yemeklerinden yiyebilmek bakır şeylerden doldurup gelebilmek birde hatayin sürk peyniri var onu zahterini tuzlu yoğurdunu katıklı ekmeğini alabilmek için sumak ve isot alabilmek için gitmek çok istiyorumMardin istiyorum ben telkari gümüş takılar var diyeKaradeniz eşim de hayran,çok istiyoruz inshallah kısmet olur
Sumak ve zahter burda da var :) İnshallah kısmet olur da gidersin canım sende. Ben en çok takı için istiyorum. Gümüş küpeler,bileklikler bayılırımBenim hayalim mardin hatay adana gaziantep komple yemeklerinden yiyebilmek bakır şeylerden doldurup gelebilmek birde hatayin sürk peyniri var onu zahterini tuzlu yoğurdunu katıklı ekmeğini alabilmek için sumak ve isot alabilmek için gitmek çok istiyorum
Inşallah vallahi benimde bakır şeylere ilgim var takı toka işi beni pek açmıyor kapalı olunca bideSumak ve zahter burda da var :) İnshallah kısmet olur da gidersin canım sende. Ben en çok takı için istiyorum. Gümüş küpeler,bileklikler bayılırım
Asıl zeytin sizinki o zaman,biz ne bilelim,zeytin mi zeytin,o kadar anlamıyoruz ki:))Birde bursa ve çevresinde olan zeytin bizim zeytinden değil ondan da var burda yetişiyor bizimde var ama ben onun siyahını beğenmiyorum bizim yüz yıllar önce dikilmiş dağ zeytini bursanin gemlik zeytini sonradan aşılamayla yapılmış ziraat zeytini o yüzden de durmuyor
Resim gösterdim eşime ,sürk peyniri varmış burda da. Ben kapalı değilim,o yüzden alasım var hep.Inşallah vallahi benimde bakır şeylere ilgim var takı toka işi beni pek açmıyor kapalı olunca bide
Mudanya zeytini güzeldir,Trilye Mudanya'da zati :)Asıl zeytin sizinki o zaman,biz ne bilelim,zeytin mi zeytin,o kadar anlamıyoruz ki:))
Babamın eşek zeytini dediği bir zeytin var,kalamata yapılan hani,birde trilye mi ne,onu biliyorum,gerisi muamma bize
Aaayyy bakın tuzsuzuma,nasıl da düşünür beniInşallah çok istiyorum böyle bir doğu bir karadeniz birde ortalara bir turla gitmeyi elimde olsa 81 ili gezicem,Denizime neleer neler alırım hem de,canım Denizim beniiim,Bakırlaaar,sedef kakma eşyalaaar,neler neleer
Eşşek zeytinini yemem ben tadsiz gelir bana bursa zeytininin çekirdeği cabuk çıkar ve küçük olur bizim zeytinin çekirdeği az daha büyük olur zeytin etli ve yağlı olurAsıl zeytin sizinki o zaman,biz ne bilelim,zeytin mi zeytin,o kadar anlamıyoruz ki:))
Babamın eşek zeytini dediği bir zeytin var,kalamata yapılan hani,birde trilye mi ne,onu biliyorum,gerisi muamma bize
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?