yakami birak okb

Daha onceleri esinin sevgili iken veya evliyken herhangi bi hatasini yakaladinmi bu okb degilde kaybetme korkusu yada ailende yakinen boyle bi durumla karsilastiysan kendinede ayni durum olma korkusu yasayabilirsin

Evlendikten sonra başlamışsa bu durum hastalık mı kocayla kafayı yemek mi bilemedim açıkçası...

Kendi kendine vesvese verme canım benim, ne olur

Felak nas oku,beynin sana oyun oynuyor yenilme kafanda kurma ,kurdukça aklına saçma sapan şeyler getirir Allaha sığın sukret , bak günah boyutunu da yazmissin bu sana engel olsun

Öyle bisey yok de kapat kafanda aklına geldikçe bastır onu farklı şeylerle zor evet ama imkansız değil daha önce de yaptın yine yapacaksin sen

Evinde mutlu bir ömrün olsun amin

Evet aynen oyle oluyor. Sacma sapan bir ayrintiyi dusune dusune buyuk senaryolar yaziyorum. Cok yiprandim. Psikoterapi ne yazik ki bir luks. Cok masrafli. Ama ise yarayacagini bilsem yine de imkanlarimi zorlarim.

Tedavi
Ups! Durum fena! Tedavini sakin aksatma guzelim evliligini heder edersin yazik olur.

Kendine guven, cok guzelim mukemmelim kocam bana asik hayran benden baska kimseyi gozu gormez diye empoze et kendine.
Tedavim bitmisti benim. Cok uzuluyorum. Bu soylediklerini genel anlamda yapiyorum. Genel anlamda mutlu vir evliligim var. Ataklar halinde geliyor. Ve bir kere geldigi zaman aklimdan atamiyorum o kadar zor ki.
Ama tekrar baslamaloyim sanirim.

Beni
Canim Benim korkum aldatilip da bunu bilmemek aslinda. Ya aldatiliyorsam ve esim ustaca gizliyorsa diye. Saglikli oldugum anlarda boyle dusunsbiliyorum. Ama atak geldigi an bi dusunceler ucup gidiyor.

Buy
Allah askina aldatsa ne olur..en fazla ne olur..aldatirsa da aldatsin.. affedersin devam edersin yada bosanirsin..aldatmasa da rahat degilsinki zaten.esine de yazik..
Buyuk konusmayayim ama bazen diyorum ki aldatildigimi gozule gorsem bu kadar aci cekmem herhalde. Bunun takinti olmasi, icimi kemirmesi cok zor. Aldatilmaktan ziyade aldatilip da bilmemekten, bunun gizli kalma ihtimalinden korkuyorum.

Tabinki
Esin hastalığını bilıyor mu?

Benim esim beni terketti bu hastalığı bahane ederek.
Tabi ki biliyor. Atak geldigi zaman bunu gizleyemiyorum ki. Gizlemeye calissam bile o panik halimden anlayabiliyor. Sadece vesvese yaptigim seyler cok uc, cok sacma oldugu zaman -mesala konumda bahsettigim gibi- o zaman takildigim noktayi bilmiyor. Ama atak halinde oldugumu biliyor. Cogu zaman beni teskin etmeye calisiyor, gececek diye teselli veriyor. Bzi zamanlarda da isyan ediyor, kaldiramiyir ve tepki gösteriyor. Destek olmadigi boyle ataklardan sonra psikolojik cokkunlugu daha uzun suruyor.
Sizin icin cok uzuldum. Bu elinizde olan bir sey degildi aslinda. Ama bunu bu hastaligi yasamayan biri anlayamiyor. Zaman zaman ben de esime bunu hak etmiyorsun. Senin de gunlerini zehir ediyorum. Ayrilmak istersen sonuna kadar hakkindir diyorum. O bu sebepten asla ayriligi dusunmeyecegini soyluyor. Ama elbette ki sabri tasabilir.

Bence hemen tedavi olun.sanırım baya ileri seviyeye gelmişsiniz yazık kendinizi yıpratıyosunuz.eşiniz bu dusıncelerden haberdar mı peki
Su an kendimi iyi hissetyigim icin bir daha olmaz gibi geliyor. Her zamanki gibi.Simdilik gitmeyecegim doktora. Ama bir kez daha yasarsam tedaviye devam. Bu arada esim biliyor tabi. O panik halimi gizlemem mumkun olmuyor ne yazik ki.

Daha onceleri esinin sevgili iken veya evliyken herhangi bi hatasini yakaladinmi bu okb degilde kaybetme korkusu yada ailende yakinen boyle bi durumla karsilastiysan kendinede ayni durum olma korkusu yasayabilirsin
Yok esimin hic bir zaman bir yanlisini gormedim. Ama babam bildim bileli annemi aldatir. Hatta 60 yasina geldi hala devam.. Ben de buna bagliyorum.

Cok
cok tesekkur ederim guzel dualarin icin. Uygulamasi zor ama yapmaya calisiyorum. Benim mutlu bir evliligim var. Hic bir sikintim yok aslinda. Su hastaliktan kurtulsam dunyanin en mutlu insani ben olurdum diyorum hep.

Cok

cok tesekkur ederim guzel dualarin icin. Uygulamasi zor ama yapmaya calisiyorum. Benim mutlu bir evliligim var. Hic bir sikintim yok aslinda. Su hastaliktan kurtulsam dunyanin en mutlu insani ben olurdum diyorum hep.

Maşallah o zaman evliliğine ne güzel, bide sanırım.esine yansitmiyorsun böyle dusundugunu, böyle devam et en azından ima ile bile olsa yansıtma

Ne bileyim bunlar aklına gelince yada en basiti tuşları takip ederken kendine tekrarla kocam beni seviyor mutluyuz de, anlıyorum için kemiriyor bu durum

Kendine yazık etme ne olur bak Allah herkese bir omur vermiş onu güzel yaşa, anlatım şeklinden ben bunu başaracaksin diye hissediyorum hadi yanilt kendini. Mesela de ki bugün hiç bu tur bisey dusunmicem ve o gün bunu uygulamaya sok sonra iki gün ic gün e çıkart devam et yavas yavas at bunu

Allahım kolaylık versin inşaallah hayırlı huzurlu günler

Selamlar.
Cok gecmis olsun okb cok zor ama herkeste ortaya cikabiliyor. Esiniz tedaviniz boyunca destekci miydi? Cunku sizden sonra en buyuk katkiyi o saglar.
Eger bu anlattiginiza benzer bir ani bir iki kez daha yasarsaniz tedaviye devam edin ilaca tekrar baslayin derim ben. Simdilik kendiniz kafanizdaki dusuncelerden siyrilmaya calisin, ilac birakildiginda hemen eskisi gibi olunacak diye bir sey yok cunku.

Tabii doktorunuza danismaniz en iyisi olur.

Okb illet bir hastalıktır.
Gider gider geri gelir.
Yıllardır bu hastalıkla mücadele etmiş biri olarak ,en sonunda pes etmiş bir insanım.
Üzgünüm ama beyindeki ilgili hormonun eksikliğinden kaynaklandığını öğrendiğimden beri ,terapilerin nekadar anlamsız ve para tuzağı olduğunuda anladım(eğer okb çok hafif ise faydalı olabilir belki ,bakış açısı değiştirilerek).
İlaç kullanmak zorundaydım hep ve kullandım.
Zaten ilaç kullanırkende hamile kaldım başka çarem yoktu(kesinlikle önermem)
Ama ne olduysa ,gebeliği öğrenir öğrenmez korka korka hemen kestik ve 9 ay boyunca hiç kaygı bozukluğu yada panik atak geçirmedim.
Yarın sezeryana giricem ve herkes kadar korkum ve heyecanım mevcut.
Ki korkularım , hastalık ,kan,ameliyat,dikiş ,hamilelik üstüneydi.
Neyse ilaç kullanmanız gerekliyse kullanın çekinmeyin.
Çnkü tedavi edilmeyen pskolojik raatsızlık sizi dahada dibe çeker.
Son olarak,asla kendiniz tek başınıza tedavi etmeye çalışmayın,bakmayın siz o kendi beyninde bitiyo halledersin diyenlere.
Olmuyo malesef ,cebelleştikçe saplanıyosun.
Nyse selametçe kurtulun inşAllah.

Merak ettim eşiniz çokmu mükemmel bir erkek kadınların ayılıp bayılacağı cinstenmi ?

Yok esimin hic bir zaman bir yanlisini gormedim. Ama babam bildim bileli annemi aldatir. Hatta 60 yasina geldi hala devam.. Ben de buna bagliyorum.
Bencede bosuna ilaclarini icme bence psikolaga git ve terapi al guvensizlik sorununa care bul canim

Siz nasıl atlattiniz okb yi

Tedaviye geri dönün. Paranoyalar oluşturmaya başlamışsınız bile.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…