Daha onceleri esinin sevgili iken veya evliyken herhangi bi hatasini yakaladinmi bu okb degilde kaybetme korkusu yada ailende yakinen boyle bi durumla karsilastiysan kendinede ayni durum olma korkusu yasayabilirsinMerhaba. Daha once actigim konularim da var. 1 seneyi askin bir suredir okb ile bogusuyorum. Benim bir tek takintim var o da esim tarafindan aldatilma korkusu. Bu rahatsizligim icin 9 ay kadar ilac kullandim. Kendimi epey iyi hissediyordum. Ve doktor kontrolunde ilaci biraktim. Ama yine nuksetmeye basladi.
Yakin cevremdeki insanlardan şüpheleniyorum. Utanarak soyluyorum bir komsumdan mesela. Normalde yakin arkadasim ama bazi anlar geliyor ki ya esimle aralarinda bir sey varsa diye korkuyorum.
Mesela yaklasik iki haftadir cok iyiyken dun aksam o arkadasimi telefonla aramam icap etti. Sarjim olmadigi icin esime dedim Elif'i senden arayayim diye. arkadasimin numarasini esime soylemeye basladim ve ayni anda aklima durduk yere su geldi: Esimin Elif'le arasinda bir sey varsa numarasini el aliskanligiyla ben rakamlari soylemeden girebilir dikkatli bakayim dedim. Yavas yavas numaralari soylerken tuslara ben soylemeden once yazdi gibi geldi. Aksamdan beri o ani hatirlamaya emin olmaya calisiyorum. Benden once mi yazdi sonra mi diye? Cok ama cok sacma. Peki neden aklimdan atamiyorum. Niye gunumu zehir ediyorum kendime?
Bu arada "neden suphelendigin biriyle arkadaslik ediyorsun"diyebilirsiniz. Ama bu genelde olan bir durum degil. Gelip geciyor. Sonra da cok sacma geliyor.
Ben ne yapacagim? Hem esimin hem arkadasimin gunahini aliyorum. Ama yasadigim sey bor hissetme mi kuruntu mu? Hatta ben okb hastasi miyim? Yoksa gercekleri mi hissediyorum? sorulariyla boguyorum kendimi. Yasama sevincim kalmadi.
Evet aynen oyle oluyor. Sacma sapan bir ayrintiyi dusune dusune buyuk senaryolar yaziyorum. Cok yiprandim. Psikoterapi ne yazik ki bir luks. Cok masrafli. Ama ise yarayacagini bilsem yine de imkanlarimi zorlarim.okb ilac tedavisi ve psikoterapiyle tedavi ediliyor,tek ilacla gecmiyor cok duzgun bir uzman lazim.doktor nusret kayanin okb icin yasam enerjisinin bosa harcanmasi demektir gibi bir yazisini okumustum,olayin ozeti kesinlikle bu bence de...bu tarz dusunceleri kafanizdan atin diyemeyecegim cunku kolay degil kendimden biliyorum.en dandik ayrintidan atlaya atlaya o konunun ortasinda bulabiliyor insan kendini.bugun esin aldatmasindan korkma konusu yarin baska birsey olacak.
Tedavim bitmisti benim. Cok uzuluyorum. Bu soylediklerini genel anlamda yapiyorum. Genel anlamda mutlu vir evliligim var. Ataklar halinde geliyor. Ve bir kere geldigi zaman aklimdan atamiyorum o kadar zor ki.Ups! Durum fena! Tedavini sakin aksatma guzelim evliligini heder edersin yazik olur.
Kendine guven, cok guzelim mukemmelim kocam bana asik hayran benden baska kimseyi gozu gormez diye empoze et kendine.
Canim Benim korkum aldatilip da bunu bilmemek aslinda. Ya aldatiliyorsam ve esim ustaca gizliyorsa diye. Saglikli oldugum anlarda boyle dusunsbiliyorum. Ama atak geldigi an bi dusunceler ucup gidiyor.Çok geçmiş olsun canım anlıyorum seni
Böyle korkulara kapılma doktora giymeyi ilaç kullanmayı ihmal etme
Aldatan zaten kendini aldatır öyle bir şey varsa er geç çıkar ortaya böyle şeylerle üzme kendini :)
Buyuk konusmayayim ama bazen diyorum ki aldatildigimi gozule gorsem bu kadar aci cekmem herhalde. Bunun takinti olmasi, icimi kemirmesi cok zor. Aldatilmaktan ziyade aldatilip da bilmemekten, bunun gizli kalma ihtimalinden korkuyorum.Allah askina aldatsa ne olur..en fazla ne olur..aldatirsa da aldatsin.. affedersin devam edersin yada bosanirsin..aldatmasa da rahat degilsinki zaten.esine de yazik..
Tabi ki biliyor. Atak geldigi zaman bunu gizleyemiyorum ki. Gizlemeye calissam bile o panik halimden anlayabiliyor. Sadece vesvese yaptigim seyler cok uc, cok sacma oldugu zaman -mesala konumda bahsettigim gibi- o zaman takildigim noktayi bilmiyor. Ama atak halinde oldugumu biliyor. Cogu zaman beni teskin etmeye calisiyor, gececek diye teselli veriyor. Bzi zamanlarda da isyan ediyor, kaldiramiyir ve tepki gösteriyor. Destek olmadigi boyle ataklardan sonra psikolojik cokkunlugu daha uzun suruyor.Esin hastalığını bilıyor mu?
Benim esim beni terketti bu hastalığı bahane ederek.
Su an kendimi iyi hissetyigim icin bir daha olmaz gibi geliyor. Her zamanki gibi.Simdilik gitmeyecegim doktora. Ama bir kez daha yasarsam tedaviye devam. Bu arada esim biliyor tabi. O panik halimi gizlemem mumkun olmuyor ne yazik ki.Bence hemen tedavi olun.sanırım baya ileri seviyeye gelmişsiniz yazık kendinizi yıpratıyosunuz.eşiniz bu dusıncelerden haberdar mı peki
Yok esimin hic bir zaman bir yanlisini gormedim. Ama babam bildim bileli annemi aldatir. Hatta 60 yasina geldi hala devam.. Ben de buna bagliyorum.Daha onceleri esinin sevgili iken veya evliyken herhangi bi hatasini yakaladinmi bu okb degilde kaybetme korkusu yada ailende yakinen boyle bi durumla karsilastiysan kendinede ayni durum olma korkusu yasayabilirsin
Bilemediyseniz bosverin bence. Bilincsiz insanlar bu hastaligi yasayanlara cok zarar veriyor cunku. Sandiginiz kadar basit degil bu.Evlendikten sonra başlamışsa bu durum hastalık mı kocayla kafayı yemek mi bilemedim açıkçası...
cok tesekkur ederim guzel dualarin icin. Uygulamasi zor ama yapmaya calisiyorum. Benim mutlu bir evliligim var. Hic bir sikintim yok aslinda. Su hastaliktan kurtulsam dunyanin en mutlu insani ben olurdum diyorum hep.Kendi kendine vesvese verme canım benim, ne olur
Felak nas oku,beynin sana oyun oynuyor yenilme kafanda kurma ,kurdukça aklına saçma sapan şeyler getirir Allaha sığın sukret , bak günah boyutunu da yazmissin bu sana engel olsun
Öyle bisey yok de kapat kafanda aklına geldikçe bastır onu farklı şeylerle zor evet ama imkansız değil daha önce de yaptın yine yapacaksin sen
Evinde mutlu bir ömrün olsun amin
Cok
cok tesekkur ederim guzel dualarin icin. Uygulamasi zor ama yapmaya calisiyorum. Benim mutlu bir evliligim var. Hic bir sikintim yok aslinda. Su hastaliktan kurtulsam dunyanin en mutlu insani ben olurdum diyorum hep.
Bencede bosuna ilaclarini icme bence psikolaga git ve terapi al guvensizlik sorununa care bul canimYok esimin hic bir zaman bir yanlisini gormedim. Ama babam bildim bileli annemi aldatir. Hatta 60 yasina geldi hala devam.. Ben de buna bagliyorum.
Siz nasıl atlattiniz okb yitakıntılarım sadece bu yöndemi benim birden fazla takıntım vardı inan çıldırıyordum resmen.dua edemezdim edemedikce tekrar tekrar etmeye calisirdim,aileme bişey gerçek korkusu bunun yaninda eşimin bekarken ki hayatı üstüne çok gitmisimdir bu konuda şükür atlattım ama slklntl stres anında tekrardan gucsuzleseblilyosun mesela şuan ocağa,musluğu kapadım mi diye defalarca bakarım bunada sukurilaçsız devam gidebildiğin yere kadar ilaç zaten ayrı bi slklntl onuda kullanan bilir..inşallah sende atlatırsın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?