Yakın akraba cenazesi

Son derece haklilar. Evet verdikleri tepkiler cok agir ama yasadiklari acinin büyüklügüne bagladim ben. Öz be öz halanin cenazesine de gidilir ama yaa.. esim gelemedi, 7 saat yoldu, kuzen dügünüydü, tatildi.. bunlar topyekün gecersiz bahaneler.

Kuzenleriniz sitem etmenin dozunu hayli abartmış. Öte yandan sizin bahaneleriniz bana çok çok gereksiz geldi. Madem halanizdi madem o kadar yakindiniz hiç mi hatır gönül yok gidemediniz? Sonrasında da hep bahaneler arkasına saklanıp eşinizi öne sürmüşsünüz ama isteyen giderdi. Onlar abartmış ama siz de çok büyük ayıp etmişsiniz.

İş arkadaşımın annesi yoğun bakımda iki güne bir arıyorum. Halamı sevmem ama ölürse ilk gidenlerden olurum.
Kocamın kuzeninin düğününe kendim gitmem onu gönderirim ki o da gitmez. Haksızsınız. Baştan sona, keyifçilik yapmış sonra ama kardeşim demişsiniz.
Son bedduaya kadar onlar da haklı, beddua olmamış. Bu saatten sonra düşerseniz tekmeniz hazır, daha da hayır görmezsiniz birbirinizden.

Oha.
Tamam ayıp etmişsiniz. Otobüsle de olsa gider insan halasının cenazesine. Çocuk demişsiniz. Bebek değilse bence gidilir ya. Kırılmışlar haklılar. Benim kuzenim yapsa araya soğukluk girer. Bu kadarmış verdiği değer derim daha da mesafe koyarım.
Ama Kan davasına çevirmek çok saçma olmuş.
Ben kuzenlerimle özelimi paylaşmamayı çok uzun zaman önce öğrenmiştim.
Sizinki de bayağı acı tecrübeyle olmuş. Kuzenler hiçbir zaman kardeş gibi olmuyor ne yazık ki.

evet siz de hata var hadi cenazeye gidememissiniz esinizin izninde duğun tatil gezmissiniz yanlarina gidip başsaglıgi vermeliydiniz.

Fakat kuzenlerinizde konuyu abartmiş. Allah uzun omurler versin anneme bir sey olsa dayimin kizi aklima gelmez benim uzuntuden acidan. onun benim yanima gelip gelmemesi annemi bana geri vermez tepkileri bedduaları çok abartı.

Düğünler ve tatiller önceden planlanıp izin alınan şeyler. Ama cenazeler anlık, malesef şartlar elvermezse gidemeyebilir insan. Uzaksa, imkan yoksa.
Halanız, elbette çok istemişsinizdir, kendimden düşünüyorum, kahrolurum.
Ama olmayınca olmaz. Eşinize bağımlısınızdır, uzaksınızdır falandır filandır.
Az önce yazdığım gibi bu süreçte kuzenlerin gönlünü alabildiniz mi yeterince. Telefonla falan.
Acınızı yaşadınız mı birlikte.
Geleceğim dediniz mi.
Bunlar hassas noktalar...
Bu kadar kinlenmeleri fazla geldi bana.
Eğer hassasiyet gösterdiyseniz..
😔

beddua kısmı kötü olsa da çoook haklılar.
ve sizin sunduklarınız sadece kocaman bahaneler.
bizim memlekette kuzen olmak gerçekten kardeşliktir mesela. ben de böyle birşey yapsam aforoz edilirim.
annem vefat etti, 40 ı çıkmadan kuzeni (teyzesinin kızı) kendi kızının sözünü yaptı. anneannem de ben de gönül koyduk. çok büyük mecburiyet olmazsa asla arabama almam mesela bir yerlere gelinip gidilirken ki yakın oturuyoruz. gece yarısı bile olsa umrum olmaz, taksiye binin benim yolum ters derim. ki neredeyse 4 sene geçti. ama bu terbiyesizliği hazmedemiyorum halen.
çünkü benim annem benden ayırmadı, maddi manevi kardeş gibi davrandı.
annenizi kaybedip böyle davranışlar görmediyseniz çok garip gelebilir bu inat. inanın yaşamayan anlayamaz. yaşayan da çok derin hisseder.

Öfff b.k beyinli insanlar.
İyi ki de gitmemissin,bak,özlerini gördün.
Sanki sen gitsen anneleri mi dirilecek? Ateş yine düştüğü yeri yakacak. Sırf simarikliktan saçma sapan tepki vermişler. Asla takılma,sana beddua edene de uzulme

şımarıklık değil asla. inan yaşamayan için anlaması zor bir his. eğer cidden yakınsa ve yanında olmuyorsa o yokluk hissi çok ağır.
zaten herhangi birine değil en yakın olduğuna bu derece kırılırsın.
ayrıca ölümün bekler tarafı yoktur. düğün için sonradan da kutlama yapabilirsin çünkü mutlu bir olaydır ama ölüm acısında yanında olmamak - gerçekten hastalık gibi bir şey yoksa - telafi edilir şey değildir.

Şunu merak ettim ben. Sizin dışınızda ailenizden giden oldu mu? Babanız mutlaka gitmiştir. Başka bir kardeşiniz var mı? Mesela o gitti mi? Pandemi döneminde bütün ailenin gitmesi bana anlamlı gelmiyor. Burada çok diyen olmuş gitmeliydiniz diye. 7-8 saatlik yolu pandemi döneminde otobüsle ve çocukla gitmek istememiş olabilirsiniz. Eşinize kızdım doğrusu. Sizi zor durumda bırakmış. Gitmediniz ama her gün aradınız mı telefonla mesela? Tatil öncesi gitseydiniz iyi olurdu. Onların tepkileri abartılı olmuş, muhtemelen yas döneminde yaşanan öfkeden kaynaklanıyor. Bence bir süre bekleyin. Olaylar soğuyacaktır ama eskisi gibi olur musunuz bilemem. Bu arada düğüne gitmemeniz gerekiyordu. Eşinize tepki de olurdu üstelik. Düğün yol üstü olsa bile, ben arabada beklerim sen uğra deseniz daha iyi olurdu.

Evet alinma sebepleri tam da sizin soylediginiz konu ama memlekete döndügümüz gun esimi ugratamadim iste :( bisuru kavga ettik hatta bu sebepten ve bana tatil dönüşü kalacaksin iste zaten ugrariz bi ara dedi, ve benimde basiretim baglandi o an inip arabadan gitseydim keske :( ve hemen onun ertesi günüde rezervasyonumuz vardi tatile gittik. Yani tüm bunlar bu yasananlari hakettigim anlamina mi geliyo, gercekten kafam karmakarisik, bi yandan engellendim konusulmuyorum, bi yandan butun sirlarimi ortaya döktüler.. daha esimin bu beddualardan vs haberi yok, olsa kan çikar eminim.. ama cok cok uzuluyorum, kardes gibi buyudugum kuzenimle boyle olmasi cok aci..

Bedduları ya da gidip sırrınızı açıklamaları mantıklı bulunamaz, kabul edilemez.

Ama kardeş gibi büyüdüğünüz kuzeninizin annesi ölürse, bi zahmet cenazeye gidin. Yani 2 yaş sendromlu çocukla otobüs yolculuğu yapamadım diyorsunuz. Bu kadar yakınsanız, yapacaktınız. Evet çile olacaktı, ama bizim için önemli olan insanlar için o çileyi çekiyoruz.

Bi de aynı memlekete gidip uğramadan düğüne gidip, bi de üstüne tatile gitmek hiç akıl mantık işi değil.

Ben de olsam, merhaba-merhaba düzeyine çekerdim ilişkiyi.

Ben şunu anlamiyorum ben annemi kaybedicem ve kim gelmis diye mi dusunecem ya.ben mi tuhafim bilmiyorum,sevdigim birini kaybettiysem kimin geldiginin ne onemi var.yok şu aramadi şu gelmedi diye dusunmem acimi yasarim.
Acı tek başına yaşanmıyor çünkü. Zor günümde yanımda olmayan hayatımda olmasa da olur.

Öfff b.k beyinli insanlar.
İyi ki de gitmemissin,bak,özlerini gördün.
Sanki sen gitsen anneleri mi dirilecek? Ateş yine düştüğü yeri yakacak. Sırf simarikliktan saçma sapan tepki vermişler. Asla takılma,sana beddua edene de uzulme
Şımarıklık mı? O zaman neden akrabalık diye birşey var ki? Herkes çöpsüz üzüm takılsın. Düğünüme gelsin altınımı taksın demiştir ama konu sahibi. O zaman halası olmuştur 👍

bizim memlekette kuzen olmak gerçekten kardeşliktir mesela. ben de böyle birşey yapsam aforoz edilirim.
annem vefat etti, 40 ı çıkmadan kuzeni (teyzesinin kızı) kendi kızının sözünü yaptı. anneannem de ben de gönül koyduk. çok büyük mecburiyet olmazsa asla arabama almam mesela bir yerlere gelinip gidilirken ki yakın oturuyoruz. gece yarısı bile olsa umrum olmaz, taksiye binin benim yolum ters derim. ki neredeyse 4 sene geçti. ama bu terbiyesizliği hazmedemiyorum halen.
annenizi kaybedip böyle davranışlar görmediyseniz çok garip gelebilir bu inat. inanın yaşamayan anlayamaz. yaşayan da çok derin hisseder.
Aynısını ben de yazdım Ast. Ben de halamın cenazesine gitmesem, babamın ailesi aforoz eder beni. Düğünüm olsa gelmezler, o kadar diyeyim. Affı yok, telafisi de olmaz. Eğer ki gitmiyorsam bunu göze almam gerekir.
Bizde bir de en yakınlar bir hafta cenaze evinde kalırdı koronadan önce. Onda bile erken giden olursa ayıp karşılanırdı düşün. En yakınından bekler insanlar, bulamayınca da darılırlar haliyle. Kimden bekleyecek hem, ebeveynleriniz kardeş ya hu. Bir zahmet ölüde, bayramda, düğünde gitmeniz lazım küslük gibi bir durum yoksa. Gitmiyorsanız da silmiş oluyorsunuz. Bu kadar net aslında.

Merhabalar. Bikaç ay önce halam vefat etti, Eşim izin alamadi arabayla gitme şansim yoktuz otobusle 7 8 saatlik yolu cocugumla goze alamadim ve bi sekilde gidemedim. Kuzenimle cok yakindik, yaninda olmak cok istedim yedim bitirdim kendimi ama gidemedim iste. Esim söz verdi ilk izinde seni yanlarina goturucem diye, izne ciktigimiz günde esimin kendi kuzeninin dügünü vardi ve yine gidemedik o gün. Hemen pesinden ertrsi gün tatil ayarlamistik ta bikac ay oncesinden, tatile gittik ve bunu bi sekilde duydular halamin cocuklari.
Tatilimizin son gecesi bana cok agir mesajlar atti kuzenim yanimizda olmadin gelmedin vs diyez haklisin dedim cok haklisin ama gelemedim.. eşim ugramadi dedim, ne yapayim elimden bisey gelmedi.. sonra konusmalarimizi abilerine ablalarina gostermis ve beni silip engellemisler.. yine hata bende dedim beni engelledikleri halde tatilden döndügüm gibi kapilarina gittim ama yuzume bile bakilmadi.. sonra büyük kuzenim babamin yanina gitmis, ( ve ben bundan 5 6 yil once esimle bi olay yasamistim babamlara duyurmamak icin sakinlesmek adina simdi bahsedecegim kuzenim olan abim yerine koydugum kisinin evine gittim, derdimi anlattim esiyle dinlediler konustuk rahatladim ve evime dondum kimse duymadan) herneyse bu konuyu kuzenim babama anlatmis, iste kizinin hicbiseyinden senin haberin yok sen neyi biliyosunki vs diye herseyi dökmüş ortaya.
Simdi babam bana mesafeli sen neden bana gelmedinde milletin agzina sakiz yaptin beni diyo.
Esim kiziyo kendini cok ezdirdin neden boyle biseye izin verdin diye.
Kuzenlerimin bi kisminda halen engelliyim, bi kısmı zoraki konusuyo, bi kismi görmezden geliyo.
Vicdanimsa cok huzursuz, nasil gidemem halamin cenazesine diye, ama elimde olmayan sebeplerdi ve sonucu böyle mi olmaliydi :KK43: ne yapmam lazim lutfen akil verin.. umursamayim diyorum icim icimi yiyo kimseye anlatamiyorum kendimi.. benimle yasit olan kuzenim baya agir konustu oysa, bu ölüm bi bize yok goreceksin sende dedi. En kisa sürede seninde eşin anne acisini görsün dört gözle o ani bekliyorum anca o zaman icim sogur size dedi. Asla eşin evimize girmesin adim atmasin dedi. Yani haklilik paylari var evet ama ben napayim simdi :KK43:
Bu ne ya baya edepsiz bi hala cocuklarin varmis kirilir insan haklilar gonul koyar kuser mesafe koyar ama yok sirri ortaliga dokmeler yok eve almamalar beddular falan cok abartmislar.

Sınanılmayan acılar üstüne konuşmak kolaydır derler.
İnsan bir doğum sonrası birde ölüm sonrası yaşadıklarını unutmuyor.

Bedduları ya da gidip sırrınızı açıklamaları mantıklı bulunamaz, kabul edilemez.

Ama kardeş gibi büyüdüğünüz kuzeninizin annesi ölürse, bi zahmet cenazeye gidin. Yani 2 yaş sendromlu çocukla otobüs yolculuğu yapamadım diyorsunuz. Bu kadar yakınsanız, yapacaktınız. Evet çile olacaktı, ama bizim için önemli olan insanlar için o çileyi çekiyoruz.

Bi de aynı memlekete gidip uğramadan düğüne gidip, bi de üstüne tatile gitmek hiç akıl mantık işi değil.

Ben de olsam, merhaba-merhaba düzeyine çekerdim ilişkiyi.

aynı fikirdeyim. değer verdiğimiz insanlar için böyle zamanlarda gözümüzde normalde büyüyecek şeyleri yapmamız gerek, ki zaten içimizden de gelir.
ha konu corona ise pandemi de düğüne ve tatile gittiği için bu da bahane sayılamaz mesela.

Şunu merak ettim ben. Sizin dışınızda ailenizden giden oldu mu? Babanız mutlaka gitmiştir. Başka bir kardeşiniz var mı? Mesela o gitti mi? Pandemi döneminde bütün ailenin gitmesi bana anlamlı gelmiyor. Burada çok diyen olmuş gitmeliydiniz diye. 7-8 saatlik yolu pandemi döneminde otobüsle ve çocukla gitmek istememiş olabilirsiniz. Eşinize kızdım doğrusu. Sizi zor durumda bırakmış. Gitmediniz ama her gün aradınız mı telefonla mesela? Tatil öncesi gitseydiniz iyi olurdu. Onların tepkileri abartılı olmuş, muhtemelen yas döneminde yaşanan öfkeden kaynaklanıyor. Bence bir süre bekleyin. Olaylar soğuyacaktır ama eskisi gibi olur musunuz bilemem. Bu arada düğüne gitmemeniz gerekiyordu. Eşinize tepki de olurdu üstelik. Düğün yol üstü olsa bile, ben arabada beklerim sen uğra deseniz daha iyi olurdu.

pandemi döneminde düğün ve tatil sıkıntı oluyor ama.. bence virüsü bahane etse daha da kötü.

Back
X