Yakın akrabam ve bedduası

x_girl_y0

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2012
2.905
2.327
198
Hanımlar merhaba. Sizlere bir sorundan bahsedeceğim, değişik fikirlere ihtiyacım var.

1. dereceden bir akrabamın kardeşim ve bana beddua ettiğini öğrendik. Bu kişi baba tarafımdan birisi ve bu bedduayı babam vefat ettikten 6 ay sonra falan yapıyor (güya biz çok çektirmişiz babama, asla böyle birşey sözkonusu bile olamaz) Ben beddua ettiğini bilmeden, her kandilde simidimi aldım gittim, cumaları aradım cumasını kutladım, bayramda gittim, düğün yaptılar her fırsatta koşturdum vs. Kısacası yüzümüze gülmüşler ve arkamızdan konuşmuşlar.

Aslında daha çok şeylerini gördüm, ama yaşlı insan dedim, boşver dedim kendi kendime. Ama biz bu kadar iyi niyetliyken, beddua da nesi? Ve şimdi bu akrabam beni aradı, akşama yemeğe gelin hemde kurban etinizi verelim dedi. Ha bu arada bayramda ilk gün aradım kutladım, ikinci günü öğlen gelelim mi diye aradım etle uğraşıyoruz akşam gelin dediler, akşam gittik. Bir akrabam ChocolateMilk in kurban payını ver istersen dedi, beddua eden kişi de "etleri daha ayırmadım, ayırayım öyle" dedi. Bende "ne eti canım buraya et istemeye gelmedik ki, elinizi öpmeye sohbete geldik" dedim. Bende şimdi arayınca, ne eti canım bayram bitti gitti düşünme böyle şeyler falan dedim. Sonra ısrar etti illa yemeğe gelin diye.

Açıkcası içim almıyor. Yuvam yıkılsın diye beddua eden birinin yemeğini yemek. Kırmakta istemiyorum. Belki çaya geliriz dedim.

Bu arada eşim bu beddua işini bilmiyor, ben yaşlı insan diye geçiştirmeye çalışsam da o belki tamamen uzak durmak isteyebilir. Eşime söyleyemediğim içinde, onun gözünde de huzursuzluk çıkartan olmak istemiyorum çünkü eşime falan hep iyi davranırlar.

Siz ne dersiniz hanımlar? Sanırım akşama çaya gideceğiz, ama içimden gelmiyor, onları kırmakta istemiyorum. Off

Okuduğunuz için teşekkür ederim, karışık anlattıysam kusura bakmayın lütfen :(

Söyleseniz inkar edecekler ortalık karışacak söylemeseniz içinizde birikecek.
Uzak dursanız en iyisi, beddua döner dolaşır sahibini bulur ondan korkmayın ama karşınızdakinin hakkınızda kötü düşündüğünü bilirken yüzünüze güldüğünü görmek çok zor.
Mesele beddua değil,o zaten onun gönlüne kalmış şey değil,mesele niyeti.

Sanırım akşama çaya gideceğiz, ama içimden gelmiyor, onları kırmakta istemiyorum.

Bazen bazı insanları kırmak gerekiyor.

Hanımlar merhaba. Sizlere bir sorundan bahsedeceğim, değişik fikirlere ihtiyacım var.

1. dereceden bir akrabamın kardeşim ve bana beddua ettiğini öğrendik. Bu kişi baba tarafımdan birisi ve bu bedduayı babam vefat ettikten 6 ay sonra falan yapıyor (güya biz çok çektirmişiz babama, asla böyle birşey sözkonusu bile olamaz) Ben beddua ettiğini bilmeden, her kandilde simidimi aldım gittim, cumaları aradım cumasını kutladım, bayramda gittim, düğün yaptılar her fırsatta koşturdum vs. Kısacası yüzümüze gülmüşler ve arkamızdan konuşmuşlar.

Aslında daha çok şeylerini gördüm, ama yaşlı insan dedim, boşver dedim kendi kendime. Ama biz bu kadar iyi niyetliyken, beddua da nesi? Ve şimdi bu akrabam beni aradı, akşama yemeğe gelin hemde kurban etinizi verelim dedi. Ha bu arada bayramda ilk gün aradım kutladım, ikinci günü öğlen gelelim mi diye aradım etle uğraşıyoruz akşam gelin dediler, akşam gittik. Bir akrabam ChocolateMilk in kurban payını ver istersen dedi, beddua eden kişi de "etleri daha ayırmadım, ayırayım öyle" dedi. Bende "ne eti canım buraya et istemeye gelmedik ki, elinizi öpmeye sohbete geldik" dedim. Bende şimdi arayınca, ne eti canım bayram bitti gitti düşünme böyle şeyler falan dedim. Sonra ısrar etti illa yemeğe gelin diye.

Açıkcası içim almıyor. Yuvam yıkılsın diye beddua eden birinin yemeğini yemek. Kırmakta istemiyorum. Belki çaya geliriz dedim.

Bu arada eşim bu beddua işini bilmiyor, ben yaşlı insan diye geçiştirmeye çalışsam da o belki tamamen uzak durmak isteyebilir. Eşime söyleyemediğim içinde, onun gözünde de huzursuzluk çıkartan olmak istemiyorum çünkü eşime falan hep iyi davranırlar.

Siz ne dersiniz hanımlar? Sanırım akşama çaya gideceğiz, ama içimden gelmiyor, onları kırmakta istemiyorum. Off

Okuduğunuz için teşekkür ederim, karışık anlattıysam kusura bakmayın lütfen :KK43:
Cok abartiyorsunuz beddua meselesini bence. Ozellikle kk da. Zaten haketmediysen o bedduayi sana gelmez, doner dolasir beddua edeni bulur.
Bu akrabaniz amcaniz halaniz filansa gormezden gelin. O yastaki bir insani deyistiremezssiniz. Size direk bir zarari dokunmuyorsa yasina ve akrabaliga hurmet bayramlarda gidip elini opun.
Cok sIkI fIkI olmaya da luzum yok zaten.

Beddua ettiklerini size kim söyledi? Kesin mi yani?
Eğer gerçekse hiç gitmezdim. Çok nadir bazı ortamlarda konuşur ama mesafeli dururdum.
Eşime de gitmek istemediğimi açık açık söylerdim. Nefret ederim ikiyüzlü insanlardan.

beddua ettiğini biri size anlatmış anlaşılan.

belki abartarak anlatmıştır, belki de tamamen iftira atmıştır, olamaz mı?

ay bilemedim, yine de soğumakta haklısınız.

Akrabalar hep konuşurlar bilip bilmeden. Akrabanın yaptığını akrep yapmazmış. Bence mesafeli olun.

Her türlü dedikodu tahmin ederdim, bu beddualara çok şaşkınım. Kendi kanından birinden duymak çok tuhaf. İster istemez kalbim mesafe koydu.

Söyleseniz inkar edecekler ortalık karışacak söylemeseniz içinizde birikecek.
Uzak dursanız en iyisi, beddua döner dolaşır sahibini bulur ondan korkmayın ama karşınızdakinin hakkınızda kötü düşündüğünü bilirken yüzünüze güldüğünü görmek çok zor.
Bazen bazı insanları kırmak gerekiyor.

Aslında daha neler var neler. Yani doğru bildiğimiz şeyleri gelip yüzümüze öyle güzel inkar ediyorlar ki... ZAten söylesek şok olurlar nasıl duydunuz diye, hastanelik olurlar o vebali alamam. Aslında en korktuğum o, dönüp dolaşıp kendilerini bulması, yeni evli kuzenim var mesela o eşiyle anlaşamasa ben çok üzülürüm, çünkü seviyorum onu. Ama gerçekten çok zor, sırf kullanmak için yüzümüze gülmeleri :(

beddua ettiğini biri size anlatmış anlaşılan.

belki abartarak anlatmıştır, belki de tamamen iftira atmıştır, olamaz mı?

ay bilemedim, yine de soğumakta haklısınız.

İftira değil çünkü, birbirinden haberi olmayan iki kişiden duyduk. Aslında anlatmayacaklardı, annem kadıncağız öyle iyi niyetli birşey düşünmüş ki onlar için, o anlatan kişi de, kendini paralama onlar için çok iyi niyetlisin ama tüm insanların içinde hakkınızda birsürü beddua ettiler, inan benim içim almadı o yüzden söylüyorum ama yemin ver demiş.

Aslında daha neler var neler. Yani doğru bildiğimiz şeyleri gelip yüzümüze öyle güzel inkar ediyorlar ki... ZAten söylesek şok olurlar nasıl duydunuz diye, hastanelik olurlar o vebali alamam. Aslında en korktuğum o, dönüp dolaşıp kendilerini bulması, yeni evli kuzenim var mesela o eşiyle anlaşamasa ben çok üzülürüm, çünkü seviyorum onu. Ama gerçekten çok zor, sırf kullanmak için yüzümüze gülmeleri :KK43:

Bakın siz hala ne kadar iyi niyetlisiniz.o eşiyle anlaşamasa üzülürüm diyorsunuz.
Bu kötülüğü kendinize yapmayın o zaman,illa kavga gürültü gerekmiyor hele yaşlılarsa,sessizce mesafe koyun.
Böylelikle ne kendinizi kullandırın ne kalp kırın..

Birbirinden haberi olmayan 2 farklı akrabamızdan duyduk. Kadın zaten sizin dedikodunuzu yaptılar diye gelmedi, annem iyi niyetli birşey yapmış o da kendini paralama bu kadar bu dedikodular var demiş.

Anladım. O an cenazenin üzüntüsü için ağızdan öylesine çıkmış bir şey olabilir mi acaba?
Yine de insan hazmedemiyor tabiki.

Bakın siz hala ne kadar iyi niyetlisiniz.o eşiyle anlaşamasa üzülürüm diyorsunuz.
Bu kötülüğü kendinize yapmayın o zaman,illa kavga gürültü gerekmiyor hele yaşlılarsa,sessizce mesafe koyun.
Böylelikle ne kendinizi kullandırın ne kalp kırın..

Ayy üzülmezmiyim hiç, 2 yaş küçük benden bir de yeni bebekleri oldu. ZAten beddua eden kişi bebekleri olduktan sonra onların evine çok girip çıktı, kuzenimle eşinin arası bozuldu. Sonra kocası, kuzenimi biraz uzak tuttu onlardan, hatta bayramda alıp tatile gitti, ailesi yüzünden yalnız kalamadılar diye. Aynen zaten yüzgöz olmak istemem, Allah akıl fikir versin diyorum onlar için.

Kullandırma meselesinde eşim çok iyi niyetli, hemen atlıyor, ben gelirim yaparım ederim götürürüm vs diye. Ama benim gücüme gidiyor. Ona da çok belli edemiyorum.

Allah'a havale edin bir gün bu hayat bitecek ve iğne ucu kadar yapılan tüm iyilik ve kötülüklerin hesabı sorulacak, içinizi ferah tutun.

Anladım. O an cenazenin üzüntüsü için ağızdan öylesine çıkmış bir şey olabilir mi acaba?
Yine de insan hazmedemiyor tabiki.

Cenaze olduktan 6 ay sonra söylemiş sözler. Güya erkek kardeşim cenaze de babamdan için "iyi ki öldü" demiş (kardeşim cenaze boyunca erkek akrabaların yanındaydı, hepsi şahid böyle birşey olmadığına sadece 1 kişi gidip yaşlı akrabaya bunu söylüyor, o da lafı uyduran kişiye inanıyor) Dedikodularımız yapıldıktan sonra dedikoduyu yapan kişi beni çağırdı, kardeşin böyle demiş diyince ben ağlama krizine girdim, babam o çocuğun ellerinde öldü, dakikalarca kalp masajı yapmış, üzerinden o psikolojiyi atamadı, sinir krizi geçirip annemi odaya kilitlemiş kendini o duvardan diğer duvara vurmuş, sen bu lafa nasıl inanırsın dedim. Sonra lafı geçiştirdi. Meğersem benim arkamdanda yuvam yıkılsın diye beddua etmiş.

her akraba konuşur
benim amcamlar bizim hakkımız da neler neler söylerlerdi sonra gelir borç para isterlerdi(bir kez olsun geri vermediler ama neredeyse toplasan 50 bin tl,20 yılda etmiştir)
hiç tavır almadık, ve sonuç bir zamanlar bizden bile borç alıp lüks sefa için de yaşıyordu bizim için fakiriz diye hiç arayıp sormazlardı.. annemi çok ağlattılar, biz ekmek parasının hesabını yapıp para arttırırken rızkımızı alıyorlar vermiyorlar arkamızdan laf ediyorlar diye
şimdi 2 yakaları biraraya gelmiyor, evlerinden hiç huzursuzluk eksilmiyor

siz Allah a havale edin

Boş konuşan insan çok.Hele akrabaysa zaten silahlar çekilmediği sürece tamamen bağlar koparılmıyor.Yani çaya git zaten hergün hergün gitmezsin ama sonuçta akraba atsan atılmaz satsan satılmaz kaçarı yok.Bilip biilmeden konuşuyolar işte.

Her türlü dedikodu tahmin ederdim, bu beddualara çok şaşkınım. Kendi kanından birinden duymak çok tuhaf. İster istemez kalbim mesafe koydu.

Aslında daha neler var neler. Yani doğru bildiğimiz şeyleri gelip yüzümüze öyle güzel inkar ediyorlar ki... ZAten söylesek şok olurlar nasıl duydunuz diye, hastanelik olurlar o vebali alamam. Aslında en korktuğum o, dönüp dolaşıp kendilerini bulması, yeni evli kuzenim var mesela o eşiyle anlaşamasa ben çok üzülürüm, çünkü seviyorum onu. Ama gerçekten çok zor, sırf kullanmak için yüzümüze gülmeleri :KK43:
Ne kadar iyi niyetli olursan ol bazı insanlar işte bu sende olan onlarda olmayan meziniyetini kıskançlıkları ile kalbini kırmayı kendilerinde hak olarak görüyorlar ve sen herşeye rağmen kuzeninin bu okunan belaya uğramasından korkuyorsun sen ne güzel insansin takdir ediyorum seni canım Rabbim senin hakkında herşeyin en güzelini versin mutluluğunuzu daim etsin amin canım :KK68:

Cok abartiyorsunuz beddua meselesini bence. Ozellikle kk da. Zaten haketmediysen o bedduayi sana gelmez, doner dolasir beddua edeni bulur.
Bu akrabaniz amcaniz halaniz filansa gormezden gelin. O yastaki bir insani deyistiremezssiniz. Size direk bir zarari dokunmuyorsa yasina ve akrabaliga hurmet bayramlarda gidip elini opun.
Cok sIkI fIkI olmaya da luzum yok zaten.

Ya zaten bedduası tutar diye değil benim içimin almaması. Böyle beddua eden birisi, işi düştüğünde arıyor ve ısrarla çağırıyor. İyiysek iyi olalım, ama arkamızdan da konuşuyorsa neden samimiyet kurmaya çalışılıyor. Yok zaten sıkı fıkı değilim, en azından artık değilim.

Back
X