• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yakın akrabaya düğünde ne takmak gerek?

123olmaz

Üye
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2014
21
1
6
Ankara
Arkadaşlar merhaba..
çok yakın bi akrabamın düğünü var. Ne takmalıyım sizce? Aslında şöyle bi durum var o benim düğünüme gelmedi, bişey de takmadı, ailesi geldi sadece. Bi miktar para taktılar. Uzak bi şehirde düğün. Hem oraya gitcem eşimle, bi sürü yol parası hem de bi miktar para takmalıyım. Hiç gidesim yok ya işte sırf akraba arası. Kötü olmayalım diye. Nefret ediyorum böyle zorunluluktan samimiyetsiz işlere.

Ayrıca ailesi de düğünüme gelmedi uzak şehirde diye. Sırf yol parası vermemek için. Sadece kınama geldiler o kadar. Evlenecek akrabam çalışıyor işi gücü de var ayrıca. Böyle işleri bilmeyen biri de değil, ne kınama ne bişeyime hiç gelmedi, gelmediği gibi bi hediye bile göndermedi, çok yakınız bi de. Ailesi ( ailesi dediğim de kardeşi) geldi tek kınaya. Offf sinir oldum iyice kafam karıştı. Eşim de diyo ki o düğüne kınaya hiç bişeye gelmedi, biz düğüne gidiyoruz şükretsin diyor. Ufak yollu bişey takalım gecelim, o sana ne kadar değer verdiyse sen de o kadar ver boş ver diyor. Açıkçası kafam karıştı

ben olsam ne giderim ne takı takarım tatlım
herkese değeri kadar değer verin herşey karşılıklıdır

gidicekseniz bir şey takmadan olmaz en azından 100 tl takın çıkın...
ama ona da laf edilebilir...bilemiyorum...
he ama ben olsam senin yerinde ve olay aynen böyleyse şahsen düğünden 1-2 gn önce arar şu şu sebepten gelemiycez derdim..

Eşim ve ben öğretmeniz bi köyde, çok şükür para sıkıntımız yok yani demek istediğim. Işte konu maddiyattan öte kırgınlık.

gidicekseniz bir şey takmadan olmaz en azından 100 tl takın çıkın...
Ama ona da laf edilebilir...bilemiyorum...
He ama ben olsam senin yerinde ve olay aynen böyleyse şahsen düğünden 1-2 gn önce arar şu şu sebepten gelemiycez derdim..

evet öyle. En azından 300 tl yol parası harcıcaz. Normalde hiç takılmayız böyle şeylere ama karşı taraftan bi samimiyet görmeyince insan 3 ün 5 in hesabını yapıyor.

Eşim ve ben öğretmeniz bi köyde, çok şükür para sıkıntımız yok yani demek istediğim. Işte konu maddiyattan öte kırgınlık.

valla böyle durumlarda benim hep aklıma gelen başıma gelir...
yani içinden ne geliyosa onu yap pişman olmamak için...
ben olsam içimden gitmek gelmezdi..ama yine de kalkar giderdim..
ordada taktığıma laf edilirdi..
paramla rezil olur dönerdim..
bence düğünden 1-2 gün önce ara bi bahane uydur gelemicem mutluluklar diliyorum de geç..
kafanıda yorma...
yarın bi gün düğünüme gelmediniz derlerse de sizde bizimkine gelmediniz dersin...
geç git kafana takma..

evet öyle. En azından 300 tl yol parası harcıcaz. Normalde hiç takılmayız böyle şeylere ama karşı taraftan bi samimiyet görmeyince insan 3 ün 5 in hesabını yapıyor.

eğer gidecek olan bir akrabanız varsa o düğüne (anne,kardeş gibi) hediyenizi onlarla gönderin.
bir telefon açıp şu şu sebepten gelemiyoruz diyerek mutluluklar dileyin.

bende yerinde olsam gitmezdim muhakkak aileden bir gideniniz olacaktır. ona adıma para gram altın vs. birşeyler taktırırdım.

Ben olsam gitmezdim, çünkü gidip takı takıp sonra o takıya burun kıvırma ihtimali var :) Gidecek bir akrabanız varsa onla birlikte yollayın, gene burun kıvırırsalar en azından ben düşündüm de yolladım siz onu da yapmadınız diyebilirsin :)

Arkadaşlar merhaba..
çok yakın bi akrabamın düğünü var. Ne takmalıyım sizce? Aslında şöyle bi durum var o benim düğünüme gelmedi, bişey de takmadı, ailesi geldi sadece. Bi miktar para taktılar. Uzak bi şehirde düğün. Hem oraya gitcem eşimle, bi sürü yol parası hem de bi miktar para takmalıyım. Hiç gidesim yok ya işte sırf akraba arası. Kötü olmayalım diye. Nefret ediyorum böyle zorunluluktan samimiyetsiz işlere.

senin kendi ailen gitmiyor mu düğüne.?eğer onlar gidiyorsa küçük bir hediye al gönder.
ben senin yerinde olsam bu uzaklıkla bir yere,üstelik benim düğünüme gelmemiş bir insan için gitmezdim.
ama çok sevdiğim saydığım bir insansa ve bende çok hatırı varsa da gelip gelmemesini,hediyesini filan gözardı eder ,imkanım varsa giderdim.
bence sende bu çerçevede değerlendir durumunuzu.başka bir şekilde hayırlama imkanın varsa öyle yap.çünkü masrafınız çok olacakmış.
insan bazen mecburiyetten pek çok davete katılıyor özellikle akrabaların.bunlar normal,adeta bir vazife gibi ama bu derece uzaklık varsa ve arada gerçekten çok güçlü bir bağ yoksa,karşındakiler senin için kılını kıpırdatmıyorsa ben olsam ben de kulak arkası eder işime geldiği gibi davranırdım.
kimse kimse için kendini bu derece kasmıyor da üzmüyor da.herkes keyfinde,rahatında.imkanı varsa şartlar uygunsa gidiyor yoksa önemsemiyor bile...

Peki eşime karşı ne yapmalıyım? Eşim biraz misillemeci bi adamdır. Bu durumu kafama kakar eger ona hissettirirsem. Her fırsatta işte seni takmıyo akrabalrın vs gibi laflar eder ve kendisi uzak akrabalarına bile koşar gider herşeyde. Bahane olarak da onun işi vardı şuyu buyu vardı ondan gelemedi yapamadı karşılık mı beklicem der. Yani kızlar aslında ben ne yapacagımı biliyorum da eşimin dili yuzunden istemediğim şeyler yapmak zorunda kalıyorum

senin kendi ailen gitmiyor mu düğüne.?eğer onlar gidiyorsa küçük bir hediye al gönder.
Ben senin yerinde olsam bu uzaklıkla bir yere,üstelik benim düğünüme gelmemiş bir insan için gitmezdim.
Ama çok sevdiğim saydığım bir insansa ve bende çok hatırı varsa da gelip gelmemesini,hediyesini filan gözardı eder ,imkanım varsa giderdim.
Bence sende bu çerçevede değerlendir durumunuzu.başka bir şekilde hayırlama imkanın varsa öyle yap.çünkü masrafınız çok olacakmış.
Insan bazen mecburiyetten pek çok davete katılıyor özellikle akrabaların.bunlar normal,adeta bir vazife gibi ama bu derece uzaklık varsa ve arada gerçekten çok güçlü bir bağ yoksa,karşındakiler senin için kılını kıpırdatmıyorsa ben olsam ben de kulak arkası eder işime geldiği gibi davranırdım.
Kimse kimse için kendini bu derece kasmıyor da üzmüyor da.herkes keyfinde,rahatında.imkanı varsa şartlar uygunsa gidiyor yoksa önemsemiyor bile...

bana değer verdiğini bilsem inan bana yaptıgının misli fazlasını bile yaparım hiç sorun değil. Ama malesef aynı şehirde olmamıza rağmen ne kınaya, ne gelin çıkmasına geldi. Aramadı bile, düğünde zaten başka bi ildeydi ona zaten hiç bi kimsesi gelmedi kendisi de dahil. şimdi onun düğünü kınası herşeyi başka uzak bi ilde işte. Sorun şu: Eşim laf etmesin diye yalan uydurdum kınaya geldi sen kalabalıkta görmemişsindir dedim, düğüne de işi vardı il dışında ondan gelemedi yoksa gelirdi falan dedim. Yani sırf eşimin agzına laf vermemek için. Yoksa başıma kakar

Arkadaşlar merhaba..

O sizin hiç akrabalığınızı düşünmemiş, siz neden kötü olmamak için düşünüyorsunuz ki?? Ben olsam değil takı düşünmek kılımı bile kıpırdatmam. Ben ve ailem zamanında düğününe derneğine gittiğimiz sırası gelip takısını taktığımız insanları bile göremedik benim düğünümde. Ben ne yaptım, düğünüme gelmeyenleri hayatımdan çıkardım. Yolda görsem selam vermem yolumu değiştiririm o derece yani. İlk iş olarak facebook arkadaş listemde temizlik yaptım.Bir de takı takıcam , yok valla. Beni sayanı sayarım baş üstünde taşırım, yok saymıyorlarsa hiççç umrumda olmaz.

bana değer verdiğini bilsem inan bana yaptıgının misli fazlasını bile yaparım hiç sorun değil. Ama malesef aynı şehirde olmamıza rağmen ne kınaya, ne gelin çıkmasına geldi. Aramadı bile, düğünde zaten başka bi ildeydi ona zaten hiç bi kimsesi gelmedi kendisi de dahil. şimdi onun düğünü kınası herşeyi başka uzak bi ilde işte. Sorun şu: Eşim laf etmesin diye yalan uydurdum kınaya geldi sen kalabalıkta görmemişsindir dedim, düğüne de işi vardı il dışında ondan gelemedi yoksa gelirdi falan dedim. Yani sırf eşimin agzına laf vermemek için. Yoksa başıma kakar

her akrabanız iyi ve sevilesi insanlar olmayabilir.neden bu kadar çaba harcıyorsunuz.
kendinizi üzer ve yorarsınız.
ben kendi akrabamın hoşlanmadığım bir hareketini görsem eşimden önce ilk eleştiriyi ben yaparım.
çünkü eleştirilecek insan var eleştirilmeyecek insan var.
dengeyi bu şekilde kurabilirsiniz.

Ben olsam asla gitmezdim. Sadece onlarami uzak sehir? Maddi konunuz iyi diye, demek degilki parayi gereksiz yere harcayin diye.
Sorun burda zaten para degil, deger vermek, ve size ne yazikki deger verilmedi.

Peki eşime karşı ne yapmalıyım? Eşim biraz misillemeci bi adamdır. Bu durumu kafama kakar eger ona hissettirirsem. Her fırsatta işte seni takmıyo akrabalrın vs gibi laflar eder ve kendisi uzak akrabalarına bile koşar gider herşeyde. Bahane olarak da onun işi vardı şuyu buyu vardı ondan gelemedi yapamadı karşılık mı beklicem der. Yani kızlar aslında ben ne yapacagımı biliyorum da eşimin dili yuzunden istemediğim şeyler yapmak zorunda kalıyorum

bence eşine ağrım var de yola gidicek durumda değilim de (migren ağrısı adet ağrısı ya da herhangi bir rahatsızlığın varsa...)

Arkadaşlar merhaba..

neden zorunlu hissediyorsun?

bak o gelmemiş dahi düğününe,

ailesine olan saygından mı acaba?

valla cnm madem eşini laf sahibi etmek istemiyorsan git. 50-100 tl gönlünden ne koparsa tak. kimsenin bişi demeye hakkı yok. anladığım kadarıyla kuzenin fln. cumhuriyet takacak değilsinya en fazla çeyrek.

valla benim eskiden durumum aşırı kötüydü. her düğüne davet edilirdim. giderdim. ya tabak çanak götürürdüm ucuz yollu yada hiç bişi takmazdım. kimsede bişi demezdi.

Back
X