Yakın arakadaşım düğün öncesi beni tamamen sildi çok üzgünüm

Size duygusal olarak çok yakın hissediyor arkadaşınız. En yakın arkadaşınız olduğunu, ilk sırada olduğunu düşünüyor lakin ben sizin açınızdan -belki kendinize bile itiraf edemeseniz de- bunun böyle olduğunu düşünmüyorum. Daha çok "samimi" bir arkadaş konumunda gibi.

Yorgun olduğunuz gün dinleyemediğiniz konuyu sonra sorunca unuttum demesi aslında “anlatmamın artık bir anlamı yok” mealinde alınganlıkla karışık bir kırgınlık.
Birkaç üye de belirtmiş, nikah şahitliğinin başkasına verilmesi ve onu temizliğe çağırmanız aslında bam teline basmanız olmuş. Bunu belki hiçbir kötü niyetiniz olmadan yapmış olabilirsiniz ama her insan olaylara aynı bakış açısıyla bakmaz.

Arkadaşınız "beni nikahında şahit yapmıyor ama ev temizliğine çağırıyor. Bu da demek oluyor ki özel sembolik ve anlamlı görevleri başkalarına veriyor beni ise daha sıradan kıymetsiz gündelik işlerinde hatırlıyor" diye düşünmüş büyük ihtimal.
Gelinlik seçmeye dahil edilmemesi bence anlaşılabilir neticede ailelerle gidilmiş. Zaten bu durum sebepten ziyade daha çok birikmiş hislerinin patlama noktası olmuş gibi geldi bana.

Kısaca siz evlilik arefesinde stresli, yoğun bir süreçten geçerken haklı olarak ilgi ve odağın merkezi olmak istediniz, belki bu telaşede yanlış yorumlanmaya müsait bazı davranışlarınızın farkına varamadınız belki de bu arkadaşınızı en iyi arkadaşınız olarak görmüyorsunuz. Olabilir lakin siz bunlarla uğraşırken o da kendini sizin hayatındaki yerini sorgularken bulmuş.
Her halükarda arkadaşlığınızın sizin nazarınızdaki konumuyla onunki aynı değil.

Bence biraz sizdeki yerini objektif olarak düşünün derim. Kaybetmek istemediğiniz, arkadaşlığı sürdürmek istediğiniz biriyse ben olsam düğüne çağırırdım yine de. Gerçek bir dostsa gelir.
Ha ama siz durumu ölçüp biçince diyorsanız ki "bu arkadaşlığın bitmesi isabetli oldu" o zaman bırakın böyle kalsın. Düğününüze odaklanın, sıkmayın canınızı.

Son düzenleme:
Eh kimi şahit diye seçtiyseniz zor zamanlarınızda da o'nu çağırıverin. Zehir ve bal sizin tavrınızın deyimsel hali.
Bir tane yakın arkadaşınız yoksa (ki bence 1 veya 2 olur bu) şu kızcağızı salın. Zaten kırmışsınız e haksızlığı vs de aklınıza getirmiyorsunuz. Neyi bekliyorsunuz evet haklısınız kız yanlış davranmış dememizi mi? Ben demem çünkü kırılmakta haklı.
Kimseyi zor zamanımda çağırmadım . Değer verdiğim biriydi ve üzümdüm
Böyle günler insan turnusolu gibi oluyor. Bazı insanlar gerçekten başkalarının mutlu günlerine turp sıkmak için varlar. Yakın bir akrabam var -dı bir zamanlar. Dosttuk da aynı zamanda, yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmezdi. Nerde mutlu bir anım var bir yolunu bulur trip atar zehir ederdi illa bana. Sürekli kendini açıklamak zorunda kalıyordum . Sonra dedim bu ne yani , mesele benimle ilgili değildi aslında. Kendi içsel problemlerini böyle yansıtıyordu. Yol verdim gitti çok da iyi oldu. Hayırlısı olmuş bence ne hali varsa görsün.
Ay o kadar herkes üzerime geldi ki temizliğe çağırmışsında başka şeye çağırmamışsın diye teşekkür ederim yorumunuz için

Kimseyi zor zamanımda çağırmadım . Değer verdiğim biriydi ve üzümdüm

Ay o kadar herkes üzerime geldi ki temizliğe çağırmışsında başka şeye çağırmamışsın diye teşekkür ederim yorumunuz için
Vallahi ben şimdiye kadar değer verilmesine rağmen arkadaşlığını bitiren kimse görmedim. Siz verdiğinizi düşünmüşsünüz ama belli ki o öyle düşünmemiş.

Yani kız çok haksız gelmedi bana, trip cool bir olay değil, ben de cool takılıcam diye atılan her tripe haksız diyemem şimdi.

Ben 3 şahit yaptım yakın arkadaşlarımın hiçbirini ayırmak istemediğim için, yapamadığıma nişanda tepsi tutturdum tamamen dışlanmasın diye. Nerede gelinlik bakma, şahit olma keyifli bir şey var dışlamış, ev temizliğine gelince çağırmışsınız.

Size duygusal olarak çok yakın hissediyor arkadaşınız. En yakın arkadaşınız olduğunu, ilk sırada olduğunu düşünüyor lakin ben sizin açınızdan -belki kendinize bile itiraf edemeseniz de- bunun böyle olduğunu düşünmüyorum. Daha çok "samimi" bir arkadaş konumunda gibi.

Yorgun olduğunuz gün dinleyemediğiniz konuyu sonra sorunca unuttum demesi aslında “anlatmamın artık bir anlamı yok” mealinde alınganlıkla karışık bir kırgınlık.
Birkaç üye de belirtmiş, nikah şahitliğinin başkasına verilmesi ve onu temizliğe çağırmanız aslında bam teline basmanız olmuş. Bunu belki hiçbir kötü niyetiniz olmadan yapmış olabilirsiniz ama her insan olaylara aynı bakış açısıyla bakmaz.

Arkadaşınız "beni nikahında şahit yapmıyor ama ev temizliğine çağırıyor. Bu da demek oluyor ki özel sembolik ve anlamlı görevleri başkalarına veriyor beni ise daha sıradan kıymetsiz gündelik işlerinde hatırlıyor" diye düşünmüş büyük ihtimal.
Gelinlik seçmeye dahil edilmemesi bence anlaşılabilir neticede ailelerle gidilmiş. Zaten bu durum sebepten ziyade daha çok birikmiş hislerinin patlama noktası olmuş gibi geldi bana.

Kısaca siz evlilik arefesinde stresli, yoğun bir süreçten geçerken haklı olarak ilgi ve odağın merkezi olmak istediniz, belki bu telaşede yanlış yorumlanmaya müsait bazı davranışlarınızın farkına varamadınız belki de bu arkadaşınızı en iyi arkadaşınız olarak görmüyorsunuz. Olabilir lakin siz bunlarla uğraşırken o da kendini sizin hayatındaki yerini sorgularken bulmuş.

Bence biraz sizdeki yerini objektif olarak düşünün derim. Kaybetmek istemediğiniz, arkadaşlığı sürdürmek istediğiniz biriyse ben olsam düğüne çağırırdım yine de. Gerçek bir dostsa gelir.
Ha ama siz durumu ölçüp biçince diyorsanız ki "bu arkadaşlığın bitmesi isabetli oldu" o zaman bırakın böyle kalsın. Düğününüze odaklanın, sıkmayın canınızı.
Çok saolun kıymetli yorumunuz için . Üzüldüğümü belirten bir mesaj attım kırdıysam özür dilerim dedim düğüne de davet ettim ama cevap bile vermedi . Görüldü de bıraktı yapıcak bişey yok

Yalnız ben tüm bunları yaparken 12-13 saat mesai yapıp tek tatil günümde hepsini yapmaya çalıştım . Herkesin hayatı eşit değil çok stresliyim ve arkadaşım da biliyordu
herkes çalışıyor çok tempolu işim vardı eve gidince yemek yemeden şak diye yorgunluktan uyuduğum zamanlar oldu ama aralarda arayanlara mesajlara döndüm. 13 saat içinde hiç mi yemek çay aran olmadı?

Çok saolun kıymetli yorumunuz için . Üzüldüğümü belirten bir mesaj attım kırdıysam özür dilerim dedim düğüne de davet ettim ama cevap bile vermedi . Görüldü de bıraktı yapıcak bişr
herkes çalışıyor çok tempolu işim vardı eve gidince yemek yemeden şak diye yorgunluktan uyuduğum zamanlar oldu ama aralarda arayanlara mesajlara döndüm. 13 saat içinde hiç mi yemek çay aran olmadı?
Ben çağrı merkezinde çalışıyorum . Yaz mevsimi ve yangınların olduğu bir dönemde sürekli arayanlarla konuşmak durumundayım bırakın telefona bakmayı su içmeye zor zaman buluyordum . Sadece yaşayan bilir . ..

Ev yerleştirme yada temizlik gibi şeylerde arkadaş çağırmadım. Ama çağırsaydım ve gelmeseydi gelinlik seçmeye de çağırmazdım sanırım. Bahane mi ediyor gerçekten mazereti mi var, tavırlarınada bakarak ona göre değerlendirirdim.
Çünkü belki de gelmek istemiyor. Israrla çağırmış olmayayım diye düşunürüm.
Gelinlik seçmek keyifli olabilir. Ama belki de onun için yorucudur.

Nikah şahitliği konusuna takılmayıda ben anlamlı bir yere koyamıyorum.

Son düzenleme:
Çok saolun kıymetli yorumunuz için . Üzüldüğümü belirten bir mesaj attım kırdıysam özür dilerim dedim düğüne de davet ettim ama cevap bile vermedi . Görüldü de bıraktı yapıcak bişey yok
Siz üstünüze düşeni yapmışsınız bence. Ha bu arada yakın arkadaşıma kırılsam, bir problemim olsa ben şahsen en azından düğüne kadar bir şey demezdim. Nezaketen düğüne katılır sonra bir zaman geçince konuşur ya da mesafe koyardım. Hoş olmamış. Onun açısından baktığımda da anlayabiliyorum neye kızdığını kırıldığını ama siz yukarıda kendiniz de demişsiniz "benim 1 tane yakın arkadaşım yok ki" diye. O kendini "en yakın arkadaşınız" olarak görmüş. Esas hayal kırıklığı bu durumu idrak etmesinden kaynaklanıyor. Bundan sonra üstüne çok düşmeyin derim. Zamana bırakın. Düğüne gelip gelmemesi zaten tavrını belirtir.

Siz üstünüze düşeni yapmışsınız bence. Ha bu arada yakın arkadaşıma kırılsam, bir problemim olsa ben şahsen en azından düğüne kadar bir şey demezdim. Nezaketen düğüne katılır sonra bir zaman geçince konuşur ya da mesafe koyardım. Hoş olmamış. Onun açısından baktığımda da anlayabiliyorum neye kızdığını kırıldığını ama siz yukarıda kendiniz de demişsiniz "benim 1 tane yakın arkadaşım yok ki" diye. O kendini "en yakın arkadaşınız" olarak görmüş. Esas hayal kırıklığı bu durumu idrak etmesinden kaynaklanıyor. Bundan sonra üstüne çok düşmeyin derim. Zamana bırakın. Düğüne gelip gelmemesi zaten tavrını belirtir.
bende öyle düşündüm ama zaman göstercek artık çok saolun

Arkadaşınız kendi hayatı için size çok yerinde bir tepki vermiş bence. Gelinlik bakmaya çağırma ama temizliğe zarta zurta çağırın. Ne güzel memleket yahu. Ben size olası hikayeyi söyleyeyim. Bu kız size küsmeseydi siz düğün sürecinde de bu kızdan maksimum faydayı sağlayıp, sonra da ay ben evlendim artık çok yoğunum hayatım değişti vs diyip kızı komple şutlayacaktınız. Ama siz şutlamadan gözü açılmış.

Siz biraz kendi işiniz düşünce görüşmeye çağırıp diğer zamanlar boşlar olmuşsunuz çok da haksız değil. Arkadaş eve temizliğe , eşya yerleştirmeye çağırılmaz ki. Nikah şahidi 2 kişi de yapabilirdiniz ayrıca. Evleniyorum diye arkadaşını öteleyenlerden hoşlanmam. Zamanında bana yapıldığı için kendim evlenirken en dikkat ettiğim şeylerdendi.

Bir arkadaşım anlatmıştı. Kankam kankam diye diye nerde dipte köşede kalmış zor iş güç var hep onu çağırmış hatta temizlik aşamasında onu ailesiyle bırakıp işim var diye çıkmış gitmiş . Düğün günü geldiğinde yüzüne bakmamış . Keşke baştan ben silseydim onu demişti .kullanıldığımla kaldım diyordu . Kızın gözü erken açılmış ve sizi erken çözmüş

Ya başka işlerde beni uzak tutup iş temizliğe gelince arayan insanı ben net şutlardım, temizliktir vs. böyle işler için can, kan dostum olmalı nikah şahidi yapmamışsın işte kız haklı bence temizliğe gitmemekte asddfgjkfl ki benim 20 yıllık çocukluk arkadaşlarım var evi beraber temizleyelim mi diyeni hiç duymadım yani asdfhdjks

Kız size yazmış işim var demişsiniz sonra temizliğe çağırmışsınız pardon da neden gelsin? Evini kendin temizle ya da temizlikçi tut. Düğün işleri derken yazmayıp yazmayıp temizlik için yazan insana bende gitmem.

bence yapacağınızı yapmışsınız bunu bile yapmazdı çoğu insan düğün zamanı.
yakın zamanda bir arkadaşım evlendi. ben trip atmadım ama arkadaşınıza benzer bir ruh halini yaşadım. sizinkinin aksine ben çoğu işine koşturdum, koşturmadıklarıma da o gerek yok dediği için koşturmadım. içimden gelerek yaptım aslında ama arkasından konuştuğu, güvenmediği insanları daha önde tuttuğunu görünce bu ruh haline girdim. soğudum ondan açıkçası ama arkadaşınızın verdiği tepkiyi vermedim yani suçlamadım hesap sormadım. okey o öylesini tercih ediyor, demek ki böyle biriymiş dedim saldım. çünkü bence kendine kötülük ediyor benden çok. ben yardım ettim sonuçta, iyilik yap denize at hesabı. sizin aranızda bizde yaşanan mevzular da yok yani. yine de biri evlenmeye uğraşırken böyle tepkiler verip ilgiyi üzerime çekmeye çalışmam. benimki en doğrusudur demiyorum karakter meselesi. ben evlenirken bana da böyle yapılsın istemem. yapandan da soğurum buz gibi.
bugün arkadaşım beni aradı, biriyle işle ilgili bir konu konuşması gerekiyordu. düğünden beri aramadım hiç bir sürü laf edecek şimdi dedi. ya dedim birisi yeni bir ilişkiye başlayınca bile sevgili yaptı deyip salıyoruz bir süre, arayıp sormamasını anlıyoruz sen yeni evlenmişsin anlayış göstersinler dedim. olabilir bence böyle şeyler. konunun başlangıcı iletişimsizlikten çıkmış diye diyorum bunu.
demek ki onun sizden beklentileri fazlaymış. ben o şekilde beklentiye girerek ilişkiler kuramıyorum artık. bu hissettiğim bile beni rahatsız etti ne mana yani saçmalık dedim. bana giren çıkan yok sonuçta, herkes tercih ettiği gibi yaşasın 😂 gelecekte ona göre konum alırım olur biter. ne fark edecek hayatımda o insan olsun veya olmasın. küslükle niye uğraşıcam falan. ben yorulmuşum biraz galiba sdfgfh bana yanlış geliyor şu vaktinizde bunu yapmak. belki de ben yanlışımdır bilemem

Ben değil ama arkadaşımın sürecine şahit oldum. Evinin Boyasını bile partileyerek yaptık, gelinlikte onlaydım benim elbisemi bile beraber aldık üstelik tek en iyi arkadaşıda ben değildim ne bizi kırdı nede ihmal etti bizde herşeyinde koşturduk. Üstelik başka şehirdeydim birçok şeyi bana uyarladı. Birçok şey birikmiş şahit olayı son olmuş bardağın taşmasında bence. Üstelemeyin ilişkinin süresi olduğu gibi arkadaşlığında var belki ikiniz içinde daha hayırlıdır üzmeyin kendinizi sürece odaklanın.
böyle zamanlarda insanlarla ilişkimiz gün yüzüne çıkıyor maşallah ne güzel bir arkadaşlığınız varmış
her sürecinde yanında olduğum insan beni çok gerdi hatta yanımda getirdiğim misafirimi bile gerdi ama sadece düğününe gittiğim insan sanki kocaman bir ailedenmişiz gibi hissettirdi çok da eğlendik o gece çok samimiydi

böyle zamanlarda insanlarla ilişkimiz gün yüzüne çıkıyor maşallah ne güzel bir arkadaşlığınız varmış
her sürecinde yanında olduğum insan beni çok gerdi hatta yanımda getirdiğim misafirimi bile gerdi ama sadece düğününe gittiğim insan sanki kocaman bir ailedenmişiz gibi hissettirdi çok da eğlendik o gece çok samimiydi
Sizin adınıza çok üzüldüm Allah herkesi dengi iyi insanlarla karşılaştırsın. Bazen el bile yakınlarından daha iyi olabiliyor insana. Bu arkadaşımı bulana kadar bence yanlış insanlara dost dedim yada ben onlara yanlışımdır bilemiyorum dünyalarımız farklıdır bilemiyorum.

Sizin adınıza çok üzüldüm Allah herkesi dengi iyi insanlarla karşılaştırsın. Bazen el bile yakınlarından daha iyi olabiliyor insana. Bu arkadaşımı bulana kadar bence yanlış insanlara dost dedim yada ben onlara yanlışımdır bilemiyorum dünyalarımız farklıdır bilemiyorum.
dostluğunuz uzun ömürlü olsun bana da nasip olsun ehehe ☺️☺️

Back
X