• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yakın arkadaş meselesi

Arkadaşınızın yaptığı patavatsızlık vs değil bence. Öyle olsa bu hamilelik haberini , sizin hayalini kurduğunuz ismi söyleyerek taçlandırmazdı. Bilinçli yaptığını düşündüm.Bana şeffaf biri gibi gelmedi. Yakın arkadaş böyle olmaz.

İnşallah öyle bişey olmaz ya eşi de toparlar düzelirler çocuklarını sağlıklı huzurlu bir ortamda büyütürler diye dua ediyorum hep
Başlarına kötü bir şey gelsin anlamında demedim. Benden öyle bir şey çıkmaz.

Ancak sistem bu tarz cümleleri hiç kabul etmez.

Had bildirir, öğretir. Herkes zihnini kontrol etmek, filtresiz konuşmamak ve kalbini temizlemek zorunda. Aksi takdirde olaylarla öğrenmek zorunda kalıyoruz.

Had bildirir, öğretir. Herkes zihnini kontrol etmek, filtresiz konuşmamak ve kalbini temizlemek zorunda. Aksi takdirde olaylarla öğrenmek zorunda kalıyoruz.
Evet buna çok katılıyorum. İnsanlar nasıl asla başlarına kötü bişey gelmeyecekmiş gibi böyle büyük laflar edebiliyorlar çok şaşırıyorum.

Ben de büyük konuşmaya çok korkarım. Çocuk sahibi olup da onunla sınanan insan çok fazla. Ben hep hakkıyla yetiştirebileceksem nasip olsun bana diye dua ediyorum. Bir şeye sahip olmak ona sahip olmayanlardan bir adım önde olduğunu göstermez hayatın sana ne vereceğini bilemezsin çünkü.

Aklıma eltim geldi daha hayatımda toplasan 5 kere gördüğüm eltim hamile kalınca benden davul zurna çalmamı bekledi 🤣 neymiş ben hamile olduğumu söylediğimde o ağlamış ben ağlamamışım 😂 kardeşim sen ağladıysan ağladın kimse sana ağla demedi. Ben ondan önce 2 kere gebe kaldım bebeklerim dünyaya geldi ne hamile kalınca ne doğduğunda ağlama hissiyatı olmadı, ağlamadımda. Ağlayacak olsaydımda kendi gebeliklerimi öğrendiğimde ağlardım, ama millet hayatında 5 kere gördüğün birinin hamilelik haberini aldığında ağlamanızı bekliyor 😂 sevindim dua ettim sarıldım daha ne yapalım. Üstelik kendi gebeliklerime bile bu kadar coşkulu değildim

Ben başta gerçekten onun yaşayacağı sorunlar gözümün önüne geldiği için çok coşkulanamadım ama onun Siz 2 yıldır çocuk istiyorken benim 2. ayda hamile kalmam belki seni üzer diye düşündüm demesi benim bütün ruh halimi bozdu. Belki bu cümleden sonra kendimi sorgulayarak bu noktaya getirmiş olabilirim. Başta isim konusuna takılmadım çünkü kızlara da dedim tekelimde mi benim bu isim isteyen istediğini koyar dedim. Ama o bu lafı dedikten sonra benim tepkimi ölçmek için mi bu ismi dedi acaba dedim. Çünkü hepsinden çok o tanıyo beni
Seninle aynı durumdayım bende 2 yıldır istiyorum olmadı çevremde herkes hamşle kaldı yada doğurdu görümcemde aynı 2 ay içerisinde hamile kaldı doğurdu ama bana deseydi ki senin tepkini merak ettim üzülcen mi yok sana söylemekte tereddüt ettim bilmem ne diye.
Bi daha görüşmezdim heralde.
Senin yerinde olsam o arkadaşıma şöyle bir mesaj atardım.
“Farkettim de aslında ne kadar da uzakmışız aramızda bi bağ yokmuş ki 2 ayda hamile kaldım o 2 senedir ulaşamıyor diye kibire kapılmışsın bide utanmadan arayıp yok senin tepkini merak ettim yok bu seni üzdü bilmem ne diye triplere giriyorsun.
Dünyanın bin bir türlü hali var çocuk olup olmaması kimseyi yüceltmez yada düşürmez.
Diye

Biz gerçekten çok yakın arkadaş olduğumuz için bu durum beni üzdü zaten herhangi biri olsa üzülmezdim. Arkadaşımın eşini üstüme vazife yapmadım. Kendisi her şeyini anlattığı için duruma vakıfım sadece. Yorum bile yapmıyorum çoğu zaman sevgililik döneminde olanlar için uyardım tabi ki zamanında. Birçok şey gözümüzün önünde olduğu için rol yapamıyoruz ister istemez. Bir kahve içelim diyorlar dışarı çıkıp oturduğumuz gibi eşinin aramaları mesajları ve tartışmaları başlıyor zaten. İsim konusunda ben de zaten tekelinde değil kimsenin dedim. Ama o ismi bilerek söylediğini düşünüyorum sonrasında beni arayıp kontrol ettiği için. Nasıl bir davranışta bulunmam gerekiyordu ki havalara mı uçmalıydım tatmin olması için zaten gayet güzel tepki verdim uzun uzun oturup konuştuk falan sonrasında beni arayıp kontrol etmesi gereksiz kalp kırmak oldu sadece.
Bilemem sizin aranızda olanları yaşanan yılları dediğiniz gibi eşi sorunluysa yanınızda tartışmaya mesaja bilmemneyie basliyorsa zaten ben fazla gelemem öyle durumlara özel hayatindan ibaret bir süre sonra dert taşı muamelesi de yapabilir size her insanın dinamiği biz pek böyle laf sokup birbirimizi kirmadigimiz için arkadas yada dostlarımla ben pek anlamam böyle dinamiklerden orada haklısınız

O haberi de özellikle bana verdi. Hepimizi oturttu sen buraya sen buraya diye beni oturttuğu sandalyede yastık vardı yastığı kaldırdım ultrason görüntüsü vardı. Ben de şok oldum tabi. Çünkü çocuk kesinlikle istemiyoruz demişti bana. Ben o mutlu mu değil mi onu analiz etmeye çalıştım önce. Plansız gebelik çok da mutlu etmez ya öyle düşündüm anlık. Sonra da sarıldım öptüm Rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin sen şimdi anne mi olacaksın falan dedim. Yani mutsuz gibi değildik gerçekten. Beklediğim tepkiyi vermedin diye araması başlı başına saçmaydı bence
Yuh niye senin yastığının altına koyuyor.
Resmen güç zehirlenmesi yaşamış.
Arkadaşım bana hamilelik haberi verdiğinde ki omlarında hemen olmamıştı beraber ağlamıştık benimde olsun diye.
Bu neymiş ya bunun içindeki kin

Back
X