- 28 Ağustos 2024
- 985
- 1.724
- 33
Alternatif isim bakardım aslında ama bana hep senin oğlun olur kesin diyorlar.Kısaltması da çok kötü ya. Bir isimde en önemli şeydir kisaltinca nasıl oluyor:
Aho
Ahso
Ahi
Ahiş
Cık yok olmuyor Vazgeç bence![]()

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Alternatif isim bakardım aslında ama bana hep senin oğlun olur kesin diyorlar.Kısaltması da çok kötü ya. Bir isimde en önemli şeydir kisaltinca nasıl oluyor:
Aho
Ahso
Ahi
Ahiş
Cık yok olmuyor Vazgeç bence![]()
Erkek için daha kötü bir isim Ahsen diye erkek mi olurAlternatif isim bakardım aslında ama bana hep senin oğlun olur kesin diyorlar.![]()
Ayy yok Ahsen koymam zaten oğluma o ne öyleErkek için daha kötü bir isim Ahsen diye erkek mi olur![]()
Başlarına kötü bir şey gelsin anlamında demedim. Benden öyle bir şey çıkmaz.İnşallah öyle bişey olmaz ya eşi de toparlar düzelirler çocuklarını sağlıklı huzurlu bir ortamda büyütürler diye dua ediyorum hep
Evet buna çok katılıyorum. İnsanlar nasıl asla başlarına kötü bişey gelmeyecekmiş gibi böyle büyük laflar edebiliyorlar çok şaşırıyorum.Başlarına kötü bir şey gelsin anlamında demedim. Benden öyle bir şey çıkmaz.
Ancak sistem bu tarz cümleleri hiç kabul etmez.
Had bildirir, öğretir. Herkes zihnini kontrol etmek, filtresiz konuşmamak ve kalbini temizlemek zorunda. Aksi takdirde olaylarla öğrenmek zorunda kalıyoruz.
Ben de büyük konuşmaya çok korkarım. Çocuk sahibi olup da onunla sınanan insan çok fazla. Ben hep hakkıyla yetiştirebileceksem nasip olsun bana diye dua ediyorum. Bir şeye sahip olmak ona sahip olmayanlardan bir adım önde olduğunu göstermez hayatın sana ne vereceğini bilemezsin çünkü.Başlarına kötü bir şey gelsin anlamında demedim. Benden öyle bir şey çıkmaz.
Ancak sistem bu tarz cümleleri hiç kabul etmez.
Had bildirir, öğretir. Herkes zihnini kontrol etmek, filtresiz konuşmamak ve kalbini temizlemek zorunda. Aksi takdirde olaylarla öğrenmek zorunda kalıyoruz.
Seninle aynı durumdayım bende 2 yıldır istiyorum olmadı çevremde herkes hamşle kaldı yada doğurdu görümcemde aynı 2 ay içerisinde hamile kaldı doğurdu ama bana deseydi ki senin tepkini merak ettim üzülcen mi yok sana söylemekte tereddüt ettim bilmem ne diye.Ben başta gerçekten onun yaşayacağı sorunlar gözümün önüne geldiği için çok coşkulanamadım ama onun Siz 2 yıldır çocuk istiyorken benim 2. ayda hamile kalmam belki seni üzer diye düşündüm demesi benim bütün ruh halimi bozdu. Belki bu cümleden sonra kendimi sorgulayarak bu noktaya getirmiş olabilirim. Başta isim konusuna takılmadım çünkü kızlara da dedim tekelimde mi benim bu isim isteyen istediğini koyar dedim. Ama o bu lafı dedikten sonra benim tepkimi ölçmek için mi bu ismi dedi acaba dedim. Çünkü hepsinden çok o tanıyo beni
Bilemem sizin aranızda olanları yaşanan yılları dediğiniz gibi eşi sorunluysa yanınızda tartışmaya mesaja bilmemneyie basliyorsa zaten ben fazla gelemem öyle durumlara özel hayatindan ibaret bir süre sonra dert taşı muamelesi de yapabilir size her insanın dinamiği biz pek böyle laf sokup birbirimizi kirmadigimiz için arkadas yada dostlarımla ben pek anlamam böyle dinamiklerden orada haklısınızBiz gerçekten çok yakın arkadaş olduğumuz için bu durum beni üzdü zaten herhangi biri olsa üzülmezdim. Arkadaşımın eşini üstüme vazife yapmadım. Kendisi her şeyini anlattığı için duruma vakıfım sadece. Yorum bile yapmıyorum çoğu zaman sevgililik döneminde olanlar için uyardım tabi ki zamanında. Birçok şey gözümüzün önünde olduğu için rol yapamıyoruz ister istemez. Bir kahve içelim diyorlar dışarı çıkıp oturduğumuz gibi eşinin aramaları mesajları ve tartışmaları başlıyor zaten. İsim konusunda ben de zaten tekelinde değil kimsenin dedim. Ama o ismi bilerek söylediğini düşünüyorum sonrasında beni arayıp kontrol ettiği için. Nasıl bir davranışta bulunmam gerekiyordu ki havalara mı uçmalıydım tatmin olması için zaten gayet güzel tepki verdim uzun uzun oturup konuştuk falan sonrasında beni arayıp kontrol etmesi gereksiz kalp kırmak oldu sadece.
Yuh niye senin yastığının altına koyuyor.O haberi de özellikle bana verdi. Hepimizi oturttu sen buraya sen buraya diye beni oturttuğu sandalyede yastık vardı yastığı kaldırdım ultrason görüntüsü vardı. Ben de şok oldum tabi. Çünkü çocuk kesinlikle istemiyoruz demişti bana. Ben o mutlu mu değil mi onu analiz etmeye çalıştım önce. Plansız gebelik çok da mutlu etmez ya öyle düşündüm anlık. Sonra da sarıldım öptüm Rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin sen şimdi anne mi olacaksın falan dedim. Yani mutsuz gibi değildik gerçekten. Beklediğim tepkiyi vermedin diye araması başlı başına saçmaydı bence
Tepki koyulması gereken bir konu mu yoksa duygusallıkla dramatize mi ediyorum onu analiz edemedim çok kendi içimde sadece
Ama memesinden süt gelen sadece arkadaşınız olur. Ve ilk zamanlar o kadar zor ki yasamayan bilmez. El ile ilişki de hırpalanıyor. Anne olmak çok başka bişey.Aslında o çok da zorlanmaz gibi geliyor bana. Annesi de kayınvalidesi de dibinde oturuyor. Annesi her hafta evine temizliğe geliyor. Kayınvalidesi yemek yapıp yolluyor hep. Bebek olmadığı halde durum böyleyken bebek olunca daha çok destek olurlar.
Arkadaşınız çok saçmalamış ve patavatsızlık etmiş. Şimdi ona sorsan seni düşündüğü için öyle konuştuğunu söyler. Sizde kendinizi üzmeyin lütfen inşallah en kısa zamanda hayrlı hamilelik haberi alırsınız.Merhabalar. Yakın arkadaşımla ilgili karmaşa yaşadığım bir konu var sadece farklı bir bakış açısına ihtiyacım olduğu için buraya yazmak istedim. 4 kişilik bir çocukluk arkadaşı grubumuz var bizim yıllardır bağımız hic değişmedi aile gibiyiz gerçekten. Ben 2 buçuk senedir evliyim. Bir arkadaşımız da 2 ay önce evlendi. Yeni evlenen arkadaşım iki gün önce bize hamilelik haberi verdi. Tebrik ettik falan ama öyle coşkulu bir mutluluk yaşamadım açıkçası. Çünkü eşinden hoşlanmıyorum. Davranış problemleri var. Önce bunları çözüp tam bir bağ kurup öyle çocuk sahibi olmaları onun için daha iyi olurdu diye düşündüm sadece. Ama sarıldım tebrik ettim falan. Sonra oturduk kızlar hiç aklında isim var mı falan dedi. Arkadaşım da benim liseden beri kızım olursa bu ismi koyacağım diye dolandığım ismi söyledi. Kız olursa bunu koyacağım dedi. Bu ismi ben sürekli dile getirdiğim için beni tanıyan herkes biliyor bu yüzden kızlar da bi dönüp bana baktılar ama o isim alındı falan dediler. Ben de olur mu öyle şey isim bu sonuçta kimsenin tekelinde değil herkes istediği ismi koyabilir dedim.
Neyse sonra evlere dağıldık arkadaşım beni aradı. Hamilelik haberinde özellikle senin ne tepki vereceğine odaklanmıştım ama beklediğim tepkiyi vermedin mutlu olmadın sanırım senden daha güzel bir tepki beklerdim dedi. Ben de yanlış anladığını sadece çok erken olduğu için evliliğe alışmadan nasıl çocuğa alışacak zorlanır mı diye tedirgin olduğum için o an öyle geldi sana dedim. Bana dedi ki ben zaten sana söyleyip söylememek konusunda çok tereddüt yaşadım. Siz 2 yıldır çocuk istiyorken benim 2. ayda hamile kalmam belki seni üzer diye düşündüm dedi. Böyle diyince benim boğazım düğüm düğüm oldu sanki çok ağır bir hakaret duymuşum gibi. Bir şekilde sonra konuşuruz diyip kapadım telefonu.
Çocuk istiyoruz evet ama bu nasip sonuçta 2. ayda hamile kalmak istemezdim eşimle çok güzel bir bağ kurduk çok güzel anılar biriktirdik ben bundan çok büyük üzüntü duymuyorum nasibimde varsa olacak zaten bunu biliyorum. Mesela o böyle diyince isim konusu da beni üzmeye başladı. Böyle çok duygusal bir ruh halindeyim. Dramatize ediyor da olabilirim bilmiyorum ya da bu konu benim için hassas hale gelmiş de olabilir. Ağlayıp duruyorum. Çocuğum olmadığı için değil her erken çocuğu olan benden çekinecek heralde diye düşünüyorum. Dışardan bir göze ihtiyacım var sadece.
Buna gerek var mıydı? Yakın arkadaşlar başlamış gebelik için bunu söyler mi?? Sizin durgun halinizi kendince yorumlamış.Ben de yanlış anladığını sadece çok erken olduğu için evliliğe alışmadan nasıl çocuğa alışacak zorlanır mı diye tedirgin olduğum için o an öyle geldi sana dedim.
Benim de bir arkadaşım çoğu kişiye söyledikten sonra bana haber verdi ve üzerine basa basa istemiyorduk oldu diyerek anlattı. Hiç sanmıyorum ki istemeyen insan yumurtlama zamanında "kaçamak" yapmış olsun. Benim ne kadar uğraştığımı istediğimi bildiği halde böyle yapması çok kırdı beni. O buluşmadan eve nasıl gittiğimi hatırlamıyorum tam da adet olmuştum. Siz anlatınca o aklıma geldi. Bana da muhtemelen üzülür mantığıyla demedi çünkü ben sormadan asla bir şey anlatmadı ki tüm bunlara rağmen hep ilgilendim bu süreçte onunla. Kırıcı şeyler ama bu asla bizimle ilgili değil karşıdaki kişinin problemi. Sorun yaşarsa da onun tercihi siz düşünüp kendinizi yormayın derimMerhabalar. Yakın arkadaşımla ilgili karmaşa yaşadığım bir konu var sadece farklı bir bakış açısına ihtiyacım olduğu için buraya yazmak istedim. 4 kişilik bir çocukluk arkadaşı grubumuz var bizim yıllardır bağımız hic değişmedi aile gibiyiz gerçekten. Ben 2 buçuk senedir evliyim. Bir arkadaşımız da 2 ay önce evlendi. Yeni evlenen arkadaşım iki gün önce bize hamilelik haberi verdi. Tebrik ettik falan ama öyle coşkulu bir mutluluk yaşamadım açıkçası. Çünkü eşinden hoşlanmıyorum. Davranış problemleri var. Önce bunları çözüp tam bir bağ kurup öyle çocuk sahibi olmaları onun için daha iyi olurdu diye düşündüm sadece. Ama sarıldım tebrik ettim falan. Sonra oturduk kızlar hiç aklında isim var mı falan dedi. Arkadaşım da benim liseden beri kızım olursa bu ismi koyacağım diye dolandığım ismi söyledi. Kız olursa bunu koyacağım dedi. Bu ismi ben sürekli dile getirdiğim için beni tanıyan herkes biliyor bu yüzden kızlar da bi dönüp bana baktılar ama o isim alındı falan dediler. Ben de olur mu öyle şey isim bu sonuçta kimsenin tekelinde değil herkes istediği ismi koyabilir dedim.
Neyse sonra evlere dağıldık arkadaşım beni aradı. Hamilelik haberinde özellikle senin ne tepki vereceğine odaklanmıştım ama beklediğim tepkiyi vermedin mutlu olmadın sanırım senden daha güzel bir tepki beklerdim dedi. Ben de yanlış anladığını sadece çok erken olduğu için evliliğe alışmadan nasıl çocuğa alışacak zorlanır mı diye tedirgin olduğum için o an öyle geldi sana dedim. Bana dedi ki ben zaten sana söyleyip söylememek konusunda çok tereddüt yaşadım. Siz 2 yıldır çocuk istiyorken benim 2. ayda hamile kalmam belki seni üzer diye düşündüm dedi. Böyle diyince benim boğazım düğüm düğüm oldu sanki çok ağır bir hakaret duymuşum gibi. Bir şekilde sonra konuşuruz diyip kapadım telefonu.
Çocuk istiyoruz evet ama bu nasip sonuçta 2. ayda hamile kalmak istemezdim eşimle çok güzel bir bağ kurduk çok güzel anılar biriktirdik ben bundan çok büyük üzüntü duymuyorum nasibimde varsa olacak zaten bunu biliyorum. Mesela o böyle diyince isim konusu da beni üzmeye başladı. Böyle çok duygusal bir ruh halindeyim. Dramatize ediyor da olabilirim bilmiyorum ya da bu konu benim için hassas hale gelmiş de olabilir. Ağlayıp duruyorum. Çocuğum olmadığı için değil her erken çocuğu olan benden çekinecek heralde diye düşünüyorum. Dışardan bir göze ihtiyacım var sadece.
Ee yani oha çüş! Şu yoruma kadar arkadaşın art niyetli mi değil mi emin olamamıştım ama arkadaşın art niyetliden de öte fesat, iğrenç biri. Midem bulandı.O haberi de özellikle bana verdi. Hepimizi oturttu sen buraya sen buraya diye beni oturttuğu sandalyede yastık vardı yastığı kaldırdım ultrason görüntüsü vardı. Ben de şok oldum tabi. Çünkü çocuk kesinlikle istemiyoruz demişti bana. Ben o mutlu mu değil mi onu analiz etmeye çalıştım önce. Plansız gebelik çok da mutlu etmez ya öyle düşündüm anlık. Sonra da sarıldım öptüm Rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin sen şimdi anne mi olacaksın falan dedim. Yani mutsuz gibi değildik gerçekten. Beklediğim tepkiyi vermedin diye araması başlı başına saçmaydı bence
İtler 8-10 taneyi birden doğuruyor da böyle havalara girmiyor.Cok acik konusucam; zihniyeti rezalet olan bir arkadasin var. Nasil katlandin sen buna cocuklugundan biri? Cok bi halt basarmis 2. Ayindan hamile kalarak. Arkadasinin yaptigi pot kirmak falan degil; dupeduz kotu niyet.
Senin canini acitmak istemis, basarmis da. Off su an kendimi sorguladim; ben mi cok kotu niyetliyim diye. Ama sana hususi telefon acip “sana soylemek konusunda kararsizdim, sen iki yildir deniyorsun olmuyor ben 2. Ayimda hamile kaldim, uzulursun diye dusundum” diyen biri hakkinda iyi dusunemeyecegim. Ayni zaman da vasifsiz, cok bos biri oldugunu dusunuyorum. Hayattaki tek basarisi damizlik olmak demek.
Ya çok güldüm buna eşim de şey dedi zaten bizim mahallede ahsen abi vardı bir tane erkek ismi sanıyodum o yüzden sana söylemeye çekinmiştim dedi![]()