• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yakın arkadaş ve takı sorunu

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lizz
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Hanimlar merhaba. Benim sormak istedigim bir soru var. Yaklasik on bes senedir tanidiginiz ve nispeten yakin oldugunuz kiz arkadasiniz nikahinizda veya dugununuzde size hicbir sey takmasaydi ve bir dugun hediyesi bile almasaydi ne dusunurdunuz? Bu kisi ekonomik gucu de yerinde, calisan, borcu olmayan,bekar ve ailesiyle yasayan biriyse.

Not: nikahimda cekildigimiz ve kendi sosyal medyasina koydugu resmimizi de birkac ay sonra silmis.

İki yıl önce en yakın arkadaşlarımdan biri evlendi. Maalesef işsiz olduğum bir döneme denk geldi. Aklımda daha büyük bir şeyler almak vardı. Ki şehir dışında olduğu için git - gel masraf da oldu. Ona rağmen çeyrek altın taktım. Ki takarken mahcup da oldum. Sonradan belirttim, aklımda daha büyük bir şey vardı, böyle oldu kusura bakma diye. Düğününde de baya özenli giyinmiştim.
Kişi, kıymet verdiği kişiye, bir şekilde bunu belli eder. Arkadaşınız sizi, sizin gördüğünüz kadar yakın görmüyor. üzgünüm. Evet bunun değeri maddiyatla ölçülmez ;ama ufak da olsa bir şey alabilirdi. Sizin bu mutlu gününüzde sevincini belli ederdi.

Son düzenleme:
Bari evine küçük bir hediye alsaydı.. Evet sen o arkadaşın maddi bir şey katmadı diye eksik kalmadın hatta kimse eksik kalmaz bu yüzden ama benimde başıma geldi. Bazı insanlarda görgü yok normal geliyor onlara ama fotoğrafkaldırma meselesine şaşırdım, seni kıskanıyor olabilir mi? kendisi evli mi?

Şu Ortadoğu adetlerinden fenalık geliyor. En yakın arkadaşlarımdan birkaç tanesi düğünüme geldiler ama bana bir takı takmadılar. Yarın düğünü olsa maddi durumum yerindeyse bir hediye alırım değilse almam bu kadar basit. Gelinin yakasına zoom yapmış kamera yeteri kadar utanç vericiyken bir de bunu hesap eden gelin :duduk: yapmayın

Bana da oldu aynısı hiçbir şey yapmadım aynı şeyi evlenirken iade ettim sonra da koptuk zaten

Bekar. Baska aciklayacak soz yok kiskanmis hem de ortadan ikiye ayrilmis kiskanmaktan demek ki. Zaten bir cok arkadasimiz evlendiginde bu da mi evlenmis yok filanca o vasifsizligiyla buldugu kocaya bak yok falanca bile o cirkinligiyle evlendi pes bilmem ne hep boyle laflar. Evlenenlere hep bir ki kusma icinden. Demek ki bana da aynisini yapti.
olabilir
kıskanmak çok insani bişey tamam da
ben canım dediğim yakın arkadaşımı benden önce evlendi diye kıskanmam mesela
hani belki çok taktıysam evlenemedim diye belki başkalarını kıskanırım ama yakın arkadaşımı kıskanmam
demek ki o sizin kadar sevmiyormuş

İiki yıl önce en yakın arkadaşlarımdan biri evlendi. Maalesef işsiz olduğum bir döneme denk geldi. Aklımda daha büyük bir şeyler almak vardı. Ki şehir dışında olduğu için git - gel masraf da oldu. Ona rağmen çeyrek altın taktım. Ki yakarken mahcup da oldum. Sonradan belirttim, aklımda daha büyük bir şey vardı böyle oldu kusura bakma diye. Düğününde de baya özenli giyinmiştim.
Kişi kıymet verdiği kişiye bir şekilde bunu belli eder. Arkadaşınız sizi, sizin gördüğünüz kadar yakın görmüyor üzgünüm. Evet bunun değeri maddiyatla ölçülmez ama ufak da olsa bir şey alabilirdi. Sizin bu mutlu gününüzde sevincini belli ederdi.
Evet iste anlatmak istedigim,uzuldugum, kirildigim nokta bu. Siz ceyrek altin takarken bile mahcup olmussunuz,ustelik de sehir disina gitmissiniz dugune.. naiflik ince dusunce boyle bisey. Arkadasim sehirici yarim saatlik mesafeden geldi ve kiyafet konusuna deginmek bile istemiyorum konu dallanip budaklanmasin diye ama kayinvalidem onun yakin arkadasim oldugunu ogrenince insan biraz ozenirdi dedi bana sonradan. O bile boyle dedi dusunun. O derece gundelik gelmis. Haa ben onun onceki nikah dugunlere giderkenki halini gormesem tamam derim,tarzi oyle. Ama alakasi yok. Sac makyaj icin kuafore gider yeni kiyafet alir vs. Ben soyle ozetleyeyim durumu,onemsemedi,ciddiye almadi. Gecerken ugramis gibi bir hava verdi. Ustelik de nikah sonrasi yeme icmeli kutlamaya cani gonulden cagirdim onu geldi yedi icti helali hos olsun. Ama sen gidip de bir iki ay sonra bizim nikah resmimizi ordan siliyorsan ben de seni hayatimdan silerim.

Bari evine küçük bir hediye alsaydı.. Evet sen o arkadaşın maddi bir şey katmadı diye eksik kalmadın hatta kimse eksik kalmaz bu yüzden ama benimde başıma geldi. Bazı insanlarda görgü yok normal geliyor onlara ama fotoğrafkaldırma meselesine şaşırdım, seni kıskanıyor olabilir mi? kendisi evli mi?
Kendisi bekar ve evlenen herkesin arkasindan kulp takardi. Beni farkli gordugunu dusunmustum ama demek ki degilmis. Yapi olarak cok kiskanc ama benim kiskanilcak biseyim yoktu pek onum gozunde. Demekmki fazlasiyla varmis.

Şu Ortadoğu adetlerinden fenalık geliyor. En yakın arkadaşlarımdan birkaç tanesi düğünüme geldiler ama bana bir takı takmadılar. Yarın düğünü olsa maddi durumum yerindeyse bir hediye alırım değilse almam bu kadar basit. Gelinin yakasına zoom yapmış kamera yeteri kadar utanç vericiyken bir de bunu hesap eden gelin :duduk: yapmayın
Ortadogu adetiyse siz taki toreni yapmasaydiniz keske. Ayrica olay sadece taki degil. Konuya not eklemistim.

Hanimlar merhaba. Benim sormak istedigim bir soru var. Yaklasik on bes senedir tanidiginiz ve nispeten yakin oldugunuz kiz arkadasiniz nikahinizda veya dugununuzde size hicbir sey takmasaydi ve bir dugun hediyesi bile almasaydi ne dusunurdunuz? Bu kisi ekonomik gucu de yerinde, calisan, borcu olmayan,bekar ve ailesiyle yasayan biriyse.

Not: nikahimda cekildigimiz ve kendi sosyal medyasina koydugu resmimizi de birkac ay sonra silmis.
Bunun maddiyatla ilgisi kesinlikle yok benim çok çok yakın bı dostum var düğünume gelen tek arkadaşımdı zaten şehir dışından geldi ve de calismiyordu yeni mezundk zaten ben bildiğim için hiç bişey zaten beklemedm tek istediğim yanımda olmasiydi yanımda oldu ve takisinida taktı ben ona fazlasıyla zaten jestimi yaptm ama onun bunu ince düşünmesi beni aileme eşime karşı mutlu etmişti yani dost dediğinz şey bazen kendinden önce onu düşünmektir siz bence bı tartin ??

olabilir
kıskanmak çok insani bişey tamam da
ben canım dediğim yakın arkadaşımı benden önce evlendi diye kıskanmam mesela
hani belki çok taktıysam evlenemedim diye belki başkalarını kıskanırım ama yakın arkadaşımı kıskanmam
demek ki o sizin kadar sevmiyormuş
Ben de bekarken evlenen arkadaslarimi duyunca ic geciriyodum ama kiskanclik degil de imrenme gibi. Ne diyeyim.. biliyo musunuz arkadaslik kavrami benim icin artik onemsizlesti. Zaten evlenip baska yere gittim ve burda hic arkadasim yok. Ama hic de hissetmiyorum yoklugunu. Burdaki arkadasliklar bile bazen daha ictenlikli geliyor.

Yarım elma gönül alma diye bir laf vardır.
İnsanlık hali o an belki takı takacak durumu olmayabilir ama
Aranızdaki samimiyete bağlı olarak açıklama yapabilirdi.
Ev hediyeni alıp geleceğim, şu an durumum yok vs. gibi açıklama yapsa idi
Siz zaten istemezdiniz ondan hiç bir şey.
Düşünmen yeter, almış kadar oldun der konuyu kapatırdınız.
Gerçek arkadaşlık, dostluklar birbirini anlayarak ilerler.
Bence hiç üstüne düşünmeyin bile. Eşinizle mutlu, huzurlu iseniz gerisi önemsiz.

Yarım elma gönül alma diye bir laf vardır.
İnsanlık hali o an belki takı takacak durumu olmayabilir ama
Aranızdaki samimiyete bağlı olarak açıklama yapabilirdi.
Ev hediyeni alıp geleceğim, şu an durumum yok vs. gibi açıklama yapsa idi
Siz zaten istemezdiniz ondan hiç bir şey.
Düşünmen yeter, almış kadar oldun der konuyu kapatırdınız.
Gerçek arkadaşlık, dostluklar birbirini anlayarak ilerler.
Bence hiç üstüne düşünmeyin bile. Eşinizle mutlu, huzurlu iseniz gerisi önemsiz.
Evet iste bunu deme geregi bile duymadi.. ve sonra da nikah resmimizi silmis acikcasi o davranisi benim icin son nokta oldu. Kendisi kaybetti. Burada herzaman gelecegi bir dosttan oldu.

ya acıkcası ben hayatıma uymayan acaba nıye boyle yaptı dedıgım herkesı cıkarıyorum hıc kafamı yormuyorum
bugun bunu yapan yarın baska bırsey yapar kafamı nıye habıre yaptıgı seylere yorayım kı herkesın kendı aıle bıcımı gordugu ogrendıgı kulturu vardır ... uymuyorsa gorusmeyın sahsen ben boyle bırsey yasasam samımıyetsız buldugum ıcın dugunume davet bıle etmezdım evıme gelmek ıstese musaıt degılım derdım gercekten negatıf ınsanların geregı yok

Şimdi arkadaşınız giyinmiş saçını yaptırmış makyaj yapmış özenmiş gelmiş düğününüze, sevinmiş evleniyorsunuz diye mutlu sosyal medyada da fotoğraf paylaşmış ama takı takmamış.. muhtemelen ya aramadınız diye gücendi sildi fotoğrafları ya da fotolarda kendini beğenmediğini farketti kaldırdı. Yani sizin eğer onda önceden takılmış bir takınız altınınız yoksa gücenmeniz normal değil sizde eşinizle hazırlanır gidersiniz o evlenirken altın da takmazsınız olur biter. Eğer ki o evlendi altın taktıysanız ayıp etmiş ama yine de bir çeyrek altın için değmez bu kadar sıkıntı etmeye

Şimdi arkadaşınız giyinmiş saçını yaptırmış makyaj yapmış özenmiş gelmiş düğününüze, sevinmiş evleniyorsunuz diye mutlu sosyal medyada da fotoğraf paylaşmış ama takı takmamış.. muhtemelen ya aramadınız diye gücendi sildi fotoğrafları ya da fotolarda kendini beğenmediğini farketti kaldırdı. Yani sizin eğer onda önceden takılmış bir takınız altınınız yoksa gücenmeniz normal değil sizde eşinizle hazırlanır gidersiniz o evlenirken altın da takmazsınız olur biter. Eğer ki o evlendi altın taktıysanız ayıp etmiş ama yine de bir çeyrek altın için değmez bu kadar sıkıntı etmeye
Evet iste anlatmak istedigim,uzuldugum, kirildigim nokta bu. Siz ceyrek altin takarken bile mahcup olmussunuz,ustelik de sehir disina gitmissiniz dugune.. naiflik ince dusunce boyle bisey. Arkadasim sehirici yarim saatlik mesafeden geldi ve kiyafet konusuna deginmek bile istemiyorum konu dallanip budaklanmasin diye ama kayinvalidem onun yakin arkadasim oldugunu ogrenince insan biraz ozenirdi dedi bana sonradan. O bile boyle dedi dusunun. O derece gundelik gelmis. Haa ben onun onceki nikah dugunlere giderkenki halini gormesem tamam derim,tarzi oyle. Ama alakasi yok. Sac makyaj icin kuafore gider yeni kiyafet alir vs. Ben soyle ozetleyeyim durumu,onemsemedi,ciddiye almadi. Gecerken ugramis gibi bir hava verdi. Ustelik de nikah sonrasi yeme icmeli kutlamaya cani gonulden cagirdim onu geldi yedi icti helali hos olsun. Ama sen gidip de bir iki ay sonra bizim nikah resmimizi ordan siliyorsan ben de seni hayatimdan silerim.
Mesele bir taki degil.. ve gelirken hic ozenmedi. Yukarida bir arkadasima yazmistim

ya acıkcası ben hayatıma uymayan acaba nıye boyle yaptı dedıgım herkesı cıkarıyorum hıc kafamı yormuyorum
bugun bunu yapan yarın baska bırsey yapar kafamı nıye habıre yaptıgı seylere yorayım kı herkesın kendı aıle bıcımı gordugu ogrendıgı kulturu vardır ... uymuyorsa gorusmeyın sahsen ben boyle bırsey yasasam samımıyetsız buldugum ıcın dugunume davet bıle etmezdım evıme gelmek ıstese musaıt degılım derdım gercekten negatıf ınsanların geregı yok
Bende oyle yapiyorum bundan sonra. Cok da iyi yapiyosunuz..

Back
X