Yakın arkadaşım eski hoşlandığım çocukla çıkmaya başladı

Bana ters bir durum...

Lise son da staj yaptığımız yerde bir sürü stajer vardı. Oraya bir genç de iş için ara ara geliyordu. Bakışıyorduk hep, ilk aşk gibi birşey. Kalpler kelebek edası ;)

Orada benim gibi staj yapan bir kız vardı. Ben bu gence aşık oldum diyince ben kendimi geri çekmiştim. Kızla 3 aydır oradaydık henüz.

Genç bana baktıkça ben bakmıyordum. Şakayla karışık bana takılıyordu. Bense uzak durdum devamlı. Çocuk da istenmediğini anlayınca yaklaşmadı bana.

Sonra ne mi oldu. Bu staj yapan kızın meğer asker de sevgilisi varmış. Bakıştığım gençden ışık göremedi tabi, sonra başka birine tutuldu. Aradan yıllar geçti o asker çıktığıyla evlenmiş.

Yıllar önce olmuştu bu gençlik işte ;)

8 yıllık bir arkadaşlık söz konusu olsa, başımı çevirip bakmazdım..... Yani yine ters bir durum olarak görüyorum bu yaşımda. ;)

Bide şöyle düşünün o.zaman siz ondan hoşlandığınız zamanlar belkide arkadaşınızda ondan hoslaniyordu ama sizi üzmemek icin içine attı..Simdide sizin bir baginiz olmadigindan emin oluncada arkadaşlıkları başladı..(cokmu türk filmi izlemişim ne ..ama valla icimden boyle gecti nedense)

Yahu 2 sene geçmiş üstünden sadece siz hoşlanmışsiniz. Flört bile değilmişsiniz. Bence arkadaşlık bitirilmez bundan. Kadınlar arkadaşlıklarını hemen bitiriyorlar sonra niye hep yalnızım. Ben eski arkadaşlarımla iletişim kurmaya çalışıyorum şuan kendimi güvende hissediyorum sanki. 8 yıllık arkadaşlığı bitirme bence.

Arkadaşlar çıkmaza düştüğüm bir konu var sizlerle paylaşıp fikirlerinizi almak istiyorum,
sekiz senedir tanıdığım kız arkadaşım iki yıl önce hoşlandığım çocukla sevgili oldu. Bunuda kendisi arayıp bana anlattı benden duymanı istedim insan kimi seveceğini seçemiyor. Sana karşı mahçubum ama senin arkadaşlığını kaybetmek istemem dedi. Bende biraz düşünüp sağlıklı karar vermek istediğimi benimde onu kaybetmek istemediğimi ama bu olayın zor bir durum olduğunu söyledim. Sonra ben kendimce görüşmemenin daha doğru olacağı kanısına vardım her iki taraf içinde ve bu insanı hiç aramadım. 15 gün sonra kız arkadaşım beni tekrar aradı ve ben seni özledim arkadaşım lütfen benimle görüşmeyi kesme gibilerinden konuştu . Bende gerçek düşüncelerimi ona açıkça anlattım ama o ısrarcı davrandı ve tekrar düşünmemi istedi. Düşündüğümde bir taraftan bu insan bana 8 sene boyunca hiçbir yanlışta bulunmadı diyorum, bir taraftanda benim o insandan hoşlandığımı biliyordu bunu nasıl yapar diyorum, bir taraftanda ama ben bu çocukla zaten bi ilişki yaşamadım zaten üstünden 2 sene geçmiş diyorum. Arkadaşımın böyle bişey yapmış olması biraz beni ona karşı soğuttu ama insan kimi seveceğini de seçemiyor açıkçası karar veremiyorum doğry olan ne görüşmemmi yoksa görüşmeyi kesmekmi.
Yapmayın nolur, lisede misiniz siz, böyle konuşmaya değmeyecek komik bi mesele yüzünden insan 8 yıllık dostuna sırtını döner mi ?!

Hadi adam eski sevgiliniz olsa, uzun ve iz bırakan bi ilişki yaşamış ve siz hala severken istemediğiniz halde ayrılmış olsanız (ya da kötü ayrılmış olsanız) mesela hak verebilirim.

Zira henüz tam manasıyla geçmemiştir acısı, haliyle dostunuzla aranızda üzerine konuşamadığınız ama ikinizin de hayatının önemli bi parçası olan bi tabuya dönüşür o adam. Siz üzüntünüzü paylaşamazsınız, o da mutluluğunu anlatamaz. Samimiyetiniz etkilenir ister istemez

Ya da ne bileyim adamla yeni tanışmışsınız ve çok etkilenmişsiniz. Doğru anı kolluyosunuz, doğru hamleyi bulmaya çalışıyosunuz, arkadaşınızla heyecanınızı paylaşıyosunuz belki ondan akıl istiyosunuz... derken arkadaşınız araya giriyor ve adamı alıyo. Çok çirkin olurdu ve size sonuna kadar hak verirdim.

Ama şu yukarıdaki hikayelerin hiçbiri yok ki tabloda.

Kızla 8 sene geçmişiniz var, bu 8 senede size karşı hatalı bi davranışı olmamış, olayı size dürüstlükle kendi açıklamış, yalanını yakalamamışsınız, sizinle gizli gizli bi yarışa girmemiş, size verdiği değeri ve önemi kaç defa dile getirmiş.

2 sene önce olmuş bitmiş bi olayın şu durumda ne değeri var? Ki aslında ortada bi olay da yok. Sadece bi hoşlanma hali. Ciddi ciddi peşinden gidilen bi aşk yok, flört yok, yapılmış ve geri çevrilmiş basit bi hamle bile yok. Ve bakın böyle bi hikayede de hak vermesem de anlayabilirdim sizi, hani tabiri caizse açık açık yürürsünüz adama ve reddedilirsiniz, sonra aynı adam başka bi kızı reddetmez, hatta aksine belki o gider kızın peşinden. Şansa bak bu da sizin arkadaşınız olur. İnsanın egosu illa ki zedelenir böyle bi durumda, arkadaşına öfkelenebilir normaldir.

Ama özetle hoşlanma dediğiniz şey o aylardaki regl döngünüze göre bile şekillenebilecek kadar sıradan ve ucu açık bi şeyken, ortada daha ciddi bi şey de olmamışken saçmasapan anlık duygu durumlarını bu kadar ciddiye alıp gerçekten önemli olan dostlukları geri plana atmayın. Her şeye bu kadar anlam yüklemeyin, geçmişinizdeki önemsiz heyecanları güzel hatırlamayı ama üstünde durmamayı, dramatize etmemeyi, gülüp geçmeyi ögrenin. Yazı dilinizden anlıyorum ki zayıf ve saplantılı bi kadın değilsiniz, hangi duygunuza hangi anlamı yüklemeniz gerektiginin ayrımını dogru bi sekilde yapacaksınız günün sonunda.

Burada o arkadaş o çocukla ilk iletişime geçtiğinde açık yüreklilikle durumu anlatsa, kabul edilebilir bir durum olarak belki görülebilir ama sevgili olana kadar birşey söylememesi gerçekten irite edici. İş flörtte kalsa ruhunuz bile duymayacaktı. Ben olsam bir daha güvenemezdim.

Ben bitirmezdim arkadasligimi. 2 sene hoslandim diye 8 yillik arkadasimi silemezdim. Ki demek ki kiz sana deger veriyor ki gorusmek icin israr ediyor . Baskasi olsa belki sana neden ve gerekçe göstermeden heryerden engelleyedebilir di.

Benim umrum olmazdı
İki yıl gecmiş üstünden yahu o hoslantı mı kalmıstır
İki ay olsa belki gene neyse de iki yıl ve sadece hoslantıymıs ask sevgi vs de değil
Oldu her gördügümüzü sahiplenelim sonra kimse kimseninkine bakamasın

2 sene önceki küçük bir hoşlantidan sebep 8 senelik dostluğu bitirmeyi düşünmek ! Bence siz arkadaşiniza onun size verdiği değeri vermiyormuşsunuz zaten...Görüşmeseniz de o bir şey kaybetmeyecek.

İlişki yaşamamışsınız sonuçta sen sadece hoşlanmışsın ve uzun zaman önce. Ama arkadaşınızın da sizin görüşünüze saygı duyması lazım. Sonuçta en samimi arkadaş demek her yaşadığını sizinle paylaşacak demek. Sevgilini anlattığında sizin rahatsız olacağınızı tahmin edebiliyor olması lazım içini rahatlatmak için yapıyor bence sadece

Amacım fikir almaktı çünkü insan kendi başına gelen bir olaya sağlıklı bakamıyor bu sebepten 3. Kişilerden fikir almak istedim ama siz bunu yanlış anlayıp benim amacımı sorgulamaya başladınız. Bende sizi anlayamadım şuan
Gayet acık yazdım hala neyi anlamadın? Ki beni anlamasadan da olur cevrende olup bitenleri anla kendi iyiliğin için kafi.

Bence görüşmenizde bir mahsur göremedim ben. Görüşmek dediğimse mıç mıç olmanıza gerek yok tabiki. Sizde bu adama karşı olan hisler bitmemiş ki bu arkadaşınıza karşı bir sogukluk oluştu sizde. Ee o zaman çok da dahil olmayın arkadaşınızın hayatına ama tamamen de çıkmayın.

yani önce ben gördüm rezerve ettim gibi geliyor bana bu hoşlandığım adamla sevgili oldu olayı.
Siz hoşlanmışsınız olmamış. Rezerve edemeseniz ya birbirlerinden Hoşlandılarsa kenara çekilip arkadaşınızla görüşmeye devam etmelisiniz
Hoşlantı karşılıklıydı ama
Yapmayın nolur, lisede misiniz siz, böyle konuşmaya değmeyecek komik bi mesele yüzünden insan 8 yıllık dostuna sırtını döner mi ?!

Hadi adam eski sevgiliniz olsa, uzun ve iz bırakan bi ilişki yaşamış ve siz hala severken istemediğiniz halde ayrılmış olsanız (ya da kötü ayrılmış olsanız) mesela hak verebilirim.

Zira henüz tam manasıyla geçmemiştir acısı, haliyle dostunuzla aranızda üzerine konuşamadığınız ama ikinizin de hayatının önemli bi parçası olan bi tabuya dönüşür o adam. Siz üzüntünüzü paylaşamazsınız, o da mutluluğunu anlatamaz. Samimiyetiniz etkilenir ister istemez

Ya da ne bileyim adamla yeni tanışmışsınız ve çok etkilenmişsiniz. Doğru anı kolluyosunuz, doğru hamleyi bulmaya çalışıyosunuz, arkadaşınızla heyecanınızı paylaşıyosunuz belki ondan akıl istiyosunuz... derken arkadaşınız araya giriyor ve adamı alıyo. Çok çirkin olurdu ve size sonuna kadar hak verirdim.

Ama şu yukarıdaki hikayelerin hiçbiri yok ki tabloda.

Kızla 8 sene geçmişiniz var, bu 8 senede size karşı hatalı bi davranışı olmamış, olayı size dürüstlükle kendi açıklamış, yalanını yakalamamışsınız, sizinle gizli gizli bi yarışa girmemiş, size verdiği değeri ve önemi kaç defa dile getirmiş.

2 sene önce olmuş bitmiş bi olayın şu durumda ne değeri var? Ki aslında ortada bi olay da yok. Sadece bi hoşlanma hali. Ciddi ciddi peşinden gidilen bi aşk yok, flört yok, yapılmış ve geri çevrilmiş basit bi hamle bile yok. Ve bakın böyle bi hikayede de hak vermesem de anlayabilirdim sizi, hani tabiri caizse açık açık yürürsünüz adama ve reddedilirsiniz, sonra aynı adam başka bi kızı reddetmez, hatta aksine belki o gider kızın peşinden. Şansa bak bu da sizin arkadaşınız olur. İnsanın egosu illa ki zedelenir böyle bi durumda, arkadaşına öfkelenebilir normaldir.

Ama özetle hoşlanma dediğiniz şey o aylardaki regl döngünüze göre bile şekillenebilecek kadar sıradan ve ucu açık bi şeyken, ortada daha ciddi bi şey de olmamışken saçmasapan anlık duygu durumlarını bu kadar ciddiye alıp gerçekten önemli olan dostlukları geri plana atmayın. Her şeye bu kadar anlam yüklemeyin, geçmişinizdeki önemsiz heyecanları güzel hatırlamayı ama üstünde durmamayı, dramatize etmemeyi, gülüp geçmeyi ögrenin. Yazı dilinizden anlıyorum ki zayıf ve saplantılı bi kadın değilsiniz, hangi duygunuza hangi anlamı yüklemeniz gerektiginin ayrımını dogru bi sekilde yapacaksınız günün sonunda.
Teşekkür ederim uzun uzun yazmışsınız, düşünceleriniz çok mantıklı ve olgunca benim için oldukça aydınlatıcı oldu 🙏🙏🙏

Hoşlantı karşılıklıydı ama
Teşekkür ederim uzun uzun yazmışsınız, düşünceleriniz çok mantıklı ve olgunca benim için oldukça aydınlatıcı oldu 🙏🙏🙏

Nerden biliyorsunuz? Açıldı mı? Açıldıysanız neden sevgili olmadınız?

Şimdi siz görüşmek isteseniz bile emin olun kız arkadaşınız sizi asla bir araya getirmeyeye çalışıcaktır.Her ne kadar aranızda birşey olmamış olsa da absürt bir durum.
Lise ve ünvde iki ayrı kız arkadaşım aynısını yaptılar bana.Ben görüşmeye devam ettim çok sallamadım ancak görüşmeyi kesmelerini istedim içten içe.Çok şükür ki ikiside uzun sürmedi.Rahatladım ne yalan söyleyeyim.

T Tiyla Görüşürdüm ama sadece o çocuk kendini bir b.k sanmasın diye. Birde arkadaş müsveddesinin egosu tavan yapmasın ilişkisi iyice kıymete binmesin diye sadece mesafeli olurdum zaten artık hiçbirşey eskisi gibi olamaz. Ben asla güvenemem mesela bir daha öyle bir insana. Ayrıca gerçekten bir arkadaşıma değer veriyorsam asla onun hoşlandığı bir kişi ile beraber olmam , dünya da erkek mi yok . Dostluk ve arkadaşlık ilişkilerinde yazılı olmayan bir takım kurallar vardır. Bu da onlardan biri. Çünkü insan arkadaşına güvenmek ister. Çoğunluk Size 8 yıllık arkadaşlığınızı göz önünde tutun demiş. Bende diyorum ki o kız 8 yıllık arkadaşlığı göz önünde tutsa aşkından geberse bu ilişkiye başlamazdı. Benzeri başıma geldi istesem arkadaşımın hoşlandığı bir tip ile sevgili olabilirdim çocuk yalvarıyordu gayet de yakışıklı kariyerli bir tip di , ama ben bir zamanlar aynı çocuktan kısa dönem hoşlanan 7 yıllık arkadaşımı tercih ettim ve bunu arkadaşıma yansıtmadım bile . Çünkü arkadaş kolay bulunmaz ama kriterlerimize göre bir eş yada sevgili adayı öyle yada böyle bulunuyor kimse hint kumaşı değil .

Son düzenleme:
T Tiyla Görüşürdüm ama sadece o çocuk kendini bir b.k sanmasın diye. Birde arkadaş müsveddesinin egosu tavan yapmasın ilişkisi iyice kıymete binmesin diye sadece mesafeli olurdum zaten artık hiçbirşey eskisi gibi olamaz. Ben asla güvenemem mesela bir daha öyle bir insana. Ayrıca gerçekten bir arkadaşıma değer veriyorsam asla onun hoşlandığı bir kişi ile beraber olmam , dünya da erkek mi yok . Dostluk ve arkadaşlık ilişkilerinde yazılı olmayan bir takım kurallar vardır. Bu da onlardan biri. Çünkü insan arkadaşına güvenmek ister. Çoğunluk Size 8 yıllık arkadaşlığınızı göz önünde tutun demiş. Bende diyorum ki o kız 8 yıllık arkadaşlığı göz önünde tutsa aşkından geberse bu ilişkiye başlamazdı. Benzeri başıma geldi istesem arkadaşımın hoşlandığı bir tip ile sevgili olabilirdim çocuk yalvarıyordu gayet de yakışıklı kariyerli bir tip di , ama ben bir zamanlar aynı çocuktan kısa dönem hoşlanan 7 yıllık arkadaşımı tercih ettim ve bunu arkadaşıma yansıtmadım bile . Çünkü arkadaş kolay bulunmaz ama kriterlerimize göre bir eş yada sevgili adayı öyle yada böyle bulunuyor kimse hint kumaşı değil .

Ben bunu cidden anlamıyorun.
Cafede masa kapar gibi o zaman bir erkekle ilk tanışan hemen ben hoşlandım desin arkadaş grubundaki tüm kızların dünya erkek kardeşi olsun. İlk ben dedim neticede.
Arada bir ilişki yokken sadece platonik hisler beslemişken adamın kimle sevgili olacağıma karışamayız yok artık yani.
Benim bir kız arkadaşım vardı es kaza biriyle tanışmayalım ay ne hoş çocuk bayıldım derdi. Çocuğu mutlaka yoklardı ilgisi var mı diye genelde de olmazdı. Onun yokladıklarından biriyle evliyim, kız da başkasıyla evli. Ben arkadaşıma ilk sevgili olduğumuzda konu sahibinin arkadaşı gibi söylemedim bile. O kadar önemsemedim. Kaba tabirle elele gezmemişer, aşk sözcükleri söylememişler, öpüşmemişler eee rahatsız edecek ne var ki şimdi?
Bana gayet etik geliyor
Ha arkadaşlık kuralı evet var. Ama bu eski sevgilisiyle sevgili olmamaktır. Aynı zamanda aynı erkeğe yürümemektir. Konu sahibi ili sene önce hoşlanırlen arkadaşı da ayartmayı deneseydi o da etik olmazdı. Yoksa alt tarafı platonik hoşlanmaya kalsa herkes herkesten hoşlanabilir.

Back
X