Yakın arkadasıma biraz kırıldım, birazcık:(

Tamam çok iyi birisi olabilir de adam kullanmayı da iyi biliyor ama.
Valla bende sizin yerinizde olsam arabamı eve bırakırım.
Kimse kimsenin babasının oğlu değil.
Sizde uyanık oluverin biraz.

Bence kesinlikle haklısınız.
Art niyet var yaptıklarında
Hesaplıyor öyle yapıyor belli.

Arkadaşlık karşılıklı mutlu olmak içindir.
Siz artık huzursuz oluyorsunuz, o sınıra gelmişsiniz demek.

Hayatınızda kalmasına gerek yok, samimiyeti bitirin.

Beni bırak dediğinde yol ters ise "yol ters kusura bakma, sen erkeksin, toplu taşımayla gidebilirsin" deyin.
evet maalesef cok yakın bir arkadasım ama art niyet sezince soguyorum, sonucta ilkokldan beri arkadasız yani ne bileyim. o gun ayagımda topuklu hava yagmurlu -3 derece ve benim arabam hem arkadan ıtıs hem yaz lastigi var hala benim götürmemi bekliyor sehirdısındaki yere. cok ayıp etti o gun.

Tamam çok iyi birisi olabilir de adam kullanmayı da iyi biliyor ama.
Valla bende sizin yerinizde olsam arabamı eve bırakırım.
Kimse kimsenin babasının oğlu değil.
Sizde uyanık oluverin biraz.
evet yarın icin ben de arabasız gitmei dusunuyorum ya da arabayı yakın bir yere bırakıp taksiyle gidicem ya da onu arayıp beni alır mısın diyecegim cunku bir kere daha aynı seyleri yasamak istemiyorum, sonra iyice soguyacagım cocuktan arkadaslıgımız zedelenecek.

aynen ben de oyle dusunuyorum :KK43: benzin cok pahalı iste kopru soyle vale parası vermek istemiyorum falan diyecegim. taksiyle gitmem daha cok tutar ama en azından enayi yerine konulmam. herkes kendisini akıllı sanıyor.

Böyle davranan insan gördüm mü huzursuzluk verdiği için kaçasım geliyor.
Metro vb. uymuyor mu size?
Ya da üstte dediğiniz gibi gelsin alsın beyfendi...

Bende de bunun kadın versiyonu var, 15 yılı da geçti arkadaşlığımız, ama bir insan bu kadar sömürülmeye çalışılamaz. kafeye gidip 2 çay içsek yanında parası olmuyor , arabasını yeni aldı, daha bir kere sürdüğünü görmedim ben evden alıp eve teslim yapıyorum. oturduğumuzda hesapları ben ödüyorum. borç aldı 2 sene oldu nerdeyse hala ödemedi. ben arkadaşlığımı bitirme noktasına geldim. ayın yılın başı ararsa çoook çok boşsam gidiyorum görüşmeye. artık açık açık da söylüyorum kendisine ama utanması da pek yok. ona buna verdiği paraları yardımları anlatıyor bir de , tutup diyecem 2 sene oldu sen önce bir borcunu versen diye.. onu da kendime yakıştıramıyorum. en temiz çözümü görüşmemek olarak buldum ben. sen de görüşmeleri azalt biraz. bir yere gideceğinizde ben direk oraya geçerim ters kalıyor senin ev diyerek başla işe
off :( benim de öyle kız arkadasım cok var, benimle yemege gelmezler asla dısarıda ama eve davet edeyim sevgilisini alır kosa kosa gelir, ya da sevgilisiyle gidecekse kosa kosa gider cunku kendileri para odemeyecekler.
gerçekten artık arkadaslarımla aramın bu yuzden bozulmasına cok uzuluyorum, herkes akıllı, ben bir sey demiyorum diye beni salak zannediyorlar, ben sadece böyle konuları dile getirip "insanları kullanıyor" ya da "aa bir sey istedim gözune battı hemen" dedirtecek duruma dusmek istemiyorum. bir sey demiyorsam salak oldugum icin degil kibar oldugum icin demiyorum ama artık uzuluyorum yakın gordugum dost dedigim insanlar benimle vakit gecirirken iki kurusun hesabını yapıyor demek ki, ya da benim arkadaslıgımı, benimle gecirecekleri vakti para harcamaya deger görmuyorlar. insanlara comert davrandıgın surece yanındalar en en en yakınların bile.

Böyle davranan insan gördüm mü huzursuzluk verdiği için kaçasım geliyor.
Metro vb. uymuyor mu size?
Ya da üstte dediğiniz gibi gelsin alsın beyfendi...
cok uymuyor, metroya gitmem icin bile 20 tl taksiye vermem gerekiyor öyle diyeyim. bir de babam o zaman biraz söyleniyor, bir kere bile gidecegim yere taksiyle gitsem mesela hemen araban var garajda yatıyor der.

yok valla herkes kendisi geliyordu normal. hicbir zaman ben ondan böyle bir sey istemedim, ama iki kere beni bırakmıstı eve birinde arabam servisteydi onu almaya gidecektik digerinde de topuklu giymistim yemege gidecektik o gun. Cok sayılıdır yani. Onun dısında cogunlukla ben bırakıyorum.
mesela söyle olur iki kisi gidiyoruz vale parası 20 20 40 tl valeye verecegimize tek araba gidelim, onda da valeyi 10 10 ikimiz oderiz, bunu diger kız arkadaslarımla yapıyoruz, ya da biri valeyi veriyor biri bahsisi. hani bir denge olmalı bence. o böyle yapmıyor hic.
oooooo yiyici kısmına geçmeye çalışmış

Cok iyi bi maddi durumum yok ama ona ragmen kendimden kisar cevremdekilere conert davranirim icinden gele gele yaparim ama beni kullandigini hissettigim insana bir bardak su vermek icimden gelmez
Kullanildiginizi hissediyorsaniz gereken nesafeyi koyup koruyun
buyuk ihtimalle artık oyle yapacagım. benim de mesela görusecegiz diyelim o gun cok param yoksa starbucksa gidelim derim, ya da hadi bugun mcdonalds yiyelim falan diye gecistiririm, ama yanımda olmadıgını bile bile yemege gidip ay bende bugun yokmus sen ode sonra odesiriz demem. o odesme tarihi de hicbir zaman gelmez cunku. ya da yemegi odemeyen insan sonra bir cay ısmarlar odesti zanneder. maddi durumu olmasa anlayacagım. her gun nusrette yiyip eve gecen insan ya. arabasının yaktıgı bes kurusu hesaplayıp bana odetmeye calısmasına sinirleniyorum.

Benimde var öyle çıkarcı,fırsatçı arkadaşım.
Kızlarımız aynı okula gidiyorlar. Ve o hep bana sorar sen götürmüsun sen alırmisin diye..yani zaten kizimi bırakırken sorun değil bırakırım ama okuldan almak ve onun evine bırakmak apayrı.evi tamamen ters istikamette ve tam o saatte trafik olduğu için benim vaktim yollarda geçiyor. Kizimin hatrina çoğu kez tamam demiştim mecburen.
Neyse ki şimdi kızım okula kendi arabası ile gidip geliyor da ben kurtuldum
Şimdide kızıma soruyorlar gelirken bırak onuda diye oda hayır diyemiyor..ne olacak böyle bilmiyorum.

cok uymuyor, metroya gitmem icin bile 20 tl taksiye vermem gerekiyor öyle diyeyim. bir de babam o zaman biraz söyleniyor, bir kere bile gidecegim yere taksiyle gitsem mesela hemen araban var garajda yatıyor der.

Otobüs falan da uymuyor sanırım.
Bu durum da sıkacak biraz sizi sanırım ama deneyin bir kaç kere bakalım tepkisi ne olacak.
Birlikte taksiye gidelim deyip önce inmesin de...:KK53:

ufff çok çirkinleşmiş maalesef ufak hesaplar girdiği zaman arkadaşlığın üzerine bir bardak su için bence :kahve:

Çevrenizde buluşacak mekan hiç yok mu? Neden uzak yerler için plan yapıyorsunuz?
Bence siz de diğer arkadaşınız gibi konuşun. Trafik yorucu oluyor. Yakın yerlerde buluşalım deyin. Bana orası çok ters diyerek başka mekanlar önerin. Bilmediğiniz uzak yerlere gitmek zorunda değilsiniz. Planda ısrarcı olurlarsa siz gidin ben gelmiyorum dersiniz.

buyuk ihtimalle artık oyle yapacagım. benim de mesela görusecegiz diyelim o gun cok param yoksa starbucksa gidelim derim, ya da hadi bugun mcdonalds yiyelim falan diye gecistiririm, ama yanımda olmadıgını bile bile yemege gidip ay bende bugun yokmus sen ode sonra odesiriz demem. o odesme tarihi de hicbir zaman gelmez cunku. ya da yemegi odemeyen insan sonra bir cay ısmarlar odesti zanneder. maddi durumu olmasa anlayacagım. her gun nusrette yiyip eve gecen insan ya. arabasının yaktıgı bes kurusu hesaplayıp bana odetmeye calısmasına sinirleniyorum.

Genelde odeyecek durumum yoksa disariya cikmiyorum bi arjadasim vardi cok sık disariya cikmak isterdi bende varsa cebimde hayatta baskasina odetemem yada sadece kendi hesabimi oddyemem yani cekinirim

Ama bi baktim hemen hemen her gididimizde ben oduyorum ben yemehi oduyorsam o cay ismarliyor 3un 2si bende genellikle

Birgun hastanede karsilastik bi yere gitmemiz lazimdi benimde ogleden sonra hastaneye sonuclar icin donmem gerekiyordu hastane bana yurume mesafesinde oldugu icin yanima para almamistim

Beraber isimizi halletmeye gittik ama halkedemedik ben hastaneye dobecektim yagmur yagiyordu o kadar bosa bekleme hastanede avm ye kafeye gidelim falan dedi bende hayir onemli degil beklerim falan dedim baktim israr ediyor bende tamam gidelim ama ben yanima hic para almafim dedin haa oylemi benimde yaninda hic yok olanlada fatura falan odedim dedi

Dusunuyorumda ona guvenip gitsem demekki rezil olacakmisim

Bi sure siklikla suraya gidelim buraya gidelim falan demeye basladi zaten maddi olarak sıkışıgim baktim cok israr etmeye baslayinca durumum yok dedigimdede hic aramizda bi yemegin bi cayin lafi mi olur demedi konuyu kapatti

Bencd arkadasiniz madem iyle yapiyor sizde bulusmaya gideceginize onceden baska yere ugrayacaginizi yada ters istikametten geleceginizi doneceginiz zaman acil isiniz okdughnu falan soyleyin yada acik acik soyleyin

Valla insanlari kullanan insanlardan nefret ediyorum bu yasimdayin cok mecbur kalipta kardeslerimdsn dahi birsey isterken yerin dibine girip cikiyorum insanlardaki bu rahatlik nedir anlamiyorum

Arkadaşınız sizi kullanmaya başlamış.Çünkü arkadaşlıklarda bir siz ödüyorsanız bir o ödemeli ya da bir siz arabanızla bir yere götürüyorsanız bir o götürmeli.Tabiki arada istisnai durumlar olabilir ama gerçek arkadaşlar buna dikkat eder.Yani bu sefer de ben ödeyeyim de arkadaşıma ayıp olmasın der yani sizi düşünür.Oh ne ala memleket az uyanık değilmiş beyefendi.E tabii benzin pahalı şimdi git gel getir götür ne güzel saf arkadaşım götürüyo diye düşünüyodur içinden.Bence kendinizi kullandırtmayın.Arada laf da çarpıtın ki durumun farkında olduğunuzu anlasın.

Bir de maddi durumunuz o arkadaşınızdan iyiyse götürsün işte neresinden gider diye düşünüyordur.Maalesef maddi durumu yerinde olan kişiler böyle görülüyorlar.Karşı taraf hep bir beklenti içinde oluyor.Yapsın,etsin,götürsün,alsın..neresinden gider onun durumu benden iyi diye düşünüyordur.

Back
X