Yakın arkadasıma biraz kırıldım, birazcık:(

Çevrenizde buluşacak mekan hiç yok mu? Neden uzak yerler için plan yapıyorsunuz?
Bence siz de diğer arkadaşınız gibi konuşun. Trafik yorucu oluyor. Yakın yerlerde buluşalım deyin. Bana orası çok ters diyerek başka mekanlar önerin. Bilmediğiniz uzak yerlere gitmek zorunda değilsiniz. Planda ısrarcı olurlarsa siz gidin ben gelmiyorum dersiniz.
var var, ben size simdi ozelden yazarım oturdugumuz yerleri az cok anlasılır. yakın bir yerde bulustugumuz zaman bile kendisi gelip arabasını bızım siteye yakın bırakıyor sonra beni arıyor ben geldim hadi gidelim diye iniyorum arabaya biniyorum bır baktım bekliyor orada. yani yakın bir yerde bulussak bile kendi arabasını bırakıp emrivaki yapıyor yine benim arabayla gidiyoruz.

Bir de maddi durumunuz o arkadaşınızdan iyiyse götürsün işte neresinden gider diye düşünüyordur.Maalesef maddi durumu yerinde olan kişiler böyle görülüyorlar.Karşı taraf hep bir beklenti içinde oluyor.Yapsın,etsin,götürsün,alsın..neresinden gider onun durumu benden iyi diye düşünüyordur.

Valla genelde maddi durumu daha iyi olanlar yapiyor bu cimriligi kendi arkadaslarimdan gordugum kadariyla. Cunku durumu iyi olmayan mahcup oluyor cebinde ne varsa vermeye calisiyor utaniyor sikiliyor.

var var, ben size simdi ozelden yazarım oturdugumuz yerleri az cok anlasılır. yakın bir yerde bulustugumuz zaman bile kendisi gelip arabasını bızım siteye yakın bırakıyor sonra beni arıyor ben geldim hadi gidelim diye iniyorum arabaya biniyorum bır baktım bekliyor orada. yani yakın bir yerde bulussak bile kendi arabasını bırakıp emrivaki yapıyor yine benim arabayla gidiyoruz.
Bugün hiç araba sürmeye hevesim yok seninki ile gidelim deyin bakalım. İsteksiz olursa hiç buluşmaya gerek yok o tür insanlarla. Eğer sizi çok bunaltırsa ben bizi arkadaşız sanıyordum ama sen beni şoförün olarak görüyormuşsun diye sitem edin. Artık anlar herhalde.

Benimde 15 senelik 3 tane erkek arkadasim var, cokta samimiyiz. Kapidan alir, kapiya birakirlar ozellikle hava karardiysa, gunduzse ben cadde ustunde inip yurumek İsterim zaten. Hesaplarda alman usuludur. Arkadasiniz bana cok itici geldi. Arkadasinizin size yaptigini sizde ona yapin bence.

aynen biraz kendimi sofor gibi hissetmeye basladım. yarın bulusacagımız diger arkadasım karsıda oturuyor ben de söyle demeyi dusunuyorum, karsıda da teyzem oturuyor, aksam teyzemde kalacagım yarın icin daha rahat olur gitmem, o zaman kendi arabasıyla gelir herhalde. ona söyledigim zaman kopruden gecis parasını bile hesaplıyor, 14 lira az degil diyor, e ben niye oduyorum o zaman. bir de ustune kopru trafigi cabası
ay görüşmeyin ya, ben sinir oldum okudukça, ne katıcak bu insan size ?

Bir de maddi durumunuz o arkadaşınızdan iyiyse götürsün işte neresinden gider diye düşünüyordur.Maalesef maddi durumu yerinde olan kişiler böyle görülüyorlar.Karşı taraf hep bir beklenti içinde oluyor.Yapsın,etsin,götürsün,alsın..neresinden gider onun durumu benden iyi diye düşünüyordur.
yok valla gayet iyi durumu. ikimizin de arabası aynı ayarda, abisi evlenecek simdi four seasonsta dugun yapacaklar, ne kadar kötü olabilir ki durumları. dugun icin sıkıstılar desem, bu kadar para hesabı yapan kisi her gun nusrette yemez. yani kendisinden asla kısmıyor araba da nasılsa bende var ben de sonucta eve arabayla gidip gelmek zorundayım e birazcık yolunu degıstırıversin atsın beni eve diye dusunuyor. hem o da boylece arabayla gidip gelmis olur.

ay görüşmeyin ya, ben sinir oldum okudukça, ne katıcak bu insan size ?
iste kendisini cok seviyorum 15 yıllık arkadasım ondan dolayıydı ama bu hareketleri cok gozume batmaya basladı. boyle yapacaksa whatsapp uzerinden arkadaslıgımızı devam ettirmek daha mantıklı gelmeye basladı

Benimde 15 senelik 3 tane erkek arkadasim var, cokta samimiyiz. Kapidan alir, kapiya birakirlar ozellikle hava karardiysa, gunduzse ben cadde ustunde inip yurumek İsterim zaten. Hesaplarda alman usuludur. Arkadasiniz bana cok itici geldi. Arkadasinizin size yaptigini sizde ona yapin bence.
benim sansıma hic boyleleri denk gelmedi valla, cok sayılıdır beni evden alıp bıraktıgı. bahsisi de valeyi de kart gecmiyorsa nakit geciyorsa nakit hesabı da ben oduyorum. sonradan odesiriz diyor cay kahve ısmarlıyor:))

Arkadaşınız sizi kullanmaya başlamış.Çünkü arkadaşlıklarda bir siz ödüyorsanız bir o ödemeli ya da bir siz arabanızla bir yere götürüyorsanız bir o götürmeli.Tabiki arada istisnai durumlar olabilir ama gerçek arkadaşlar buna dikkat eder.Yani bu sefer de ben ödeyeyim de arkadaşıma ayıp olmasın der yani sizi düşünür.Oh ne ala memleket az uyanık değilmiş beyefendi.E tabii benzin pahalı şimdi git gel getir götür ne güzel saf arkadaşım götürüyo diye düşünüyodur içinden.Bence kendinizi kullandırtmayın.Arada laf da çarpıtın ki durumun farkında olduğunuzu anlasın.
bu konu basında bahsettigim diger kız arkadasım da yeni araba aldı mesela, oncesinde bir yerlere gittigimizde hep benim arabamla giderdik, cok normal cunku kızın arabası yoktu, ama o da atıyorum kahveyi ısmarlardı, ya da ben valeyi verirsem bahsisi oderdi, veya uzakta oturan arkadasıma gidiyorsam o o kadar yoldan geldin ben ısmarlayayım der, veya kız kalkıp geliyorsa 50-60 lira taksi parası oduyorsa ben ısmarlarım, hani dengeyi bulmak ve bunu dusunmek onemli, benim arkadasım dusuncesiz davranıyor, o gun oyle yaptıktan sonra iki cayı ısmarlayabilirlerdi yani ne kadar zor gelebilir ki kibarlık olurdu. ben de onun art niyetli oldugunu dusunmezdim

Benimde var öyle çıkarcı,fırsatçı arkadaşım.
Kızlarımız aynı okula gidiyorlar. Ve o hep bana sorar sen götürmüsun sen alırmisin diye..yani zaten kizimi bırakırken sorun değil bırakırım ama okuldan almak ve onun evine bırakmak apayrı.evi tamamen ters istikamette ve tam o saatte trafik olduğu için benim vaktim yollarda geçiyor. Kizimin hatrina çoğu kez tamam demiştim mecburen.
Neyse ki şimdi kızım okula kendi arabası ile gidip geliyor da ben kurtuldum
Şimdide kızıma soruyorlar gelirken bırak onuda diye oda hayır diyemiyor..ne olacak böyle bilmiyorum.
ayyy inanmıyorum :( üniversitede benim de vardı oyle bir arkadasım, resmen ben shuttle gibi olmustum kız benimle gelmek icin ders programını secmelilierini bile benimle aynı secmisti. sonra ne oldu hatırlamıyorum ama gelmemeye basladı. hic sevmıyorum gercekten bu tarz seyleri. hayatımızın her evresinde var bu kisiler

Otobüs falan da uymuyor sanırım.
Bu durum da sıkacak biraz sizi sanırım ama deneyin bir kaç kere bakalım tepkisi ne olacak.
Birlikte taksiye gidelim deyip önce inmesin de...:KK53:
valla onu ben de dusundum korktum ne yalan soyleyeyim :D yarınki programı da iptal ettim, diger arkadasımla ayrı gorusecegim. sorarsa da programlarımız uyusmadı derim, kendisi ayrı gorusur 25 km bedava gidebilecek baskasını bulursa :(

ufff çok çirkinleşmiş maalesef ufak hesaplar girdiği zaman arkadaşlığın üzerine bir bardak su için bence :kahve:
evet ben de ona cok uzuluyorum kac yıllık cok cok da yakın arkadasım boyle seyleri baska birine de acamıyorum cok yakınız cunku :( buraya yazdım mecburen ama insan utanıyor ben utandım ne bileyim ama o yaparken utanmıyor

Genelde odeyecek durumum yoksa disariya cikmiyorum bi arjadasim vardi cok sık disariya cikmak isterdi bende varsa cebimde hayatta baskasina odetemem yada sadece kendi hesabimi oddyemem yani cekinirim

Ama bi baktim hemen hemen her gididimizde ben oduyorum ben yemehi oduyorsam o cay ismarliyor 3un 2si bende genellikle

Birgun hastanede karsilastik bi yere gitmemiz lazimdi benimde ogleden sonra hastaneye sonuclar icin donmem gerekiyordu hastane bana yurume mesafesinde oldugu icin yanima para almamistim

Beraber isimizi halletmeye gittik ama halkedemedik ben hastaneye dobecektim yagmur yagiyordu o kadar bosa bekleme hastanede avm ye kafeye gidelim falan dedi bende hayir onemli degil beklerim falan dedim baktim israr ediyor bende tamam gidelim ama ben yanima hic para almafim dedin haa oylemi benimde yaninda hic yok olanlada fatura falan odedim dedi

Dusunuyorumda ona guvenip gitsem demekki rezil olacakmisim

Bi sure siklikla suraya gidelim buraya gidelim falan demeye basladi zaten maddi olarak sıkışıgim baktim cok israr etmeye baslayinca durumum yok dedigimdede hic aramizda bi yemegin bi cayin lafi mi olur demedi konuyu kapatti

Bencd arkadasiniz madem iyle yapiyor sizde bulusmaya gideceginize onceden baska yere ugrayacaginizi yada ters istikametten geleceginizi doneceginiz zaman acil isiniz okdughnu falan soyleyin yada acik acik soyleyin

Valla insanlari kullanan insanlardan nefret ediyorum bu yasimdayin cok mecbur kalipta kardeslerimdsn dahi birsey isterken yerin dibine girip cikiyorum insanlardaki bu rahatlik nedir anlamiyorum

benim de eskiden bir kız arkadasım oyleydi, huyunu bildigim icin yiyip gitmistim bir kere, hesap geldi ay paramı evde unutmusum dedi, kart verdi kartın son kullanma tarihi gecmis kart gecersiz, ben de ertesi gunu yurtdısına gidecegim diye butun paramı euroya cevirmistim neyse ki yanımda hic de para yoktu. cuzdanını bosalttı bozuk paraları saydı tek tek ay yetmiyor falan yaptı napsak euro mu bozdursan falan dedi bir de bana. ay sinir oluyorum boylelerini dusundukce. nasıl boyle hayatlarını idame ettiriyorlar diyorum ama onlar isini biliyor ben enayi durumuna dusuyorum. arkamdan cakal vs kullanıyor lafı edeceklerine iyi niyetimden kibarlıgımdan enayi olurum en azından daha iyi..

Benim arkadasimda yapiyor ince hesaplar hic bisey diyemiyorum yaninda. Desen dert demesen dert. Kelin ilaci olsa kendi basina surermis..
evet ya aynen.. desen dert demesen dert ama o yaparken nasıl yaparım diye utanmıyor biz onun adına utanıyoruz bir de onune gecmek icin ne diyecegiz diye ayrı sıkılıyoruz. en mantıklısı boyle durumlarda mesafe koymak sanırım, az ve öz görusmek, ne yapalım yani

ayyy inanmıyorum :KK43: üniversitede benim de vardı oyle bir arkadasım, resmen ben shuttle gibi olmustum kız benimle gelmek icin ders programını secmelilierini bile benimle aynı secmisti. sonra ne oldu hatırlamıyorum ama gelmemeye basladı. hic sevmıyorum gercekten bu tarz seyleri. hayatımızın her evresinde var bu kisiler
Evet yani çok fena.kizimin en yakın arkadaşı o kızda. Lisedeler henüz.
Kızıma söylüyorum arada ok de ama hergün olmaz biliyorsun senin içinde zor oluyor diye ama oda hayır demeyi bilmiyor. Birde yeni başladı araba kullanmaya o yüzden sanırım biraz hevesli.Belki bıkar:-)

Valla genelde maddi durumu daha iyi olanlar yapiyor bu cimriligi kendi arkadaslarimdan gordugum kadariyla. Cunku durumu iyi olmayan mahcup oluyor cebinde ne varsa vermeye calisiyor utaniyor sikiliyor.
evet kesinlikle oyle. benim de yanımda para olmadıgı zamanlar oluyor nakit mesela atıyorum arkadasım ısmarladı ben mutlaka bir sekilde bir sonrakini ben ısmarlarım ya da bir sekilde telafi ederim ki mahcup olmayayım, durumunun iyi veya kotu olması degil de bir sekilde karsılıklı olması onemli, ben ona yemek ısmarlarım o kendisi bana kek yapar emek verir dusunur bunu dusunmesi onemli o yaptıgı kek cok daha onemlidir benim ısmarladıgım yemekten. ama iste cogu kısı bunu dusunemiyor. eskiden dusunmen yeter sozu cok bos gelirdi ama artık degerini anladım dusuncesiz insanlarla bu kadar sık karsılastıktan sonra

Back
X