• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yakın arkadasıma biraz kırıldım, birazcık:(

o yorumu ben yazmamısımdır ama benim dusuncem de su, biz iki kısi cıksak yemege mesela bir o oder bir ben oderim cok yakın olduklarımla. ama toplu yemeklerde kac kisiysek de kisi sayısına bolunur hesap.
benim bir arkadasım var mesela kız kendisi digerlerine gore pahalı bir sey yediyse hesabı kisi sayısına bolelim diye hemen atlar, ama ucuz bir sey yediyse hemen garson gelince benden sunu sunu alın diye atlar. yani bence cok sığ ve asagılayıcı bir sey boyle bir konu icin birinin agzına laf vermek. bakın mesela benim burada bunu yazmam hos bir sey mi, degil ama o kız oyle biri ve ben de konusu olunca ornegını veririm, bu onun ayıbı. o yuzden insanlar arkamdan hesap yapıyor iste bize kitliyor sömürüyor diye laf edecegine enayi desin tercih ederim. bunu en yakın gorduklerim yapınca da daha uzuluyorum o yuzden buraya da konu acıyorum. bu arada bir onceki yorumda da size patlamamıstım, sizden birkac yorum onceki baska bir uyeye patlamıstım, size daha acık yazmaya calıstım o kadar.
İşte herkes kendi arkadaş çevresini bildiği için adaletli bir karar alarak hesabı nasıl ödeyeceklerse öyle bir yol izlemeli. En güzeli öğrencilik dönemi, insanın hesap ödeme konusunda en rahat olduğu dönem öğrencilik bence. Hatta alt ya da orta gelirli öğrenci modeli. Herkes ucuz da olsa pahalı da olsa kendi yediğini öder, kimse de sorgulamaz neden böyle yaptı diye. Kimse ayıplamaz da. Bilemiyorum anlattığınız, verdiğiniz örnekler benim için soğuyarak o insanı hayatımdan çıkarma sebebi. 15 yıllık dostum, yakın arkadaşım vs diye bakmam ben çünkü soğuduktan sonra bir anlamı kalmıyor benim için. Bu kişiler hayatınızda olduğu sürece bu tarz şeyleri yaşamaya devam edebilirsiniz.

Arkadaşıma,dostuma dünyayı sererim asla sorun etmem ama kullanıldığımı hissettiğim an buz gibi soğurum.
İyi niyet önemli. Ha sizinle konuşur,anlaşır bugün senin arabayla gidelim,yarında benim arabayla gideriz der amenna ama böyle ufak hesaplar yapıp,marifetmiş gibi benzinde pahalandı şu bu diyerek dile getirmesi çok çirkin.
Zaten siz götürüyorsanız,siz elinizi cebinize atmadan valeye ödemeyi yapmalı.
Ayrıca arabaya bırak ne demek? Arabasını uzağa parkediyor yürüyüp geliyorsa,bir zahmet dönerken yürüsün gitsin. İstanbul trafiğinde yolumun üzeri olmayan,beni trafiğe sokacak bir yere şahsen gitmem çok mecbur değilsem. İnsanlar sokaktan muz alıp karın doyurup,şişeye çiş yapacak raddeye geliyor trafik yoğun olunca,kimse kusura bakmasın yani.
Yerinizde olsam,aynını yapardım. Yada hiç buluşmazdım bu insanla,canım sıkılacağına evde otururum daha iyi.

Madem yakın arkadaşsınız siz de "oğlum bi enayi benmiyim otopark parasını hep bana yıkıyorsunuz" diyin. Yada beni eve bırak dediğinde "niye arabanı eve bıraktımki beni trafiğe sokuyorsun bir saat" diyin. Yani samimiyet bunları da çekinmeden söyleyebilmeyi gerektirir.

Ben de yazmıyım dedim ama yazayım
Genelde kadın arkadaşlıkların dostlukların bir tık daha paylaşımcı olduğunu;bu tür paylaşma konularında daha duyarlı ve kendiliğinden açık olduğunu düşünüyorum. Nedeni böyle büyütülmek olabilir örnek:misafir çayının bitmeden ve yenisi istenmeden doldurulması:KK51:erkekler ise çoğu işten yükten kaçan;kendi aralarında da kurnazca davranan tipler.bu da eğitimle ilgili.kocalarımuz dahil bir işi yap deyince yapıyorlar değil mi çoğu zaman

Anlamalarını şakın bekleme;aynısını yap.yükü paylaştır yani.Hiç de üxülme :KK25:

evet burada da bazı yorumlarda sen de iki cayın hesabını yapıyorsun lafını ediyorsun demisler ama bunu ben baslatmadım arkadasım boyle seyleri yapmaya baslayınca ben gercekten cok uzuldum ve kırıldım cok sevdigim biri cunku o gunden sonra da gözume batmaya basladı ne yapabilirim bu kadar sevdigim biri olmasa bu kadar dert etmezdim
Benimde çok yakın bi arkadaşım var. Akıl danışabileceğim dertleşebileceğim bi insan. Çok da severim kendisini ama o da maddi konularda geride durur 10 kere ısmarlasan bu da benden demez ben de ilk başta bu duruma bozuldum ama sonra onu o şekilde kabullendim. Herkes bizim gibi eli bol olacak diye bişey yok bunu kabullenmek gerekiyor. Biz ayrı şehirlerdeyiz zaten yılda bir görüşüyoruz ama akıllandım artık ben ödemeyi teklif etmiyorum ortak ödüyoruz. Benim size tavsiyem eğer ki sizin için çok değerli bi arkadaşsa bu şekilde kabullenin ve harcamalarınızı ayrı ayrı yapın. İnanın kafanız rahat olur. Arabanızla bi yere bırakmanızı vs istersede kusura bakma bu seferlik böyle olsun deyin. Bunu bi kaç kere yaparsanız anlar. Ama o sizi yakın görmüyorsa sizi kullanıyorsa zaten uzaklaşacaktır. Her türlü win win

iste kendisini cok seviyorum 15 yıllık arkadasım ondan dolayıydı ama bu hareketleri cok gozume batmaya basladı. boyle yapacaksa whatsapp uzerinden arkadaslıgımızı devam ettirmek daha mantıklı gelmeye basladı
canım tamam çok seviyor olabilirsin ama o zaman görüşücekseniz de, o nasıl sana utanmadan ben arabamı bırakayım tek araba gidelim diyorsa, sen de aynı şekilde yap, bunda utanılcak birşey yok, o nasıl köprü parasını dahi hesaplıyosa sen de ona karşı o tavrı takın, benim böyle bir arkadaşım vardı valla ben yüzlerine yüzlerine söylerim hiç te çekinmem, sen böyle böyle yapıyosun ben gelemem bu hareketlere dedim, kendine geldi sonra, cidden insanlara sınırlarını çizmediğin zaman senin iyi niyetini kullanmaya kalıyorlar

Evet yani çok fena.kizimin en yakın arkadaşı o kızda. Lisedeler henüz.
Kızıma söylüyorum arada ok de ama hergün olmaz biliyorsun senin içinde zor oluyor diye ama oda hayır demeyi bilmiyor. Birde yeni başladı araba kullanmaya o yüzden sanırım biraz hevesli.Belki bıkar:-)
Lisedeki çocuk nasıl araba kullanıyor ki benim oğlum lise son sınıfta dört gözle ehliyet için 18 yaşını doldurmayı bekliyor

redvelvetcake redvelvetcake senin geçen konunu şimdi hatırladım. . Gönderdiniz mi yardımcınızı?? Kimsenin ekmeği ile oynansın istemem ama insanda ekmeğine sahip çıkacak..

senin bu araba hep problem oluyo arkadaşlarınla aranda sanırım.
başka bi konunu da hatırlıyorum.
eğer böyle düşünüyorsan bugün araba kullanasım yoktu der almazsın arabayı yanına.
ya da bozuldu getiremedim de.
ya da acelem var hemen eve geçmem lazım başınızın çaresine bakın de bırakma evlerine.
ya da kaç yıllık arkadaşlığınız var nazım geçer diyorsan açık açık söyle bu grubun safı ben miyim siz beni mi yiyosunuz de :P:P

Back
X