• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yakın arkadasıma biraz kırıldım, birazcık:(

param cok demek ki ne yapayım benim de derdim bu. hasbinallah ya. okumayın o zaman siz de benim konumu bos yorumlara ihtiyacım yok.

Paran çoksa taksi parasinin hesabınıda yapma ozaman.
Surekli paramı yiyorlar, ben surda ödedim, burada bu kadar ödedim, bunu aldım ettim.
Bu kadar para derdiniz olmuş yüzlerine de söyleyin rahatsız oldugunuzu ya da arkadasliginizi kesin.

Bakın bu da bir öneri. Ama yok. Ödeyip ödeyip arkadan söylenicem, arkadasligimi kesmicem diyorsanız kim ne desin? Zaten her konunuzdaki arkadaş yakın arkadasiniz, bilmem kac senelik arkadasiniz... Bir insanın 20 tane en yakın arkadasi olmaz. En yakın arkadasim dediginiz insana yeri gelince fikirlerinizi soylemekten cekinmezsiniz. Para coklugu degil, samimi dostluklariniz olmadigi icin bunlari yasiyorsunuz.

Surekli paramı yiyorlar, ben su kadar ödedim, burada bu kadar ödedim, bunu aldım ettim.
Bu kadar para hesaplıyorsunuz yüzlerine de söyleyin rahatsız oldugunuzu ya da arkadasliginizi kesin. Bakın bu da bir öneri. Ama yok. Ödeyip ödeyip arkadan söylenicem, arkadasligimi kesmicem diyorsanız kim ne desin? Zaten her konunuzdaki arkadaş yakın arkadasiniz, bilmem kac senelik arkadasiniz...
ben taksi parasının hesabını yapmıyorum ki. sadece biri sordugu zaman asagı yukarı bir miktar soyledim.
ben hesaplamıyorum odedigim seyi de, kendisi km basına bile benzin hesabı yapıp iste kopru su kadar bu kadar diyip sonra ben enayi miyim odeyeyım diye benimle geldigi icin ben de rahatsız oluyorum. sen nasılsa enayisin oduyorsun ben de senden faydalanıyorum ayagına. objektif olsanız bana hak verirsiniz ama anlamadım ne bu ofke ve onyargı. her konumdaki arkadaslarım yakın ve on senelik cunku alelade biri olsa dert etmem, yakın arkadasım oldugu icin sevdigim biri oldugu icin kırıldım zaten.

Aslında birbirinizi tanıyan iki iyi arkadaşsınız.Evet zor biliyorum ama karşınıza alıp konuşsanız.
Bak ben sana böyle böyle kırıldım bizim kaç yıllık dostluğumuz var vs. diye.
Çünkü siz kırılacaksınız araya mesafe koyacaksınız dostluğunuz zedelenecek iletişim kopacak.
Eğer sizi gerçekten seviyor ve değer veriyorsa hareketlerine çeki düzen verir yok vermezse zaten sonuç ortada demektir.

ben taksi parasının hesabını yapmıyorum ki. sadece biri sordugu zaman asagı yukarı bir miktar soyledim.
ben hesaplamıyorum odedigim seyi de, kendisi km basına bile benzin hesabı yapıp iste kopru su kadar bu kadar diyip sonra ben enayi miyim odeyeyım diye benimle geldigi icin ben de rahatsız oluyorum. sen nasılsa enayisin oduyorsun ben de senden faydalanıyorum ayagına. objektif olsanız bana hak verirsiniz ama anlamadım ne bu ofke ve onyargı. her konumdaki arkadaslarım yakın ve on senelik cunku alelade biri olsa dert etmem, yakın arkadasım oldugu icin sevdigim biri oldugu icin kırıldım zaten.

Bir onceki yorumumu editledim burayada yazayim.

Bir insanın 20 tane en yakın arkadasi olmaz. En yakın arkadasim dediginiz insana yeri gelince fikirlerinizi soylemekten cekinmezsiniz. Para coklugu degil, samimi dostluklariniz olmadigi icin bunlari yasiyorsunuz.

Onyargı yapmıyorum. Herkes hayatinda en az bi defa boyle yiyici tiplere denk gelmistir bu cirkin birsey ama insanin 10 arkadasindan 9u boyle cikiyorsa sorun kimde?

Surekli paramı yiyorlar, ben surda ödedim, burada bu kadar ödedim, bunu aldım ettim.
Bu kadar para derdiniz olmuş yüzlerine de söyleyin rahatsız oldugunuzu ya da arkadasliginizi kesin.

Bakın bu da bir öneri. Ama yok. Ödeyip ödeyip arkadan söylenicem, arkadasligimi kesmicem diyorsanız kim ne desin? Zaten her konunuzdaki arkadaş yakın arkadasiniz, bilmem kac senelik arkadasiniz... Bir insanın 20 tane en yakın arkadasi olmaz. En yakın arkadasim dediginiz insana yeri gelince fikirlerinizi soylemekten cekinmezsiniz. Para coklugu degil, samimi dostluklariniz olmadigi icin bunlari yasiyorsunuz.
bir de sunu eklemek istiyorum, bir organizasyon var sık bir sey topuklu giyinip gitmisiz butun kızlar, bu zaten belli olan bir sey, sonrasında da o bulundugumuz sehrin yazlık sayılan kısmı gibi uzak sehir dısı bir yere gidilecek, bu da onceden planlandı. cocuk da o gun metroyla gelesi tutuyor her yere arabayla gelen cocugun. diger arkadasımızın da arabası yok, benim götürecegim bariz yani. o gun cocuk neden metroyla geliyor acaba?
ayrıntı da vereyim, benim arabam arkadan itisli coupe ve yaz lastigi var. bu bahsettigim gun hava -3-4 civarıydı, hava 6 derecenin altına dustugu zaman yaz lastiklerinin fren mesafesinin buyuk oranda azaldıgını da biliyor. arkadan itisli arabaların nasıl patinaj cektigini de. o gun hava cok kötuydu. buna ragmen o gun arkası kucuk ve o gunku havaya gore uygun olmayan bir arabaya sıkısıp sehirdısı gibi bir yere gidecektik, arabayı da ben o havada topuklu ayakkabıyla kullanacaktım. yani bunu bile bile o sekilde gelmesinin tek sebebi uzak yere gidecegiz ben niye benzin yakayım. ve bunu o kadar cok kere yaptı ki eskiden hic dikkatimi cekmeyen sey o gun diger kız arkadasımın dikkatini cekti benden once ve sonrasında ben de bu konu uzerine dusunmeye basladım.

cok iyi huylu ve iyi kalpli biridir ama iste biraz öküz bir erkek ve kendi capında cıkarcı davranmaya calısıyor o yuzden uzuldum sevdigim biri oldugu icin ama bu davranıslarından sonra ben de arkadaslıgımızı sorgulamaya basladım demek ki benimle zaman gecirmeyi o kadar benzin harcamaya deger görmuyormus diye dusunuyorum ben de artık

Bence bir insan adaletsiz bir biçimde bu kadar cimriyse ve en yakın arkadaşlarından birini veya herhangi bir insanı sömürmeye çalışıyorsa, o insan için çok iyi huylu, çok iyi kalpli denilemez. Bir insanın çok iyi huylu, çok iyi kalpli olabilmesi için maddi konularda cömert olmasa bile en azından adil olması lazım.

Açık açık mı konuşursunuz, araya mesafe mi koyarsınız, trafik var, bırakamam mı dersiniz bilmiyorum, ama kendinizi kullandırmayın.

Bir onceki yorumumu editledim burayada yazayim.

Bir insanın 20 tane en yakın arkadasi olmaz. En yakın arkadasim dediginiz insana yeri gelince fikirlerinizi soylemekten cekinmezsiniz. Para coklugu degil, samimi dostluklariniz olmadigi icin bunlari yasiyorsunuz.

Onyargı yapmıyorum. Herkes hayatinda en az bi defa boyle yiyici tiplere denk gelmistir bu cirkin birsey ama insanin 10 arkadasindan 9u boyle cikiyorsa sorun kimde?

sorun bende degil, insanlar cok cıkarcı ve paragöz oldukları icin benim gibi fazla nazik ve eli acık bir insan görunce sömürüyorlar. ben de bunu cok sonradan fark edip cok kırılıyorum. ben onlara onların bana davrandıgı gibi de davranamıyorum. o yuzden buraya konu acıyorum ne yapmam gerektigi hakkında.
eskiden maddi olarak denk olmadıgım cok insanla arkadaslık ettim inanın bunlardan daha kötüleri basıma geldi, ama denk insanlarla arkadas oldugumda da olayın farklı olmadıgını fark ettim, sadece yedigim kazıkların miktarı arttı.
buraya maddiyatla alakalı konu actıgım bundan baska iki arkadasım vardı, biri annemin pahalı tabaklarını alıp geri vermemisti, digeri de yemege gidecegiz diye gidip bir su icen ya da yemegin sonuna gelip tatlı yiyip cay kahve icip ay ben bir sey yemedim diye hesap odemeyen bir arkadasımdı. sadece o iki kız. bir de bu cocuk etti 3.

Bence bir insan adaletsiz bir biçimde bu kadar cimriyse ve en yakın arkadaşlarından birini veya herhangi bir insanı sömürmeye çalışıyorsa, o insan için çok iyi huylu, çok iyi kalpli denilemez. Bir insanın çok iyi huylu, çok iyi kalpli olabilmesi için maddi konularda cömert olmasa bile en azından adil olması lazım.

Açık açık mı konuşursunuz, araya mesafe mi koyarsınız, trafik var, bırakamam mı dersiniz bilmiyorum, ama kendinizi kullandırmayın.
evet dogru soylediniz, comert olmasa da adil olması lazım. gecmisimiz bizim cok eski ta ilkokuldan beri tanısıyoruz o yuzden uzuluyorum, bu huylarını gormeden once cok cok iyi mukemmel biri derdim ama bazı kurnazlıkları beni kendisinden soguttu. yakın zamanda yurtdısına gidecegi icin acık konusup giderayak aramızı bozmak istemiyorum, sonra uzun sure gorusemeyecegiz nasılsa kırgın ayrılmayalım. bunlar da onun ayıbı olsun, ne yapalım. gidene kadar o bir iki kere daha bulusuruz o kadar. onlarda da orta bir yerde iki arabalı gidebilecegimiz bir sey ayarlamaya calısacagım.

bir de sunu eklemek istiyorum, bir organizasyon var sık bir sey topuklu giyinip gitmisiz butun kızlar, bu zaten belli olan bir sey, sonrasında da o bulundugumuz sehrin yazlık sayılan kısmı gibi uzak sehir dısı bir yere gidilecek, bu da onceden planlandı. cocuk da o gun metroyla gelesi tutuyor her yere arabayla gelen cocugun. diger arkadasımızın da arabası yok, benim götürecegim bariz yani. o gun cocuk neden metroyla geliyor acaba?
ayrıntı da vereyim, benim arabam arkadan itisli coupe ve yaz lastigi var. bu bahsettigim gun hava -3-4 civarıydı, hava 6 derecenin altına dustugu zaman yaz lastiklerinin fren mesafesinin buyuk oranda azaldıgını da biliyor. arkadan itisli arabaların nasıl patinaj cektigini de. o gun hava cok kötuydu. buna ragmen o gun arkası kucuk ve o gunku havaya gore uygun olmayan bir arabaya sıkısıp sehirdısı gibi bir yere gidecektik, arabayı da ben o havada topuklu ayakkabıyla kullanacaktım. yani bunu bile bile o sekilde gelmesinin tek sebebi uzak yere gidecegiz ben niye benzin yakayım. ve bunu o kadar cok kere yaptı ki eskiden hic dikkatimi cekmeyen sey o gun diger kız arkadasımın dikkatini cekti benden once ve sonrasında ben de bu konu uzerine dusunmeye basladım.

Benim demek istedigim sey, arkadaslarin yiyici degil sen cok cimrisin gibi bisey kesinlikle degil. Anlattiklarini yapiyorlarsa evet seni enayi yerine koyuyorlar ama bahsettigim sey farkli.
Tek noktaya odaklaniyorsun. Yerinde olsam neden hep basima geliyor diye bir oturur dusunurdum. Cevap olarak "param çok" diye dusunmezdim o ayri.

Boyle insanlarin yuzune soylerim rahatsizligimi yada bicak gibi keserim iletisimi. Benim en sinir oldugum seydir. Bir insan hakli oldugunda gidip rahatsizligini acikca soyleyebilmeli, yada iliskisini kesebilmeli. Arkadan birsuru konusup sonra tatsizlik cikmasin soylemiyim diyen, dolanmali yollara giren yada hicbisey yapamayip surekli sikayet eden insanlar sonuna kadar hakli bile olsa bana samimi gelmiyor. Hepsi bu.

Söz konusu kisilerde alti ustu arkadasin anan, baban degil sonucta hayatindan cikaramayasin. Ki millet onuda yapiyor neyse. Dogrulari yüzlerine soylemek icin illa kirip dokmene gerek yok kibarca raharsizligini soyleyip iletisimi kesersin.

Taksiye binin şehir içi benzin daha çok yakar valeydi otoparktı aynı hesaba gelir hayat çok pahalı artık insanlar en kötü durum da olan benim diye dusunuyo ama herkes öyle maalesef

Canım ben en çok senin evinin yanına arabayı parkedip hadi senin arabayla gidelime takıldım bu kadar olaydan. . Yani aşağıda arabada seni bekleyip beraber gidip seni eve bırakması mantıklı olan.. hadi ikinizde farklı yerlerde olsanız neyse.. biz arkadaşlarla buluşunca ben ödicem bak diye kavga ediyoruz genelde.. bu ne biçim bi adam.. bence görüşme artık. .

Ayrıca bunu dert edip konu açmakta haklısın. . Herkes kv den mi dert çekecek??

Benim demek istedigim sey, arkadaslarin yiyici degil sen cok cimrisin gibi bisey kesinlikle degil. Anlattiklarini yapiyorlarsa evet seni enayi yerine koyuyorlar ama bahsettigim sey farkli.
Tek noktaya odaklaniyorsun. Yerinde olsam neden hep basima geliyor diye bir oturur dusunurdum. Cevap olarak "param çok" diye dusunmezdim o ayri.

Boyle insanlarin yuzune soylerim rahatsizligimi yada bicak gibi keserim iletisimi. Benim en sinir oldugum seydir. Bir insan hakli oldugunda gidip rahatsizligini acikca soyleyebilmeli, yada iliskisini kesebilmeli. Arkadan birsuru konusup sonra tatsizlik cikmasin soylemiyim diyen, dolanmali yollara giren yada hicbisey yapamayip surekli sikayet eden insanlar sonuna kadar hakli bile olsa bana samimi gelmiyor. Hepsi bu.

Söz konusu kisilerde alti ustu arkadasin anan, baban degil sonucta hayatindan cikaramayasin. Ki millet onuda yapiyor neyse. Dogrulari yüzlerine soylemek icin illa kirip dokmene gerek yok kibarca raharsizligini soyleyip iletisimi kesersin.
cevap benim icin de "param cok" degil tabii ki siz "yıllardır arkadasların paranı yiyor" yazınca ben de aynı paralellikte "cunku param cok" diye soyledim. hazır bir cevaptı.
ben bu insanlar icin de kimseyle bunu konusmuyorum cunku dedikodu olur sonra yok bunun hesabını yaptına cıkar sonucta hepımız cok yakınız var daha tehlikeli bu durum. burada bile iki cayın hesabını yapar oldum, karsı taraf nelerin hesabını yapıyor ben de en azından bari cay ısmarlar kibarlık eder dusundugum icin maddiyatcı oldum.
o uzaga gidecegimiz gun bunu soylemeyı dusundum, daha ilk oldugu zaman, topuklu giydim ben ben seninle gideriz diye dusunmustum iki kız bir erkegiz sonucta ama sen de metroyla gelmissin ben de bu sekilde araba kullanamam diye ama o an gercekten sok oldum ve cok sasırdım uzuldum ki soylemek aklıma gelmedi. bu arkadasımı tanımayan baska bir arkadasıma anlattım o da hak verdi ki ben de haklı oldugumu dusunuyorum. yoksa arkasından konusup konusup yuzune gulen bir insan degilim, o gunden sonra da bir kere gorustum sadece, o da baska bir arkadasımız geldigi zamandı uc kisiydik.
ben de bundan sonra ona göre mesafeli olacagım zaten yurtdısına gidecek uzun sure gorusemeyecegimiz icin giderayak tatsızlık cıkmasın istiyorum, son bir iki sefer görusurum sadece o da toplu gorusme olur cok batmayacak sekilde sonra da ister istemez insan uzaklasıyor.

Canım ben en çok senin evinin yanına arabayı parkedip hadi senin arabayla gidelime takıldım bu kadar olaydan. . Yani aşağıda arabada seni bekleyip beraber gidip seni eve bırakması mantıklı olan.. hadi ikinizde farklı yerlerde olsanız neyse.. biz arkadaşlarla buluşunca ben ödicem bak diye kavga ediyoruz genelde.. bu ne biçim bi adam.. bence görüşme artık. .

Ayrıca bunu dert edip konu açmakta haklısın. . Herkes kv den mi dert çekecek??
evet artık buraya konu acmaya korkuyorum, uyumsuz gecimsiz oldugumu dusunuyor herkes o zaman kv gorumce konusu acan herkes mukemmel de onların gorumceleri kv leri mi gecimsiz.
artık bedava otoparkı olan yerlerde gorusurum ben de ne yapayım, yıldım artık, herkes kesesine göre davransa böyle sıkıntılar olmayacak, four seasonsta dugun yapıp sonra km basına yaktıgı benzini hesap edince komik oluyor cunku. ayrıca erkek adamsın bir zahmet iki kız bir erkeksek sen götürüver öyle degil mi.. bu kadarcık kibarlık incelik de bekleyemez miyiz, resmen dunya tersine dondu kadınlar erkek erkekler kadın gibi davranıyor.

cevap benim icin de "param cok" degil tabii ki siz "yıllardır arkadasların paranı yiyor" yazınca ben de aynı paralellikte "cunku param cok" diye soyledim. hazır bir cevaptı.
ben bu insanlar icin de kimseyle bunu konusmuyorum cunku dedikodu olur sonra yok bunun hesabını yaptına cıkar sonucta hepımız cok yakınız var daha tehlikeli bu durum. burada bile iki cayın hesabını yapar oldum, karsı taraf nelerin hesabını yapıyor ben de en azından bari cay ısmarlar kibarlık eder dusundugum icin maddiyatcı oldum.
o uzaga gidecegimiz gun bunu soylemeyı dusundum, daha ilk oldugu zaman, topuklu giydim ben ben seninle gideriz diye dusunmustum iki kız bir erkegiz sonucta ama sen de metroyla gelmissin ben de bu sekilde araba kullanamam diye ama o an gercekten sok oldum ve cok sasırdım uzuldum ki soylemek aklıma gelmedi. bu arkadasımı tanımayan baska bir arkadasıma anlattım o da hak verdi ki ben de haklı oldugumu dusunuyorum. yoksa arkasından konusup konusup yuzune gulen bir insan degilim, o gunden sonra da bir kere gorustum sadece, o da baska bir arkadasımız geldigi zamandı uc kisiydik.
ben de bundan sonra ona göre mesafeli olacagım zaten yurtdısına gidecek uzun sure gorusemeyecegimiz icin giderayak tatsızlık cıkmasın istiyorum, son bir iki sefer görusurum sadece o da toplu gorusme olur cok batmayacak sekilde sonra da ister istemez insan uzaklasıyor.

Hesabini yapiyorsun derken yedir icir nolcak ki anlaminda demedim. Herseyi sayip dokuyorsun, orda onu yaptim bunu yaptim diyesurekli, konularinda hep bu sekilde. Ama kimseye bisey demiyorsun burada sikayetleniyorsun, sinra yine konu aciyorsun.

Yuzlerine soyle, korkman icin, utanman icin hicbir sebeb yok, onlarin utanmasi lazim yaptiklarindan. Yerinde olsam topluluk halindeyken bile rencide edebilirdim bu konuda o insanları. Kimden niye cekiniyorsun? Senin cekincek birseyin yok. Herkes ayagini denk alsin. Bunun icin arkadaslik yapmicaklarsada yapmasinlar kurtulursun

nasıl acıklama yapabilirim ki, yani söyle diyeyim calısmıyorum, genelde arkadaslarımla vakit geciriyorum, dolasıyorum, seyahat ediyorum, bunu da arkadaslarımla yapıyorum, okulum da bitti, evli degilim, yani dert edebilecegim bir seyim yok acıkcası, cok sukur. gozume batan seyleri de buraya yazıyorum cunku senelerdir aynı insanlar var hayatımda ve gidip ayseyı fatmaya anlatıp dedikodu yapmaktansa buradan anonim fikir almak dusuncelerimi anlatmak derdimi paylasmak daha rahat geliyor. arkadasım evlenecek butun konustugumuz sey onun görumcesi kaynanası o da mı gecimsiz oluyor o zaman yani. ben uyumsuz degilim, fazla uyumlu oldugum icin insanlarla sorun yasıyorum, kimseyi kırmamak icin fazla nazik olunca böyle oluyor. yani calıssam benim ayagımı kaydıran birilerinin ya da dedikoducu sekreterin konusunu acsam yorum yapmaya deger olacak ya da kocam beni aldattı dıye konu acsam kaynana görumce muhabbeti yapsam mı normal olacagım da simdi anormalim.
uzaga gidecegimiz belli olan gun arabayla gelmiyor cocuk, surekli kız gibi eve bırak evden al muhabbeti oluyor, sonra kendisi bir incelik bile yapmıyor, bu kisi de benim 15 yıllık arkadasım, sevdigim biri oldugu icin kırılıp uzulmem de cok normal.
Size anormalsiniz mi dedim ben? 2 ihtimal var dedim ya uyumsuzsunuz ya da çok dert ediyorsunuz. Uyumlu olduğunuzu düşünüyorsanız dert etme seçeneği kalıyor geriye, e bir derdim var bölümüne konular açılıyorsa zaten dert edilmiş demektir. Ben size neden bu konuyu açtınız demedim ki. Başka üyelere kızıp bana patlamanıza gerek yoktu bence. Neyse, söylediğim gibi siz arabanızı almadan gidin, taksi ya da toplu taşıma. Maddi durumunuz iyiyse taksi. Araba da bakımda ya da babama vs verdim ona lazımdı falan dersiniz. Meseleyi açıkça söyleyin derdim ama inkar ederler. Araba kullanmak beni yoruyor deyip geçebilirsiniz de. Ben kaynana görümce konularına hiç yazmam hatta o konuları hiç okumam bile bu arada.

evet artık buraya konu acmaya korkuyorum, uyumsuz gecimsiz oldugumu dusunuyor herkes o zaman kv gorumce konusu acan herkes mukemmel de onların gorumceleri kv leri mi gecimsiz.
artık bedava otoparkı olan yerlerde gorusurum ben de ne yapayım, yıldım artık, herkes kesesine göre davransa böyle sıkıntılar olmayacak, four seasonsta dugun yapıp sonra km basına yaktıgı benzini hesap edince komik oluyor cunku. ayrıca erkek adamsın bir zahmet iki kız bir erkeksek sen götürüver öyle degil mi.. bu kadarcık kibarlık incelik de bekleyemez miyiz, resmen dunya tersine dondu kadınlar erkek erkekler kadın gibi davranıyor.
Aa olur mu artık kadın erkek eşit ya?? Bence hiçte öyle değil. . Eşitlikten değil adaletten yanayım. . Ve size adaletsizlik yapıldığını düşünüyorum. .

Aa olur mu artık kadın erkek eşit ya?? Bence hiçte öyle değil. . Eşitlikten değil adaletten yanayım. . Ve size adaletsizlik yapıldığını düşünüyorum. .
ben de aynen :( bir de fazla sessiz kalınca boyle oluyor, insan adaletsizligin oldugu yerde ses cıkarmalı yoksa ezilmeye ve kullanılmaya mahkum, ornek ben

Siz miydiniz yoksa başka bir üye miydi şimdi tam hatırlayamadım, neyse biri vardı buraya şey yazmıştı, arkadaşça bir lokantaya, yemeğe vs gittiğimizde bizde (kendi arkadaş grubunda) hesabı bir kişi ödermiş yani diğerlerine ısmarlarmış mesela. Bir hesap konusuydu... Bir üye konu açmıştı, diğer üyeler de arkadaşlarla birlikte gidilen yemeklerde hesabı nasıl ödediklerini falan anlatmışlardı. Geldi konuya, sizdiniz belki de hatırlamıyorum, "herkes kendi yediğini mi ödüyor? o ne garip birşey öyle. biz arkadaşlarla buluşunca mutlaka birimiz öderiz, ısmarlarız. yarı yarıya ödemek ya da herkesin kendi yediğini içtiğini ödemesi saçma" falan yazmıştı. İşte böyle konularda bu durumun önemi ortaya çıkıyor. Paranın azlığı ya da çokluğu değil mesele, bir insan kendisini kullanılıyor gibi hissediyorsa olay bitmiştir. Sonra da ortaya böyle yol masrafını ödeten, bütün yükü tek bir kişiye atan tipler ortaya çıkıyor, çoğalıyorlar. Erkeği kadını yok, öyle...

Hesabini yapiyorsun derken yedir icir nolcak ki anlaminda demedim. Herseyi sayip dokuyorsun, orda onu yaptim bunu yaptim diyesurekli, konularinda hep bu sekilde. Ama kimseye bisey demiyorsun burada sikayetleniyorsun, sinra yine konu aciyorsun.

Yuzlerine soyle, korkman icin, utanman icin hicbir sebeb yok, onlarin utanmasi lazim yaptiklarindan. Yerinde olsam topluluk halindeyken bile rencide edebilirdim bu konuda o insanları. Kimden niye cekiniyorsun? Senin cekincek birseyin yok. Herkes ayagini denk alsin. Bunun icin arkadaslik yapmicaklarsada yapmasinlar kurtulursun
ozellikle burada her seyı kalem kalem yazıyorum ki yanlıs anlasılmalar olmasın diye, cunku gercek hayatta nasıl yasandıgı ile buraya aktarıldıgı zaman karsımıza cıkan senaryo o kadar farklı oluyor ki herkes farklı algılıyor. kendi cıkardıgım sonucu vurgulamak adına ayrıntı verıyorum. bir de sonra insanlar isyan ediyor cok soruyor ayrıntı ondan dolayı tek tek sayıp yazıyorum.
mesela bizim evde calısan bir abla vardı o da surekli meyve sebze yuruturdu, ya da kopegimin oyuncaklarını. cikolataları falan yerdi surekli hediye olanları bile. onu bile kadına soylemekte o kadar zorlandım ki. babama soyledigimde sakın soyleme yuzune ayıp dedi. hani biri beni kullansa bile sanki o kullanmıyor faydalanmıyor da ben fesat oldugum icin oyle dusunuyorum diye dusunme noktasına kadar geliyorum. aslında ayıp olan onun yaptıgı, o bunu yaparken utanmıyor ama ben onu uyarırken utanıyorum. kadını da isten cıkarırken baska bahanelerle gonderdik, hos isini iyi yapmıyordu zaten ama kötü niyetli ve arsız olması tetiklemisti.
simdi ben kadına cıkolataları muzları yıyorsun goturuyorsun dersem o kendisi alamadıgı icin bizden alıp goturuyor ben de onun bu maddi zayıflıgını yuzune vuruyormusum cok buyuk ayıp olacak gibi hissediyordum. hadi ondan gectim o calısan bir noktada ben ne dersem diyeyim susar ya da benim kadar alengirli dusunmez. ama arkadasıma boyle sen cakallık ediyorsun falan desem topluluk icinde veya yalnızken, herkes/kendisi aa suna bak neyin lafını yapıyor kac yıllık arkadassınız der. cunku 100 kere goturup bir kere soylensem iyi ki bir istedik laf olur denilir, genel olarak herkes icin boyle. o gun bana deseydi benzinim yok seninkiyle gidelim mi asla bunu dusunmezdim, ama kendi capında akıllılık etmeye calısmasına sinirlendim. hani herkes kendisini cok zeki sanıyor ya karsıdaki sustugu zaman da salak sanıyorlar, asla degil. demek ki o da beni salak sanıyormus, buna da ayrı uzuldum

Siz miydiniz yoksa başka bir üye miydi şimdi tam hatırlayamadım, neyse biri vardı buraya şey yazmıştı, arkadaşça bir lokantaya, yemeğe vs gittiğimizde bizde (kendi arkadaş grubunda) hesabı bir kişi ödermiş yani diğerlerine ısmarlarmış mesela. Bir hesap konusuydu... Bir üye konu açmıştı, diğer üyeler de arkadaşlarla birlikte gidilen yemeklerde hesabı nasıl ödediklerini falan anlatmışlardı. Geldi konuya, sizdiniz belki de hatırlamıyorum, "herkes kendi yediğini mi ödüyor? o ne garip birşey öyle. biz arkadaşlarla buluşunca mutlaka birimiz öderiz, ısmarlarız. yarı yarıya ödemek ya da herkesin kendi yediğini içtiğini ödemesi saçma" falan yazmıştı. İşte böyle konularda bu durumun önemi ortaya çıkıyor. Paranın azlığı ya da çokluğu değil mesele, bir insan kendisini kullanılıyor gibi hissediyorsa olay bitmiştir. Sonra da ortaya böyle yol masrafını ödeten, bütün yükü tek bir kişiye atan tipler ortaya çıkıyor, çoğalıyorlar. Erkeği kadını yok, öyle...
o yorumu ben yazmamısımdır ama benim dusuncem de su, biz iki kısi cıksak yemege mesela bir o oder bir ben oderim cok yakın olduklarımla. ama toplu yemeklerde kac kisiysek de kisi sayısına bolunur hesap.
benim bir arkadasım var mesela kız kendisi digerlerine gore pahalı bir sey yediyse hesabı kisi sayısına bolelim diye hemen atlar, ama ucuz bir sey yediyse hemen garson gelince benden sunu sunu alın diye atlar. yani bence cok sığ ve asagılayıcı bir sey boyle bir konu icin birinin agzına laf vermek. bakın mesela benim burada bunu yazmam hos bir sey mi, degil ama o kız oyle biri ve ben de konusu olunca ornegını veririm, bu onun ayıbı. o yuzden insanlar arkamdan hesap yapıyor iste bize kitliyor sömürüyor diye laf edecegine enayi desin tercih ederim. bunu en yakın gorduklerim yapınca da daha uzuluyorum o yuzden buraya da konu acıyorum. bu arada bir onceki yorumda da size patlamamıstım, sizden birkac yorum onceki baska bir uyeye patlamıstım, size daha acık yazmaya calıstım o kadar.

Back
X