• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yakın arkadasıma biraz kırıldım, birazcık:(

Gün bugun. Sizin araba yarın bakımda olsun.
Ahh ahh az mı çektik biz kardeşlerle o şoförlükten. Sizi çok iyi anlıyorum
yarınki bulusmayı iptal ettim gorusmek istemiyor canım hic. artık bir sonraki bulusmada arabam serviste olacak. o zaman da o bırakır artık.

Ben boyle bi durumda bu olaylari dusunup dusunup iyice sinir oldugum icin tepki vermem gerekiyor. En azindan kafaniz rahat eder tepki verirseniz
cok yakın arkadasım oldugu icin de tepki versem ipin ucu kacar diye susuyorum, cunku ben cok sakin bir insanım ama agzımı actım mı kapatamam dibine kadar devam ederim o zaman da aramız bozulur. ondan dolayı sakin kalıyorum, uzaklasıp daha nadir görusecegim. baska caresi yok.

Onu ödüyorum bunu ödüyorum, onun arabası yoktu bunun yoktu falan filan... Konuda bol bol bunlar vardı ya da ben öyle anladım. Benim stilim ortak ödemedir kardeşim, kimse kusura bakmasın. Zengini fakiri yok bunun. Siz de götürmeyin arabanızı yani olay buralara konu açtıracak kadar dert ise sizin için atlayın bir taksiye gidin ya da siz de toplu taşıma kullanın. Araba kadar rahat değil ama toplu taşımadan ölen yok sonuçta. Bir diğer tavsiyem de görüşmeyin bu şikayet ettiğiniz insanlarla, çıkarın hayatınızdan bence. Sizin konularınız genelde arkadaş çevrenizle alakalı oluyor mesela bu da bana garip geliyor. Ya çok uyumsuz bir insansınız ya da ciddi anlamda dert ediyorsunuz arkadaşlarınızın yaptıklarını.

Ayyy içim şişti şunu bana ödetti, bunu bana yaptırdı hesabından...

Yakın arkadaş olduğunuzu söylüyorsunuz ama o sizi yolunacak kaz görüyor, siz de çay ve vale parasının, benzinin hesabını yapıyorsunuz. Bu mu yakın arkadaşlık?

Hadi yakın arkadaş olmadığınızı idrak ettiniz diyelim, o zaman niye hala ağzımı açarsam fena açarım diyorsunuz. Madem rahatsızsınız açın bir zahmet ağzınızı. Böyle arkadaşlığın nesini kaybetmeye korkuyorsunuz?

Bir de madem bu kadar benzin parasını dert ediyorsunuz toplu taşıma kullanın. Aylık Akbil'i, aktarması derken epey tasarruf olur... He yok arabasız gezemem diyorsanız o zaman en azından 3-5 adım yürümeyi göze alıp kendiniz park yeri arayın da valeye para gitti diye dert etmeyin sonra...

Daha öğrenciyken baba parasıyla araba alınınca iyi, sonra benzin ve vale parası çok geliyor tabi.

Bence de arkadaşlığınızın son kullanma tarihi geçmiş. Ufak hesaplar peşinde koşmaya alışmış maalesef arkadaşınız. Hani sanki sizin görevinizmiş gibi olmuş pek çok şey. Bir çok kişi açık açık söyle demiş ama ben olsam söyleyemezdim. Kaldıki söyleseniz bile maddiyatçılıkla suçlanacaksınız.

Yıllardir aynı konular kız erkek butun arkadaslarin hep senin parani yiyor ve surekli bu konularda sikayetleniyorsun. Arkadas olma madem öyle insanlarla.

15 yillik arkadas bayagi samimiyet demektir,Alin karsiniza hayat sartlari zor araba demek masraf demek bundan sonra gezme tozma islerinde Alman usulu yapalim herkesle herkes kendi gideri yolu yedigi ictiginden sorumlu olsun ote turlu zor oluyor insan ayin sonunu goremiyor bla bla diye konusun (tabi ben pat pat yazdim siz incelterekten seedin)oderse gelir odemezse gelmez.Cogu insanda simdi karsidan ne koparsam kardir mantigi hak gorulur olmus eskidenmis o paylasma yuzun kizarmasi o odedi ben de odeyeyim paylasayim vs vs Alman usulu deyip cekilin kenara
Zaten arkadasligi cikari kadarsa isine gelmez ceker kendini geri

Ayyy içim şişti şunu bana ödetti, bunu bana yaptırdı hesabından...

Yakın arkadaş olduğunuzu söylüyorsunuz ama o sizi yolunacak kaz görüyor, siz de çay ve vale parasının, benzinin hesabını yapıyorsunuz. Bu mu yakın arkadaşlık?

Hadi yakın arkadaş olmadığınızı idrak ettiniz diyelim, o zaman niye hala ağzımı açarsam fena açarım diyorsunuz. Madem rahatsızsınız açın bir zahmet ağzınızı. Böyle arkadaşlığın nesini kaybetmeye korkuyorsunuz?

Bir de madem bu kadar benzin parasını dert ediyorsunuz toplu taşıma kullanın. Aylık Akbil'i, aktarması derken epey tasarruf olur... He yok arabasız gezemem diyorsanız o zaman en azından 3-5 adım yürümeyi göze alıp kendiniz park yeri arayın da valeye para gitti diye dert etmeyin sonra...

Daha öğrenciyken baba parasıyla araba alınınca iyi, sonra benzin ve vale parası çok geliyor tabi.
iciniz sistiyse okumasaydınız. tabii ki hesap yaparım, karsı taraf kurnazlık ve kucuk hesap pesındeyse, uzak yere gidecegimiz gun arabasını bılerek almıyorsa ben de cayın hesabını yaparım. ben zaten o gelse de gelmese de valeye veriyorum ya da bahsis veriyorum, sadece bundan faydalanmaya calısması hosuma gitmedi. iciniz siserken tam anlamamıssınız olayı sanırım.
ayrıca hala benzin ve vale paramı babam veriyor. benden cıkan bir sey yok.

Son düzenleme:
15 yillik arkadas bayagi samimiyet demektir,Alin karsiniza hayat sartlari zor araba demek masraf demek bundan sonra gezme tozma islerinde Alman usulu yapalim herkesle herkes kendi gideri yolu yedigi ictiginden sorumlu olsun ote turlu zor oluyor insan ayin sonunu goremiyor bla bla diye konusun (tabi ben pat pat yazdim siz incelterekten seedin)oderse gelir odemezse gelmez.Cogu insanda simdi karsidan ne koparsam kardir mantigi hak gorulur olmus eskidenmis o paylasma yuzun kizarmasi o odedi ben de odeyeyim paylasayim vs vs Alman usulu deyip cekilin kenara
Zaten arkadasligi cikari kadarsa isine gelmez ceker kendini geri
genelde dediginiz gibi oluyor alman usulü tarzı herkes kendi yedigini oduyor ama o araba isinde biraz sıkıntı olmaya basladı, normalde arabası olmayan bir arkadasım ıcın boyle bır konu acıp bunun lafını etmem ama bu cocugun arabası ve durumu olmasına ragmen boyle kucuk hesaplar pesınde olması canımı sıkıyor, ustelik dedigim gibi bayagı samimiyiz de. uzaga gidecegimiz belli oldugu gun benzin harcamamak icin bulusma yerine metroyla gelmesi zaten belli etti bazı seyleri. o yuzden kırıldım ben de.

Yıllardir aynı konular kız erkek butun arkadaslarin hep senin parani yiyor ve surekli bu konularda sikayetleniyorsun. Arkadas olma madem öyle insanlarla.
param cok demek ki ne yapayım benim de derdim bu. hasbinallah ya. okumayın o zaman siz de benim konumu bos yorumlara ihtiyacım yok.

Arkadaşınız sizi kullanıyor, düşünmüyor va kaba davranıyor...neresi iyi bu insanın? Hiç sevilecek bi insan canlanmadı gözümde benim

Bence de arkadaşlığınızın son kullanma tarihi geçmiş. Ufak hesaplar peşinde koşmaya alışmış maalesef arkadaşınız. Hani sanki sizin görevinizmiş gibi olmuş pek çok şey. Bir çok kişi açık açık söyle demiş ama ben olsam söyleyemezdim. Kaldıki söyleseniz bile maddiyatçılıkla suçlanacaksınız.
evet burada da bazı yorumlarda sen de iki cayın hesabını yapıyorsun lafını ediyorsun demisler ama bunu ben baslatmadım arkadasım boyle seyleri yapmaya baslayınca ben gercekten cok uzuldum ve kırıldım cok sevdigim biri cunku o gunden sonra da gözume batmaya basladı ne yapabilirim bu kadar sevdigim biri olmasa bu kadar dert etmezdim

Arkadaşınız sizi kullanıyor, düşünmüyor va kaba davranıyor...neresi iyi bu insanın? Hiç sevilecek bi insan canlanmadı gözümde benim
cok iyi huylu ve iyi kalpli biridir ama iste biraz öküz bir erkek ve kendi capında cıkarcı davranmaya calısıyor o yuzden uzuldum sevdigim biri oldugu icin ama bu davranıslarından sonra ben de arkadaslıgımızı sorgulamaya basladım demek ki benimle zaman gecirmeyi o kadar benzin harcamaya deger görmuyormus diye dusunuyorum ben de artık

cok iyi huylu ve iyi kalpli biridir ama iste biraz öküz bir erkek ve kendi capında cıkarcı davranmaya calısıyor o yuzden uzuldum sevdigim biri oldugu icin ama bu davranıslarından sonra ben de arkadaslıgımızı sorgulamaya basladım demek ki benimle zaman gecirmeyi o kadar benzin harcamaya deger görmuyormus diye dusunuyorum ben de artık
İlişkilerde dakikada işler değişebiliyor maalesef..demek ki arkadaşınız da uzun süredir parasını arkadaşlığınıza tercih eder olmuş. Yapacak bişey yok,tercih meselesi. Üzülecek bişey de yok. O arkadaşla gidecek yol bitmiş diye düşünürüm ben

Onu ödüyorum bunu ödüyorum, onun arabası yoktu bunun yoktu falan filan... Konuda bol bol bunlar vardı ya da ben öyle anladım. Benim stilim ortak ödemedir kardeşim, kimse kusura bakmasın. Zengini fakiri yok bunun. Siz de götürmeyin arabanızı yani olay buralara konu açtıracak kadar dert ise sizin için atlayın bir taksiye gidin ya da siz de toplu taşıma kullanın. Araba kadar rahat değil ama toplu taşımadan ölen yok sonuçta. Bir diğer tavsiyem de görüşmeyin bu şikayet ettiğiniz insanlarla, çıkarın hayatınızdan bence. Sizin konularınız genelde arkadaş çevrenizle alakalı oluyor mesela bu da bana garip geliyor. Ya çok uyumsuz bir insansınız ya da ciddi anlamda dert ediyorsunuz arkadaşlarınızın yaptıklarını.
nasıl acıklama yapabilirim ki, yani söyle diyeyim calısmıyorum, genelde arkadaslarımla vakit geciriyorum, dolasıyorum, seyahat ediyorum, bunu da arkadaslarımla yapıyorum, okulum da bitti, evli degilim, yani dert edebilecegim bir seyim yok acıkcası, cok sukur. gozume batan seyleri de buraya yazıyorum cunku senelerdir aynı insanlar var hayatımda ve gidip ayseyı fatmaya anlatıp dedikodu yapmaktansa buradan anonim fikir almak dusuncelerimi anlatmak derdimi paylasmak daha rahat geliyor. arkadasım evlenecek butun konustugumuz sey onun görumcesi kaynanası o da mı gecimsiz oluyor o zaman yani. ben uyumsuz degilim, fazla uyumlu oldugum icin insanlarla sorun yasıyorum, kimseyi kırmamak icin fazla nazik olunca böyle oluyor. yani calıssam benim ayagımı kaydıran birilerinin ya da dedikoducu sekreterin konusunu acsam yorum yapmaya deger olacak ya da kocam beni aldattı dıye konu acsam kaynana görumce muhabbeti yapsam mı normal olacagım da simdi anormalim.
uzaga gidecegimiz belli olan gun arabayla gelmiyor cocuk, surekli kız gibi eve bırak evden al muhabbeti oluyor, sonra kendisi bir incelik bile yapmıyor, bu kisi de benim 15 yıllık arkadasım, sevdigim biri oldugu icin kırılıp uzulmem de cok normal.

İlişkilerde dakikada işler değişebiliyor maalesef..demek ki arkadaşınız da uzun süredir parasını arkadaşlığınıza tercih eder olmuş. Yapacak bişey yok,tercih meselesi. Üzülecek bişey de yok. O arkadaşla gidecek yol bitmiş diye düşünürüm ben
artık bıraz mesafe koyup daha nadir görusecegim, uzak yerde göruseceksek de ben o gun baskasında kaldım vs diye direkt gidecegim ne yapayım. zaten o da gidiyor yakında yurtdısına, gider ayak aramızda tatsızlık cıksın da istemiyorum. zamanla uzaklasırız artık

Back
X