• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yakın arkadaşımın benden gizlenen Bride to be'si

Sizin onu yakın gördüğünüz gibi o sizi yakın görmüyormuş. Biri beni nedimesi yapsa kuaföre çağırsa aynı iş yerinden olsak ben her organizasyonuma dahil ederdim ya. Ayıp bence yaptığı. Ben olsam düğüne gelmem ortak arkadaşla hediyesini yollarım. Düğünden sonra denk gelince de hastaydım canım ya falan diyip güler sohbet ederdim utanmazca.

işlerin ciddiye bindiği dönemde bir şeye ihtiyaç var mı falan diye sormadıysanız ona bozulmuştur belki. evlenecek kişiler o süreçte dünyanın merkezi olduklarını zannediyorlar
Ortak arkadaşıma sormadığımı söylemiş, ben de öğrendikten sonra dikkat ettim iki üç kere sordum. Parasal manevi ne ihtiyacın varsa çekinme söyle dedim açık çek verdim. Yani daha ne yapayım canımı mı vereyim😣

Bu iletişimsizlikler bana çok çocukça geliyor. Bir insana ben kötü biri miyim, bir hata mı yaptım niye böyle oldu diye düşündürtmektense "seni çağırmadım çünkü sınava çalışıyorsun gelemezsin diye düşündüm" bu benim düşündüğüm en masum bahane. Ama yine de bu sebeple olsa da o tercihi bana tanıması gerekirdi.
Yalnız kimse seni bu sebepten davet etmedim diye açıklama yapmaz. Sadece davet etmez ve tepki verip, mesafe koymak veya umursamamak veya konuyu açmak senin seçimlerinden biri olur. Seni çağırmadım çünkü şöyle sebebim var diyecek kadar iletişiminiz düzgün olsa bunu yaşamazdınız zaten, açıkça konuşurdunuz. Ya sen ya o açardı konuyu ve hallederdiniz. Beni davet etmese bile bir sebep gösterip söyleyebilirdi bu ilginç bir beklenti değil mi? Açıklama yapacak kadar değer verse zaten davet ederdi.

Ben de normalde lafımı esirgeyemem hiç söylerim böyle bir durumda ama şimdi söylersem iyi ki çağırmamışız çirkefe bak densin istemiyorum 😅 haklı iken haksız duruma düşmek istemem
Zaten benim yazdıklarımı söylemez yüzünüze birşey uyduracak size inanmak düşecek ben ilişkiyi kesmem içimdeki yerini bı tık düşürürüm kısacası onu arkadascık yaparım lüzum olursa bir yere çağırırım menfaatime bakarım onunla ilişkim bu evreye gelir işime yariyorsa durur

Ortak arkadaşıma sormadığımı söylemiş, ben de öğrendikten sonra dikkat ettim iki üç kere sordum. Parasal manevi ne ihtiyacın varsa çekinme söyle dedim açık çek verdim. Yani daha ne yapayım canımı mı vereyim😣
ortak arkadaşa söyledikten sonra sormuşsunuz ona bozulmuş işte

iyi de bir kziin var kac tane arkadasi herkesi nasil davet edecek, tabii ki eleyecek. mekan mi tuttu ne yapti? eger mekan tuttuysa kisi sayisina gore fiyat artiyor. kucuk bir kutlama icin fiyat sordugum yerler oldu yakin zamanda. mesela 7 kisilik gruba 15bin 7-15 kisi 22 bin vs gibi degisiyor rakamlar. o yuzden kisi sayisini azaltmaya calismistir. nisanlimin tarafindan neredeyse kimse gelemeyecek, mesafe cok diye yaz icin tekne ayarlayacagiz. ama fiyat soruyorum misal bazi tekneler 35 kisiye kadar bazilari 40 bazilari 60. hepsinin arasinda dünya fark var.
e erkegin tarafindab 15 kisi gelse iki biz bana 18 kisi kaliyor. bazi arkadaslar tabii ki cift gelecek, e haliyle cagiracagim kisi sayisi da azalacak, gelse mutlu olacagim bazi kisilere hic haber vermeyecegim
bence oyle birseydir.
alinacak gucenecek ne var ki? ben sahsen gicik oluyorum ayni donemde insanalrin beni bir ay icinde hem kinaya hem bekarliga vedaya hem dugune çağırmasina. arkadasimsin da sana mi zimmetledim ben tüm ayini, bu ne simariklik yani bir ayda pespese 3 kere giyinip suslenip bunca insani bir araya toplayacak kadar degelri mi yani iliskin? vallahi gicik oluyorum. gicik oldugum icin de kendime oyle pespese olan aktivitelerden yapmadim.
bence alinma gücenme
hersey biraz ekonomiye dayaniyor.
ayrica bekarliga vedayi genelde organize ederler kisi kendi yapmaz. organize eden kisi cagirmamistir belki seni

Ortak arkadaş 25 kişilik bir whatsapp grubuna eklendiğini, herkesin bir pasta börek yapıp getireceğini söyledi.
Yakın arkadaşı değilmişsiniz belli ki, o yüzden de kimse size niye davet edilmediğinizi açıklamak zorunluluğunda hissetmez.

İş arkadaşı olarak değerlendirin. Düğününüze geldiyse ona göre davet durumunda gidersiniz.

Yalnız kimse seni bu sebepten davet etmedim diye açıklama yapmaz. Sadece davet etmez ve tepki verip, mesafe koymak veya umursamamak veya konuyu açmak senin seçimlerinden biri olur. Seni çağırmadım çünkü şöyle sebebim var diyecek kadar iletişiminiz düzgün olsa bunu yaşamazdınız zaten, açıkça konuşurdunuz. Ya sen ya o açardı konuyu ve hallederdiniz. Beni davet etmese bile bir sebep gösterip söyleyebilirdi bu ilginç bir beklenti değil mi? Açıklama yapacak kadar değer verse zaten davet ederdi.
Haklısınız bu açıdan düşünmemiştim. O yüzden konuyu hiç açmayı düşünmüyorum. Usulca mesafe koyacağım.
Sayı sınırı olabilir. Ama yınede kırılmakta haksız değilsiniz
Ortak arkadaş 25 kişilik bir whatsapp grubuna eklendiğini herkesin bir şey yapıp getireceğini söyledi. Sayı sınırı olduğunu düşünmüyorum.

Merhaba hanımlar,

Yakın zamanda bir arkadaşım evlenecek, ortak bir arkadaşımızdan yarın Bride etkinliği olduğunu öğrendim ancak ben davet edilmedim. Son zamanlarda sınava hazırlandığım için iletişimimiz sürekli değildi ama gördüğüm yerde bir şeye ihtiyacı olup olmadığını sorardım, hazırlıklar nasıl gidiyor sorar kolaylık dilerdim. Açıkçası kırıldım ve nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum. Bir hata mı yaptım diye sorguluyorum ama daha iki gün önce karşılaştık sarıldık gayet iyi konuştuk. Düğüne gitmek bile zulüm oldu bana çok kırıldım, nasıl davranmalıyım?
Hep de en yakın arkadaşlara yapılır bu nedense.hiç şaşmaz.nerede bir amelelik varsa hemen size koşar ama bence tamamen hayatınızdan çıkartın.bunun açıklaması yok.engellemeden önce de güzel uzun bir mesaj döşeyin.

Bozuldu bence. 1 sene önce yedigim ictigim ayrı gitmeyen kız arkadaşım yazmamaya, reels atmamaya ve fotolarımı hic begenmemeye basladı sebebini hiç bilmiyorum bunu farkettigimde bile yazmadım problem mi var diye mayamda yoktur sormak eger varsa gelir kendi konusur ama hicbir sey yaşanmadı sanıyorum ki.

Temmuzda evlenmis davette etmedi😁 ben hikayelerini zaten izlemiyordum cok sonra gördüm acıkcası hic icerlemedim de üzülmedim de ya da ben mi gamsızım bilmiyorum zaten hicbir sey kalıcı degil insanlar mevsimliktir:)

Beni staja al nolur ya 😅
Bu gamsızlık değil de kendini, duygularını koruma becerisi. Yüzeysel olmadan insanları mevsimlik nasıl görebiliyosun? Ben sanki o bağı kurmazsam yüzeysel olurum gibi hissediyorum. Günümüz koşullarında saçma biliyorum ama öyle hissediyorum. Sen bunu nasıl yapıyosun 😅

genelde kisileri silerek degil, kisilerin rutbesini dusurerek ilerliyorum. ama 3 sene sonra tekrar rutbesi yukselebiliyor bazi insanlarin. bence cogu insan icgudusel boyle davraniyor. bu yuzden sen beni uzdun, sen artik hayatimda yoksun gibi konusma yapmiyoruz. hayatta ne olacagi belli olmuyor durumunun icten icte farkindayiz. tekrar ayni insanla bir araya gelebilme ihtimalimiz oluyor, acik kapilar birakiyoruz.

cok cok zengin degilseniz insanlarla iyi gecinmek, muttefik artirmak mecburi bir ihtiyac gibi. hayatta kalmak icin, isleri daha kolay yurutmek icin insan iliskilerinde politikayi faydali goruyorum.

ben size karsi rutbe dusurmus bir insana, sizin de rutbe dusurmeniz gerektigi kanaatindeyim. dugune gitmeyin. hatta ceyregi arkadasla bile yollamayin. ama mutlaka borcunuzu odeyin. ben olsam araya adam sokmam, davetiye geldiginde mesajla, iban isterim, ceyrek parasini ibandan atarim. niye ibandan atarim peki? dugune gelemeseniz bile, isyerinde yanina ugrayip ceyregi verebilirdiniz ama rutbesi dustugu icin ibanla gecistirdiniz.

sonra kusersiniz, azalarak bitersiniz. birkac sene selamlasmazsiniz. sonra bakarsiniz 3 sene sonra ailecek gorusursunuz olmussunuz. hayat bu.

genelde kisileri silerek degil, kisilerin rutbesini dusurerek ilerliyorum. ama 3 sene sonra tekrar rutbesi yukselebiliyor bazi insanlarin. bence cogu insan icgudusel boyle davraniyor. bu yuzden sen beni uzdun, sen artik hayatimda yoksun gibi konusma yapmiyoruz. hayatta ne olacagi belli olmuyor durumunun icten icte farkindayiz. tekrar ayni insanla bir araya gelebilme ihtimalimiz oluyor, acik kapilar birakiyoruz.

cok cok zengin degilseniz insanlarla iyi gecinmek, muttefik artirmak mecburi bir ihtiyac gibi. hayatta kalmak icin, isleri daha kolay yurutmek icin insan iliskilerinde politikayi faydali goruyorum.

ben size karsi rutbe dusurmus bir insana, sizin de rutbe dusurmeniz gerektigi kanaatindeyim. dugune gitmeyin. hatta ceyregi arkadasla bile yollamayin. ama mutlaka borcunuzu odeyin. ben olsam araya adam sokmam, davetiye geldiginde mesajla, iban isterim, ceyrek parasini ibandan atarim. niye ibandan atarim peki? dugune gelemeseniz bile, isyerinde yanina ugrayip ceyregi verebilirdiniz ama rutbesi dustugu icin ibanla gecistirdiniz.

sonra kusersiniz, azalarak bitersiniz. birkac sene selamlasmazsiniz. sonra bakarsiniz 3 sene sonra ailecek gorusursunuz olmussunuz. hayat bu.
Offff çok fenaca😂😂

Bu kadar şeyden sonra Ailece görüşebileceklerini pek sanmıyorum.

Offff çok fenaca😂😂

Bu kadar şeyden sonra Ailece görüşebileceklerini pek sanmıyorum.
su yasadiklari hicbir sey. hakaret vs yoksa 5 sene sonra bir araya gelinebilir. buyutulecek bi durumlari yok. birkac aya niye kustuklerini hatirlamayacaklar.

allah gecinden versin 2 sene sonra birisinin ailesinde biri vefat eder, digeri de empati yapar, buyukluk eder, isyerinde digerinin yanina ugrar, surecte destek olur, unutulur gider.

Son düzenleme:
Sizin çok yerinde karar vereceğinize eminim gerçekten olgun bir arkadaşımızsınız ülkede altın değerinde kaldınız ama sanırım arkadaş ortamında öyle değil. İnsanlar genelde farklı seviyor fırıldak , çirkef filan olmanız lazım ya korkudan yada işte iş çözsün diye çağırılmak için. Artık erdem , olgunluk filan tercih edilmiyor.
Siz düğüne gidin ama nasıl biliyor musunuz oturmadan içeri girin takınızı takıp hayırlı olsun diyip çıkın. Onu bile haketmiyor ama yinede siz tavrınızı koymuş olursunuz tabi anlayana. Sonrasında da artık arkadaş değil tanıdık vasfına düşürün, görünce merhaba merhaba.
Bende mesela tüm arkadaşlarımı tanıdık yaptım zamanla. Şuan annem,ablam,eşim, yeğenlerim hem arkadaşım hem ailem. En azından hiç biri kıskanmıyor ve kötülüğümü istemiyor eminim. Dolayısıyla zararda gelmiyor,kırılmıyorum da.

Back
X