Yakın bır dostumun sıkıntısı yardım lutfen :(

YESIMMM24

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2008
488
5
96
Fransa
cok yakin bir arkadasim cok buyuk sikintida mail adresinden yazipda gonderdi hatta kendisi bilgisayar kullanamiyor esi yasaklamis sanirim bilemiyorum ama ben girer okurum dedi yorumlari ben dusundum karar veremedim siz olsaniz ne yapardiniz kizlar aynen agzindan aktariyorum bu arkadas fransada yasiyor ben bosansin derim ya siz ?

2-3 aylik bebegim var ve esimle artik olmuyacagini anladim esim gercekten iyi bir insan ama anliyorumki esim ben ve cocugum icin maddi olarak hicbirsey yapmiyor yapamiyor sebebi ailesi ailesi beni hic istemedi cunku ben sunniyim esim batil meshep olan bir meshep evlenigim gunden beri paylasimimiz hic olmadi hep ayakta tutabilmek icin onemsemedim oturupta konusmuyoruz gelecegimiz hakkinda kararlar vermiyoruz aramizda sohbet yok yani ve egitim duzeyimiz cok farkli basta dusunemedim esim benim aileme maddi olarak yardim etmisti evliligimizin ilk zamanlarinda ve bazen bekarken simdi vicdanima yediremiyorum ama gercekten mutsuzum ailesi haram helal bilmiyor kendie ole bende anlamadan haram icinde buldum kendimi belki dedim telafi eder hatasini anlar ama olmadi olmucakta haramla elde ettiginin hepsini ailesiyle paylasti hicbir fikrimi sormadi kendine dahi is bulmadi suan dogru durust isi bile yok yani kendinden fazla kkendi ailesini dusundu ben maddi anlamda zorlanan kisilere yetimlere yardim etmeyi cok severim ama bu yardimdan cok zengin etmeye kendini coluk cocugunu hic dusunmemeye kadar vardi ve herseyi ben yukluyorum yurtdisinda olmama ragmen cok sikinti yasiyorum cok iyi bir insan ama ailesi mutlu olmamiza izin vermedi vermicekte bende artik bosanmak istiyorum cocugum icin benim icin yapabilecegi hicbirsey yok hissediyorum o bize ait degil olmucakta ne yapmaliyim lutfen kendiniz gibi dusunun siz olsaniz ne yapardiniz ne namaz ne kurani kerim okumak ne bisey herseyden uzaklasmaya basladim ailesinde bir kisi resmen kullaniyor onu ve beni atmaya calisiyorlar ve benim gucum kalmadi herseyinide aldilar elinden bana bisey soleyin lutfen ne yapabilirim vicdanimdan herseyden once Allah imdan korkuyorum

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşın evlenmeden önce de eşinin başka mezhepten olduğunu biliyordu.. Bunu şikayet konusu yapmaya hakkı yok.. Kimse kimseyi namaz kılmıyor kuran okumuyor diye yargılayamaz.. Evliliğinde eşinin bu özelliklere sahip olmasını istiyorduysa bu özelliklere sahip biriyle evlenecekti....
Evlendiğimiz günden beri hiç paylaşımımız olmadı, hep ayakta tutmaya çalıştım demiş.. Demekki evlilik başından beri kötü gidiyordu o zaman niye bu kötü giden evliliğe bir de günahsız bir bebeği ortak etmiş???
Ailesi de kendi de haram helal bilmiyor demiş, demekki kendisi harama helale çok önem veriyor.... Ee eşi haramdan para kazanıyorsa kendisine o haramdan lokma yedirmediği için sevinmesi lazım....

Ben anlamıyorum bu işi evlenirken herşey güzel toz pembe ay evlenelim ölüyorum bitiyorum... Sonra yok mezhebi farklı yok eğitimlerimiz farklı.. EEE evlenirken aklınız neredeydi....

Siz olsanız ne yapardınız diye sormuşsunuz ya.. Ben olsam baştan evlenezdim..... Hadi aşkımdan gözüm körelldi evlendim çocuk yapmazdım, hadi oda kazara oldu(bu kazara oldu lafına da çok gülerim ya neyse) daha fazla ne kendimi be bebeğimi mutsuz etmemek için boşanırım...

gerçekten bu batıl mezhebi merak ettiim ben.
ama arkadaş yazıp çıkmış.
keşke biraz kalsaydıda bizi bilgilendirseydi...şöyle konusunun başında dursaydı.yaz konuyu, aç, çık.
olmuyor ki böyle.

Arkadaşınız evlenemden önce bilmiyor muymuş eşinin mezhebinni, haramını helalini, eğitim düzeyini. Burada konular açıldığında biz eğitim farkı önemli, dünya görüşü önemli deyince "ama sevgi..." diye başlayan cümlelerle topa tutuluyoruz. Ama işte çıkıyor sonuçta.
Bir de harama karışmış derken, maddi açıdan dinen haram sayılan bir kazançtan söz ediliyorsa muhtemelen yasalarca da yasaklanan bir işten para kazanılıyor demektir. Bu konu daha önemli, başı belaya sokar. Ha yok yaşam tarzı açısından konuşuluyorsa bundan pek şikayet etme hakkı yok arkadaşınızın. Bilerek evlenmiş. Bzi nasıl açıkken kapanması ya da kaplıyken açılması yönünde eşinden veya ailesinden baskı gören arkadaşlara destek oluyoruz, "seni değiştirmeye hakkları" yok diyoruz, aynı şey arakdaşının eşi için de geçerli. İğne kandimize, sonra çuvaldız başkasına.

Ne cins kadınlar var ya
Sen herşeyi en başta bil , sonra bıd bıd et , yok öylede böylede
Madem öyleydi neden evlendi ki?

Hem hakkaten bu batıl mezhebi ne olaki ?

valla canım,dinen haram sayılan kazanç yasalarca yasaklanan şey olmayabilir mesela ,
tekel bayii.
alkol satıyor ya.
sempatiksalakcinni

gerçekten bu batıl mezhebi merak ettiim ben.
ama arkadaş yazıp çıkmış.
keşke biraz kalsaydıda bizi bilgilendirseydi...şöyle konusunun başında dursaydı.yaz konuyu, aç, çık.
olmuyor ki böyle.

Ne cins kadınlar var ya
Sen herşeyi en başta bil , sonra bıd bıd et , yok öylede böylede
Madem öyleydi neden evlendi ki?

Hem hakkaten bu batıl mezhebi ne olaki ?

Tahmin ettiğimiz mezhep sanırım da polemik olmasın diye hiç girmedim o konuya. Siz de karıştırmayın, konu kapanmasın bari.

o zaman batıl matıl demeyecek.
insanların inançlarına saygı duyacak yazarken...

Tabi ki de. Kurabiye'ye de söyledim. Yapılan ima çok çirkin zaten. Ben sadece bunu kaale alıp olayın saçma bir tartışmaya dönüşmemesi için öyle dedim. Çünkü bazı inançlara saygı duyulmayan bir tartışma içinde saygı duyulmayanı savunma noktasında bile olmak anlamlı değil.

aa evet pardon kizlar ben olecede silmeden kopyala yapistir yaptim oda heralde akil edemedi neyse duzelticem onu ya o olmaz ole veya bole sadece fikrinizi soruyor bosansinmi siz olsaniz ne yapardiniz diye meshep falan bakiyorum cok fazla tartismaya acik arkadas var haa neden meshep takintisi yapiyosunuz anlamadim orda bir suru sey yaziyor ayrica tekel olmasa gerek haram olan ama gormeyen icin bu kavrami zor tabi anlamak

Nedir örneğin haram diye kasdedilen? Adam hırsızlık ya da dolandırıcılık yaparak mı para kazanıyor? Başkalarının hakkını mı yiyor? Tam anlamadık ki biz konuyu. Ha bir de bu kadar mesajın üzerine mesaj içeriğini değiştirirseniz bizim mexsajlarımız kabak gibi kalacak. Zaten bu nedenle bu sitede mesaj içeriği değiştirmek yasak.

bak arkadaşım tartışmaya açık olmak değil olay sen kalkıp birinin inancına batıl dersen o kişide bu saygısızlığa kızar elbet buda çok normal.

arkadas meshep konusunu zaten sikayet konusu yapmamis ben farkli oldugum icin ailesi tutum aliyor diyor iyi okuyalim lutfen ayyy

ama inancin adi verilmediki hadi verilse neyse su meshep denilmiyor ki Allah tan yazmamis ya kiz yoksa gormeden yayinlicaktim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…