Arkadaşınız evlenemden önce bilmiyor muymuş eşinin mezhebinni, haramını helalini, eğitim düzeyini. Burada konular açıldığında biz eğitim farkı önemli, dünya görüşü önemli deyince "ama sevgi..." diye başlayan cümlelerle topa tutuluyoruz. Ama işte çıkıyor sonuçta.
Bir de harama karışmış derken, maddi açıdan dinen haram sayılan bir kazançtan söz ediliyorsa muhtemelen yasalarca da yasaklanan bir işten para kazanılıyor demektir. Bu konu daha önemli, başı belaya sokar. Ha yok yaşam tarzı açısından konuşuluyorsa bundan pek şikayet etme hakkı yok arkadaşınızın. Bilerek evlenmiş. Bzi nasıl açıkken kapanması ya da kaplıyken açılması yönünde eşinden veya ailesinden baskı gören arkadaşlara destek oluyoruz, "seni değiştirmeye hakkları" yok diyoruz, aynı şey arakdaşının eşi için de geçerli. İğne kandimize, sonra çuvaldız başkasına.
gerçekten bu batıl mezhebi merak ettiim ben.
ama arkadaş yazıp çıkmış.
keşke biraz kalsaydıda bizi bilgilendirseydi...şöyle konusunun başında dursaydı.yaz konuyu, aç, çık.
olmuyor ki böyle.
Ne cins kadınlar var ya
Sen herşeyi en başta bil , sonra bıd bıd et , yok öylede böylede
Madem öyleydi neden evlendi ki?
Hem hakkaten bu batıl mezhebi ne olaki ?
valla canım,dinen haram sayılan kazanç yasalarca yasaklanan şey olmayabilir mesela ,
tekel bayii.
alkol satıyor ya.
sempatiksalakcinni
Tahmin ettiğimiz mezhep sanırım da polemik olmasın diye hiç girmedim o konuya. Siz de karıştırmayın, konu kapanmasın bari.
Tahmin ettiğimiz mezhep sanırım da polemik olmasın diye hiç girmedim o konuya. Siz de karıştırmayın, konu kapanmasın bari.
Bilmiyorum ama o zaman bayanın sunni olduğunu yazmıyacaktı
Madem o yazılıyorda öteki mezhep neden yazılmıyor ?
Yok haklısın sonuna kadar. Sonuçta yapılan imayı herkes anlıyor da değmez tartışma çıkarmaya. Onu demeye çalıştım.
o zaman batıl matıl demeyecek.
insanların inançlarına saygı duyacak yazarken...
aa evet pardon kizlar ben olecede silmeden kopyala yapistir yaptim oda heralde akil edemedi neyse duzelticem onu ya o olmaz ole veya bole sadece fikrinizi soruyor bosansinmi siz olsaniz ne yapardiniz diye meshep falan bakiyorum cok fazla tartismaya acik arkadas var haa neden meshep takintisi yapiyosunuz anlamadim orda bir suru sey yaziyor ayrica tekel olmasa gerek haram olan ama gormeyen icin bu kavrami zor tabi anlamak
aa evet pardon kizlar ben olecede silmeden kopyala yapistir yaptim oda heralde akil edemedi neyse duzelticem onu ya o olmaz ole veya bole sadece fikrinizi soruyor bosansinmi siz olsaniz ne yapardiniz diye meshep falan bakiyorum cok fazla tartismaya acik arkadas var haa neden meshep takintisi yapiyosunuz anlamadim orda bir suru sey yaziyor ayrica tekel olmasa gerek haram olan ama gormeyen icin bu kavrami zor tabi anlamak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?