• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yakın zamanda trafiğe çıkıyorum yada

pinklady16

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2019
160
131
33
35
Hepinize merhabalaaarr. Geçen mart ayında otomatik vites ehliyetimi aldım. Artık araç bakıyorum. Ancak çok tereddütlüyüm becerip becereyeceğim konusunda. Yapı olarak biraz panik bir insanım. Ve babamda araç kullanmama karşı. Israrla araç kullanmamı istemiyor kaza yaparım korkusu ile. Ancak bu benim için artık bir gereklilik. Tabii düşündükçe içim kararıyor daha çok korkuyorum. Bu işi kotarabilir miyim acep?

Hepinize merhabalaaarr. Geçen mart ayında otomatik vites ehliyetimi aldım. Artık araç bakıyorum. Ancak çok tereddütlüyüm becerip becereyeceğim konusunda. Yapı olarak biraz panik bir insanım. Ve babamda araç kullanmama karşı. Israrla araç kullanmamı istemiyor kaza yaparım korkusu ile. Ancak bu benim için artık bir gereklilik. Tabii düşündükçe içim kararıyor daha çok korkuyorum. Bu işi kotarabilir miyim acep?
tabiki kullanabilirsin, hiç korkutma kendini

Tabii ki korkacaksınız bu çok normal ehliyet alalı 2 yıl oldu akşam dışarı çıkacağım hala gideceğim yerde park edebilir miyim diye düşünerek gidiyorum her defasında böyleyimdir 🤷🏻‍♀️ Direksiyon başında paniğinizi bir kenara bırakın kontrol sizde 🤌🏻

Otomatik araç kullanmak çok kolay .. Yeter ki kurallara uyun.Yaparsınız.

İlk başlarda korku ve heyecan olacaktır. Bu çok normal. Birkaç kaz tek başınıza trafiğe çıktıktan sonra alışacaksınız. İlk başlarda riskli hareketlerden kaçının. Yüksek hızda gitmeyin. Her an arabayı durdurabilecek hızda gidin. Sol şeridi çok tercih etmeyin. Bir süre bu şekilde alışın. Başlarda ben de korktum. Bir de babamın arabasını kullanıyordum. Manuel vitesti. Yavaş yavaş alıştım. Şimdi otomatik arabam var. Çok daha rahat. Siz otomatik sürecekmişsiniz. Çok daha kısa sürede alışırsınız otomatik arabayla.

Bende yıllardır manuel suremiyorum diye başına geçmedim şimdi otomatik var artık sürmeye başladım ama panik hali sürmeden geçecek bir şey değil ne kadar pratik yaparsak o kadar az tedirginlik oluyor.. henüz tek başıma çıkmadım ama doğru yoldayım inşallah

Ay allahaşkına bizim yarımız kadar zeki olmayan erkekler haldır haldır araba kullanıyor biz kadınlar neden korkuyoruz bilmem. Gayette güzel kullanırsınız hiç olmadı direksiyon dersi alırsınız. Kimseye aldırmayın korkuyorum da demeyin.

Önce evinize yakın bildiğiniz genelde boş olan yerlerde iyice alıştırma yapın.
Panikseniz daha çok alıştırmaya ihtiyacınız olacak.
Soğukkanlı olmak lazım.
Reflekslerinizin gelişmesi lazım.
Bunu da aşmak için öyle attım trafiğe aştım demek olmaz.
Hata kabul edecek bir iş değil yaptığınız.
Hele de Türkiyede metropol trafiğinde.

Eğer çok panik yapan bir yapınız varsa lütfen hemen trafiğe çıkmayın, hem kendi canınıza hem başkasının canına yazık. Zaten kadınlara “araba kullanamaz” etiketi yapıştırıldığından çoğu kadın özgüvensiz yaklaşıyor bu araba kullanma işine, bir de panik daha da kötü yapıyor durumu. Kaç kez trafikte panik halde araba kullanan kadın şoförler yüzünden kaza riski atlattım, atlattık.

Önce eğitim verilen caddelerde alıştırma yapın bol bol, arabaya iyice alışın, zamanla heyecanınızı yenersiniz. Ancak trafikte olay gaz, fren, sinyalden ibaret değil; sollama nasıl yapılır, rampa çıkarken rampanın sonunda yavaşlamak gerekir mi, sonunu görmediğim viraja nasıl girmeliyim, sağa sola dönerken açık mı dar mı almak lazım, arkadan/önden çekişli aracın tepkileri nasıldır vs vs birçok şey var. Otomatik kolay zaten yeaa deyip atmayın kendinizi trafiğe 😃

Ben 24 senedir otomatik vites araba sürüyorum. Otomatik vites araba çok basit ve rahat. Genelde ufak arabalar aldım, şehir içinde parkı kolay olsun ve yakıt tüketimi az olsun diye. Benden sana tavsiye acemiliğini atana kadar trafiğe çıkma. Ben arkadaşıma hava atacağım diye Bilkent'ten Hoşdereye gittiğim gün kaza yaptım. O arabam perte çıktı.
Trafik pür dikkat gerektiriyor. Sen iyi olsan bile karşıdakinin bir hatası kazaya sebep oluyor.
Pratik yapınca ve sakin kalırsa sürersin. Benim 67 yaşındaki annem sürüyor.

Araba kullanmak hayatım için elzem bir şeye dönüştüğünde ehliyet aldım ve hemen araba aldım peşinden .baya 99model bir araba :)) her gün ama her gün ısrarla kullandım . 10 yıldır da hayatımda yarattigi farkı kelimelerle anlatamam iyi ki ogrenmisim. Sizin hayatınızı ne kadar kolaylastiracagina, kimlerin kimlerin araba kullanabildigine sizin mi yapamayacaginiza:), zaten otomatik arabanın kolay olduğuna , kimsenin anasının karnından şoför olarak dogmadigina , ay ben varya nasıl güzel şoför olacagima odaklanın ❤️

2019 yılında ehliyet aldim kullanamadım gecen yıl haziranda otomatik araba aldık ben eh iste yavaş yavaş çıkmaya başladım şimdi ufak tefek de olsa kendi işlerimi halletmeye çalışıyorum
Babam hala güvenmiyor ve beğenmiyor ama onu dinlesem hiç çıkamazdim ben çok sinirli yerlere gitmeme rağmen gerçekten büyük özgürlük ah bir de şehir dışına falan gidebilsem
Siz de yaparsınız otomatik kullanmak zor değil

Ilk arabayi kullanmaya basladigimda bende oyle gereksiz panik ve endise vardi hatta bir kere esim ayagin altinda yumurtami var hayatim gaza yada frene basarken cok tereddutte kaliyorsun demisti

2019 yılında ehliyet aldim kullanamadım gecen yıl haziranda otomatik araba aldık ben eh iste yavaş yavaş çıkmaya başladım şimdi ufak tefek de olsa kendi işlerimi halletmeye çalışıyorum
Babam hala güvenmiyor ve beğenmiyor ama onu dinlesem hiç çıkamazdim ben çok sinirli yerlere gitmeme rağmen gerçekten büyük özgürlük ah bir de şehir dışına falan gidebilsem
Siz de yaparsınız otomatik kullanmak zor değil
Şehir dışı daha kolay inanın hele bir de otobanda:))

Ilk arabayi kullanmaya basladigimda bende oyle gereksiz panik ve endise vardi hatta bir kere esim ayagin altinda yumurtami var hayatim gaza yada frene basarken cok tereddutte kaliyorsun demisti
Ilk arabayi kullanmaya basladigimda bende oyle gereksiz panik ve endise vardi hatta bir kere esim ayagin altinda yumurtami var hayatim gaza yada frene basarken yumurtan kirilacak gibi cok tereddutte kaliyorsun demisti 🤣 kimsenin lafina bakmayin yavas yavas cikin trafige ama yaninizda biri olacaksa sabirli biri olmasi lazim kimsenin guveninizi kirmasina izin vermeyin

Başta nasıl başlarsan öyle gider kendine korku verme ben 2017 yılında ehliyetimi aldım maalesf hiç trafiğe çıkamadım korktum panik yaptım şimdi istesem de kullanamam .

Araç alınca oluyor. Bu araç kullanma konusunda benden panik yoktur. İlk başlarda bacaklarımın titrediğini bilirim. İlla yanımda biri olsun istiyordum . Zamanla oluyor. Sakin olanlar 10 güne yapar siz 3 aya ama illa olur.

Back
X