- 1 Ocak 2022
- 6.447
- 25.040
- 498
- Konu Sahibi tanterosa1
-
Pijama falan ne oluyor ne genişlik bu.. eşiniz nasıl yemeği size gösterir kıyaslama bile yapıyordur belki de kafasından direk gruptan çıkmasını söyle direkkk. Allah sana sabırlar versin. Kendimi senin yerine koydum da ben evi üstüne getirirdim eşim gruptan çıkmazsa. Valla bu saate uyumadım bakim dedim sinirlendim yok yere.. Saf yerine koyulma net tavrını koy. İyi ki böyle şeylerle uğraşmıyorum iyi ki.Merhaba arkadaşlar iyi geceler öncelikle.
İki aylık evliyim ve eşimin kuzeninde bazı rahatsız olduğum durumlar var. Biz nişanlıyken eşimin ablası evlendi düğünde bu kuzeni de vardı. Sürekli bize bakıyordu yani hani insanın bakışlarının iyi ve kötü olduğunu anlarsınız ya kötü bakışlardı. O zaman eşime sormuştum neden bakıyor diye o da bilmiyorum sebebini demişti.
Neyse biz görümcemin düğün videosunu izlerken onun baktığı bizi izlediği ve sürekli bizim olduğumuz tarafa geldiğini gördük bu arada bu kuzen de evli. Videodan sonra ben eve gittim ve eşim aramızda konuştuk ben ablama sordum bu kız neden bakıyor sebebi ne biliyor musun dedim ablamda o kıskanç, biraz kötü niyetli hep insanları kıskanır sizin özelinizde bir şey değil demiş. Ben de tamam o zaman dedim.
Sonra iki ay önce bizim düğünümüz oldu eşimin memlekettinde bu kuzen de orda yaşıyor. Düğünde hiç yüzüme bakmadı beni kutlamadı iki kez eşimin boynuna atlar şekilde sarıldı neyse dedim. En son ki olay, bu kız hamile ve duydum ki benim için hamile olduğumu ona söylemeyin demiş ve görümcem hamile olduğunu benden saklamış? Yani konusu bile geçmiyor sadece 3 kez gördüğüm bir insan neden özellikle böyle bişey söylesin ki? Bende eşimi sıkıştırdım ve bana dedi ki memleketteki ablamlar onu benimle yakıştırıyorlardı ama ben hiç istemedim dillendirilmedi ama onlar kendi aralarında konuşuyorlarmış dedi. Bende çok sinirlendim tabi ama eşimden yana bişey görmediğim için uzatmadım.
Asıl sorum şu hanımlar, eşim 10 15 kişilik aile WhatsApp grubunda ve bu kızda bu grupta, aktif şekilde fotoğraflar mesajlar paylaşıyor. Yaptığı yemekler, pijamalı fotoğraflar, düğüne giderken kuaförde selfieler falan. Ben bir kez rahatsız olduğumu söyledim ama eşim hiç oralı olmadı. Sizce o gruptan çıkmasını söylemeli miyim?
Ya farkeder mi pijama nedirKuzen derken,hala,dayı kızı falan mı?
Yok,hani bazen biraz uzak akrabaya da kuzen diyorlar ya,ondan sordum..Öz kuzenlerin birbirine yürümesi hoş karşılanmıyor,halen anadoluda kuzenler arası evlilik oluyor ama eskisi kadar fazla değil artık..eş kişinin çıkması lazım,ne öyle akraba WhatsApp gurubu falan..ne bileyim herkesi ilgilendiren bi durum,organizasyon olur geçici kurulur,sonra çıkılır,kapatılır..Ya farkeder mi pijama nedir
Aslında ben bu insanları en fazla üç kez görmüşümdür yani zaten pekte sıcak davranmadılar sadece eşime karşı öyleler. Farklı şehirlerde yaşıyoruz zaten her konuda mesafe var ama sanırım eşiminde en azından evli bir erkek olarak mesafe koyması lazımKuzum sen şimdi yeni evlisin, gözlemlemeye devam et insanları , her ailenin aile ilişki dinamikleri farklı oluyor
Sana tuhaf gelen durumları da kabul etmek zorunda değilsin, mesela seni utandırmaya mı çalışmış bu diğer kuzen. Bir sonraki sefere onu gördüğünde mesafeni hissettirmen gerekir. Ki size 20 kişi içinde böyle saçma şeyler söyleyebilme haddini göremesin
Yani zamanla kim nedir nasıldır anlıyor insan, az bile görsen. Ya bi de kimin akrabası normal ki, eşin eğer biraz aklı başındaysa böyle tuhaf tipler için seni üzmeyecektir. Sen bi şeyden hoşlanmadığında net bi şekilde söyle, görüşmek istemezsen de görüşme, görüşme durumunda kalırsan da bu insanlara çok güler yüzlü olma, belki de çok iyi niyetli gözüktün
Evet kesinlikle, samimiyet adı altındaki saygısızlık hattaBu bahsettiğin samimiyet değil , laçkalık :)
Bende sizin gibi düşünüyorum şu an herhangi bir durumu bekliyorum gördüğüm an hemen çıkmasını söyleyeceğim bu sefer ısrarlaDerlerse desinler ya düğünde bayramda gördüğü akrabalarının ne düşündüğü bu kadar önemli mi?
Seninle neredeyse aynı durumu yaşadım. Eşimin teyzesinin kızı birkaç yaş da küçük eşimden. Dikkat çeken güzel de bir kız. Nişanda düğünde gördüm ortalıktaydı hep ama benimle muhatap olmadı. Tebrik ederken de geldi eşime sarıldı sadece bana bir şey demeden gitti. Meğer kızla eşimi yakıştırırlarmış hep. Kız heveslenmiş olabilir bilemiyorum ama eşim için imkansız bir eşleşme zaten. Daha sonra beni instagramdan ekledi, muhtemelen eşimin hesabında da vardır ama benim için dikkate değer bir mevzu olmadı hiç.
Ama sizin durumunuzdaki gibi bir whatsapp grubunda sürekli gündelik hayatını paylaşsa çıkarırdım gruptan. Ve evlendi çıktı demesinler falan değil aksine evlendi gruptan çıktı desinler istiyorum derdim eşime de. Ya da biri soracak olursa ki (ne saçma bir soru olurdu) eşim çıkmış gruptan diye benim üzerime at derdim.
Şu an okuyunca çok kötü oldum. Çünkü bu kuzenin bir iki sene önce evli ve kendinden yaşça büyük biriyle evlenmeye direttiği ve ailesinin kabul etmediğini, birkaç ay sonra da mitingte biriyle tanışıp evlendiğini öğrendim. Hemen nasıl oldu diyince babası o evli adamdansa işsiz sapsız birisi daha iyi diyip hemen şu an ki eşine verdiğini duydum. O yüzden hiç güvenmiyorum zatenRahatsız olduğunu söyle eşin gruptan çıksın. Yemek fotoğrafı atar iki gün sonra gel sana da yapayım der. Özelden konuşmalar devam eder. Sonrası müge anlı valla.
Kuzenler evleniyor dediğiniz gibi. Birkaç kuzeni birbiriyle evli. Bu yüzden rahatsız oluyorum bende bir de geçmişte yakıştırılma hikayesi var. Yani nasıl diyim kadın erkek ayrımı hiç yok, bel altı şakalar kadınların kendi aralarında yaptığı şakalar hep o grupta dönüyorKuzenlerin evlendiği, birbirine yakistirildigi ailelerde kuzenler arası mesafe olur. anlatabiliyor muyum bilmiyorum ama hani karsi cins olarak görüyorsan oyle ev hali pijamalı fotolar atmazsın.
Ama bazıları kuzeni kardesi gibi görür öyle büyürler, kuzenlerle tek bir aile gibi takılırsın ama onlarda da evlilik söz konusu olmaz.
Sizin eşinizin ailesi biraz saçma sapan. Hem aile rahatlığı var hem evlilik soz konusu olabiliyor.
Amcasının kızı, aynı yaştalarKuzen derken,hala,dayı kızı falan mı?
Evet ben de çıkması için konuşacağım bana da en başından beri hiç normal gelmiyor zatenGenis aile gruplarını aşırı saçma buluyorum ya. İlla bi sorun çıkıyo. Bence esin çıksın. Tüm bu anlattıkların hiç normal gelmedi bana.
Pijama falan ne oluyor ne genişlik bu.. eşiniz nasıl yemeği size gösterir kıyaslama bile yapıyordur belki de kafasından direk gruptan çıkmasını söyle direkkk. Allah sana sabırlar versin. Kendimi senin yerine koydum da ben evi üstüne getirirdim eşim gruptan çıkmazsa. Valla bu saate uyumadım bakim dedim sinirlendim yok yere.. Saf yerine koyulma net tavrını koy. İyi ki böyle şeylerle uğraşmıyorum iyi ki.
Kocan virvir ederse bunu söyle. Gerek yok pijamalı gruplarda durmasına çıksın oradan.Sizi amcanızın oğluna yakıştırsalar grupta sürekli sizin olduğunuzu bile bile paylaşımlar yapsa eşiniz ne hissederdi??? Sorun bakalım kocanıza ,böyle halının altına mı süpürürdü yoksa kalbinizi kıra kıra sizi gruptan çıkarıp o adamın semtine uğratmazmıydı????
Aynen grup aile grubu değil çöpçatan grubu maşallah herkes birbirine yürüyebilir hiç güven olmazKuzenlerin evlendiği, birbirine yakistirildigi ailelerde kuzenler arası mesafe olur. anlatabiliyor muyum bilmiyorum ama hani karsi cins olarak görüyorsan oyle ev hali pijamalı fotolar atmazsın.
Ama bazıları kuzeni kardesi gibi görür öyle büyürler, kuzenlerle tek bir aile gibi takılırsın ama onlarda da evlilik söz konusu olmaz.
Sizin eşinizin ailesi biraz saçma sapan. Hem aile rahatlığı var hem evlilik soz konusu olabiliyor.
Tabiki çıksın gruptan. Bu ne rezillik yahu.Merhaba arkadaşlar iyi geceler öncelikle.
İki aylık evliyim ve eşimin kuzeninde bazı rahatsız olduğum durumlar var. Biz nişanlıyken eşimin ablası evlendi düğünde bu kuzeni de vardı. Sürekli bize bakıyordu yani hani insanın bakışlarının iyi ve kötü olduğunu anlarsınız ya kötü bakışlardı. O zaman eşime sormuştum neden bakıyor diye o da bilmiyorum sebebini demişti.
Neyse biz görümcemin düğün videosunu izlerken onun baktığı bizi izlediği ve sürekli bizim olduğumuz tarafa geldiğini gördük bu arada bu kuzen de evli. Videodan sonra ben eve gittim ve eşim aramızda konuştuk ben ablama sordum bu kız neden bakıyor sebebi ne biliyor musun dedim ablamda o kıskanç, biraz kötü niyetli hep insanları kıskanır sizin özelinizde bir şey değil demiş. Ben de tamam o zaman dedim.
Sonra iki ay önce bizim düğünümüz oldu eşimin memlekettinde bu kuzen de orda yaşıyor. Düğünde hiç yüzüme bakmadı beni kutlamadı iki kez eşimin boynuna atlar şekilde sarıldı neyse dedim. En son ki olay, bu kız hamile ve duydum ki benim için hamile olduğumu ona söylemeyin demiş ve görümcem hamile olduğunu benden saklamış? Yani konusu bile geçmiyor sadece 3 kez gördüğüm bir insan neden özellikle böyle bişey söylesin ki? Bende eşimi sıkıştırdım ve bana dedi ki memleketteki ablamlar onu benimle yakıştırıyorlardı ama ben hiç istemedim dillendirilmedi ama onlar kendi aralarında konuşuyorlarmış dedi. Bende çok sinirlendim tabi ama eşimden yana bişey görmediğim için uzatmadım.
Asıl sorum şu hanımlar, eşim 10 15 kişilik aile WhatsApp grubunda ve bu kızda bu grupta, aktif şekilde fotoğraflar mesajlar paylaşıyor. Yaptığı yemekler, pijamalı fotoğraflar, düğüne giderken kuaförde selfieler falan. Ben bir kez rahatsız olduğumu söyledim ama eşim hiç oralı olmadı. Sizce o gruptan çıkmasını söylemeli miyim?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?