Yaklaşan Kurban Bayramı ve Duygularım

yesilim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2006
8.868
19
158
Antalya
Yaklaşan Kurban Bayramında yine plânlar, programlar, alışveriş, telâş....

Duyardım komşu evlerden kıyamet kopartan annelerin, bayramda çocuklarına ciciler alamadığı için babalara hakarete varan sözler söylediklerini ” Bak bu bayramda da benim ailem aldı çocuklara üst baş “
Hiçbir kadına yakışmayan sözler

Sözüm, paralarını dışarıda, kumarda, içkide, başka kadınlara harcayan babalara değil elbette....

Bu bayramda da
Maddi olanakları yüksek olanların derdi değil

Yoksul yine yoksul, gözler kapıda bekleşecekler

Maddi durumu orta sınıf olanlar
Anneler, (Büyükler) şu geçirdiğimiz zor günleri anlatmalı, babaları zor durumda bırakmamayı öğretmeliyiz

Biz annelerin (Büyüklerin) en önemli görevi, neyse o, ne varsa o, bilmeli çocuklar

Baba, kendini evine para yetiştiremeyen değil...
Baba, eşiyle ve çocuklarıyla gurur duyan olmalıdır

Şimdiden Bayramınız mübarek olsuna.s.

Hangi baba bayramda çocuklarına hediye almak istemez,onlar sevinsin ister.
Onların yüzündeki o ışıltıyı gördüğünde daha çok mutlu olur.
Ama olmayınca olmuyor bazı şeyler.
Baba bir kez daha yıkılıyor belkide.
Bu bayramdada evlatlarımı sevindiremedim diye.
Baba olmak zor zaanat

teşekkürler...
bu kurbanda kurban kesemeyecez bu sene nasip olmadı napalım

herzaman halimizi şükretmek gerekir.
durumu bizlerden kötü olanlar ne yapsın.
ayağında bu kış günü terlik giyen çocuk anne baba ne yapsın alamıyorsa.
halimize şükredelimki kalp kırmayalım

Bayramı kelime anlamına uygun yaşasak herşeye değer aslında..
Aile fertlerinin yüzünün güldüğü,kalabalık sofralarda neşeli sohbetler dünyalara bedel..:1hug:
Tek dileğim her bayramımız bir önceki bayramımızdan daha tatlı olsun inşallah..:Saruboceq:

Yazıma ne güzel yorumlar gelmiş, işte bizim istediğimiz sevdiğimiz kadınımız, anne modeli.

Hiç şüphem yok, bir çoğumuzun böyle yumuşacık olmasından.

Sıcacık evlerimizde, sönmeyen sıcacık sevgiler, sıcacık kalsın

geçen kurban bayramında gurbetteydim ailemin ellerinden öpememiş,o hüzün ile geçirmiştim bayramımı..
ama şimdi ailemin olduğu şehirdeyim ve şeker bayramını ailemle geçirdim..ne güzel bir duygudur ki ellerinden öpüp bayramlaşmak...a.s.

bayramı sevdıklerınızle ve aılenızle gecırebılıyorsanız ne guzel en buyuk hedıye bu olurdu benım ıcın ama sımdı bayramın gelmesıne sevınemıyorum malesef bayramı gurbette yalnız gecırmek cok kotu

Dün akşam haberlerde işsiz bir baba 2 çocuk okuttuğunu onlara 1 ytl bile verecek parası olmadığını söylerken ağlıyordu.İçim acıdı.Para hayatı idame ettirmek için bir araç.Bir baba evlatlarına harçlık veremiyor diye gözyaşı döküyorsa bence o araç dışında evinde ailesiyle mutludur.Güzel Allahım bayram gelmeden işsiz babalara iş nasip etsin inşallah.

cok dogru yazmıssın arkadasım aıleer neden parcalanıyor bızler neden gurbetteyız donmeye korkuyoruz ulkemıze allah butun ıssızlere ıs nasıp etsın dayanma gucu versın ıns

Hanımlar sizinle bir şey anlatmak istiyorum.
Geçen gün markete gittim haftalık alışveriş için içeriye girdim bir çoçuk annesinin eteğini çekmiş ağlıyordu klasik çoçukların yakarması gibi dedim çikolata istiyordur annesi ona bir şey anlatıyordu ilgilenmedim alış veriş yaptım daha sonra baktım kadın yine kasada etrafına bakıyor ben ona bakınca yaklaştı bakarmısınız dedi baktım kadına kadının gözleri yaşarmış az kalsın ağlıyacak ben markete ekmek için geldim 2 ekmek aldım ama çoçuğum üzüm istedi çok ağladı bir salkım aldım yanımda 1 ytl var param eksik çıkıyor dedi kadının yüzü kırmızı gözleri yaşlı ama benden gözlerini kaçırıyor tabi dedim bozuğum vardı ama ben bozuğum yok dedim 10 ytl verdim kadın kasaya gitti ben diğer kasada tam çıkışta hakkını helal et al bu 10 ytl üstü dedi paranın üstünü vedi cebindende 1 ytl çıkardı oda kendi parası hepsi bir ytl de 10 kuruştan oluşuyordu içim parçalandı patigin üzerine giydiği terlikler ve onuru gururu beni çok etkiledi takip edecektim ama o kadar onurlu gözleri vardıki incitmekten korktum ama aynı markete hep geliyormuş sordum bende artık aynı marketten alışveriş yapacağım ve bulacağım..... gözleri hala aklımda:çok üzgünüm:

bu yıl ramazan bayramını giresunda geçirdik ailemin memleketinde yani ve evlendikten sonraki ilk bayramımı içim o kadar buruk olmuşttuki ama bu bayram ilemin yanına gideceğim çok mutluyum allaha şükürler olsun:)

annelik ve babalık gerçekten çok kutsal...
her anne baba evlatları için en iyisini ister ama
imkanlar dahilinde...
anne yok diyebilir ama babanın yok demesi daha ağır herhalde...
çünkü baba herşey demektir,çocuk için...
gerçekten son zamanlarda Milletçe yaşadığımız kriz bu ortamı iyice kötü etti...
çocuğa yoku öğretmeliyiz,anlatmalıyız anlayacağı dilden...
bayramlarda önemli olan birlik.beraberliktir,bunu da anlatmalıyız...
şimdiden herkese sağlıklı,mutlu ve huzurlu bayramlar diliyorum...
Kurban Bayramınız kutlu olsun...
sevgiler...

paranın ustunu niye aldin ki :1shok:

Çevremizde yardıma muhtaç onca insan varken duyarlı davranmak hayatımıza anlam katıyor

Elimizden geldiğince... Tatlı dil yetmiyor kimi zamanlar. Biraz yardım, damlaya damlaya göl olur misali

arkadaşlar çocukluğumuzdaki bayramlar artık yok.bizim kuşak biraz daha duyarlı bizden sonrakileri düşünemiyorum.oğluma bu özel günlerin anlamını anlattığımı sanıyorum.bi çok insan bayramları tatil amaçlı bekliyor.anne babalar boynu bükük kalıyo.bi kaç tane yaşlı komşum var.çocukları bırakın bayramı normal gündede gelmiyolar.ben yıllardır her bayram ilk günü eşimin ailesiyle geçiriyorum ertesi günde ankara dışına kendi aileme gidiyorum.3 buçuk yıldır eşimi kaybedeli bayramlar buruk geçiyor.ama gene ilk gün eşimin ailesiyle beraberiz.yaşlılarımızın gözünü kapılarda bırakmayalım.hepinize mutlu bayramlar diliyorum..

KİMLER EVİNDE BAYRAM YAPIYOR KİMLER TATİLE GİDİYOR HADİ BAKALIM??

Ben izmirdeyim evimde aliemle ve arkadaşlarımla eğlenmeye:teytey:,günübirlik gezilere kaydirigubbakcemile ve tiyatroya gidiyorum :sm_cool: programım hazır..Siz de güzel bir bayram geçirin.Şimdiden İYİ BAYRAMLAR HEPİNİZE a.s.

sağol canım..sana da iyi baramlar olsun inşallah:Saruboceq:
biz her kurban bayramında olduğu gibi 1.gün kurban işleriyle sonra et dağılımıyla uğraşıcaz sanırım..
2.günü için bir ankara planımız var ama tam kesin de değil..eğer gitmezsek de 2.gün bayram gezmelerimiz olucak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…