yalan mı?

yakaib

Guru
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2009
473
323
öncelikle iyi akşamlar.bu konularda bilgisi olan biri vardır diye danısmak istedim....
eşim bana ehliyetının oldugunu ama kayboldugunu söylemişti evlenmeden önce..ve şimdiye kadar hiç arabamız olmadıgı için hiç sormadık bu konu hakkında konuşmadım.eşimin herşeyi erteleyen bi huyu var her konudu..hallederiz hallederiz der hep...neyse biz araba aldık yeni..ehliyetini al artık diye diye tamam tamam cevapları duydum..
güya bugun emniyete gitmiş demişlerki senin ehliyetin sistemde gözüküyor ama tekrar sınava girmen lazım..kursa gitmiyecek sadece sınava girmesi yetermiş.böyle bişey olabilir mi...390 ödemesi gerekiyomuş..burnundan kıl aldırmayan bi tip oldugu için ben hiç bi zaman ehliyeti olmadıgını düşünüyorum..bu arada araba kullanmayı biliyor

öncelikle iyi akşamlar.bu konularda bilgisi olan biri vardır diye danısmak istedim....
eşim bana ehliyetının oldugunu ama kayboldugunu söylemişti evlenmeden önce..ve şimdiye kadar hiç arabamız olmadıgı için hiç sormadık bu konu hakkında konuşmadım.eşimin herşeyi erteleyen bi huyu var her konudu..hallederiz hallederiz der hep...neyse biz araba aldık yeni..ehliyetini al artık diye diye tamam tamam cevapları duydum..
güya bugun emniyete gitmiş demişlerki senin ehliyetin sistemde gözüküyor ama tekrar sınava girmen lazım..kursa gitmiyecek sadece sınava girmesi yetermiş.böyle bişey olabilir mi...390 ödemesi gerekiyomuş..burnundan kıl aldırmayan bi tip oldugu için ben hiç bi zaman ehliyeti olmadıgını düşünüyorum..bu arada araba kullanmayı biliyor

Bana gerçekçi gelmedi emniyet böyle bir şey demez neden tekrar sınava girsin ki eşiniz ehliyetini haketti sonuçta (eğer öyleyse) öyle saçmalıkmı olur çocuk mu kandırıyor eşiniz

kursa gitmeden direkt sınava girecekse doğrudur ama acaba zamanında ceza mı aldı ki 390 odiyecek belki bunu soylemekten cekiniyordur

Hayır Benim bildiğim şu.Ehliyeti için kayıp bedeli ödeyerek yeniden çıkartabiliyor.Tekrar sınav gerekmez çünkü daha önce sürücü kursunda çalışmıştım.Şöyle düşün en basiti Cüzdanını çaldırıyorsun ehliyetin kimliğin vs gidiyor.Bunun için ilçe emniyet müdürlüğünden randevü alıyorsun ehliyet için sonra bankaya 110 tl kayıp ücreti yatırıyorsun ehliyetini alıyorsun.2014 e kadar da böyleydi arkadaşımınkini yaptırmıştık.

Sanmıyorum böyle bir uygulama olduğunu, sistemde görünüyorsa vermeleri lazım. Sonuçta zaman aşımına uğrayan yenilenmesi gereken bir belge değil.
Araba kullanmayı biliyor oluşu farklı birşey, her bilenin ehliyeti yok.

Ehliyet kaybedildiğinde emniyete gidip basvuru yapıyor evraklarla.
Kart parası olarak 100 lira gibi para isteniyor.
Ama 390 lira ve sınava girmesi imkansız.

Çok Pardon Bankaya değil emniyete veriyorsun,Arkadaşım bu işlemleri yaparken bende yanındaydım ordan biliyorum.

Ehliyet emniyette uzun sure bekleyince iptal edebiliyorlarmis yeniden cikarma bedeli olarakta ucret aliyorlarmis ama ne kadar aldiklarini bilmiyorum

2 ihtimal var
1.ehliyetine el konmuştur.
2.ehliyeti hiç olmadı .polis öyle bişey demez.atmış fena

off bilmiyorum..bu düşüncelerimide söyledim ona ehliyeti görünce napcan bakalım diyordu bugunde bana sınava giricem sadece diyo..bende acaba dedim böyle bişey yokta benden gizli kursa girip sınavamı girecek..iş çalışma saatleride düzensiz oldugu için çok rahat benden gizli gidebilir kursa..

Ehliyet emniyette uzun sure bekleyince iptal edebiliyorlarmis yeniden cikarma bedeli olarakta ucret aliyorlarmis ama ne kadar aldiklarini bilmiyorum
Sizin bu dediğiniz ehliyet sınavını kazanıp ehliyetini uzun süre almayanlar için geçerli,arkadaşın eşinin ehliyeti varmış kaybolmuş.Sadece kayıp bedeli vs ödeyerek alabilirdi,sınava gerek yok.

Bence varsada yoksada büyütme:) Sende olup onda yoksa tribe girmiş olup var ama kaybettimde demiş olabilir.Tekrar sınava girme durumu olamaz.Benden söylemesi

Sizin bu dediğiniz ehliyet sınavını kazanıp ehliyetini uzun süre almayanlar için geçerli,arkadaşın eşinin ehliyeti varmış kaybolmuş.Sadece kayıp bedeli vs ödeyerek alabilirdi,sınava gerek yok.
Hiii kaybettim kismini atlamisim

Benimde anneme böyle demişlerdi ve annem tekrar sınava girdi yeni sistem diye birşey zırvaladılar

Benimde anneme böyle demişlerdi ve annem tekrar sınava girdi yeni sistem diye birşey zırvaladılar
Annen ehliyet sınavını kazandıktan sonra ehliyetini uzun süre emniyette mi bekletti Yoksa kayıp mı etti?

Benim eşimde tekrar sınava girdi canım kayıp falan değildi ama sınıf yükseltti sanırım yok yok iki sınıflı ehliyet aldı bi araba bi motor ikisi bi arada acaba öle Bişeymi yapıcak

Annen ehliyet sınavını kazandıktan sonra ehliyetini uzun süre emniyette mi bekletti Yoksa kayıp mı etti?
Evet canım ehliyet sınavını kazandıktan sonra uzun bi süre emniyette kaldı şehir falan değişmişti o sıralar kalmıştı öyle daha sonra gittiğinde tekrar girmeniz gerek dediler birdaha girdi

X