nasolsa silmişsin adresini boşver söyleme bencedekarışık bir durum..
eşiniz. yabancı bir erkeğe ne sebeple olursa olsun msn adresinizi vermenizden, onunla yazışmanızdan rahatsızlık duyacaktır..
yalanınızdan ziyade olay bu yöne kayacaktır..
sinek küçüktür ama mide bulandırır..
bu sebeple hiç söylemeyin derim.
Eşi ilk sorduğunda söylemiliydi gerçeği. Yalan söylemiş artık, şimdi aradan zaman geçmiş, eşinin karşısına çıkıp ta "bey ben sana yalan söyledim, aslında gerçek şöyle şöyleydi" denmez bence. Güven tamamen ortadan kalkar bu sefer.
Neyse, bir daha tekrarlanmıycağına göre relaks ol arkadaşım.:teselli:
Ben açıkcası söylediğiniz yalan konusunda değilde .Bişey sormak isteyerek eklediğiniz kişiyle olan sohbetiniz konusunda ya da eklme niyetinizde çok dürüst olmadığınızı ya da kendinizi iyi hissetmediğinizi düşünüyorum
.Neden ? derseniz hemen açıklayabilirim .Bir mesajınızda demişsiniz Ki"Erkek arkadaşlarım var, bunları o da biliyor" Madem eşinizle aranızda böyle açık bir ilişki var. Şayet siz kendinizi o erkekle olan konuşmanızdan dolayı suçlu hissetmeseydiniz bunu yani doğruyu eşinize söylerdiniz. Siz suçlu hissettiğiniz için ya da farklı şeyler düşündüğünüz için eşinize aniden yalan söyleme ihtiyacı duymuş olmayasanız diye düşündüm açıkcası.
Ama olan olmuş söz ağızdan çıkmış bir defa.Eşinize şimdi doğruyu söylemenin ilişkinize bir faydası değil zararı olacaktır. Ama bundan sonraki adımlarınızda lütfen temkinli olun.Dönülmeyecek hatalara girmeyin .
Belkide benim bu yazdıklarımı okurken bana kıazacaksınız Ya kızgınlıkla cevap vereceksiniz Ama benim ne demek istediğimi çok iyi anladığınıza eminim.Lütfen sahip olduğunuz güzellikleri kaybetmeyin ya da kaybetmenize sabep olacak şeyler için tetikte olun .
ders alabilmiş olmanız güzel ama şimdi bu durumun eşiniz tarafından yapıldığını düşünelim. siz eşinizin size böyle bir yalan söylediğini yakalasanız buraya ağlayarak yazardınız bütün arkadaşlarda adamcağıza demediğini koymazdı boşan boşan diye tezahurat ederdi herkes bi bayan olarak gerçekten anlaşılması zor olduğumuzu düşünüyorum.
Kızmadım böyle düşünmeniz normal, ama eklememde kötü bir niyet yoktu, olsa zaten onu da burada söylerdim. Chat yapmamdaki amaç bir soru sormaktı ama bu konuda o kişinin bana uzun süreli yardımcı olabileceğini düşündüğümden msnime ekledim. Eşim arkadaşlarıma (iş arkadaşları ya da ondan önce her hangi vesileyle tanıştığım) bişey demez. Samimiyet sınırı aşılmadıkça, ama tanımadıklarımla chat yapmamı - her ne sebeple olursa olsun- hoş karşılamaz. Ben olsam ben de onunkini karşılamam. Eğer hoş karşılamadığım ve onun da karşılamadığı bir durumu yaptığımı itiraf etseydim hem gözünde değerim düşer diye korktum :sinifsinif: hem de ileride ona chat yapma hakkı tanımış olmaktan çekindim :umursamaz: Konunun üzerinden iki gün geçmişken zaten yalan söylediğimi itiraf edemem. :kedi:
Herkese teşekkürler. genel kanı bunun beyaz bir yalan olduğu kanısında ama malesef ben öyle düşünemiyorum. Eşim yapsa çok kırılır ve kızardım :gitme: ama olan oldu. Bu da bana ders olsun.
arkadaşlar, benimde anlayamadığım şu " ne demek evli kadın bir başka erkeği ekleyemez, evli erkek bir başka kadını ekleyemez" bizler mağara kovuğunda mı büyüdük, onlarca arkadaşımız var, çevremiz, eşimiz dostumuz var evlendik diye herşeyi yok mu sayacağız.
Benim mail kutumda birçok iş arkadaşımın maili var (msn makinayı kastığı için sildim onun yerine mailleşirim) bunlardan bir çoğuda eski iş arkadaşlarımdır, ne yapmalıyım evliyim diye silip irtibatı koparmalı mıyım , hatta telefonlarını da mı silmeliyim.
Ben 9 yıllık evliyim hiçbir zaman evliliği birbirini kısıtlamak yada kendimi kısıtlamak olarak görmedim. Eşimin bayan arkadaşları vardır (üniversiteden, çocukluktan) grup olarak toplaşırlar görüşürler , ben gitmem bile çünkü onlar hep eskilerden konuşurlar.
Benim grubum vardır eski iş arkadaşları (kadınlı- erkekli) eşim gelir yada gelmez. Gelmezse tek söylediği git ama eve bıraksınlar gözüm arkada kalmasın olur.
Bu durumda biz birbirimizi aldatıyor muyuz yada evlilik kurumunu mu yıpratıyoruz ? Her insanın yaşam alanları olmalı.
Ama, adı üzerinde ''eski iş arkadaşlarınız'' ! Eşinizin de ''üniversiteden ve çocukluktan'' arkadaşları. Bunlar normaldir elbette. Ama, internet üzerinden chat yaparken eklenilen bir karşı cinsten bahsediyoruz burada. Yani öncesi olmayan, yalnızca chat esnasında tanışılmış. Ama, Allahtan arkadaşımız art niyetli, kötü biri değil kalbi temiz ki, içinde fesatlık olmamasına rağmen, yaptığı şeyin yanlış olduğunu kavrama yeteneğine sahip bir olgunluk göstermiş. Ve yaptığının yanlış olduğunu anlamış. Evlilikler tabiki kısıtlama gerektirmez ama, söylediğim kastettiğim anlamlarda kısıtlama olmalıdır her zaman.. Yoksa eşler kendi kafalarına göre davranırsa ''evlilik'' denen mefumun ne anlamı kalır ki? Zaten ''evlendik, birbirimizi kısıtlamıyoruz biz özgürüz'' diyen çiftlerin evlilikleri günümüzde sudan sebeplerden ötürü çatırdamıyor mu?
Beni yanlış anladınız. Tabiki eşler her zaman birbirine güvenmelidir. Ama, eşlerin birbirlerine güven duymaları ayrı, başkalarına güven duymaları farklı bir olgudur. Hiçbir zaman benim eşim ''sana güveniyorum sevgili hanımım'' diyerekten tanımadığım insanları msn listeme eklememi istemez! Çünkü bana değil, tanımadan msn listeme eklediğim karşıdaki insana güvenmez. Bu kavramlar görecelidir ve aile yapısından aile yapısına göre değişir muhakkak...Tabii kişiden kişiye göre de...:)))))))))) sizde haklısınız ama biz gerçekten farklıyız galiba ne ben, ne eşim yeni bir kişiye de kim bu demeyiz / demedikte çünkü "biz insanın içinde olmalı" yada "niyet ettimi kimse durduramaz" lafına çok inanıyoruz.
Biz birbirimize güveniyoruz o yüzden bizim için sorun değil, sorun olanları bilemem tabi.
Hatta KK ya ilk üye olduğumda bu tarz yazmıştım birbirimizi sıkmadığımızı falan aldatılan bir arkadaş " bana yasak aşklara düşesin, eşin senin aldata " diye mesaj atmıştı.
Yani herkesin evlilik anlayışı ve yorumu farklı olabiliyor.
sevgiler
unutmadan bir sürü çift varki bu eski arkadaşlara bile tahammül edemez dediğim gibi anlayış meselesi.[/B][/I]
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?