yalan söyledim...

rujmanca

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2010
136
0
46
İstanbul
herkese merhabalar;
sürekli takip ettiğim ve bir çok şey öğrendiğim foruma yazıp yardım almak istedim...değerli fikirlerinize ihtiyacım var...

ben 26 yaşındayım.2sene 8 aydır bir ilişkim var herşey yolunda gidiyor şimdilik...şuanda askerde...onu çok ama çok seviyorum...ama erkek arkadaşıma bir konuda yalan söyledim ve gerçeği kendisine söyliyemiyorum ailemle ilgili...

benim annem 12 yaşında evlendirilmiş babamla 4 kardeşiz babam doğru düzgün çalışmamış...annemde bizi mağdur etmemek için evlere temizliğe gitmeye başlamış o yıllarda..bütün çocukları okuduk ben işletme ablam denizcilik diğer ablam muhasebe kardeşim elektronik mezunu...ama annem hala evlere temizliğe gidiyor...ama ben bunu erkek arkadasıma söyleyemedim.çünkü onun gayet düzgün bir ailesi var...utanmıyorum annemde asla! ama ailemi küçümsemesinden korktum aile yapısına çok önem veren biri...bu durumdan dolayı benimle ilgili yanlış düşünmesinden korktum...babamla ilgili kötü eleştiride bulunmasından korktum...artık söylemek zorundayım...ayrılacak benimle biliyorum ama günlerdir uyku uyuyamadım...söylemesem hiç olmaz...napıcam lütfen yardımcı olun...

bana açık açık anlat diceksiniz ama anlatamıyorum hep anlatmak istedim ama yapamadım...yapıcı eleştirilerinize ihtiyacım var...lütfen yardım edin...annemin durumunu en yakın arkadaslarım dahil kimse bilmiyorum sadece burada duygularımı size anlattım...

Son düzenleme:
annen temizliğe gittiği için düzgün bi aile değilsiniz, ama onlar düzgün bir aile öyle mi ?
bu cümleyi kurabilen biri olduğunuz için sizinle evlenmesin zatan !

Son düzenleyen: Moderatör:
2 ablam evli buarada 2 kardeşiz şuanda evde olan...anneme yalvarıyorum bırak artık gitme diye ama biz evlenene kadar çalışacağını söylüyor.kardeşim erkek erkek evladım var onu evlendireyim herşeyini alayım diyor...annem çok iyi yüreklidir...çok çilelidir.babamda bir o kadar cahil ve sorumsuz biridir.cebindeki para bile annemin...neyimiz varsa annemindir...
erkek arkadasımda çok iyi okullarda okumuş çok iyi işi olan biridir.o da çok iyidir ama beni asla affetmicek biliyorum...

Annen eliöpülesi gurur duyulacak bir kadın... Babanın sorumsuzluğuna rağmen sizler için hiç haketmediği kadar ezyet çekip yorulup el kapılarında çalışıp sizi yedirmiş içirmiş okutmuş....
Ben bunda saklanacak utanılacak bişey göremiyorum... Utanmıyorum diyorsun ama 2,5 yıldır görüştüğün sevgiline söylememişsin, arkadaşlarının hiçbirine söylememişsin...
Hiç mi konu geçmedi annen baban ne iş yapıyor falan diye ne dedin öyle zamanlarda???

Erkek arkadaşının seni küçümseyeceğini düşünüyorsanerkek arkadaşın senin için doğru kişi değil demektir...

annen temizliğe gittiği için düzgün bi aile değilsiniz, ama onlar düzgün bir aile öyle mi ?
bu cümleyi kurabilen biri olduğunuz için sizinle evlenmesin zatan !
[/QUOTE

tabiki hayır alakası bile yok...annem başımın tacıdır benim...sadece babamdan bahsediyorum...bizi bırakıp memlekete gitti...orada boş boş geziyor...okumamızı istemedi...
kızlar ben ne kadar hatalı oldugumun zaten farkındayım...annem çok değerli benim için...anneme deger vermediğimi söylemiyorum...ama düşünsenize babam sorumsuz,suçlu,hatalı diye nasıl anlatırdım...sorun bu lütfen...ben zaten acı çekiyorum...

Annenizin temizliğe giderek sizi okututuğunu bu durumlara getirdiğini kimseye mahçup etmeden elinden geldiği kadar hayatla savaştığını göremeyecek ve bu durum için sizi küçük görecek bir adamsa şayet bence hiç evlenmeyin zaten yada bir gelecek görmeyin derim aynı durumda kendisi de olabilirdi kendi aileside olabilrdi

Canım, bence çok yanlış düşünüyorsun, en başta söylememen en büyük hatan olmuş. Annen hepiniz için kendini feda etmiş ama sen bunu sevgiline, arkadaşlarına bile söyleyemiyorsun. Utanmıyorum demişsin ama inanmıyorum. Utanmasan bunu herkese göğsünü gere gere söylerdin. Umarım bunu söyleyemediğini annene söylememişsindir. Sevgiline gelince o herşeyden önce seni sevmeli, ailenin de utanılacak bi tarafı yok. Baban sorumsuz biri olabilir ama bunda annenin suçu ne? Başka kadın olsa hiç düşünmez boşanır giderdi. O kadın sizin için o kadar uğraşmış. Bence biran önce söyle sevgiline, eğer giderse de inan bana başta onsuz olamam die düşünürsün ama bi bakmışın zamanla yokluğuna alışmışın. Ayrıca bu yüzden seni terk ederse zaten seni sevmemiş demektir. Biran önce söyle bence. Hem de utanarak sesin kısılarak değil, göğsünü gere gere. Ne mutlu sana ki öyle bi anneye sahipsin!

annem benim en kıymetlimdir...kalbimin yarasıdır kızlar...ama hayata 1-0 yenik başladık biz...çok kötü günler geçirdik...ben bebekken bile annem çalışmış onun kokusunu alamadan büyümüşüz yıllarca başka insanların eski kıyafetleri bize yeni geldi...hiç gocunmadım...hatta gurur duydum...anneme karşı hiç incitici olmadım...hiç hata yapmadım gerçekten...
ama ailede baba çok önemlidir değil mi?benim babam annemide çok dövdü çocuklarını da...ablamlar evlendi...hatta bir tanesinin ailesi anneme etmediğini bırakmadı.çok kırıldı incitildi...annemin kırılmasını da istemiyorum...ben hatalı oldugumu biliyorum...sadece erkek arkadaşıma nasıl söylicemi bilmiyorum...çünkü ona yalan söyledim ve bu olay dışında hiç ama hiç hata yapmadım...
annem arkadaşlarımıza söylememizi istemezdi.bu annemin tercihiydi...çünkü okulda falan çok dalga geçerlerdi bizimle...

Baban konusuna gelince sen baban hakkında ne düşünüyorsan o da aynısını düşünecektir. Ama babana karşılık süper bi annen var. Bunu anlayacağını düşünüyorum. Sana kızmasının tek nedeni de şimdiye kadar böyle bişeyi saklamış olman, ona yalan söylemiş olman olacaktır. Ki yalan kolay affedilecek bişey değildir...

Babanın sorumsuzluğuna rağmen tek başına çalışıp sizleri okutmuş. Böyle fedakar bir anne için seni bırakacaksa bıraksın. Şu satırları yazdığını görse annen neler hissederdi kimbilir. Ailenden asla utanma hiç kimseye karşı... hele ki böyle bir anneye sahipken

erkek arkadaşınızın yerinde olsam sizden ayrılırdım..

Ama annenizin temizlikçi olduğu için değil bunu gururla anlatmak yerine sakladığınız için...

tam olarak ifade edemedim sanırım kendimi...
annem hastalandı kışın...hastanede yattı heran yanındaydım...çok canım yandı onu öyle görünce ve babam gelmedi bile annemi ziyarete...yalvardım gitme,çalışma anne diye...ben bakarım sana dedim...istemiyor...herşeyimiz var şuanda...bende kardesımde çalışıyoruz...sana bakarız diyoruz istemiyor...
mükemmel bir annem var biliyorum...eğer o olmasaydı şimdi sacma sapan bir evlilik yapmış çoluk çocuga karışmıştım okuyamamıştım v.s. herşeyi biliyorum...
çok zor günler geçirdik biz...sabah erken saatlerde evden çıkar akşam karanlıgında eve gelirdi...dogru duzgun emzirememiş bile bizi...dogumdan hemen sonra yine çalışmaya başlamış...çok çile çekmiş ama artık gitmesin çalışmasın istemiyorum...

onca fedakarlıklarla seni kardeşlerini okutmuş bugünlere getirmiş anneni sırf evlere temizliğe gittiği için küçümsüyecek seni terk edicek herif defolsun gitsin zaten o adamdan sana hayır gelmez!!!!
sakın ama sakın olaki tek cümle dahi seni ve aileni eleştirmesine müsade etme!!

Varsın o çok "düzgün" aile yapısına sahip erkek arkadaşınız sizi terketsin, arkanızda dünyaya meydan okuyan ve bu yaşta bile çocuklarının ileride olacak evlilik masraflarını düşünerek hala temizlğie giden bir kadın var, ellerinden öpün, kıymetini bilin.Daha düzgünlerini bile o kadın arkanızda durdukça bulabilirsiniz, emin olun, yeterki kıymetini bilin,başınız dik, eli elinde yanında durun.

birde onca fedakarlıklarla seni kardeşlerini okutmuş bugünlere getirmiş anneni sırf evlere temizliğe gittiği için küçümsüyecek seni terk edicek herif defolsun gitsin zaten o adamdan sana hayır gelmez!!!!
sakın ama sakın olaki tek cümle dahi seni ve aileni eleştirmesine müsade etme!!

ben zaten hep bu yüzden korktum...yani ne kadar yüce gönülü biride olsa babam hakkında kötü şeyler düşünecek biliyorum ama ben böyle olmasını istemiyorum...ileride yanlış bişey soylerse bunu kaldıramam...

kadın temizliğe giderek sizi okutmuş helal olsun annene
ben hiç düşünmüyorumki bu şartlarda o cocuklarına bakıpta kucumseyecek ınsaları
ne dıyım kı sana bılemedım
ben senden cok cok kucugum ama
bence baştan anlatsaydın hersey yolunda gidecekti ama şimdi bunca zaman sakladın
ki benım erkek arkadasım bu olayı saklasaydı yuzune bakmazdım açıkcası

Canım sen özgürce anlat eğer ailen için ayrılacaksa varsın ayrılsın, o düşünceye sahip biriyle evlensen bile mutlu olamazsınki...
Sonuçta ortada gurur yapacak bir durum değil, ailelerimizi biz seçmiyoruz değilmi, öyle olsa bile senin utanılacak değil, aksine takdir edilecek bir ailen var...

Back
X