Yalan Söylememi İsteyen Arkadaş

Bu hatunlar eğer gerçekten arkadaşınsa seni zaten anlayışla karşılayacaklardır. Açık açık söyle ve gitme.

Neye güvenerek gidiyorsun ?
Tanıdığın kadar varlar o insanlar bi de tanımadığın yüzleri var

Birde sana küçük bi tavsiye canım..lütfen dikkate al.
Ailen baskıcı olabilir.İstediğin gibi yaşayamayabilirsin belki her dediklerini yaptığında ama. . .
Bu seni onlardan uzaklaştırıp,arkadaşlarına daha bağlı biri haline getirmesin.
Onlar alınır kırılır diye asla düşünme emin ol en ufak hatanda onlar ailenden çok daha katı olurlar sana.ve okul bittiğinde seni arayıp sormazlar bile...
O çok sevdiğini sandığın kız arkadaşların bile bunu yapar emin ol.
Velhasıl kimsenin gönlünü hoşnut etmek zorunda değilsin.
Vicdanının rahat olduğu bi hayatı yaşamanı dilerim.

kızlı-erkekli aynı ortamda kalmayı geçelim kimine uyar kimine ters gelir, mesele o değil. mesele ailene yalan söyleme meselesi de değil, ben de okuldayken yalan söylerdim, hep de yakalanırdım
kocaman kızsın, çocuk değilsin. kendi kararlarını alacak yaştasın. eğer kararın gitmemekten yana ise istemediğin bir şeyi sana baskı şantaj ya da duygu sömürüsüyle yaptırmasına izin verme.
ben 29 yaşındayım en yakın arkadaşlarımdan birinin ailesi oldukça baskıcı saat 11 de evde olması gerekiyor ve kız 27 yaşında düşün. bir günden bir güne arkadaşıma annene yalan söyle demedim, çünkü onu zor durumda bırakır. bence artık bağımsızlığını elde etme yaşı geldi de geçiyor ama onun hayatı bana uymazsa görüşmemek gibi hakkım var ama onu ailesiyle karşı karşıya getirmek gibi bir lüksüm yok. arkadaşlık böyle bir şeydir. bizim de arkadaşımın ailesi yüzünden okul dönemimizde içimizde kalan çok şey oldu ama hiçbirimiz ona tafra kapris yapmadık. aile bu. bu sebeple biz de onun için aile gibiyiz ailesi için evlat gibiyiz.
kendi kararlarını al, ve gerekirse sorumluluklarını taşı, o sorumluluk arkadaşlarından olmak olsa bile,

Sakın ailene yalan söyleme ve gitme. Arkadaşınada gelmek istemediğini söyle kırılırsa kırılsın.

Burada ideal durum, ailenizin de haberdar olduğu bir biçimde gitmek istediğiniz yerlere gitmeniz olurdu.

Ya da ailenizin haberdar olduğu bir biçimde gitmek istemediğiniz yerlere gitmemeniz.

Siz ailenize ne gitmek istediğinizi söyleyebiliyorsunuz, ne neden gitmek istemediğinizi. Çünkü karşıcinsten arkadaşınız olduğunu bile duymaya tahammülleri yokmuş.

Eğer gerçekten kendiniz bu sebeple gitmek istemiyorsanız, arkadaşınızın kabul etmekten başka şansı yok.

Ancak aileniz de sizi çok güvensiz ve tehlikeli bir durumda bırakıyor.

Ailenin senin Hakkındaki düşünşcesimi yoksa bugün var yarın yok arkadaşınınkimi daha önemli canım. Ben olsam asla gitmem

Arkadaşlarını ailene tercih etmemelisin kesinlikle. Ayrıca yalan söyleme konusuda çok çirkin duruyor sırf arkadaşlarınla olacaksın bir gece diye ailene yalan söylememen lazım. Arkadaşın kırılgan olabilir ama bunu açıklayabilirsin ailemi üzmek istemiyorum onlara yalan söyleyemem karakterim böyle diyerek nazik bir şekilde söyleyebilirsin.

Canım başlığı okuduktan sonra diyebileceğim tek şey senden yalan söylemeni bekleyen bir arkadaştan bence hayır gelmez arkadaşlarınla aranı sonradan düzeltme şansın var fakat ailenin güvenini sarsacak bir şey yaparsan onlar seni affetse de sen kendini affedemezsin

Bence topu anneye at, de ki annene ya şu arkadaşım beni ve bi kaç kız arkadasimizi daha kalmak için kendi evine çağırıyor ben hiç gitmek istemiyorum,ama söylesem zaten ailem izin vermiyor diye hem pek inanmaz hemde gitmek istemicegimi düşünür. senden izin almak içinde annesi aricakmis arkadaşımın, o arasın sende izin veremicegini babamın asla kabul etmediğini filan soylede is benden çıksın de. Arkadasinada git de ki anneme sordum izin vermedi ama ben gelmek istiyorum annen annemi arasın bi o sorsun bakalım belki öyle izin verir de. Annesi arasın anneni, annende yok desin sende "ben çok gelmek istiyodum annem izin vermedi yeeaaa (((" diye zirla biraz olsun bitsin. Ben biyere gitmek istemedigim zaman çok baskı gordugumde karsimdakiler kirilmasin diye annemi yada babami benzer bi duzenekle ayartiyorum. Farklı bi şehirde üniversite okuyorum biyere gitmek istemeyince babama mesaj atıyorum beni ara yarın yanına gelicez de diye. Oda arıyo kızlarda duyuyo babası geldi o yüzden gelemedi diyorlar öyle siyriliyorum yani. Taktik taktik.ne yardan olursun ne serden böylece

Sakin sakin gitme.
Yemisim arkadasi neyine aliniyor kusuyor.
Annem izin vermiyor desem bi dahakine ayni laubaliligi tekrardan yapicak.
Ben senin yerinde olsam acik acik soylerdim.
O ortamlarda ben bulunmam! Agir ol!
Sen gideceksende beni karistirma!
O kdr!

Ve bu kizla arama mesafe koyardim.
Gul bahceye goturur karga copluge.
Aman ha gozunu seviyim gitme.
Hem diyosun pekte tanimadigimz kiz bilmem evine davet etti.
Ne maglum plan kurmadiklari seni oyuna getirmeyecekleri?
Hatta bu yalan soyle diyen kizinda isin icinde olmadigi?

Uctun felan deme bana. Dunyanin civisi cikti. Gitmemeyle hic bisy kaybetmezsin.
Hatta bazi seyler kazanirsin, seni bu yasa getiren ailene yalan soylememekle minnetligini gostetirsin onlar bilmesede.
Kendine saygini kaybetmekten kurtulursun.
Hic bi zarari olmaz gitmemenin. Ha kusermi arkadascigin. O kiz tabi arkadas bile degil benm gozumde. Kussun be, buda sadece iyi bisydir gerck yuzunu gormus olursun.
Oysa gitsen cok seyi kaybedersin. Onurunu ailenin sana verdigi guveni. Ve orda olacaklari hic hesaba bile katmadim farkindaysan.

Bence kesinlikle gitme. Benim ailem tutucu degildir ama belli kurallarimiz vardir mesela hic kimsenin evinde kalmama izin vermezler kuzenlerim dahil. Ben de bu sekilde alistigim icin baskasinin evinde gidip kalmak istemiyorum. Arkadaslarim israr ettigi zaman baskasinin evinde zorunluluk olmadikca kalmiyorum rahat edemem falan diyorum. Ayrica arkadasin da olsa yabanci bir erkek ve neden onunla ayni cati altinda kalasin ki? Bana cok gereksiz geliyor boyle seyler bir erkegi evine yatili misafir olarak cagiracak kadar rahat olunmamali bence. Zorunluluk olur tamam ama senin arkadasin abartmis bence. Sana bu kadar israr etmesi de hos degil senin yerinde olsam tepkimi belli ederdim alinacak diye cekinme. Benim ve ailemin kurallari var buna saygi gostermeyeceksen bu arkadaslik uzun surmez de. Net ol. Simdi taviz verirsen bunun devami gelecektir emin ol. Bir kere israr ederek sana bir sey yaptirdigi zaman bunun hep boyle olacagini dusunuyor insanlar. Ve burdan bakinca arkadaslarin sana ve hayat tarzina yeteri kadar saygi duymuyormus gibi gorunuyor. Bence bu kizlara karsi dikkatli ol.

benim de ailem böyle canım ama o kadar arkadaşım oldu kimse beni ailene yalan söyle diye sıkıştırmadı ya da bu durum benim aileme ters izin alamam dediğimde gelmediğim ya da yapmadığım bir şey için trip atmadılar. bence arkadaşlarında sorun var biraz bencil gibi geldiler bana.

kızlı erkekli kalmaya bir şey diyemem benim çevremde çok insan var kızlı erkekli birbirlerinde kalanlar tatile gidenler. uzun yıllardır birbirlerini tanıyorlar kimse de bu konuyla ilgili bir sorun yaşamadı yani erkeklerden yana. ama benim ailem için de ters böyle şeyler o yüzden hiç bir zaman öyle bir ortama girmedim ki, daha çok yakın kız arkadaşlarımda bile kalamamışken o tarz ortamlar çok uzak kaldı bana. ailene yalan söyleyip bir yere gitme bence evet aklın kalabilir belki bazen hatta çoğu zaman bana da oluyor o, herkes şuraya gitti ben niye gidemiyorum gibisinden ama hiç yalan söylemeyi düşünmedim. sadece sevgilimle görüşürken yalan söylemek zorunda kalıyorum o da mecburiyetten yalan söylemekten başka bir şansım yok. ama arkadaşlarım için hiç yalan söylemedim söylemem de. en doğrusunu yapıyorsun sen. seni bu konuda zorlayacaklarsa da zaten gerçek arkadaşın değillerdir o yüzden hiç takma kafana.

alınırsa alınsın hesap vermek zorunda mısın ona kendi iradenle gitmeyeceğini söyle o çok iyi bir arkaaş olsaydı size böyle bir davette bulunmazdı bence.

Kızlı erkekli bir ortamda yatılı kalmak hiç hoş bir durum değil. Onlar evli olsa sen de evlerine gitsen hadi neyseee ... Gitmemelisin bence. Çoğu insan üniversite ortamında bozulur yani ailesinin yasakladıklarını o ortamda yapmaya çalışır tabi ailesinin haberi olmadan ama başları da beladan eksik olmaz,sen onlardan olma. Bana da arkadaşlarım demişlerdi hatta tatile gidecektik sırf sevgilileri geliyor diye gitmemiştim. Bozuldular evet ama yapacak bir şey yok,sırf bu yüzden beni sileceklerse silsinler

Bütün yorumları okudum ama cevap vermyi unuttum. Kusura bakmayın lütfen. Hepinize çok teşekkür ederim. Gidemeyeceğimi söyledim konu kapandı çok şükür. Tekrar teşekkürler

Gitmeyin tabii ki, arkadaşınız olabilir, ama beraber kalmayın bu sizin şiarınız olsun HİÇ KİMSENİN EVİNDE YATILI MİSAFİR KALMAYIN.Erkek kız karışık bir ortam kimin nesi neyin fesi bilmediğiniz yabancı olduğunuz insanlar rahat edebilecek misiniz....Ailenize yalan söylemenize değmez. Ayrıca yalan yalanı doğurur şimdi kabul ederseniz sonra yine hayır diyemezsiniz, benzer şeyler yapmak zorunda kalırsınız baştan tavrınızı net koyun.
Biz üç kızız annem yalnızdı ve katı kurallarla büyüdük, paranoyak gibi gelirdi annem bize ama şimdi düşünüyorum da haksız değilmiş.

Bütün yorumları okudum ama cevap vermyi unuttum. Kusura bakmayın lütfen. Hepinize çok teşekkür ederim. Gidemeyeceğimi söyledim konu kapandı çok şükür. Tekrar teşekkürler
Yorumları en kibar tabirle çok katı bulduğum için yazmak istedim.

İnsanlar üniversiteyi nasıl bi yer zannediyorlar, arkadaş çevreleri kimlerden oluşuyor bilmiyorum ama hayat gazetelerin 3. sayfasından ibaret değil.

"Seni keser biçerler haberin olmaz, tacize uğrarsın..." Bi an dedim hangi gündüz kuşağı cinayet programındayız ne oluyor?Burada yazanlara göre benim şu ana kadar 100 kere tacize, 50 kere tecavüze uğramış olmam sonra da 30 yerimden deşilip bi çöpe falan atılmam lazımdı.

Gördüğünüz gibi klavye başında sapasağlamım, bırakın öyle tacizi falan daha laubali bi tavra bile rastlamadım toplu kaldığımız dönemlerde erkek arkadaşlarımdan.

Tabi benim şansım ailem her zaman kimle nerede kaldığımı bildi ve bunu sorun etmediler. Ben hiçbi zaman yalan söylemek, atıyorum adı Mert olan arkadaşı Merve diye aileme anlatmak zorunda kalmadım.

Size gelince kesinlikle akıllı birine benziyorsunuz. Kendi doğrularınızı oluşturabilmiş görünüyorsunuz yazdıklarınızla.

Arkadaşlarınızı tanıyan da sizsiniz, biz değiliz. Kaç senedir arkadaşsınız, ilişkileriniz ne seviyede, ne kadar güvenebilirsiniz bunu ölçüp biçebilirsiniz. Eğer onlarla kalmak size, bakın ailenize demiyorum size ters geliyorsa zaten kalmamalısınız. Onların tripleriyle, küsmeleriyle yönlendirilmeyin.

Ailenize yalan söylemenize gelince dürüstlük biraz da hak edilmesi gereken bi şeydir, aileniz sizin dürüstlügünüzü ne kadar hak ediyor bilmiyorum.

Siz her zaman mümkün oldugunca uzlaşma ve açık olma gayretinde olun ama kendinizi de bi akvaryuma hapsetmeyin. Kendi kararlarını veremeyecek aciz bi insan olmayın sakın.

İnsana bazen en büyük zararı en yakınları veriyo. Kendi akvaryumunun dışında nefes bile alamayan, kime güvenilir kimden korunulur bilemeyen, 40 ında bile birey olamamış insanlar böyle yetisiyo iste. Bazı şeyler yaşında ögrenilmeli. Bu da benim nacizane tavsiyem size.

O haberlerde gördüğünüz cani üniversite arkadaşları nadir ve sıradışı oldukları için haberlerdeler. Yani kendi üniversite öğrencisi çocuklarınız dışında kalan herkes müge anlı kötüsü gibi yaşamıyor. Çoğunluğun Arkadaşlarını bir yere davet ederken onları, pavyonlarına düşürmek, torbacıları yapmak gibi gizli ajandaları yok. %90'ının - oranı güzel hatrınız için düşük verdim - arkadaşlarını bir organizasyona davet ederken en gizli emeli masrafları paylaşacak bir +1 daha bulmak ya da sınav zamanı ise notlarını isteyecek samimiyeti yakalamaktır.

Konu sahibinin istemediği bir ortama sırf arkadaşı kırılmasın diye gitmemesi elbette güzel davranış, karakterli bir davranış. Ama davet eden kız da Abes birşey yapmamış, en yakın arkadaşlarını ailesinin de olduğu şehre davet etmiş, hatta limonkız'a istersen annem seninkilerle konuşabilir demiş. Çocuğunuzun kız - erkek farketmez, arkadaşlarını sizinle tanıştırmasını, çevresini bilmeyi mi tercih edersiniz, sizden gizli bir çevre edinmesi mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…