• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yalancı kocam

Benim kocam da aynı şekildeydi. Hatta hala biraz öyle. Yetistirilme tarzindam kaynakli iste. Ben yalan soylemeyi hic sevmem ve yaptıklarımın sorumluluğunu alırım. Kayınpederimi tanıyınca esimin neden böyle davrandığını da anladım. Her şeye laf eder. Işın içinden sıyrılmayı yalana başvurarak öğrenmiş diğer aile fertleri. Kv de aynı hemen yalana başvurur. Çok sinirlendim ben ve çok tepki gösterdim eşime böyle durumlarda. Biraz torpulendi o huyu. Ama gerçekten çok sınır bozucu sizi çok iyi anlıyorum... zamanla düzelir umarım... alışkanlıklardan vazgeçmek çok kolay olmuyor

Ona ailesinin geçmişte onun üstünde çok baskı kurup kurmadığını sor öncelikle. Şahsen ben bu kadar rahat olamazdım. Çok kırılırdım. Üzerinde hiç bir baskı olmadığı halde enayi yerine koyulmak çok koyardı bana.
Telefonuna bakarken tesadüfen yazışmaları gördüğümü söyle direk. Ben kara kara düşüneceğime o düşünürdü.. Çünkü bazı şeylerden şüphelenmeye başladığını bilsin. Tedavi olması şart..

Evet ailesi çok ama çok baskıcı. O şekilde büyümüş. Dışarı çıktığımızda yolumuzu değiştiriyoruz. Çünkü babası kızıyor eşime. Neden dışardaymışız vs diye. Düşünün anne ve baba olduk. Kayınpederimden kaçıp köşe kapmaca oynuyoruz sokaklarda... Tedavi şart gerçekten.

Evet o da olabilir...

Bence eşiniz ailesi tarafından hep kısıtlanmış. O da ailesine yalan söyleyerek bir seyler yapmaya alışmış. Sizi de otorite figürü olarak görüyor olabilir.

Şiir' le bir anlatim...

bize söylenmiş ilk yalan
adamı ebe eden bir oyunda
fasulyeden oynayışımızdır
oysa bir bilsek ki bu daha ne ilk
ne de son aldanışımızdır
sonra birden leylekler kardeşlerimizi
kuşlar kabahatlerimizi dile getirir
soramayız bile anne söyle
söyle bu pembe yalanlar nedendi
büyüklerin bahanesi hep
aklımızın ermeyişindendir
ve bir gün bakarız ki
zaten hayat koca bir oyun
ne yaşımız ne aklımız ermekte
ve her gün birileri yine
her gün bir yerlerde birine
pembe yalanlar söylemekte…

Annesi babası nasıldır eşinizin?
Ailesi adamı vaktinde çok darladıysa, böyle bi savunma geliştirmiş olabilir, artık farkında bile değildir ne söylediğinin.
Oysa canım istemiyor dese sorun yok, arakdaşlarla az gezeceğim dese hesap soranı yok. İlginç. Farkında değil herhalde ya ne dediğinin.

Aynı anda düşünüp yazmışız aynı şeyi.
Ailesi ile iletişimi geldi benim de direkt aklıma. :/

Bence eşiniz ailesi tarafından hep kısıtlanmış. O da ailesine yalan söyleyerek bir seyler yapmaya alışmış. Sizi de otorite figürü olarak görüyor olabilir.

Evet ailesi çok baskıcı. Dışarı çıkmamıza bile karışıyorlar hala. Bebeğimiz var koca insanlar olduk ama anlamıyorlar... Benim de hayatımı etkiliyor. Bilmiyorum ama enayi yerine konmak da kötü kendi açımdan...

Şiir' le bir anlatim...

bize söylenmiş ilk yalan
adamı ebe eden bir oyunda
fasulyeden oynayışımızdır
oysa bir bilsek ki bu daha ne ilk
ne de son aldanışımızdır
sonra birden leylekler kardeşlerimizi
kuşlar kabahatlerimizi dile getirir
soramayız bile anne söyle
söyle bu pembe yalanlar nedendi
büyüklerin bahanesi hep
aklımızın ermeyişindendir
ve bir gün bakarız ki
zaten hayat koca bir oyun
ne yaşımız ne aklımız ermekte
ve her gün birileri yine
her gün bir yerlerde birine
pembe yalanlar söylemekte…

Çok güzel ve çok doğru...

Gittikleri yeri biliyorsan seni o gün şurda görmüs/ler de bakalım ne diyecek

Benim eşim de ailesine yalan söylermiş aynı beyaz yalanlar halbuki ben hiç sevmem ve haz etmem evlenmeden önce de anlattım dedim yalan yakalarsam güvenim sarsılır sana kızacagımı bilsen de gerçekleri söyle demiştim.

Benim eşim de ailesine yalan söylermiş aynı beyaz yalanlar halbuki ben hiç sevmem ve haz etmem evlenmeden önce de anlattım dedim yalan yakalarsam güvenim sarsılır sana kızacagımı bilsen de gerçekleri söyle demiştim.
Hic soylemedimi? Ben hic yalan soylemem demek de yalanmis:))

1var2yok 1var2yok Eve gelince sordum. İşe diye çıktın ama cafeye gitmişsiniz neden saklama gereği duydun dedim. Cafeye uğramış 15-20 dk oturmuş sonra işe gitmiş. Detay olduğu için söyleme ihtiyacı duymadım diyor. Valla şaşırdım ben bu adamla ölür müsün öldürür müsün?

Kim dedi sana vs dedi ben boşver falan deyince tlf.u karıştırdın di mi dedi güldü. Biraz rezil oldum ama olsun :)

1var2yok 1var2yok Eve gelince sordum. İşe diye çıktın ama cafeye gitmişsiniz neden saklama gereği duydun dedim. Cafeye uğramış 15-20 dk oturmuş sonra işe gitmiş. Detay olduğu için söyleme ihtiyacı duymadım diyor. Valla şaşırdım ben bu adamla ölür müsün öldürür müsün?

Kim dedi sana vs dedi ben boşver falan deyince tlf.u karıştırdın di mi dedi güldü. Biraz rezil oldum ama olsun :)
Seninkide az deil hemen kıvırma yolu bulmuş tebrikler yani ahahaha hiçte resim olmadın bunlar tatlı atışmalar:) ej azından artık biraz dikkatli olabilir bundan sonra :)

Merhaba kızlar,

Çok ama çok doldum ve yazmaya karar verdim buraya.

Sorun eşim. Eşimin yıllardır yalan huyu var. Pembe yalanlar. Ciddi konularda yalanını yakalamadım ama ufak tefek şeylerde hep yalana başvuruyor. Mesela yaptığım yemeği canı istemesin o mideme dokunuyor der dışardan söyler gibi :)

Geçtiğimiz haftasonu işe diyerek çıktı. Kendi işi olduğu için sahaya istediği saatlerde çıkabiliyor. Tamam dedim. 3 saat sonra geldi. Çay içmeye çıkalım dedi çıktık geldik geç olmasına rağmen. İşler beni çok bunaltıyor hiç arkadaşlarıma vakit ayıramıyorum vs diye dert yandı hatta. Ve ben arkadaşlarına vs hiç karışmam. İstediği zaman buluşur ama işten vakit bulamıyormuş göyya...

Neyse, dün akşam tlf.una baktım. Çok tarzım değil ama kendi şarjım olmadığı için ondan nete girmiştim. Tabi ki WhatsAppa da elim gitti :) Bir de ne göreyim. Beyfendi o bizi de çıkarttığı yani işe diye evden çıktığı gün kankalarıyla buluşmuş... Kendi gruplarına yazmış şurdayız beyler gelin diye.

Mesele çıkması değil. Ben asla ve asla karışmam arkadaşlarına. Hatta ben derim çık diye. Sorun neden bana yalan söyledi??? Anlayamıyorum. Kendimi kandırılmış hissediyorum.

Size sorum şu. Tlf.u karşıtırdım demeden nasıl söyleyeyim ona bildiğimi? Veya söylemeli miyim?
Bi arkadaşım var aynı meşrepte gerçekten çok sıkıldım bu yalan huyundan sırf bu yüzden bitirdim arkadaşlığımı ki eş daha yakın eşinizin burcu neydi aynı huy kuzenimdede vardı ve kesinlikle aynı konu aynı tarzlarda yalan söylüyorlardı hiç yabancı gelmedi eşinizin bu tavrı bana onları hatırlattı

Back
X