Bana oncelikle bir ozguven sorunun var gibi geldi. Sen kendini sen oldugun icin sevip kabul etmiyorsun ki baskasi etsin. Insanlarin senin hakkinda ilk tanismada olumsuz dusundugunu, "fena" dedigini nerden biliyorsun? Herkesin ilk tanistigi insanla kimyasi uyusmaz ki, her tanidigimizla cok mu iyi anlasiyoruz? Hayir. Kimiyle merhaba, nasilsin'dan oteye gitmez muhabbet iste. Neden ille de zorluyorsun, ille de insanlari cekmek istiyorsun ki? Birak kafaniz uyusmadiysa uyusmasin, yalniz takil gerekirse. Yemegini suyunu insanlar mi veriyor, nedir bu yaranma, kabul gorme cabasi? Ki bunun icin bu kadar yalan soylemek... Eger sosyallikle ilgili bir sorunun oldugunu dusunuyorsan, ya da muhabbetin, konusacak konun yoksa, sIkIci biriysen, bunlari asmak icin yalana gelinceye kadar birsuru yontem var. Sen en kolay ve en yanlis yolu secmissin. Yol bile degil bu, insanlari kandirmak.
Sen saniyor musun ki insanlar anlamiyor senin yalanlarini? Boyle kendilerini kaybedecek kadar yalan soyleyen insanlar ancak kendilerini kandirirlar, disardan belli olur. O kadar yalan soyledin de var mi bir candan dostun bari? Yok degil mi? Insanlar sandigin kadar saf degil, yemez yalanlarini. Yuzune vurmamislardir simdiye kadar en fazla.
Tabii bunun farkinda olmani, degismek istemeni takdir ettim. En azindan kendine durust davranmissin.
Madem vicdan azabi cekiyorsun, dogrusunu itiraf et insanlara. Gerekirse insanlari kaybet, ama bundan sonrasina temiz basla bari.
Herkes tarafindan sevilmek, ilgi gormek zorunda degilsin, yok oyle bir insan zaten. 1 tane candan arkadasin varsa sanslisindir zaten, bu zamanda insanlar konusacak adam bulamiyor. Kendine saygin olsun once, kafan uyusmadiysa uyusmadi demeyi bil, insanlara yanasmak icin yalanlar uretecegine. Sen bu kadar degersiz misin baskasina yaranmak icin kendi karakterini bu kadar zedeliyorsun?
Artik yalan soylemeyecegim diyorsun, insallah basarabilirsin. Yillarin aliskanligi, artik resmen baska karakterde bir insansindir disarda. Yalan soylememeyi beceremezsen yardim almalisin.