Yalnız kalma korkusu

ladymera

Üye
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2020
194
295
18
Şu an annemlerle yaşıyorum. Eşimden ayrıldım ve çocuğum yok. Yaşım 40ı buldu. Bu saatten sonra evlenmem zor, anne olmam ise imkansız. Allah gecinden versin, kimin kimden önce öleceği belli olmaz ama, annemler vefat edince bana ne olacak korkusu sardı. Geceleri uyuyamıyorum. Yaşlandığımı, bakıma muhtaç olduğumu düşünüyorum. Ve yanımda kimse yok. Evde ölsem kimse farketmez, veya ameliyat olsam kimse bakmaz korkusu. Akraba yok, arkadaş yok. Hem olsa bile kim kime ne zamana kader bakar ki. Çok korkuyorum, çok.

Benzer durumda yiz bende bosandim bir cocugum var.bendeki korku ise bana birsey olsa cocuguma kim bakar...geçen gün 43 yasinda 8 hf lik bir gebe kadınla tanıştım Sizin de olur insaAllah.önce iyi bir eşiniz olsun gerisi gelir InşaAllah..hepimizin farklı bir imtihanı var ve herkese kendi imtihanı en agirmis gibi geliyor...ne zaman oh ne diyecek olsam bir sıkıntı çıktı. Işte böyle. ...

Şu an annemlerle yaşıyorum. Eşimden ayrıldım ve çocuğum yok. Yaşım 40ı buldu. Bu saatten sonra evlenmem zor, anne olmam ise imkansız. Allah gecinden versin, kimin kimden önce öleceği belli olmaz ama, annemler vefat edince bana ne olacak korkusu sardı. Geceleri uyuyamıyorum. Yaşlandığımı, bakıma muhtaç olduğumu düşünüyorum. Ve yanımda kimse yok. Evde ölsem kimse farketmez, veya ameliyat olsam kimse bakmaz korkusu. Akraba yok, arkadaş yok. Hem olsa bile kim kime ne zamana kader bakar ki. Çok korkuyorum, çok.
Şu hayatta öğrendiğim bir şey varsa , bu saatten sonra olmaz dediğmiz herseyin aslında olabilme ihtimalinin cok yüksek olduğudur.Yarının size neler getireceğini bilemezsiniz ki.

Yaşınız daha 40 mış, asla yaşlı değilsiniz, kendinize bakım yapın aynaya baktığınızda kendinizle barışık olun, kendinizi sevin ve şımartın. Eski Eşinizden ayrıldınız diye başka bir eş bulmanız imkansız değil, yine seversiniz yeterki siz bunu isteyin. Çocuk konusuna gelirsek, 45 yaşına kadar tüp bebek yapılabiliyor.
Durumunuz inşallah Anksiyete bozukluğu başlangıcı değildir.

Daha bugün 38 yaşındaki bir tanıdığım evlendi bekar kızdı sizin ne farkiniz var çocuğunuz yok bekar gibi yeniden evlenirsiniz artık insanlar geç evleniyor gebelik içinde tüp bebek yaptırın başka bir tanıdığım da 43 yaşında bir kızı varken evlendi oda tüp bebek yaptıracak bana gelince canım 34 te evlendim inan 28 yaşından sonra bir karamsarlık geldi depresif yaşadım doğru düzgün gezmedim bile düğüne gidiyorum düşün süslenmek bile içimden gelmezdi hayattan hiçbir zevk almadan kaç sene ot gibi yaşadım şimdi o günlere yanıyorum inan bizi hasta eden bu karamsarlık inşallah tez zamanda bulursun gönlüne göre hayirli birini Rabbim hayırlı kapılar açsın

Ben 40 yaşımdan sonra evlendim. Siz de isterseniz evlenebilirsiniz. Çocuk isterseniz evlat edinebilirsiniz. Ancak yaşlanıp bakıma muhtaç kalırsam ne olacak benim halim diye kendinizi yıpratmayın. Hem bunları düşünmek için daha çok gençsiniz hem kimsenin ne olacağı belli değil, bazen eşler yaşlanıyor, biri diğerinden önce ölüyor, çocukları da bakmıyor, yine yalnız kalıyorlar. Gelecekte ne olacağımızı bilemeyiz, siz şimdi sağlıklı olmanın ve Allah uzun ömür versin, ailenizin yanında olmanın tadını çıkartın.

Ben 40 yaşımdan sonra evlendim. Siz de isterseniz evlenebilirsiniz. Çocuk isterseniz evlat edinebilirsiniz. Ancak yaşlanıp bakıma muhtaç kalırsam ne olacak benim halim diye kendinizi yıpratmayın. Hem bunları düşünmek için daha çok gençsiniz hem kimsenin ne olacağı belli değil, bazen eşler yaşlanıyor, biri diğerinden önce ölüyor, çocukları da bakmıyor, yine yalnız kalıyorlar. Gelecekte ne olacağımızı bilemeyiz, siz şimdi sağlıklı olmanın ve Allah uzun ömür versin, ailenizin yanında olmanın tadını çıkartın.
40 yaşından sonra evlenmeniz bana umut verdi. Ama sanırım iyi şeyler olacağını hissedemiyorum. Genel olarak hayatta istediğim şeyler olmadı. Hiç artık olmazmış gibi geliyor.

Daha bugün 38 yaşındaki bir tanıdığım evlendi bekar kızdı sizin ne farkiniz var çocuğunuz yok bekar gibi yeniden evlenirsiniz artık insanlar geç evleniyor gebelik içinde tüp bebek yaptırın başka bir tanıdığım da 43 yaşında bir kızı varken evlendi oda tüp bebek yaptıracak bana gelince canım 34 te evlendim inan 28 yaşından sonra bir karamsarlık geldi depresif yaşadım doğru düzgün gezmedim bile düğüne gidiyorum düşün süslenmek bile içimden gelmezdi hayattan hiçbir zevk almadan kaç sene ot gibi yaşadım şimdi o günlere yanıyorum inan bizi hasta eden bu karamsarlık inşallah tez zamanda bulursun gönlüne göre hayirli birini Rabbim hayırlı kapılar açsın
Gerçekten bu yaşlarda evlenip de mutluluğu bulan var mı? Ben çok mu karamsar olmuşum.

Yaşınız daha 40 mış, asla yaşlı değilsiniz, kendinize bakım yapın aynaya baktığınızda kendinizle barışık olun, kendinizi sevin ve şımartın. Eski Eşinizden ayrıldınız diye başka bir eş bulmanız imkansız değil, yine seversiniz yeterki siz bunu isteyin. Çocuk konusuna gelirsek, 45 yaşına kadar tüp bebek yapılabiliyor.
Durumunuz inşallah Anksiyete bozukluğu başlangıcı değildir.
Ben de var zaten anksiyete bozukluğu.

İyi de evlenseniz eşinizin sizden önce ölmeyeceği garanti mi?

Annemin 4 çocuğu var, kimsenin kadına faydası yok bence....aksine torunlara da yardımcı olayım diye bu yaşta bile dinlenemiyor..

Ayrıca bana baksın diye çoçuk zihniyeti zaten hata...evlenir başka şehre, ülkeye gider..çocuk yaşlılığa yatırım olsun diye yapılmaz, ona da büyük haksızlık.

Neyse, tuzu kuru atıyor işte, demeyin. Sizden tek farkım yalnız yaşıyor olmam. Yaşlanırsam da en kötü ihtimal emeklilik maaşımı veririm bir yurtta kalırım diyorum... Kısmette ne varsa artık, ama istatiksel olarak elden ayaktan düşüp senerlerce bakıma muhtaç olup ölen az... genelde ansızın geliyor vade sanki.

Yaşın önemi yok istedikten sonra her şey olabilir. Sen 40 yaşındasın ve senin gibi boşanmış, eşi vefat etmiş bir erkekte illa ki vardır. Yeniden bir aile kurabilirsin. Şuan psikolojik olarak kendini iyi hissetmediğin için bu düşünceler üst üste geliyor ve buna inanıyorsun ama mantıklı düşününce öyle olmadığını görebilirsin

40 küsür yaşında doğuran çok kadın var kendinizi kapatmayın yeni birileriyle tanışın yaşayın hayatınızı. Depresyona girmişsiniz gibi görünüyor öncelikle bu kısımı halledin. İşiniz yoksa mutlaka işe girin

Gerçekten bu yaşlarda evlenip de mutluluğu bulan var mı? Ben çok mu karamsar olmuşum.
Tabiki var neden olmasın aklıma gelmisken bir arkadaşımda 32 yaşında ikinci evliliğin yaptı bir kızı vardı şimdi birde oğlu oldu o kadar mutlu ki boğazda yemekler yatlarda turlar üstelik eşi bekardi

Bir kere yalnızlık korkusu duymanız normal.
Çünkü aklınızda bir belirsizlik hali var. Haliyle garanti istiyorsunuz. Ama size bir diyeceğim var. Kimsenin hayatı garanti altında değil.

Diyelim evlendiniz. Çocuklarınız oldu. Eşiniz sizden önce vefat edebilir. Çocuklarınız başka şehirlere gidebilir. Isteseler de her zaman gelemeyebilirler.
Bunların hepsi olabilir.

Hayatta şu an kimsenin yüzde yüz yalnız kalmayacağının garantisi yok. Her türlü olasılık olabilir..

Bunun için bir B plânınız olmalı ve hayatta yüzde yüz garantinin olmadığını kabul etmelisiniz. Bununla yaşamayı öğrenmelisiniz. Hayatta her olay her durum risklere gebedir. Neyin ne olacağını bilemeyiz.

B planından kastım ileride ele güne muhtaç olmak istemiyorum diyorsanız maddi olarak birikim yapın. Sırf emeklilik parasına güvenmeyin. Para biriktirin ve o paraya hiç dokunmayın. Ayrıca ilerisi için manevi destek için yaşıtınız arkadaşlar edinin. Insan ilişkilerine de yatırım yapın.

Evlilik konusuna gelince burada çok yazdım. Gene size de yazayım. Evlilik kader kismettir. Olacağı varsa 40 50 60 ..yasinda da olur. Benim annemin bir arkadaşı 58 yaşında tekrar evlendi. Şimdi eşiyle emekli oldular gezip duruyorlardı pandemiden önce.

Karamsar olmayın. Illa çocuk doğurmak demek anne olmak demek değildir. Çocuk doğurmadan da anne olabilirsiniz. Mesele çocuğa, o emeği sevgiyi vermektir.
Ayrıca ben burada kaç kere duydum. Çocuk nasip olacaksa 40larda da olur..

Sizi moral olarak aşağı çeken kimseyle gör - üş - me - yin.
Asla görüşmeyin.
Nispet yapanla görüşmeyin.
Çocuğuyla eşiyle övünenlerle görüşmeyin.
Senden artik geçti diyenlerle görüşmeyin.
Kısaca elindeki nimeti utanmadan sizin gözünüze gözünüze sokanlarla görüşmeyin.

Özetle:
Parasal yatırım yapın.
Manevi yatırım da yapın. Iyi insanlar biriktirin.
Şunu da asla unutmayın. Şu an insanlar evli ve çocuklu diye kimse ileride tek kalmaz diye bir garanti yok. Herkesin tek kalma olasılığı hep var..
Önemli olan bunu kabul edip yaşayabilmek.Tabi ki riski azaltabilirsiniz. Ama risk hicbir zaman sıfır olmayacak. Siz bunu kabul edin ama gene de umutlu olun.
Dua edin. Umut edin.
Olacağı varsa evlilik nasip olacaktır..

Son düzenleme:
Back
X