Şu hayatta öğrendiğim bir şey varsa , bu saatten sonra olmaz dediğmiz herseyin aslında olabilme ihtimalinin cok yüksek olduğudur.Yarının size neler getireceğini bilemezsiniz ki.Şu an annemlerle yaşıyorum. Eşimden ayrıldım ve çocuğum yok. Yaşım 40ı buldu. Bu saatten sonra evlenmem zor, anne olmam ise imkansız. Allah gecinden versin, kimin kimden önce öleceği belli olmaz ama, annemler vefat edince bana ne olacak korkusu sardı. Geceleri uyuyamıyorum. Yaşlandığımı, bakıma muhtaç olduğumu düşünüyorum. Ve yanımda kimse yok. Evde ölsem kimse farketmez, veya ameliyat olsam kimse bakmaz korkusu. Akraba yok, arkadaş yok. Hem olsa bile kim kime ne zamana kader bakar ki. Çok korkuyorum, çok.
Yaşınız daha 40 mış, asla yaşlı değilsiniz, kendinize bakım yapın aynaya baktığınızda kendinizle barışık olun, kendinizi sevin ve şımartın. Eski Eşinizden ayrıldınız diye başka bir eş bulmanız imkansız değil, yine seversiniz yeterki siz bunu isteyin. Çocuk konusuna gelirsek, 45 yaşına kadar tüp bebek yapılabiliyor.Şu an annemlerle yaşıyorum. Eşimden ayrıldım ve çocuğum yok. Yaşım 40ı buldu. Bu saatten sonra evlenmem zor, anne olmam ise imkansız. Allah gecinden versin, kimin kimden önce öleceği belli olmaz ama, annemler vefat edince bana ne olacak korkusu sardı. Geceleri uyuyamıyorum. Yaşlandığımı, bakıma muhtaç olduğumu düşünüyorum. Ve yanımda kimse yok. Evde ölsem kimse farketmez, veya ameliyat olsam kimse bakmaz korkusu. Akraba yok, arkadaş yok. Hem olsa bile kim kime ne zamana kader bakar ki. Çok korkuyorum, çok.
40 yaşından sonra evlenmeniz bana umut verdi. Ama sanırım iyi şeyler olacağını hissedemiyorum. Genel olarak hayatta istediğim şeyler olmadı. Hiç artık olmazmış gibi geliyor.Ben 40 yaşımdan sonra evlendim. Siz de isterseniz evlenebilirsiniz. Çocuk isterseniz evlat edinebilirsiniz. Ancak yaşlanıp bakıma muhtaç kalırsam ne olacak benim halim diye kendinizi yıpratmayın. Hem bunları düşünmek için daha çok gençsiniz hem kimsenin ne olacağı belli değil, bazen eşler yaşlanıyor, biri diğerinden önce ölüyor, çocukları da bakmıyor, yine yalnız kalıyorlar. Gelecekte ne olacağımızı bilemeyiz, siz şimdi sağlıklı olmanın ve Allah uzun ömür versin, ailenizin yanında olmanın tadını çıkartın.
Gerçekten bu yaşlarda evlenip de mutluluğu bulan var mı? Ben çok mu karamsar olmuşum.Daha bugün 38 yaşındaki bir tanıdığım evlendi bekar kızdı sizin ne farkiniz var çocuğunuz yok bekar gibi yeniden evlenirsiniz artık insanlar geç evleniyor gebelik içinde tüp bebek yaptırın başka bir tanıdığım da 43 yaşında bir kızı varken evlendi oda tüp bebek yaptıracak bana gelince canım 34 te evlendim inan 28 yaşından sonra bir karamsarlık geldi depresif yaşadım doğru düzgün gezmedim bile düğüne gidiyorum düşün süslenmek bile içimden gelmezdi hayattan hiçbir zevk almadan kaç sene ot gibi yaşadım şimdi o günlere yanıyorum inan bizi hasta eden bu karamsarlık inşallah tez zamanda bulursun gönlüne göre hayirli birini Rabbim hayırlı kapılar açsın
Ben de var zaten anksiyete bozukluğu.Yaşınız daha 40 mış, asla yaşlı değilsiniz, kendinize bakım yapın aynaya baktığınızda kendinizle barışık olun, kendinizi sevin ve şımartın. Eski Eşinizden ayrıldınız diye başka bir eş bulmanız imkansız değil, yine seversiniz yeterki siz bunu isteyin. Çocuk konusuna gelirsek, 45 yaşına kadar tüp bebek yapılabiliyor.
Durumunuz inşallah Anksiyete bozukluğu başlangıcı değildir.
Tabiki var neden olmasın aklıma gelmisken bir arkadaşımda 32 yaşında ikinci evliliğin yaptı bir kızı vardı şimdi birde oğlu oldu o kadar mutlu ki boğazda yemekler yatlarda turlar üstelik eşi bekardiGerçekten bu yaşlarda evlenip de mutluluğu bulan var mı? Ben çok mu karamsar olmuşum.
Bir kere yalnızlık korkusu duymanız normal.Şu an annemlerle yaşıyorum. Eşimden ayrıldım ve çocuğum yok. Yaşım 40ı buldu. Bu saatten sonra evlenmem zor, anne olmam ise imkansız. Allah gecinden versin, kimin kimden önce öleceği belli olmaz ama, annemler vefat edince bana ne olacak korkusu sardı. Geceleri uyuyamıyorum. Yaşlandığımı, bakıma muhtaç olduğumu düşünüyorum. Ve yanımda kimse yok. Evde ölsem kimse farketmez, veya ameliyat olsam kimse bakmaz korkusu. Akraba yok, arkadaş yok. Hem olsa bile kim kime ne zamana kader bakar ki. Çok korkuyorum, çok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?