- 16 Kasım 2021
- 1.498
- 1.530
- 83
- Konu Sahibi Berryhibiscus
-
Allah hepimizin karşısına iyi insanlar çıkarsın yapacak bir şey yok. Ailem izin vermedi benim de. Sevdiğimle görüştürmediler. Şimdi oğlan da istemiyor beni. Haklı dakeşke bilsem… malesef ne yapacağımızı bende bilmiyorum. ben senelerce kandırıldım evlenicez evlenicez dedi ama neler yaşadım üzüp gitti evlenicekmiş şimdi kendisi başkasıyla mesela. ben hiç umurunda değilim onun. terapiye o kişi yüzünden başladım çok defa gittim 20 - 25 seans falan. farklı terapistlere. ama olmuyor. anlık rahatlama sağlıyo. terapi bitince ertesi gün 1 gün sonra yine aynısın. çünkü yaşadığın durum değişmiyor. durum değişmedikçe de aynı üzüntüyü yaşamaya devam ediyoruzdua da ediyorum. herhangi biriyle evlenmek mi lazım hiçbişey hissetmeden herkes önüne bak hayatına bak falan diyor
Şu kız evlense de Kk olarak düğününe gitsek vallahi gelirimHahajaha hepimizin aklına aynı şeyin gelmesi peki?
zaten ailelerimizinde yaşadıklarımıza etkisi var malesefAllah hepimizin karşısına iyi insanlar çıkarsın yapacak bir şey yok. Ailem izin vermedi benim de. Sevdiğimle görüştürmediler. Şimdi oğlan da istemiyor beni. Haklı da
İnşallah, maalesef yapacak bir sey yok. Benim tek istediğim sevdiğim insana bir kere de olsa şans vermeleriydi. Hemen evlenecek değilim ya. Zaten elimde garanti bir mesleğim olmadan evlenmemzaten ailelerimizinde yaşadıklarımıza etkisi var malesefbenimde daha önce öyle oldu benim istediğimi istemediler. sonra kendilerininde onayladığı kişi işte bana neler yaşattı. bence üzülme belki daha iyisi çıkacaktır karşına?
Vayy be.ben o işlerden bir şey olacağını sanmıyordum.sözde genciz herşeyden anlıyoruz ya bir de eski nesili beğenmiyoruz.ne varsa yine onlarda var.bir de pişkin pişkin konuşuyoruz.kendi işimizi halletmekten aciziz.yok istediğinizi giyecekmişiz de istediğimizi yapacakmışız da.sanki çok matah birşeyler oldu bu kadar kimse kimseye karışmayınca.bu sefer de fazla karışmıyorlar işte.Cok genc degilsin ama cok yasli da degilsin. Benden sana tavsiye: altin gunleri acayip bir sosyal agdir. Belki annenle bir altin gunune gidip 2 3 servise yardimci olsan birileri bir tanidigina onerir ve ciddi bir iliskin olur. Ben arkadasin babannesinin evine gitmistim orada namaz kilip babanneyle cokca sohbet etmistim kadin bana hemen koca buldu evlendim 2 aydaustelik 89 yasinda bu teyze.
bacım senin 2 tane sevgilin vardı ve birinin diğer sevgilinden haberi de vardı ya.. yani sizin kıskançlık konusu biraz farklı sanki…Vayy be.ben o işlerden bir şey olacağını sanmıyordum.sözde genciz herşeyden anlıyoruz ya bir de eski nesili beğenmiyoruz.ne varsa yine onlarda var.bir de pişkin pişkin konuşuyoruz.kendi işimizi halletmekten aciziz.yok istediğinizi giyecekmişiz de istediğimizi yapacakmışız da.sanki çok matah birşeyler oldu bu kadar kimse kimseye karışmayınca.bu sefer de fazla karışmıyorlar işte..eskidenn bir dekolte falan giyince erkekler bir bakardi, ilgilenirdi, şimdi çıplak gezsen boş.dönüp bakan yok.beğenmedimler gelir ama gerçekler.keşke bu kafar modernleşmeseydik.
Evet hâlâ var ama yine de zaman zaman ben de gelecek kaygısı yaşıyorum.empati yapabiliyorum yani.bacım senin 2 tane sevgilin vardı ve birinin diğer sevgilinden haberi de vardı ya.. yani sizin kıskançlık konusu biraz farklı sanki…
Nasıl dillendirmeli peki bu istediği? Ne demeli? Biliyorsunuz bizim toplumumuzda kızlar bir tık ayarı kaçırırsa adımız koca meraklısına çıkabiliyor.karamsar buldum yazınızı. yaşınız genç. ama bu tarz evlenememe konularına gelen "evlilik mükemmel değil" yorumlarını gereksiz buluyorum. böyle bir teselliye ihtiyaç yok ki. buraya evlenmek istediğni yazan çoğu kişi evlilik hakkında kara kara düşünüp de yazıyor zaten. artısını eksisini insan tahmin eder az çok.
sorununuza çözümüm: network.
iş de koca da arkadaş da, neredeyse hayatta çoğu şey insan bağlantısıyla bulunur. bağlantılarınız size iyi bir boyacıyı da bulur, kocayı da. eğer çevreniz genişse vs zaten isteğinizi dillendirebilirsiniz. en azından tanışma fırsatınız olur.
Kocamı ben buldum ilk adımı ben attımNasıl dillendirmeli peki bu istediği? Ne demeli? Biliyorsunuz bizim toplumumuzda kızlar bir tık ayarı kaçırırsa adımız koca meraklısına çıkabiliyor.
Siz neden boşanıyorsunuzBende evlendim nereden evlendim evlilik bu kadar kötü birşey miydi diyip günler günler üzüle üzüle yaşamış biriyim. Şimdi kucağımda yavrum ile eskiden ona buna imrenip yanlış eş seçmenin cezasını çekiyorum. Boşanma sürecindeyim. Boşanmak evlenmekten zor. O yüzden düzgün bir adam karşına çıkmıyorsa üzülmeyi bırak. Belki de Allah seni koruyor. Belkide iyi bir nasibin vardır herkesin sonu kötü olacak diye bir şey yok tabi ben kötü bir tecrübe yaşadım karamsar bakıyorum aldırma. Güzel şeyler zaman alır. Çalış gez paranı ye yaşamaya bak.
seni evlenilecek kız olarak görmüyorlar tüm şehirde adın çıkmış kim alsın seni?Biz daha evlenecek bir kişi bulamıyoruz.buara dizi dizi maşallah.o da can sıkıcı.erkek bir de.sözde biz talep görüyorduk.
Kızım değil oğlum var. 1 buçuk yaşında. Eşim bana şiddet uyguladığı için boşanma davası açtım.Siz neden boşanıyorsunuz
kızınız kaç yaşında
çekişmeli mi?Kızım değil oğlum var. 1 buçuk yaşında. Eşim bana şiddet uyguladığı için boşanma davası açtım.
Anlaşmalı ayrılalım dedi. Gelip gittiğinde boşanmanın adını geçirmiyor. Çocuğu alacağım sana göstermeyeceğim diye beni tehdit ettiği için baroya başvurup adli yardım ile avukat aldım. Davayı açtım. Kapıya dayanır diye korktuğum için şimdilik birşey söylemedim. Celp gidince öğrensin.çekişmeli mi?
adım atmadı hiç peki?
kendi evnde miisn?Anlaşmalı ayrılalım dedi. Gelip gittiğinde boşanmanın adını geçirmiyor. Çocuğu alacağım sana göstermeyeceğim diye beni tehdit ettiği için baroya başvurup adli yardım ile avukat aldım. Davayı açtım. Kapıya dayanır diye korktuğum için şimdilik birşey söylemedim. Celp gidince öğrensin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?