- 16 Temmuz 2010
- 19.693
- 55.178
- 1.123
Hepiniz çok haklısınız arkadaşlar, halime şükrediyorum... Ara ara gelen bu duyguya engel olamıyorum ne yazık ki..
Allah razı olsun... Çok teşekkür ederim güzel dualarınız için..Kıyamam sana ...
Çok insani bir şey hissettiğin, zor bir süreçten geçiyorsun
Bazen insan duygularına hakim olamıyor, hele Ramazan da daha bir hassas oluyor insan, dün akşam kardeşim ve eniştem iftarda misafirimdi, boğazım düğümlendi lokma yiyemedim, ailemi en son bir arada gördüğüm 15 yıl önce falandı. Ölümler oldu, ayrılıklar oldu, uzaklıklar oldu, hayat zor. Ama zor olduğu kadar da şükür sebebi, Rabbim tutunacak bir dal illa ki veriyor, rızası için oruç tuttuğun Allah en büyük dayanak, sana bir de evlat emanet etmiş, kuluz elbet zorlanacağız ama yaradana sarılmaya devam, dualarım seninle, Rabbim kalbine huzur versin, hep iyilerle karşılaştırsın
Bakış açısının güzelliğiAleykum selam
Allah var, ne yalnızlığı? Mis gibi sahurumu yaptım, namaz için biraz bekliyorum. Çıt yoktu apartmanda, şimşek, yağmur fırtına koptu bir anda. Karanlık odamı aydınlatıyor arada. Var olmak güzel şey. Yaşam müthiş bir gösteri. Yaradan en büyük yar.
Slm kızlar... Kalktım, tek başıma sahur yapıyorum... Ramazanın en güzel yanı değil midir kalabalık aile sofraları.. Ben hep bunu hayal ettim, bunu istedim,bunun için evlendim.. Ama ne oldu daha da yalnız kaldım hatta tek kaldım... Boşanma aşamasındayım, belki bu yüzden drama bağladım.. Aileme yakın oturuyorum, iftarı onlarla yapıyorum.. Ama sahur, yalnızlığımı, tek kalışımı, yalnız bir aile olduğumu yüzüme çarpıyor..Bir oğlum var şimdilik bana eşlik edemiyor, henüz 2.5 yaşında... Aslında ben bu süreci turlara katılıp, gezmekten düşünmeye fırsat bulmadan atlatmak isterdim ama oğlum yollarda perişan olmasın diye oturup yalnızlığımla yüzleştim...siz nasıl atlatttınız bu süreci... Kitap okuyorum, çalışıyorum
Not:konunun ortasında yazı rengim ne oldu anlamadım...
Bu durumu dramatikleştirmeyin lütfen. Yalnızsa yalnız, sanki herkesin kocasıyla 10 numara muhabbeti var. Geçiniz efem.
Değil mi ama! Diğerlerinin gönlüne göre sofra hazırlamakta ekstra bir işGünaydın:)
Benim eşimde tutmuyor artık oruç. İftar sahur hep tek başımayım. Sizin durumunuz farklı tabi ama ben şu açıdan bakıyorum :) onun tuttuğu zamanlarda hep hamurişi isterdi sürekli gözleme yapardım. Şimdi ezana yarım saat kala uyanıp 2 yumurta yiyip yatıyorum. Ailemle geçirdiğim ramazanları özlediğim zaman böyle düşünmeye çalışıyorum. Züğürt tesellisi belki ama işe yarıyor bende
Yalnız sahura kalkmak, bana artık tek başıma olduğumu hissettirdi.. Bi ses yok.. Horlayan bi eş dahi... neler umut ederek çıktığım yolda yolarkadaşımı kaybetmek gibi,bu yola doğru kişiyle çıkmayışımın sahur sofrasında yüzüme çarptığını hissettim... Yok anlıyor musun, tutmasa bile nasılsın, oruç nasıl gidiyor diyen biri yok.. Yok anlıyor musun akşama ekmek lazım mı diyen biri yok ve bu öyle bi yok ki özlemle anmak değil,hayalkırıklığıyla, nefretle anmak...Acaba ben mi çok odunum diye düşündüm konuyu okuyunca. Sahura kocanın dahil olması demek, biraz daha özenilmiş bir sofra, fazladan bir tabak çatal ve bardak, dolayısıyla ekstra yorgunluk demek. Hadi kalk sahur vakti geldi diye göbeğini çatlatmak da cabası. Uykudan kurtulamamış muşmula suratı da var tabi. Yalnız sahur yapmak mükemmel bir şey bence. Yalnız yapıyorum ve mutluyum. Hiç de hüzünlenmek gelmiyor içimden. Nerede o eski ramazanlar geyiğine hiç girmeyelim zira oruç zor bir ibadet zaten. Ben kendi adıma insanlardan mümkünse uzak olmak istiyorum oruçlu iken. Nefsim sadece aç ve sigarasız kalma konusunda terbiye edilebiliyor.
Size acizane tavsiyem bol bol elem neşrah suresini okuyun. Anlamına da bakın, bilmiyorsanız. Çok iyi gelecek, gönlünüz ferahlayacak, bakış açınız değişecekYalnız sahura kalkmak, bana artık tek başıma olduğumu hissettirdi.. Bi ses yok.. Horlayan bi eş dahi... neler umut ederek çıktığım yolda yolarkadaşımı kaybetmek gibi,bu yola doğru kişiyle çıkmayışımın sahur sofrasında yüzüme çarptığını hissettim... Yok anlıyor musun, tutmasa bile nasılsın, oruç nasıl gidiyor diyen biri yok.. Yok anlıyor musun akşama ekmek lazım mı diyen biri yok ve bu öyle bi yok ki özlemle anmak değil,hayalkırıklığıyla, nefretle anmak...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?