Yalnız sahura kalkanlara selam olsun..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Günaydın:)
Benim eşimde tutmuyor artık oruç. İftar sahur hep tek başımayım. Sizin durumunuz farklı tabi ama ben şu açıdan bakıyorum :) onun tuttuğu zamanlarda hep hamurişi isterdi sürekli gözleme yapardım. Şimdi ezana yarım saat kala uyanıp 2 yumurta yiyip yatıyorum. Ailemle geçirdiğim ramazanları özlediğim zaman böyle düşünmeye çalışıyorum. Züğürt tesellisi belki ama işe yarıyor bende

Hepiniz çok haklısınız arkadaşlar, halime şükrediyorum... Ara ara gelen bu duyguya engel olamıyorum ne yazık ki..

Kıyamam sana ...
Çok insani bir şey hissettiğin, zor bir süreçten geçiyorsun
Bazen insan duygularına hakim olamıyor, hele Ramazan da daha bir hassas oluyor insan, dün akşam kardeşim ve eniştem iftarda misafirimdi, boğazım düğümlendi lokma yiyemedim, ailemi en son bir arada gördüğüm 15 yıl önce falandı. Ölümler oldu, ayrılıklar oldu, uzaklıklar oldu, hayat zor. Ama zor olduğu kadar da şükür sebebi, Rabbim tutunacak bir dal illa ki veriyor, rızası için oruç tuttuğun Allah en büyük dayanak, sana bir de evlat emanet etmiş, kuluz elbet zorlanacağız ama yaradana sarılmaya devam, dualarım seninle, Rabbim kalbine huzur versin, hep iyilerle karşılaştırsın

Allah razı olsun... Çok teşekkür ederim güzel dualarınız için..

Bende yalnız yaşıyorum
Bu yanlızlık hissi gerçekten zor, eve geldiğinde yüzü gülen bir aile anne baba kardeş veya eş veya evlat çok güzel hislerdir eminim
Yemek yapmak bile istemiyorum dışardan geçiştiriyorum
Oğlunuz varmış onunla olan zamanlarda yalnızlığın geçer
Allah kabul etsin

Allah yardımcınız olsun aile olabilmek elbette kıymetli kimse bu aşamalara gelmek istemez ama sizin nasibinize bu düşmüş inşallah rabbim huzur dolu bir yuva nasip etsin size ayrıca çocuğunuz siz iyi olursanız iyi olur yani bebeğim yollarda kötü olucak diye düşünmeyin siz kendinizi nasıl hissedeceksiniz öyle bir hayat yaşayın bebeğiniz siz onunla olduğunuz sürece ve mutlu olduğunuz sürece mutlu olur

Bakış açısının güzelliği

Hissettiğiniz duyguları çok iyi anlıyorum. Ben de yeni boşandım ve hep mutlu aile huzurlu aile hevesim vardı, ama olmadı. Sanırım en çok istediğimiz şeyle sınanıyoruz hayatta. Ben ailemle kalıyorum ama insan bir eşe, hayat arkadaşına ihtiyaç duyuyor yalan yok.

Kuzum ennazindan ailene yakınsın bi de boşanma aşamasında olup ailesinden binlerce km ötede bebeğiyle yapayalnız yaşayanlar var en azından oglunla birlikte mis gibi bi iftar açıyorsun annen babanla birlikte cokk sanslisin cokkk

Seni kadar iyi anliyorum ki şuan evliyim ama dibine kadar kendimi Yalnız hissediyorum ne güzel ayakta durucak bir işiniz var benim oda yok

Gez canim nolcak.. cok uzun yol gitmezsen kalacak yerin olursa hic de perisan olmazson.. allah kabul etsin bu arada..ben 16 saat yol geldim zor oluyo ama degisiklik oluyo perisanlik bir durum yok yani

Bence dramatikleştirmişsiniz olayı.. En azından aileniz yakınmış size, neden yalnız kalasınız ki? Oğlunuz da varmış, e daha ne?

eşiniz tutmuyo da olabilirdi. bunu da duygusal olarak algılamanın manası yok.

yalnız geldık yalnız gıdecegız canlar
a noktasındakı yalnızlık ıle b noktasına varıs yalnızlıgımız arasındakı boslukta guzel anılar bırıktırmemız dılegıyle

gozumuzun onunden gecen hayatın sahnelerınde ınsallah bızımde kalabalık aıle sofralarımızın anıları olur hepımız ıcın duam

sıkmayın canınızı

elınızdekılerle sukredın

Bosandigina gore oyle mutlu mesut bi aile yasantin muhtemelen olmamistir, gecen sahurlarda cok mu iyi geciyordu mesela?
Ben de ileride bosanmayi dusunenlerdenim. Sahurda oyle baba evimde gordugum mutlu telasli bi ortam yok. Bon bon bakan koca karsimda. Dun midem bulaniyordu nane limon kaynatiyorum, beyimiz neden mikrodalgadan yemegi cikarip masaya koymuyorum diye laf sokuyor.
Bugunku yalnizligin belki yarinki huzurunun temelidir.

Bu durumu dramatikleştirmeyin lütfen. Yalnızsa yalnız, sanki herkesin kocasıyla 10 numara muhabbeti var. Geçiniz efem.

Şu hüzünlü konuda hiç güleceğim yoktu :)
Ee doğruya doğru..
İnsan çoğu zaman kalabalık içinde yalnızdır..

Değil mi ama! Diğerlerinin gönlüne göre sofra hazırlamakta ekstra bir iş

Acaba ben mi çok odunum diye düşündüm konuyu okuyunca. Sahura kocanın dahil olması demek, biraz daha özenilmiş bir sofra, fazladan bir tabak çatal ve bardak, dolayısıyla ekstra yorgunluk demek. Hadi kalk sahur vakti geldi diye göbeğini çatlatmak da cabası. Uykudan kurtulamamış muşmula suratı da var tabi. Yalnız sahur yapmak mükemmel bir şey bence. Yalnız yapıyorum ve mutluyum. Hiç de hüzünlenmek gelmiyor içimden. Nerede o eski ramazanlar geyiğine hiç girmeyelim zira oruç zor bir ibadet zaten. Ben kendi adıma insanlardan mümkünse uzak olmak istiyorum oruçlu iken. Nefsim sadece aç ve sigarasız kalma konusunda terbiye edilebiliyor.

Yalnız sahura kalkmak, bana artık tek başıma olduğumu hissettirdi.. Bi ses yok.. Horlayan bi eş dahi... neler umut ederek çıktığım yolda yolarkadaşımı kaybetmek gibi,bu yola doğru kişiyle çıkmayışımın sahur sofrasında yüzüme çarptığını hissettim... Yok anlıyor musun, tutmasa bile nasılsın, oruç nasıl gidiyor diyen biri yok.. Yok anlıyor musun akşama ekmek lazım mı diyen biri yok ve bu öyle bi yok ki özlemle anmak değil,hayalkırıklığıyla, nefretle anmak...

Size acizane tavsiyem bol bol elem neşrah suresini okuyun. Anlamına da bakın, bilmiyorsanız. Çok iyi gelecek, gönlünüz ferahlayacak, bakış açınız değişecek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…