• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yalnız yaşamaya alışık olan ben.

Sen haklisin ailenin onlari yatili cagirmasi cok sacma rest cekin istemiyorum cagirirsaniz eve gelmem yada kalp kirarim diye cok sacma ayri yasayan birinin hayatina boyle karismalari

Yalnızlığa alışınca insan kimseyi istemiyor, eve misafir gelse ne zaman gidecek diye bakıyor. Bende öyle olmuştu. Bir de sınav zamanım diyorsun bence güzel güzel izah et annenlere idare etsinler.
Yalnızlığa alışmak boyutunu geçtim artık.Zor bir staj sürecinden geçiyorum ve süreçte ciddi çalışmalarımın olması gerekiyor başka türlü hakkını verebileceğim bir meslek değil.Herkes kendi ailesini düşünüyor.Ama bana karşı anlayışlı olmayı unutuyorlar çoğu zaman

Sen haklisin ailenin onlari yatili cagirmasi cok sacma rest cekin istemiyorum cagirirsaniz eve gelmem yada kalp kirarim diye cok sacma ayri yasayan birinin hayatina boyle karismalari
Güzelce,kırmadan anlatmaya çalıştım anlamadılar.En sonunda rest çektim ancak bu rest i uzaktan akrabaları misafir olarak çağırdıkları için çektiğimi sanıyorlar sanırım 😄 Bugün tekrar kendileriyle konuştum babaannemler o apartmanda oturtmazmış çok pismiş hasta olurlarmıi biraz idare et diyorlar.Bende bu stresli sürecimde kimsenin yanımda kalmasını istemiyorum dedim.Ama bu konuşmadan sonra dedemleri arayıp ne zaman geliyorsunuz dediler.Onlar da yarın geleceklerini söylediler

Brnce dertleriniz bu 3-4 ay idare etseniz bile bitmeyecek. Sorun babanızın evinde kalıyor olmanız bence. Bir sure calışanlar için yurt tarzı yerler var özel. Bence öyle bir yere yerleşin. Anahtarı annenize yollayın. Şu stajı bitirene kadar buna zorunluyum, isteyen gelip kalsın evde ben kendi yerimde ders çalısacağım diyin. Verilen tepkiye gore de gerekirse tek başınıza eve çıkın bence geliriniz gayet iyi olacak. Bir çocuğu büyütme işi, o çocuk bana ileride tüm isini gücünü bırakıp hizmet etsin diye yapılmamalı. Siz saygı sevgi de kusur etmemişsiniz yıllarca. Sınırlarınızı koruyamazsanız ileride huzurlu bir evliliğiniz de olamaz böyle.

Brnce dertleriniz bu 3-4 ay idare etseniz bile bitmeyecek. Sorun babanızın evinde kalıyor olmanız bence. Bir sure calışanlar için yurt tarzı yerler var özel. Bence öyle bir yere yerleşin. Anahtarı annenize yollayın. Şu stajı bitirene kadar buna zorunluyum, isteyen gelip kalsın evde ben kendi yerimde ders çalısacağım diyin. Verilen tepkiye gore de gerekirse tek başınıza eve çıkın bence geliriniz gayet iyi olacak. Bir çocuğu büyütme işi, o çocuk bana ileride tüm isini gücünü bırakıp hizmet etsin diye yapılmamalı. Siz saygı sevgi de kusur etmemişsiniz yıllarca. Sınırlarınızı koruyamazsanız ileride huzurlu bir evliliğiniz de olamaz böyle.
Sırf bana yapılan dayatmalardan dolayı aman saygısızlık yapmayayım aman kırılmasınlar diye sustum.Evleneceğim kişiyi de kabul etmediler.Mesleği denk olmadığından yakıştıramadılar ama ben kararlı durduğum için tamam dediler yakında nişanımız var ancak hala tekrar düşün diyorlar.Söylediğiniz hususları da düşünüyorum.Kendim ev tutacaktım ancak babam tepki gösterdi benim evim dururken kirada kalma diye.Evi döşedim şu durumunda yeni bir eve çıkabilir miyim bilmiyorum.Bildiğim tek şey bu dayatmalardan sıkıldığım

Son düzenleme:
Ailen cok anlayissizmis
Eskiden fazla anlayışsızlardı.Tepki verdikçe değiştiler.Ama hayatım boyunca insanlar için yaşadık öyle büyüttüler bizi.Büyüdükçe yapılanın yanlış olduğunu farkettim ve saygıdeğer akrabalarımdan uzak bir yol çizmeye karar verdim ama o yolu çizemiyorum.Yaşımı,mesleğimi almama rağmen hala bağımsız değilim

İyi günler arkadaşlar.Hakimlik mülakatını kazanıp staja başladım.Bulunduğum şehirden farklı bir şehirde babamın evine taşındım orda yaşıyorum.Staj sürecim çok yoğun geçiyor.Ailem 2 haftada bir ziyaretime bulunduğum şehre geliyor.Yalnız kalmayı seven ve yalnızlığa alışık biriyim.Ancak Ailem sürekli babaannem ve dedeme yanımda kalmalarını söylüyor.Kendilerini çok seviyorum fakat bu yoğunluk sürecimde kimseye tahammülüm kalmıyor.Benim fikrimi dahi almadan cansuyy’un yanına gelin onunla kalın iki kişisiniz ona hiçbir zorunuz olmaz diyorlar.Normalde evimi haftada 2 defa temizliyorsam hergün temizlemek durumunda kalıyorum.Kendileri yaşlı sayılabilecek yaşta olduğundan yemek,çay..vb yükümlülükler beni yormaya başladı.Bu durumu aileme izah ettiğimde kırılıyorlar.”İki kişinin sana ne zoru var,sende çok emekleri var,ileride evlenince evine misafir alma cansuyy”,diyorlar.Nankör olmak istemiyorum ancak istediğim düzen ve planlar dışında yaşamayı sevmiyorum.Sizce düşüncelerim yanlış mı? Yol gösterirseniz minnettar kalırım.
Onlarda gece tek kalmayın fln diye belki akılları sizde kalıyordur böyle bi nebze tek olmadığınızı bilmek rahatlatıyordur :( zor bi durum ama keşke altlı üstlü fln olsanız ya da daha yakın olsanız siz onların yanına biraz uğrar kendi evinize çekilirsiniz..hem yakın olduğunuz için annenizde rahat eder belki diye düşündüm

İyi günler arkadaşlar.Hakimlik mülakatını kazanıp staja başladım.Bulunduğum şehirden farklı bir şehirde babamın evine taşındım orda yaşıyorum.Staj sürecim çok yoğun geçiyor.Ailem 2 haftada bir ziyaretime bulunduğum şehre geliyor.Yalnız kalmayı seven ve yalnızlığa alışık biriyim.Ancak Ailem sürekli babaannem ve dedeme yanımda kalmalarını söylüyor.Kendilerini çok seviyorum fakat bu yoğunluk sürecimde kimseye tahammülüm kalmıyor.Benim fikrimi dahi almadan cansuyy’un yanına gelin onunla kalın iki kişisiniz ona hiçbir zorunuz olmaz diyorlar.Normalde evimi haftada 2 defa temizliyorsam hergün temizlemek durumunda kalıyorum.Kendileri yaşlı sayılabilecek yaşta olduğundan yemek,çay..vb yükümlülükler beni yormaya başladı.Bu durumu aileme izah ettiğimde kırılıyorlar.”İki kişinin sana ne zoru var,sende çok emekleri var,ileride evlenince evine misafir alma cansuyy”,diyorlar.Nankör olmak istemiyorum ancak istediğim düzen ve planlar dışında yaşamayı sevmiyorum.Sizce düşüncelerim yanlış mı? Yol gösterirseniz minnettar kalırım.
calisacaksiniz, kendiniz kiralik eve cikacaksiniz, hayatinizin kontrolü sizde olacak

Anlamıyorlar maalesef.Abes kaçıyor düşüncelerim.Bana göre de onların bu konuda ki düşünceleri Fazlasıyla abes.2 kişinin sana ne yükü var sanki babaannen yemeğini yapıyor diyor.Ama sorun yemek değil.babaannem fazlasıyla titiz ve düzen hastası.Kendi evimde rahat edemiyorum maalesef.

O zaman kendisi ağirlasin babaanneni. Madem ne yükleri varmiş.

Annen kolay yolu buldu gibime geldi. 'Kv'deye bakan gelin' olarak görülüyor ama yükü sana atiyor. Arti kontrol oluyor, mazalkah bir irkek evine gelir falan.

Tepkini daha sert koy ve babaanne ilede uygun dil ile konuş. Yoğun olduğunu felan.

Bu geleneksel kalıplardan bende sıkılıyorum artik.
Sırf atandığım ilçede babamın uzaktan akrabaları gelir diye ilden ilçeye gel git yaptim.
Restinizi cekiniz.
Herkes herkesi biryere postalama peşinde.

Onlarda gece tek kalmayın fln diye belki akılları sizde kalıyordur böyle bi nebze tek olmadığınızı bilmek rahatlatıyordur :KK43: zor bi durum ama keşke altlı üstlü fln olsanız ya da daha yakın olsanız siz onların yanına biraz uğrar kendi evinize çekilirsiniz..hem yakın olduğunuz için annenizde rahat eder belki diye düşündüm
Yan apartmanda teyzemler taşıyor.Ayrıca tek kalmaya alışacağım.Kaldığım semt işlek bir yerde

O zaman kendisi ağirlasin babaanneni. Madem ne yükleri varmiş.

Annen kolay yolu buldu gibime geldi. 'Kv'deye bakan gelin' olarak görülüyor ama yükü sana atiyor. Arti kontrol oluyor, mazalkah bir irkek evine gelir falan.

Tepkini daha sert koy ve babaanne ilede uygun dil ile konuş. Yoğun olduğunu felan.
Tepkimi dün koydum.Ancak ısrarla gidip bugün evime getirdiler dedemleri. Ders çalışma,işe gitme istediğim hiç yok 2 gündür zaten.Abartıyor muyum bilmiyorum ama kendi düzenimi sağlamak istiyorum artık

cansu bence ajendanda gercekte olmasa da olabilir planlar bulunsun,
biri sana gelecegi zaman ac ajandani, su gun yokum, bugun yogunum, su gun misafirim gelecek falan say,
bu sekilde davranirsan uzun donem anlarlar sana sormadan plan yapmamalari gerektigini.

hem musait olmaman kadar normal bir sey yok, yanliz yasayan genc bir kadinsin, surekli evde mi oturacaksin.

Back
X