Yalnızım a dostlar- evlenememişler klübü

Canım ya çok tatlışsın, ben de bu kafadayım.. Ama Türkiye de mi yaşıyorsun bilmiyorum. Zengin değilsen ya da sürünmeyi göze almayacaksan aileden ayrılıp eve çıkmak pek mümkün olmuyor.
Biraz daha mı ümitli baksan geleceğe ☺ şimdi diğer arkadaş kendi hakkında daha çok bilgi vermiş konuda ben o bilgilere istinaden mantık yürüttüm. Mesela sizin de bu mesajınız bana çok umutsuz geldi. Belki de hiç öyle bir insan değilsinizdir bilemem ama bir insan istiyorsa bir yolunu buluyor onu biliyorum. ☺️

Biraz daha mı ümitli baksan geleceğe ☺ şimdi diğer arkadaş kendi hakkında daha çok bilgi vermiş konuda ben o bilgilere istinaden mantık yürüttüm. Mesela sizin de bu mesajınız bana çok umutsuz geldi. Belki de hiç öyle bir insan değilsinizdir bilemem ama bir insan istiyorsa bir yolunu buluyor onu biliyorum. ☺

benim de platoniklik bi durumum var gecenlerde konu acmıştım ona ithafendi :) aslında geleceğe ümitsiz bakmamaya çalışıyorum yani herkes kadar.ama bu ayrı eve çıkma mevzusunu ciddi ciddi denemiş,araştırmış biri olarak yazdım. gercekten eli yüzü düzgün bir muhitte eve çıkacaksan faturası aidati kirası gider çok.. , zengin aile desteği şart bu noktada..

benim de platoniklik bi durumum var gecenlerde konu acmıştım ona ithafendi :) aslında geleceğe ümitsiz bakmamaya çalışıyorum yani herkes kadar.ama bu ayrı eve çıkma mevzusunu ciddi ciddi denemiş,araştırmış biri olarak yazdım. gercekten eli yüzü düzgün bir muhitte eve çıkacaksan faturası aidati kirası gider çok.. , zengin aile desteği şart bu noktada..
Konunuz patronunuzla mı alakalıydı sizin? Bir daha bakayım ben konuya oraya detaylıca yazarım☺️ İstanbul'da haklısınız. Gerçi 1+0 lar falan var ama kiraları nasıldır bilmiyorum. Bu arada İstanbul'da tek yaşadım ben ama kötü bir semtti ve memur maaşı da fazla giderim olmayınca yetiyordu. Fakat şimdiki aklım olsa 23lü 24lü yaşlarda olsam apart tarzı bir yer tutardım sanırım. Daha uygun olur diye düşünüyorum. Hem para biriktiririm bir süre hem de yalnızlık çekmem. Belli bir süre sonra da eve çıkardım. Öyle yerlerden ev arkadaşı da bulunuyor. Böylelikle kira da bölünür. Zaten asgari ücretle İstanbul'da tek yaşamak gibi bir durum mümkün değil. Mümkün değil demeyeyim de zor yani kolay değil.

Görücü usulünü düşündünüzmü.
Şimdi görücü usulü eskilerdeki gibi değil.
Ayrıca çok modern düşünceli bir insan olarak, asla kötü bulmuyorum bu tanıştırılma mevzunu.
Görücü usulü yeni biriyle görüştüm ama hiç bir şey hissedemedim. İlk görüşmeden sonra da yok dedim. Sanırım ben öyle hoşlanamıyorum.

Anneler böyledir. Benim annem senelerce "evlenmek için sakin acele etme" diye bin takla atti, resmen soğuttu beni evlilikten.
Iki senelik sevgilim evlenme teklif etmişti, "ne münasebet, ben evlenmeyi düşünmüyorum" demistim.
Neyse yaş geldi 33 lere annem kafa sallamamalara başladı. "Ben ölürsem sen yalniz kalacaksın, bari çocukların olsun"filan diye. 35 yaşında evlendim.
Kadın resmen beni parmaginda oynatmış yalnız :KK53:
Anneler hep işlerine geldigi gibi konuşur. Çokta kafaya takmayın söylediklerini.

Anneler böyledir. Benim annem senelerce "evlenmek için sakin acele etme" diye bin takla atti, resmen soğuttu beni evlilikten.
Iki senelik sevgilim evlenme teklif etmişti, "ne münasebet, ben evlenmeyi düşünmüyorum" demistim.
Neyse yaş geldi 33 lere annem kafa sallamamalara başladı. "Ben ölürsem sen yalniz kalacaksın, bari çocukların olsun"filan diye. 35 yaşında evlendim.
Kadın resmen beni parmaginda oynatmış yalnız :KK53:
Anneler hep işlerine geldigi gibi konuşur. Çokta kafaya takmayın söylediklerini.
35 yaşında evlenmişsiniz çok sevindim. Yanlış anlamazsanız bir kaç soru sormak istiyorum çünkü tam benim yaşım. Eşiniz kaç yaşındaydı, yaşınız sorun oldu mu? Annem de hep aynı şeyi söylüyor, “ben ölünce sana ne olacak” diyor. Bir arkadaşım 35inden sonra evlenemezsin demişti. Sanırım ben de öyle düşünüyorum. Görüştüklerim çok olgun değil, ben yaşımdan da daha olgunum. Olgun olanların yaşı büyük, onlar da y evlenip boşanmış oluyor ya da görüntü olarak bana hoş gelmiyor. Çünkü ben yaşımdan da görüntü olarak genç görünüyorum. Ve işin doğrusu dış görünüşe çok önem veriyorum.

Konunuz patronunuzla mı alakalıydı sizin? Bir daha bakayım ben konuya oraya detaylıca yazarım☺ İstanbul'da haklısınız. Gerçi 1+0 lar falan var ama kiraları nasıldır bilmiyorum. Bu arada İstanbul'da tek yaşadım ben ama kötü bir semtti ve memur maaşı da fazla giderim olmayınca yetiyordu. Fakat şimdiki aklım olsa 23lü 24lü yaşlarda olsam apart tarzı bir yer tutardım sanırım. Daha uygun olur diye düşünüyorum. Hem para biriktiririm bir süre hem de yalnızlık çekmem. Belli bir süre sonra da eve çıkardım. Öyle yerlerden ev arkadaşı da bulunuyor. Böylelikle kira da bölünür. Zaten asgari ücretle İstanbul'da tek yaşamak gibi bir durum mümkün değil. Mümkün değil demeyeyim de zor yani kolay değil.

Yok patronum değil, aynı şirkette başka bir biriminin yöneticisi.ortak bir işimiz yok :)bakın bakalım:KK22:
Evet işte, ben konformist bir insanım işyerimle çok yakın olmak isterim, o da biraz pahalı bir semtte.1+1 rezidans daireler var en yakınlarında kirası 2000 mesela. Hadi verdim onu,e aidat faturalar şunlar bunlar ... kredim de var bi yandan :D yani şimdilik imkansız görünüyor

35 yaşında evlenmişsiniz çok sevindim. Yanlış anlamazsanız bir kaç soru sormak istiyorum çünkü tam benim yaşım. Eşiniz kaç yaşındaydı, yaşınız sorun oldu mu? Annem de hep aynı şeyi söylüyor, “ben ölünce sana ne olacak” diyor. Bir arkadaşım 35inden sonra evlenemezsin demişti. Sanırım ben de öyle düşünüyorum. Görüştüklerim çok olgun değil, ben yaşımdan da daha olgunum. Olgun olanların yaşı büyük, onlar da y evlenip boşanmış oluyor ya da görüntü olarak bana hoş gelmiyor. Çünkü ben yaşımdan da görüntü olarak genç görünüyorum. Ve işin doğrusu dış görünüşe çok önem veriyorum.
Eşim 33 yaşındaydı ve hiç evlenmemişti. Yanımda kadınların laf atacağı kadar karizmatik bir adam. Elektronik haberleşme muhendisi. Tanıştıktan sonra 6 ay içinde evlenmeye karar verdik. 8 yıllık evliyim. İs bulamaması dışında bir sıkintim yok, çok dürüst bir insandır sağolsun.
Bana da 30 yaşından sonra işte şöyle iyi bir insan var ama çocuklu vs.gibi hadsiz teklifler bolca geldi o donemde. Hadsizlik derken çocuklu olmasını kastetmiyorum yanlış anlaşılmasın. Insanların bu yaştan sonra anca bu olur gibi kendilerinde bu cesareti gostermelerinden bahsediyorum. Sanki onlara bana koca bulun diyen olmuş gibi.
Turkiyede belki bir yaştan sonra insanlara evde kalmis gözüyle bakılıyor, bu aşılamıyor malesef. Kendinize yapacağınız en büyük iyilik cahillere kulak kapatıp, kendizden emin şekilde olabilecek seçenekleri değerlendirmek. Siz kendinizi evde kalmış gibi hissederseniz, karşınızdaki erkekte öyle düşünür.
Umarim herşey gönlünüze olur.

Kızlar ben de yalnızım. Yaş 35 ve ailemle yaşıyorum. Bugün biz gezi için Konyaya gideceğim. Annem beni yalnız bırakmamak için gelecek. Ama bir lafı benim kafamı karıştırdı. “Kızım sen yalnız kalma diye geliyorum ama enerjim kalmadı artık, keşke bir eşin olsaydı da onunla gitseydin” yine bir üzüntü kapladı içimi. Ne olacak benim bu halim bilmiyorum.
Evlenmem e sebebiniz düzgün biri çıkmaması mi yoksa başka bi neden mi.. kendiniz de gezebilirsiniz rahatla tin o konu da ailenizi

Eşim 33 yaşındaydı ve hiç evlenmemişti. Yanımda kadınların laf atacağı kadar karizmatik bir adam. Elektronik haberleşme muhendisi. Tanıştıktan sonra 6 ay içinde evlenmeye karar verdik. 8 yıllık evliyim. İs bulamaması dışında bir sıkintim yok, çok dürüst bir insandır sağolsun.
Bana da 30 yaşından sonra işte şöyle iyi bir insan var ama çocuklu vs.gibi hadsiz teklifler bolca geldi o donemde. Hadsizlik derken çocuklu olmasını kastetmiyorum yanlış anlaşılmasın. Insanların bu yaştan sonra anca bu olur gibi kendilerinde bu cesareti gostermelerinden bahsediyorum. Sanki onlara bana koca bulun diyen olmuş gibi.
Turkiyede belki bir yaştan sonra insanlara evde kalmis gözüyle bakılıyor, bu aşılamıyor malesef. Kendinize yapacağınız en büyük iyilik cahillere kulak kapatıp, kendizden emin şekilde olabilecek seçenekleri değerlendirmek. Siz kendinizi evde kalmış gibi hissederseniz, karşınızdaki erkekte öyle düşünür.
Umarim herşey gönlünüze olur.

yanlış anlamayın lütfen ama birşey sormak istiyorum eşiniz tanıştığınız dönem ve evlendiğinizde iyi geliri olan işi var mıydı ? çünkü bazen işi iyi oluyor olmuyor işi olmuyor yada kimseyi küçümsemiyorum ama kendinden düşük pozisyonda oluyor v.s v.s arkadaşlarda bula bula bunu mu buldun diyor (düşük stadüde işi olanlar için falan) cahillik mi yoksa haklılar mı ?

kıyamama nedir ya? annenle beraber gezmek istersin onu anlarım ama sırf başında biri olsun diye peşinden geliyolarsa sence de bi sıkıntı yok mu burada?

Tam da öyle birini tanıyorum sevilen saygı gören 38 yaşında bir bey, hiç evlenmemiş..
Yani demekki var bir yerlerde de size göre ben açıkçası tek gittiğim gezilerde bulamadım annemle yazları tatile gideriz orda daha çok çıkar:) bu arada gezileri nasıl buluyorsunuz tur şirketleri falan mı

Ben de öyle sanıyordum ki sonra bir farkettim aslında olayları doğru yorumluyorum çoğunlukla. Birbirinizi seviyorsunuz belli; aklı başında bir kadınsınız muhtemelen erkek arkadaşınız da öyle. Büyük olasılıkla ilişkiler yaşadınız ve duruldunuz. Maddi açıdan da illa ki sıfır değilsinizdir. Çok önemli bir durum olmadığı sürece her şey olağan akışında ilerlerse neden olmasın ☺İyi düşünelim iyi olsun ☺☺
Çok teşekkür ederim..
Evet bende duygular var baya...yok bu zamana kadar bana uygun biri olmamıştı.. durulma yok yani:) maddiyat da iki gönül bir olunca çözülür..daha yeni 5 ay bitti. Bakalım.. Allah bilir. Ama güzel dileklerin için çok teşekkür ederim..cok mutlu oldum..:KK36::KK9:
Bende güzel dilek dileyeyim siz evlisinz o yuzden buradakiler icin olsun dileğim buradaki tüm bekarlar evlenir inşallah..:)

Çok teşekkür ederim..
Evet bende duygular var baya...yok bu zamana kadar bana uygun biri olmamıştı.. durulma yok yani:) maddiyat da iki gönül bir olunca çözülür..daha yeni 5 ay bitti. Bakalım.. Allah bilir. Ama güzel dileklerin için çok teşekkür ederim..cok mutlu oldum..:KK36::KK9:
Bende güzel dilek dileyeyim siz evlisinz o yuzden buradakiler icin olsun dileğim buradaki tüm bekarlar evlenir inşallah..:)
Aminnnn inşallah 🙏🏻🙏🏻🙏🏻Herkesin gönlüne göre olsun. ☺️

• Muhteşem
Reactions: 000
Çok beğenerek aldığım yemek takımımı, nasılsa sen evlenmiyorsun diyerek kardeşime vermişti annem. 24 yaşındaydım daha.
Sonra bir takım daha alındı ama hiç görmedim, çeyizimdeki yemek takımının modelini bile bilmiyorum, çünkü içimden gelmedi, onu da bir başkasına verirsin nasıl olsa demişim anneme farkında olmadan.
Böyle dikkatsizce söylenen sözler bazen yüreğe dokunuyor böyle, kötü niyeti yok onların da tabi ama, hassas konular.

Hangi erkekler icin cekiciymis bu kadinlar biz avrupada falan mı yaşıyoruz ? Ayri eve çikmalar filan ?
Erkekler evlenmemek icin 1000 takla attigi bir dönenlerdeyiz ve kendi kendine yetebilen kadin olmak sadece kadini bağlayan bi durum tabiki kadin maddi bagimsizligini almasi güzel bir sey .
Ama erkeklerin beklentisi kendi kendine yeten kadin degil

O kadar güzel bir yorum yazmışsız ki...
Ayrı eve çık, yaşasın erkeksiz hayat, boşver gez toz diyen kadınları asla anlamıyorum.
Türkiye bir ortadoğu toplumu. Türkiye izmir aydın v.s gibi modern şehirlerden ibaret degil. Kadını asla rahat bırakmıyorlar. Bosandiktan sonra baba evinde 5 sene kaldim. Yapamadim. Ailemin ve cevremin laflarindan komsularin asagilamalarindan, girdigim her işyerindeki bosanmis oldugumu ogrenince sözlü ve fiziki tacizlerinden delirmek uzereydim. 2.kez evlendim. Eşim iyi biri.
Biz Avrupa da yasamiyoruz ilkel bir toplumuz.
Evlenmeden cinselligini yasayamazsiniz.
Ben toplumu takmam bireyim, kendimi gerceklestirecegim gibi entel dantel davranirsaniz birlikte oldugunuz erkek sizi orada burada anlatir anne babaniz felç olur üzüntüden. Toplum kaldırmıyor iste şu amerikan dizilerinden kafalar bir kalksa.
Daha is gorusmelerinde bile en kurumsal firmada i.k mudurunun bosanmis ve cocuklu ailesinden ayri yasayan bir kadina yanastigini gozumle gordum ki bu adam Avusturya da egitim almis 3 dil bilen bir adamdi. Kime ne anlatiyorsunuz yahu.
Tahminim 20 yıl daha gececek. Gelecek nesilden umutluyum. Dini egilimler azaliyor sorgulamalar artti muhafazakarlik azaldikca kadina siddet de azalacak kadinin bir birey oldugu yavas yavas toplumda kabul gorecek

O kadar güzel bir yorum yazmışsız ki...
Ayrı eve çık, yaşasın erkeksiz hayat, boşver gez toz diyen kadınları asla anlamıyorum.
Türkiye bir ortadoğu toplumu. Türkiye izmir aydın v.s gibi modern şehirlerden ibaret degil. Kadını asla rahat bırakmıyorlar. Bosandiktan sonra baba evinde 5 sene kaldim. Yapamadim. Ailemin ve cevremin laflarindan komsularin asagilamalarindan, girdigim her işyerindeki bosanmis oldugumu ogrenince sözlü ve fiziki tacizlerinden delirmek uzereydim. 2.kez evlendim. Eşim iyi biri.
Biz Avrupa da yasamiyoruz ilkel bir toplumuz.
Evlenmeden cinselligini yasayamazsiniz.
Ben toplumu takmam bireyim, kendimi gerceklestirecegim gibi entel dantel davranirsaniz birlikte oldugunuz erkek sizi orada burada anlatir anne babaniz felç olur üzüntüden. Toplum kaldırmıyor iste şu amerikan dizilerinden kafalar bir kalksa.
Daha is gorusmelerinde bile en kurumsal firmada i.k mudurunun bosanmis ve cocuklu ailesinden ayri yasayan bir kadina yanastigini gozumle gordum ki bu adam Avusturya da egitim almis 3 dil bilen bir adamdi. Kime ne anlatiyorsunuz yahu.
Tahminim 20 yıl daha gececek. Gelecek nesilden umutluyum. Dini egilimler azaliyor sorgulamalar artti muhafazakarlik azaldikca kadina siddet de azalacak kadinin bir birey oldugu yavas yavas toplumda kabul gorecek

Muhafazakar insanlarla ne alıp veremediğiniz var ben de sizin “muhafazakar” diye tanımlandıracağınız biriyim benim çevremde hiç kadına şiddet uygulayan falan yok bütün enteller(!) kadına saygı duyuyomuşta muhafazakar kesim caniymiş fransada da kadına şiddet çok fazla onlar da mı muhafazakar??
Dini yorum yapmıyım diyorum ama böyle alay edercesine konuşulunca tepem atıyor madem dini konular yasak, dinine değerlerine göre yaşayan insanlar hakkında da konuşmak yasak olsun

yanlış anlamayın lütfen ama birşey sormak istiyorum eşiniz tanıştığınız dönem ve evlendiğinizde iyi geliri olan işi var mıydı ? çünkü bazen işi iyi oluyor olmuyor işi olmuyor yada kimseyi küçümsemiyorum ama kendinden düşük pozisyonda oluyor v.s v.s arkadaşlarda bula bula bunu mu buldun diyor (düşük stadüde işi olanlar için falan) cahillik mi yoksa haklılar mı ?
Evlendigimizde eşimin evide vardı, arabasi da, güzel gelirli işi de. Şimdi hiçbiri yok. Insanları takmayın bu kadar. Ben hiç bir ilişkim hakkında ailem dahil kimseyi konuşturmadim. Insanlar ne der hicbirzaman onemli olmadi benim için.

Muhafazakar insanlarla ne alıp veremediğiniz var ben de sizin “muhafazakar” diye tanımlandıracağınız biriyim benim çevremde hiç kadına şiddet uygulayan falan yok bütün enteller(!) kadına saygı duyuyomuşta muhafazakar kesim caniymiş fransada da kadına şiddet çok fazla onlar da mı muhafazakar??
Dini yorum yapmıyım diyorum ama böyle alay edercesine konuşulunca tepem atıyor madem dini konular yasak, dinine değerlerine göre yaşayan insanlar hakkında da konuşmak yasak olsun
Sizin çevrenizde olmayabilir fakat kadına mini şort giydiği için tekme atan bir zihniyette var. Benim kendi adıma problemim bu tarz cahil ve şiddete meyilli insanlarla. Yoksa kendi halinde yaşayan, kimseye bir kötülüğü olmayan insanlarla kimsenin bir sorunu olacağını zannetmiyorum. Herkes özgürce yaşayabilmeli.

Back
X