Yalnızım a dostlar- evlenememişler klübü

Ben de 28 yaşına girdim. hiç doğru düzgün ilişkim olmadı. Evlenebileceğimi düşünmüyorum artık. Hep manyak manyak tipler denk geldi. Olmayınca olmuyor. Ben de kendimi başka şeylere verdim. Evlenmek için evlensem ailem çok mutlu olur valla. Yeterki evlen diyorlar. Ne saçma! Sonra burda konu üstüne konu açarım gari :)

Ben de 28 yaşına girdim. hiç doğru düzgün ilişkim olmadı. Evlenebileceğimi düşünmüyorum artık. Hep manyak manyak tipler denk geldi. Olmayınca olmuyor. Ben de kendimi başka şeylere verdim. Evlenmek için evlensem ailem çok mutlu olur valla. Yeterki evlen diyorlar. Ne saçma! Sonra burda konu üstüne konu açarım gari :)

Hayır bitanem olacak. 28 geç degil. Evlilik icin geç olan bir yaş yoktur. Bunu sil at kafandan.
Ben umutsuz ve çaresiz bir haldeyken karşıma asla ama asla kendime denk dusunmedigim biri çıktı. O bana asla bakmaz diyordum. Onunla evlendikten sonra hayata bakış açım cevrem acayip degisti.
Şunu asla unutma. iyi şeyler sen tükendiginde artik vazgectiginde ya da aniden oluyor.
Sakın evlenmis olmak icin evlenme. Ömür gecmez. Tamam evet mantik önemli ama kalbin de ısınmalı. Ayni yataga giremezsin yoksa.
Acele etme. Bakımlı ol her daim. Kültürel aktivitelere katıl bol bol. Egitimli ve sorgulayan erkeklerin etrafinda ol.

Yazdiklarinin aynisini ben 2 yıl once senin yasinda iken dusunuyordum.
Aha da buraya yaziyorum sen konu açacaksin mutluyum diye :)

Muhafazakar insanlarla ne alıp veremediğiniz var ben de sizin “muhafazakar” diye tanımlandıracağınız biriyim benim çevremde hiç kadına şiddet uygulayan falan yok bütün enteller(!) kadına saygı duyuyomuşta muhafazakar kesim caniymiş fransada da kadına şiddet çok fazla onlar da mı muhafazakar??
Dini yorum yapmıyım diyorum ama böyle alay edercesine konuşulunca tepem atıyor madem dini konular yasak, dinine değerlerine göre yaşayan insanlar hakkında da konuşmak yasak olsun

Banlanmadan önce şunu söylemek istiyorum ki buyuk ihtimal üyeligim iptal edilir cunku burada farkli dusuncelere asla tahammul yok, aslinda buradaki kadinlarin ben dahil olmak uzere istisnasiz tum dertlerimizin ana kaynagi muhafazakarlik. Ataerkil muhafazakar kultur bizi mahvediyor.

Cennet vaat edilmese namaz bile kılmazdı insanlar.
Ikiyuzlu olduklari icin muhafazakar insanlari sevmiyorum. Cennete gitmek icin etrafini dunyayi cehenneme cevirdikleri enerji vampiri olduklari icin sevmiyorum

Eklentiler

• images (34).webp
    images (34).webp
    54,9 KB · Görüntüleme: 30
  • images (33).webp
    images (33).webp
    18,8 KB · Görüntüleme: 35
  • images (32).webp
    images (32).webp
    56,6 KB · Görüntüleme: 34
  • images (29).webp
    images (29).webp
    30,4 KB · Görüntüleme: 34
Hayır bitanem olacak. 28 geç degil. Evlilik icin geç olan bir yaş yoktur. Bunu sil at kafandan.
Ben umutsuz ve çaresiz bir haldeyken karşıma asla ama asla kendime denk dusunmedigim biri çıktı. O bana asla bakmaz diyordum. Onunla evlendikten sonra hayata bakış açım cevrem acayip degisti.
Şunu asla unutma. iyi şeyler sen tükendiginde artik vazgectiginde ya da aniden oluyor.
Sakın evlenmis olmak icin evlenme. Ömür gecmez. Tamam evet mantik önemli ama kalbin de ısınmalı. Ayni yataga giremezsin yoksa.
Acele etme. Bakımlı ol her daim. Kültürel aktivitelere katıl bol bol. Egitimli ve sorgulayan erkeklerin etrafinda ol.

Yazdiklarinin aynisini ben 2 yıl once senin yasinda iken dusunuyordum.
Aha da buraya yaziyorum sen konu açacaksin mutluyum diye :)
Ne tatlısınız. İnşallah öyle olur. Hayat sevmeden ve sevilmeden ne kadar da boş çünkü değil mi.

Ne tatlısınız. İnşallah öyle olur. Hayat sevmeden ve sevilmeden ne kadar da boş çünkü değil mi.
Sen kendini sevdiginde etrafindaki erkekler de seni sevmeye baslacayacak.
Gulumse. Saclarina sekil ver. Sür kırmızı rujunu.
Felsefe edebiyat mesleki toplantilara katil.
Entelektuel erkeklerle takil bir sure.
Evlilik teklifleri nasil geliyor ardi ardina
Tum erkekler kotu degil
Muhafazakar kadinlarin yetistirdigi erkekler defolu onlardan uzak dur
Sanattan bilimden edebiyattan halden aşktan konusmayan anlamayan adamdan kaç

Çok teşekkür ederim..
Evet bende duygular var baya...yok bu zamana kadar bana uygun biri olmamıştı.. durulma yok yani:) maddiyat da iki gönül bir olunca çözülür..daha yeni 5 ay bitti. Bakalım.. Allah bilir. Ama güzel dileklerin için çok teşekkür ederim..cok mutlu oldum..:KK36::KK9:
Bende güzel dilek dileyeyim siz evlisinz o yuzden buradakiler icin olsun dileğim buradaki tüm bekarlar evlenir inşallah..:)
Amin canım inşallah

O kadar güzel bir yorum yazmışsız ki...
Ayrı eve çık, yaşasın erkeksiz hayat, boşver gez toz diyen kadınları asla anlamıyorum.
Türkiye bir ortadoğu toplumu. Türkiye izmir aydın v.s gibi modern şehirlerden ibaret degil. Kadını asla rahat bırakmıyorlar. Bosandiktan sonra baba evinde 5 sene kaldim. Yapamadim. Ailemin ve cevremin laflarindan komsularin asagilamalarindan, girdigim her işyerindeki bosanmis oldugumu ogrenince sözlü ve fiziki tacizlerinden delirmek uzereydim. 2.kez evlendim. Eşim iyi biri.
Biz Avrupa da yasamiyoruz ilkel bir toplumuz.
Evlenmeden cinselligini yasayamazsiniz.
Ben toplumu takmam bireyim, kendimi gerceklestirecegim gibi entel dantel davranirsaniz birlikte oldugunuz erkek sizi orada burada anlatir anne babaniz felç olur üzüntüden. Toplum kaldırmıyor iste şu amerikan dizilerinden kafalar bir kalksa.
Daha is gorusmelerinde bile en kurumsal firmada i.k mudurunun bosanmis ve cocuklu ailesinden ayri yasayan bir kadina yanastigini gozumle gordum ki bu adam Avusturya da egitim almis 3 dil bilen bir adamdi. Kime ne anlatiyorsunuz yahu.
Tahminim 20 yıl daha gececek. Gelecek nesilden umutluyum. Dini egilimler azaliyor sorgulamalar artti muhafazakarlik azaldikca kadina siddet de azalacak kadinin bir birey oldugu yavas yavas toplumda kabul gorecek
Her zaman modern anlayısı savunurum fakat ortada kimsenin kacamayacaği gerçekler var türk erkeği ata erkil davranis biçiminden soyutlanarak büyütülmedi kadınlar hala dezavantajli durumda ve tek başina daima yalniz kadının çekici kılan sebep hesap sormaz nasıl olsa düsüncesi hicbirimiz sanmiyorum ki taştan duvardan yapılmadik...
Yinede bu ülke icin umut ederim ki adil bir düzen anlayısı ve kadinlarin söz hakki olduğu, kadina değer verildigi bir anlayiş gelir

Tum erkekler kotu degil
Entelektüel erkek? :) psikolojik sorunu olan "biradeeer" tipler dışındaki her erkek hemen hemen aynı şeyleri ister. güzel ve uysal bi kadın.

Banlanmadan önce şunu söylemek istiyorum ki buyuk ihtimal üyeligim iptal edilir cunku burada farkli dusuncelere asla tahammul yok, aslinda buradaki kadinlarin ben dahil olmak uzere istisnasiz tum dertlerimizin ana kaynagi muhafazakarlik. Ataerkil muhafazakar kultur bizi mahvediyor.

Cennet vaat edilmese namaz bile kılmazdı insanlar.
Ikiyuzlu olduklari icin muhafazakar insanlari sevmiyorum. Cennete gitmek icin etrafini dunyayi cehenneme cevirdikleri enerji vampiri olduklari icin sevmiyorum

din konuşmak yasak biliyorum.
bu tür şeyler sanki sadece islamiyette var. biraz ingilizce öğrenin yurtdışındaki haberleride okuyun. okuyun ki avrupalı amerikalı dedelerinde çocuk öpmek için asya ülkelerine gittiğini. çocuk tornoloarının yine avrupa ve amerika kaynaklı olduğunu öğrenin. güney amerikadada çocuk evliliklerinin olduğunu öğrenin. yatla avrupadan türkiyeye gelen dedelerin türkiyedeki liman şehirlerindeki liseli kızlara para teklif ettiğini okuyun. her toplumda yanlış insanlar var. bunu dinle ilişkilendirmek doğru değil.

Tum erkekler kotu degil
Dediklerinize yüzde yüz katılıyorum. Çok teşekkür ederim. Belki yarın benim için yeni bir gün olacaktır. Kırmızı rujumu hazırlayayım :)

Ben de 36 yım aynen annemle yaşıyorum. Her yere annemle gidiyorum. Ama nasip diye düşünüyorum. Ne bileyim Rabbim isteseydi olurdu. Bazı arkadaşlarım boşandı, bazıları boşanmak için uğraşıyor elbette çok mutlu olanlar var. Ama hayırsız bir yuva vereceğine rabbim hiç vermesin. Yani zaman zaman çok koyuyor. Annemsiz bir hayat düşünemiyorum bile. Ne denir bilmiyorum. Sizi çok iyi anlıyorum sadece. Keşke elimizde olsa. Rabbim karşınıza gönlünüzce birini çalarsın inşallah. Ama umut da yok değil yani. Kurumumda 46 da evlenip 47 de çocuğu olan arkadaşım var. Gayet de sağlıklı bebeği maşallah. Rabbim iyi bir insanla bir ömür yaşlanmayı nasip etsin inşallah. 🙏❤️

Ben de 36 yım aynen annemle yaşıyorum. Her yere annemle gidiyorum. Ama nasip diye düşünüyorum. Ne bileyim Rabbim isteseydi olurdu. Bazı arkadaşlarım boşandı, bazıları boşanmak için uğraşıyor elbette çok mutlu olanlar var. Ama hayırsız bir yuva vereceğine rabbim hiç vermesin. Yani zaman zaman çok koyuyor. Annemsiz bir hayat düşünemiyorum bile. Ne denir bilmiyorum. Sizi çok iyi anlıyorum sadece. Keşke elimizde olsa. Rabbim karşınıza gönlünüzce birini çalarsın inşallah. Ama umut da yok değil yani. Kurumumda 46 da evlenip 47 de çocuğu olan arkadaşım var. Gayet de sağlıklı bebeği maşallah. Rabbim iyi bir insanla bir ömür yaşlanmayı nasip etsin inşallah. 🙏

36 nın da geç bir yaş oldugunu dusunmuyorum. Insan hissettigi yastadir. Zaman cotu onceden erkekler yalvarirdi evlilik icin simdi kizlar yalvariyor.
Kaliteli adamlarin sayisi da az.
Benim anlamadigim konu neden evlenmemis kadinlara bu kadar yukleniliyor da erkeklere gelince daha farkli tepkiler veriliyor
bence bir kadın icine asla sinmedigi bir erkek ile evlenmemeli ömür gecmez ki odun gibi bir adam ile
Allah annenize uzun omur versin. Şunu da dusunun anneniz , benim annem babam baki degil. Evlensek de evlenmesek de eninde sonunda yalniz kalacagiz. Yalniz kalmaktan korkmayin.

din konuşmak yasak biliyorum.
bu tür şeyler sanki sadece islamiyette var. biraz ingilizce öğrenin yurtdışındaki haberleride okuyun. okuyun ki avrupalı amerikalı dedelerinde çocuk öpmek için asya ülkelerine gittiğini. çocuk tornoloarının yine avrupa ve amerika kaynaklı olduğunu öğrenin. güney amerikadada çocuk evliliklerinin olduğunu öğrenin. yatla avrupadan türkiyeye gelen dedelerin türkiyedeki liman şehirlerindeki liseli kızlara para teklif ettiğini okuyun. her toplumda yanlış insanlar var. bunu dinle ilişkilendirmek doğru değil.

şaka mısın? Ingilizce ogrenin der iken ? Ben yaz tatillerinde New Jersey'e gidiyorum akrabalarim hem Amerika da hem Rusya da. Ayrica memur olmadan once ozel sektorde ihracat sorumlusuydum

Amerikada 9 yasindaki cocuklar ile evleniyor 40 yasindaki Pakistanli, Türk, Afgan, Suudi adamlar. Kime ne anlatiyorsun

Amerika da Türkiye nin nasil bir imaji var biliyorsundur herhalde o kadar yabanci haber servislerini takip ettigine göre

şaka mısın? Ingilizce ogrenin der iken ? Ben yaz tatillerinde New Jersey'e gidiyorum akrabalarim hem Amerika da hem Rusya da. Ayrica memur olmadan once ozel sektorde ihracat sorumlusuydum

Amerikada 9 yasindaki cocuklar ile evleniyor 40 yasindaki Pakistanli, Türk, Afgan, Suudi adamlar. Kime ne anlatiyorsun

Amerika da Türkiye nin nasil bir imaji var biliyorsundur herhalde o kadar yabanci haber servislerini takip ettigine göre
diğer yazdıklarıma cevap vermedin hoşuna gitmedi mi?

onlarda yuzde 20 oluyorsa bizde yuzde 90
cunku bu toplum sapık
dahasi bizde yaptirim yok
13 yasindaki kizcagiza aralarinda devlet gorevlilerinin bulundugu 8 kisi tecavuz etti
kizın anüsü yırtıldı
sonuc ?
intiharin esiginde hala tedavi goren her gün ölmek isteyen milyonlarca cocuk ve öve öve bitiremediginiz kulturunuz yarginiz

evin genç kızı edepli ve düzgün olmalı, değil erkek arkadaşı kızlarla bile sokakta gezemez, namus çok önemli mesela?

evet aile böyle bir kıza sahip olduğu için övünür, sokakta elele gezen çiftleri görünce yadirgar, ayıplar, günah olduğunu söyler.

şimdi kameralarımizi yine aynı evin 17 yaşındaki genç delikanlisina çeviriyoruz.

evet yine aynı aile,
evin annesi oğlunun elinde telefonla bir kızla yazistigini görünce, gözleri ışıldıyor, mutlu oluyor,
"bizim oğlanın kız arkadaşı var"diye seviniyor.(başkasının kızının namusu olunca, günahı, namusu falan önemsemiyor)

muhafazakar evin babasi oğlunun aşk- ilişki muhabbetlerine kızında gösterdiği hassasiyeti göstermediği gibi olaya esprili yaklaşıyor? (başkasının kızının namusu olunca, günahı, namusu falan önemsemiyor)

işte günümüzün en büyük ikiyüzlü davranışlarından birisi de bu, kendi kızına gelince namus timsali başkasının kızına gelince bizim oğlana helal olsun?

türk toplumunun çoğunluğunu oluşturan "kültür ve gelenekleri koruyan, muhafaza eden" anlamlarına gelen kelime. sigmund freud haklarında şunları söylemiştir;

"muhafazakarlık, hızla değişen koşullara uyum sağlamak istemeyen tembel zihinler için her zaman hoş karşılanan bir mazerettir." der ve ekler ;

"kapalı toplumlar da ahlaksızlık daha yaygın olduğu için, muhafazakar olurlar.."

john stuart mill ise şölye bir tanımlamada bulunur..

"muhafazakarlar aptaldır demiyorum, ama aptalların çoğu muhafazakar.."

türk toplumunun çoğunluğunu oluşturan "kültür ve gelenekleri koruyan, muhafaza eden" anlamlarına gelen kelime. sigmund freud haklarında şunları söylemiştir;

"muhafazakarlık, hızla değişen koşullara uyum sağlamak istemeyen tembel zihinler için her zaman hoş karşılanan bir mazerettir." der ve ekler ;

"kapalı toplumlar da ahlaksızlık daha yaygın olduğu için, muhafazakar olurlar.."

john stuart mill ise şölye bir tanımlamada bulunur..

"muhafazakarlar aptaldır demiyorum, ama aptalların çoğu muhafazakar.."
ben sizin önyargınızı kıramam.

O kadar güzel bir yorum yazmışsız ki...
Ayrı eve çık, yaşasın erkeksiz hayat, boşver gez toz diyen kadınları asla anlamıyorum.
Türkiye bir ortadoğu toplumu. Türkiye izmir aydın v.s gibi modern şehirlerden ibaret degil. Kadını asla rahat bırakmıyorlar. Bosandiktan sonra baba evinde 5 sene kaldim. Yapamadim. Ailemin ve cevremin laflarindan komsularin asagilamalarindan, girdigim her işyerindeki bosanmis oldugumu ogrenince sözlü ve fiziki tacizlerinden delirmek uzereydim. 2.kez evlendim. Eşim iyi biri.
Biz Avrupa da yasamiyoruz ilkel bir toplumuz.
Evlenmeden cinselligini yasayamazsiniz.
Ben toplumu takmam bireyim, kendimi gerceklestirecegim gibi entel dantel davranirsaniz birlikte oldugunuz erkek sizi orada burada anlatir anne babaniz felç olur üzüntüden. Toplum kaldırmıyor iste şu amerikan dizilerinden kafalar bir kalksa.
Daha is gorusmelerinde bile en kurumsal firmada i.k mudurunun bosanmis ve cocuklu ailesinden ayri yasayan bir kadina yanastigini gozumle gordum ki bu adam Avusturya da egitim almis 3 dil bilen bir adamdi. Kime ne anlatiyorsunuz yahu.
Tahminim 20 yıl daha gececek. Gelecek nesilden umutluyum. Dini egilimler azaliyor sorgulamalar artti muhafazakarlik azaldikca kadina siddet de azalacak kadinin bir birey oldugu yavas yavas toplumda kabul gorecek
Yalnız bu oran gitgide azalıyor. 5 sene İstanbul'da berbat bir semtte tek başıma yaşadım ben. Gecenin bir körü eve yalnız da geldim. Birçok kadın arkadaşım da yalnız yaşıyordu hiçte öyle söylenildiği gibi mahallede bir sorun yaşamadık. Sevgilim vardı. Evime de geldi. Evlenmeden cinsellikte yaşadım. Bu arada bunları yapan sanıldığı kadar az değil. Birçok arkadaşım üniversite yıllarında yaşadığı cinselliği. İlk cinsellik yaşadığım adamla da evlenmedim ve eşim de bunu hiç sorun etmedi. Kavgalarımız oldu asla bunu aileme söylemedi. Ha söyleseydi de ailemi sustururdum. İşi, mesleği olan ve belli bir yaşın üstünde bir bireyim çünkü ben ve kararlarıma ailem de dahil karışamaz. O hakkı vermem ben kimseye. Birçok arkadaşım da böyle ve bu şekilde evlendiler. Bizim toplumun azınlığını temsil ettiğimizi söyleyebilirsiniz lakin değil. Hele yeni nesil bu konuda çok daha rahat. Anne baba ile aynı şehirde farklı evlerde kalan arkadaşlarım da vardı benim. Bunlar çok kişisel şeyler bence. Toplumun geneli dediğiniz gibi haklısınız fakat değişiyor. Değişecekte.

Back
X