• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yalnızım yalnızsın yalnız..

üniversite şart değil..ilerde iş hayatın olacak..düğün lere katılacaksın..oralardan karşına çıkabilir..sanki hayatın üversitenin sonunu hayatın son gibi görüyorsun..

Sana benzettim kendimi biraz :) ama bu kadar umutsuz değilim yani üni son sınıfa kadar buldum buldum diye bakmıyorum bu düşünceyi at kafandan yok öyle bir şey.
Ben de üniversite 2.sınıftayım kafama takıyorum ben de neden olmuyor diye ama takmakla çözüm olmuyor. Bence kendimizi sıkıyoruz çok rahatlasak olacak zaten beklemedigin anda gelirmis ya :) :KK22::21:
Peki konustukların falan oldu mu flörtlerin? Bu tip küçük şeyler Olduysa sıkıntı yok bence
gerçek ve üzücü ama hiç flörtüm olmadı :(

selam kızlar, her zaman sorunun başka şeyler olduğunu düşünüyordum ama artık ciddi anlamda sorunun bende olduğunu düşünüyorum. ilkokuldayken lisede olur, lisedeyken şimdi sevgilim olmasın üniversitede olur sözleriyle üniversite ikinci sınıfa da geldim. herkesin verdiği klasik aaa sevgilin yok mu sözlerine baya baya alıştım. çevrem beni güzel buluyor fakat ben tabiki kendimi hiç güzel bulmuyorum. açıkça söyleyeyim üniversite bitmeden sevgilim olmazsa ömür boyu yalnız kalacağım galiba, kolay kolay kimseden de hoşlanamıyorum ne yapmam lazım, sonsuza kadar yalnız mı kalacağım?
Yahu neden yalnız kalasın? Herkes eşini üniversiteden mi buluyor. Ben sayısını bilmediğim kadar çok kişiyle sevgili oldum. Sadece 2 tanesi bizim fakültedendi. İş yeri ortamı var, arkadaş ortamı var, illaki birileri girer hayatına, kafana fazla takma bence bunu. Bence bu harika bişey. Senin gibi bir arkadaşım vardı. Çok da güzeldi. Kimseyle sevgili olmadı. Mezun oldu. Atandı ve 1 ay sonra düğünü var ve dört dörtlük bir insanla evleniyor. Canını sıkma.

öncelikle umarım yazacağım şey moralini bozmaz. Ama insanın gelişim dönemlerinde belli "ödevleri" oluyor. Aşırı baskıcı veya muhafazakar bir ortamda yetişmediysen üniversite hayatına kadar (ya da 18 yaş civarı) birilerinden hoşlanman, onların senden hoşlanması, çok uzun veya derin olmasa da bir ilişki yaşaman gerekiyor. Bunlar şahsi fikirlerim değil. Üniversite birinci sınıfta psikoloji dersinde Dersimize giren Psikolog bahsetmişti bundan. O zaman sınıf yaş ortalaması 18-19 du. Aranızda şu ana kadar yukarıda bahsettiğim durumları yaşamamış olan varsa bir sorun olduğunu düşünebilirsiniz,psikolojik veya sosyal demişti.
Benim şahsi fikrim de bu durum normal değil. Görümcem 19 yaşında seninle tamamen aynı durumda. Kimseyle çıkmıyor. Ailevi olarak da rahat, modern büyütüldü. Neden böyle yapıyor bir fikrim yok. Sorunca da kemküm ediyor. Çok da güzel bir kız, sarışın,yeşil gözlü. Ama benim ahminim onda sosyal sıkıntılar var. Çünkü konuşmasında sorun var. Peltek biraz. Bunu aşırı kafaya takıp özgüvenini düşürdü kesin, bu yüzden kimse beni beğenmiyor diye hissediyor o. Sende de bu tarz bir sorun olabilr mi?

edit: bahsettiğim olayda evlilik vs. yok dikkat edersen. Bunlar için zaten yaşın çok genç. Sadece bazı adımlar atman gerektiğinde atmamışsın, sonra da atmak daha zorlaşmış sanırım...

Önce işe kendini sevmekle başlamalısın. Ben kendimi güzel bulmuyorum deme. Kendine güven, kendini sev. Neden okul bitene diyerek şart koydun ki. Mutlaka okul ortamında tanışıp ciddi boyuta eren ilşkiler vardır ama benim üniversite ortamında tanışan arkadaşlarımın %80 i ayrıldı yani. Ne arkadaşlıkları sağlam oluyor ne aşkları.
İnan ne kadar geç o kadar iyi. Ama dediğim gibi kendine güvenmen lazım. Benim arkadaşım var kız o kadar güzel ki anlatamam ama erkek arkadaşı yok senelerdir ve kimse inanmıyor. :)

selam kızlar, her zaman sorunun başka şeyler olduğunu düşünüyordum ama artık ciddi anlamda sorunun bende olduğunu düşünüyorum. ilkokuldayken lisede olur, lisedeyken şimdi sevgilim olmasın üniversitede olur sözleriyle üniversite ikinci sınıfa da geldim. herkesin verdiği klasik aaa sevgilin yok mu sözlerine baya baya alıştım. çevrem beni güzel buluyor fakat ben tabiki kendimi hiç güzel bulmuyorum. açıkça söyleyeyim üniversite bitmeden sevgilim olmazsa ömür boyu yalnız kalacağım galiba, kolay kolay kimseden de hoşlanamıyorum ne yapmam lazım, sonsuza kadar yalnız mı kalacağım?
üniversite bitti ilk sevgilim oldu daha biter bitmez hem de..
kader kısmet şartlama kendini:)

ben sizi anlıyorum aslında..Liseye gidiyorum ama üniversite de pek bir şey değişmicek bence. Evet çok gerekli değil ama insan yalnız hissetiği zamanlar da (ki ben bunu artık kabullendim) bir erkek arkadaş arıyor. Ona sığınabileceğini, ona sırtına yaslayabileceiini düşünüyor en azından ben öyle düşünüyor(d)um. Ayrıca beğenilme duygusuna da ihtiyaç duyuyoruz kadınlar olarak....Gerçi burda okuduğum konular sebebiyle erkek arkadaşın hatta eşinin bile insanın yoldaşı olamadığı kanısına vardım. O konuda da beklentim kalmadı. Ylnız mutlu olmayı öğrenmek lazım sanırım...

Merhaba bütün sayfaları okumadım ama bende 23 yaşımda olmama rağmen hiç kimseyle çıkmadım yani hiç sevgilim olmadı açıkçası insan bazen acaba sorun bende mi diye düşünüyor çok kafaya takmamak Lazım galiba ne Demiş Sezen " seyirlik değil,ömürlük olsun " :KK50:

öncelikle umarım yazacağım şey moralini bozmaz. Ama insanın gelişim dönemlerinde belli "ödevleri" oluyor. Aşırı baskıcı veya muhafazakar bir ortamda yetişmediysen üniversite hayatına kadar (ya da 18 yaş civarı) birilerinden hoşlanman, onların senden hoşlanması, çok uzun veya derin olmasa da bir ilişki yaşaman gerekiyor. Bunlar şahsi fikirlerim değil. Üniversite birinci sınıfta psikoloji dersinde Dersimize giren Psikolog bahsetmişti bundan. O zaman sınıf yaş ortalaması 18-19 du. Aranızda şu ana kadar yukarıda bahsettiğim durumları yaşamamış olan varsa bir sorun olduğunu düşünebilirsiniz,psikolojik veya sosyal demişti.
Benim şahsi fikrim de bu durum normal değil. Görümcem 19 yaşında seninle tamamen aynı durumda. Kimseyle çıkmıyor. Ailevi olarak da rahat, modern büyütüldü. Neden böyle yapıyor bir fikrim yok. Sorunca da kemküm ediyor. Çok da güzel bir kız, sarışın,yeşil gözlü. Ama benim ahminim onda sosyal sıkıntılar var. Çünkü konuşmasında sorun var. Peltek biraz. Bunu aşırı kafaya takıp özgüvenini düşürdü kesin, bu yüzden kimse beni beğenmiyor diye hissediyor o. Sende de bu tarz bir sorun olabilr mi?

edit: bahsettiğim olayda evlilik vs. yok dikkat edersen. Bunlar için zaten yaşın çok genç. Sadece bazı adımlar atman gerektiğinde atmamışsın, sonra da atmak daha zorlaşmış sanırım...
birilerinden hoşlandım ve birileri de benden hoşlandı fakat karşılıklı bir şey yaşamadım. çevreme karşı rahat tavırlarım vardır hep fakat özgüvenim eksik sanırım..

sanki benden bahsediyosun :( sevgilim oldu ama son zamanlarda güvensizlik ve sevgisizlik problemim var.. konuşuyorum biriyle ilk haftalar güzel ama sonrası gelmiyor aşık olamıyorum var mı bi çaresi acaba

Back
X