Yalnızlığı Benimsemek mi Lazım?

Donusunboylemiolacakti

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2016
4.513
4.201
53
Merhaba hanimlar iki gune bir konu actigimin farkindayim ama sahiden o kadar yalnizim ki burdan baska paylasacak kimsem yok

Zatwn suan paylasacagim konuda yalnizligim
Genel olarak yalnizdim ama son zamanlarda bu yalnizligim sınırına ulasti diyebilirim

Aile konusuna gelecek olursak babam zaten babaligini dahi hissettirmeyen olmasada olur diyebilecegim biri annemle zaten kendimi bildim bileli cag farkindan mi nedendir bilinmez hic anlasamadik hep anne babalariyla muhabbeti diyalogu olan insanlara hayranligim vardir

Ablam var sehir disinda evli kardesim var sehir dısında memur her ikisinide cok severim ama ben aramasam her ikisininde arayacagi yada bi mesaj atacagi yok ikisininde kendince nedenleri var ablam cocuklardan dolayi kardesim yogunluktan dolayi firsat bulmuyor

Onceden genis bi arkadas cevrem vardi zamanla aslinda gercek bir cevre olmadigini geçte olsa fark etttim kimisi evlendi diye kimisi okul kazandi diye kimisi atandi diye aramaz sormaz oldu onceleri hep aradim sordum ama baktim ki hep tek tarafli bende artik aramadim cunku gorusmeyi isteseler kendileride arardilar diye dusunuyorum

Mesela evli arkadaslarim evlendikten sonra esleriyle yada evlilikten dolayi problemleri sıkıntıları oldugunda hep aradim yardimci olmaya calistim
Mesela universiteye hazirlik zamaninda bi arkadasim vardi ikimizde ilk yil kazanamadik arkadasim o zaman herzaman arardi konusmak icin hatta hep cagri birakirdi kontorum olmasada hep annemden arar saatlerce konusurdum

Sonraki yıl kazandi ailesi yer sıkıntısından dolayi yollamayi dusunmuyordu o zaman yilllardir gorusmesigim irtibatta olmadigim bir suru tanidigima sirf kalacak yer sorununa yardımci olabilmek icin aradim yardimci olmaya calistim ama inanın kazandiktan sonra 2 yil icinde bir bayramda dahi aramadi

Baska bir arkadasim vardi cok iyi anlasirdik cok sıkı fıkı olmasakta iyi anlasirdik samimiydik arkadasin once atandi aradim tebrik ettim artik calistigi icin musait olmaz diye eskisi kadar sık olmasada yine aramaya calistim hal hatir sordum babasinin kanser oldugunu ogrendim aradim musait degilim sonra doneyim dedi bir daha aramadi bile baska böyle bir suru vaka(Açikcasi onceden acaba bende mi bi sorun var diye dusunurdum ama dikkat ettigimde benimle iliskisini kesen insanların hemen hemen çoğu belli bir yere geldikten sonra benimle iliskilerini kestiler)

Aslında asosyal bir insan degilim ilk katildigim ortamlarda yeni oldugumdan dolayi ilk aralar bi cekingenlik olabiliyor ama hemen asiyorum hatta bulundugum yerlerde sıcak hoşsohpet oldugum falan soylenir o yerde bulunmadigin zamanlarda yoklugumun belli oldugu falan soylenir ama goruntu oyle gostermiyor iste

Babamdan dolayi calisamiyorum okul is vs hic bir aktivitem yok dort duvar arasina tıkıldım kaldim onceden kitap kurdu gibi kitap okurdum artik o bile sıkıyo bi zamandan sonra tv izlemeyen biriyken demin bi baktim da hic alakam olmayan absurt seyler izlemeye baslamisim

Kendimi o kadar yalniz kimsesiz hissediyorum ki bugun butun gun oturup aglayip durdum

Birde soyle bir durum varki sonradan degisen kesim ozellikle sanki hemcislerim erkeklerde oyle bir durum yok ama ne yazikki bulundugumuz toplumda hep yalnis anlasilacak kaygisiyla erkeklerdende uzak durmaya basladim peki boyle nasil nereye kadar devam edecek

Regl dönemindesin gibi geldi bana :)
Giden insanlar meşgale bulmuş,çevreleri de değişmiş.
Paylaşılan şeye göre değişiyor insanların vefa özlem duyup da aramaları.
Evin içinden çıkabiliyorsanız ,farklı gruplara ilginize göre,katılın,siz de çevre değiştirin.

yalnız olduğunu düşünme ya eğer evde oturmaktan bunalıyorsan tek başına dışarı çıkıp gezebilirsin veya gitmek istediğin bir kurs varsa ona yazılabilirsin hem bişeyler öğrenirsin hemde çevren olur
bende senin gibiyim evdeyim bütün gün ama canım sıkılınca dışarı çıkıyorum geziyorum falan tavsiye ederim sanada

hayatında bir devrim başlatmanın zamanı gelmedi mi artık. Hiçbir şey altın tepsiyle sunulmuyor. gerekirse söke söke alacaksın babandan haklarını. snırım üniversite okumadın. ordan başla derim

Problem sende değil etrafındakilerde.

İş evlilik hayatı olunca insan bazı şeylere fırsat bulamıyo ama bulmak istersen çokta güzel buluyosun.

Fena mı dert yok tasa yok insan yalnızda çok güzel şeyler yapabilir

Hayir regl doneminde degilim gereksiz alınganlik yaptigimida dusunmuyorum sonucta ben onlarin hergun her saat aramalarini beklemiyorum

Ama insan arada siradada olsun bi aranilmak hatirlanmak istiyor onceden hergun aradiginiz insani aramaya firsati olmayan insanlarin bir bayram seyrandada aramaya firsatiniz olmaz

Ya mesela hayati cok ama cok kisitlanan biride degilim rahat rahat yasayan biri degilim diyeyim mesela okul okumak istedim babam mani oldu calismak istedim onada izin vermedi ama iste arkadaslarima gidip gelmwme mani olmuyor ana bi ortaminiz olmayinca haliyle goruseceginiz arkadas cevrenizde olmuyor

Ne insanlarla cok sıkı fıkı olma taraftatiyim nede fazla yalniz olma taraftariyim ama bu yalnizlikta cok fazla geliyor

Mesela suan iki cift muhabbet edecek kimsem yok oyle ki kardesimle ablamla bile konusmaya konusmaya oyle uzaklasiyoruz ki aradigimda konusacak birsey bulamiyoruz sahiden kotu bi durum

hayatında bir devrim başlatmanın zamanı gelmedi mi artık. Hiçbir şey altın tepsiyle sunulmuyor. gerekirse söke söke alacaksın babandan haklarını. snırım üniversite okumadın. ordan başla derim
Inanin haklarini almak icin ne kadar cirpindigimi anlatamam soylemekten rahataizlik duyuyorum ama olesiye dayak yedigim zamanlari bile biliyorum sahiden ne kadar denediysem yoruldugum yanima kar kaldi hicbirseyi degiatiremedigim icin ruhum yoruldu pes ettim

Karşımıza herzaman bizim gibi insanlar çıkmıyo heleki çocukluk arkadaşları.

o çok sevdiğin insan aslında hiç tanıdığın gibi biri olmuyabiliyo. Çıkar ilişkisine dönüşebiliyo iş

Ablan kardeşin için bişey söyliyemiycem bırak sende arama madem konuşçak şey bile bulamıyosunuz

kursa gitsen yada artık mahalle dernekleri belediyelerin ücretsiz kursları kluyo hem kendi çevrenden insanlarla tanışırsın hemde stres atarsın

Neden hayatinizdaki bu degisimlere ayak uydurmuyorsunuz? Belki sebebi vardir boyle hissetmenizin olamazmi? Yalnizlik sadece kitap okumakla ya da tv seyretmeyle geçemez (ki nereedeyse tamami sacma dizilerle dolu )baska seyler yapin mesela yalnizligin tadini cikartin insan once kendiyle eglenebilmeli mutlu olmali diye dusunuyorum buraya yaziyorsunuz farkli fikirler gelecek sizde bazilarini deneyeceksiniz buda caredir istereseniz hergun konu acin iyi hissedecekseniz sonra yalnizlik insani Allah tealaya yaklastirir biraz tasavvuf okusaniza ...hem neden varsıniz ne amacla buradasiniz bu imtihanlarin uzuntulerin altinda ne rahmet cilveleri var bunlara bir baksaniz ve bakis acinizi degistirseniz ne guzel olur...yalnizim ..benimde bildigim birsey ama keyifli yani o kadar cokki..ozetle hayatin manasi birkac arkadastan ibaret degil bulursunuz herkese guvenmemek sartiyla yani mecbur biraz temkinli davranmaya onun icin ....ailevi problemler olabilir annenizle babanizla aranizda kusak farkli var karakter farkli var bunlar 2 3 dk.da degismez zaten onlar arkadas degil yani ebeveynlikler herkeste ayni olmuyor ne yapalim boyle geldi boyle gidecek biz saygimizi sevgimizi eksik etmeyelimde degilmi...

İnanın en cok uzuldugumde git gide maneviyatımı kaybetmem oluyor

Önceden cok dindar olarak yasayamasamsa az cok ibadetlerime dikkat eder namazlarimi aksatmaz nafile oruclar tutar maneviyatimi kuvvetlendirecek seyler okurdum şuan kendimi bile taniyamiyorum dersem yeridir amaçsiz bos yasayan biri olup ciktim gibi geliyor bu durumu ne kadar duzeltmeye calissam sanki dahada kotuye gidiyir gibime geliyor

sizde haklısınız ama babanızın kısıtlamasıda pek doğru bir davranış değil bence..
hep evde oturmakla iyice yalnız kalırsınız :/
babanızla bu durumu konuşsanız ? bir şekilde ikna edersiniz belki de..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…