Yalnızlık ve çürüyen gençliğim

LonelyTunes

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Haziran 2017
26
11
3
29
Herkese iyi günler. Benim derdim yalnızlık. Belki burada yazarsam nerede hata yaptığımı veya nasıl bu dertten kurtulabileceğime dair tavsiyeler bulabilirim diye düşündüm.

İstanbul'da üniversite okuyorum son iki senem kaldı. Aslında okul içinde, dışında arkadaşlarım var, çok iyi insanlar ama istediğim(?) arkadaşlar değiller. Hiçbir şekilde kafamız uymuyor ve gerçekten yanlarında kendim gibi hissetmiyorum, mutlu değilim. Mesela yazları tatilde bir yere gidelim derim ya izin alamazlar yada istemezler. birbirimizde kalalım derim o da olmaz. Zaten yazları hepsi bir yere dağılır bir türlü buluşamayız. Okul dönemi bir yerlere gidelim derim ya çok uzak derler, ya beğenmezler. kutlama için alkollü bir yere gitmeyi bile kabul etmediler. Aynı şekilde evlenen arkadaşım için bir kutlama yapmak istedim evde dahi olsa kocişi izin vermedi kendisine. Ya dışarıda görüyorum insanlar arkadaşlarıyla üniversite zamanı neler yapıyor, ben çok imreniyorum. Neden ben eğlenemiyorum?

Çevremi genişlitiyim dedim kurslara gittin orada bile durum aynı. benim için arkadaşlık saatlerce kafede oturmak değil ki, anılar biriktirmektir bu da kafede oturarak olmuyor kimse de bunu anlamıyor işte. Ailem de aynıdır bütün sene ev iş derken sosyal hayat, tatil, çevre yoktur onlarda. Böyle olunca bütün yazı evde geçirmek zorunda kalıyorum. Evde gençliğim çürüdü ben ne yapayım sizce?

Aynı durumdan bende muzdarip olmuştun zamanında . Arkadaş cevreni değiştirerek başlayabilirsin mesela okulun klipleri falan oluyor gezi klüpleri vs oralara yazılarak daha sosyal zaman geçirebilirsin ya da daha sosyal kişilerle arkadaşlık yapabilirsin

Niye arkadaşlarına ihtiyaç duyuyorsun ki? Tatilde bile görüşelim edelim diyorsun çok baskı kuruyorsun bence herkes senden kaçıyor. Yani çok istiyorsun habire dip dibe bir şeyler yapmak ama insanlar yalnız kalmak isteyebilir. Okul dönemin için diyemem ama tatillerde buluşmak istemen abartı bence. Bırakın da özleyin birbirinizi.

onu da denedim aslında bu sefer de bizim grupla zaman geçirmeyince sattın bizi diyip, trip atıyorlar. kulüplere beraber katılalım desem de gelmiyorlar işte. şimdi final zamanı zaten yapamam da seneye bakıcam bakalım

baskı kurmuyorum asla. insanlar arkadaşlarıyla bir şeyler yapmak istemez mi ya 3 ay boyunca? insanlar arkadaşlarıyla planlar yapıp tatile gidiyorlar. Okul zamanı bile max haftada üç kere görürdüm o da dersler var diye. Ders biter herkes eve dağılır. Yaşıtlarım her gün arkadaşıyla takılıyor bir yerlerde

Ben de arkadaşların gibiyim. Sana uymuyorsa arkadaşlık etmemen daha iyi olur. Yani ben her buluşmaya gitmem çünkü her gün aynı muhabbet. Onlar da böyle düşünüyor olabilir :) ya inan bana hayatımda en son takacağım şey arkadaşlarımla dışarda takılmak. Senin de öyle olsun derim.

evet işte aynı muhabbet onu belirttim zaten konumda. kafelerde saatlerce oturmayı değil gezerek, yeni yerlere giderek anı biriktirmeyi istiyorum site ama yok onu da istemiyorlar. herkes kendi hayatını kurmuş bir ben beceremiyorum istediğim gibi yaşamayı. siz ne yapıyorsunuz peki boş zamanlarınızda?

Eğitim fakültesinde falan okuyorsan ondandir. İbf güzel sanatlar falan oralardan arkadaşlar edin. Dağcılık dalma vs gibi kulüplere yazıl ordakiler daha sosyal.

Senin onlara ihtiyacın yok boşver ya sen nasıl mutluysan öyle takıl

Tatile girince boş zamanım oldu. Genelde evde pineklerim ben sıcağı sevmiyorum çünkü dışarı çıkmıyorum. İstediğim hayatı ve o hayatı birlikte yaşamak istediğim kişileri daha bulamadığım için günler sabretmekle ve kendimi geliştirmeye çalışmakla geçiyor :)

katılıyorum işte. ben istiyorum ki birisi durup dururken gel haftasonu trekking yapalım ya da hadi bavulunu topla 2 günlüğüne antalya'ya kaçalım desin. ama yok. otursunlar evde survivor izlesinler size kendinizi iyi geliştirmeler diliyorum.

Teşekkür ederim ben genelde kitap okuyarak ve dil öğrenerek kendimi geliştiriyorum
hangi dilleri öğreniyorsunuz? ben sıkıntıdan isp, alm birazcık da isveççe öğrenmeye başlamıştım tabi devamlı olmadığı için sürekli başa dönüyorum. umarım bir gün b1 seviyesine azmedip ulaşabilirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…