70 km mi ah keşke ben de öyle uzak olsam benimkiler tr de sizin geleniniz gideniniz varmış çevreniz varmış o yalnızlık sayılmaz :)Ailemden uzak (70 km) bi yerde yasamaya karar verdik esimle, 8 aydir da Almanya nin bi suru Turk yasayan bi sehrindeyiz bizde. Sosyallesme konusunda sorun yasamasamda belirli bi yastan sonra arkadaslik edinmek zor, tanistigin konustugun insanlarlada hemen ahbablik kurmaya cekiniyo insan kafasi karakteri uyacak mi, ugrastirmasin beni sonra diye.
Seni anlayabiliyorum, kolay degil evet. Benim hic Turk komsum yok, sosyallesmekten odleri patliyo hepsinin. Camiye gideyim dedim denk gelmedi ramazan haricinde, sporda zaten pek olmuyo sosyallesmek, alisveris marketlerde filan arasira ayakustu sohbet, onun disinda i ih bende tanisamiyorum hosuma giden insanlarla bi turlu. Ayni dertten muzdaribim yani:)) ha takiyo muyum, zaten sosyal cevresi cok genis biriydim evlenmeden oncede. o yuzden gelen gidenim veya gidecek yerlerim bitmiyo, ayni sekilde esiminde, yani haftasonlarimiz dolu dolu geciyo. oda bana yetiyo.
Bende öyleyim dert etmeyin kendinize yetmeye bakin.. sanalda olsa burdan ordan burdan sosyal iliskilerden uzak kalmayin yeter. Ilerde zamanla sizinde es dost tanidik olur.Parka gidiyoruz oynatıyorum bebeğimi parkta bile yalnız olduğumu görüyorum üzülüyorum herkes kardeşiyle annesiyle bebeğiyle arkadaşıyla parka gelmiş oluyor geçen gün birinin yanına oturdum banka elimde bebek arabasıyla merhaba dedim cevap bile vermedi
Evet ben de o konuda ümitliyim bebeğim büyür okula gider orda arkadaşların anneleriyle tanışırım fln artıkAyy kendimi gordum bi an konuyu okuyunca...bende bi basimayim.yeni bi cevredeyim ve cevrem yok aslina bakilirsa..esimin is vs arkadas gruplari var ama esleri ya calisan yada kendi cevreleri var..bi basimayim evimde..komsu desen oda yok...yalnizlik cok zor..2saat bile uzakta olsan kendi cevrenden ciktin mi yenisi zor kuruluyor...bana gore tabi..ben beceremedim daha...okula baslarsa cocugum belki diyorummm
Ben de Türkiyedeyim ama ailem akrabalarım bu şehirde yokHiç akrabam yok bu ülkede öyle diyim
Evet haklısınız ya bazen duygu yoğunluğu yaşıyorum böyle normalde de bu kadar takmıyordum aslında konuyu açtığımda biraz kötü hissediyordum tekBen de Türkiyedeyim ama ailem akrabalarım bu şehirde yok
En yakını 9 saat
Pek aramıyorum açıkçası. Annem olsa şu hamilelik bebek döneminde yanımda olsun isterdim gerisi boş kalabalık zaten boşver.
Bebeğimle geziyorum çok şükür her yere gideriz alışverişe çıkarız kıyafet alırım bebeğime market alışverşi yaparız beraber parklara gideriz kumda oynar çimende oynar flnBebeginiz ile gezin bol bol.
Belki Türkler de denk gelir yeni insanlar edinirsiniz.
Yürüyüş yapmak size de iyi gelir. Eve takılı kalmayın ev basar.
Allah yardimciniz olsun.
Gelebilirseniz ailenize gelin bi ayligina falan.
Bebeğimle geziyorum çok şükür her yere gideriz alışverişe çıkarız kıyafet alırım bebeğime market alışverşi yaparız beraber parklara gideriz kumda oynar çimende oynar fln
Ailemin yanına gelicem inşallah birkaç ay sonra biraz da o yüzden rahatlatıyorum kendimi seviniyorum türkiyede gezeriz ailemle vakit geçiririz diye
Evim için baya alışveriş yaptım bu ara çiçeklerim var balkonumda çok güzel dekore ettim balkonumu mutluyum gibi aslında tek başıma :) o an yalnızlık baya bi bastı üstüme duygulandımHayirlisiyla gönlünüzce olur her şey inşallah :)
Evinize sizi mutlu edecek şeyler alın. Evde de daha rahat hissedin. Sevdiğiniz bir hobi de iyi gelebilir cocugunuz yaninizdayken ortaya güzel bir şeyler cikarirsiniz :)
Yabancı yok çevremdeYurt dışında yaşasam sırf dil öğrenmek için, yeni kültürleri tanımak için, Türklerle değil de yabancılarla arkadaşlık etmeyi tercih ederdim sanırım. Size de tavsiyem bu yönde olacak!
Herkes o cevap vermeyen kadar odun degildir emin olun siz içten samimi olmaya devam edin eminim karsiligini bulacaksınızParka gidiyoruz oynatıyorum bebeğimi parkta bile yalnız olduğumu görüyorum üzülüyorum herkes kardeşiyle annesiyle bebeğiyle arkadaşıyla parka gelmiş oluyor geçen gün birinin yanına oturdum banka elimde bebek arabasıyla merhaba dedim cevap bile vermedi
Evim için baya alışveriş yaptım bu ara çiçeklerim var balkonumda çok güzel dekore ettim balkonumu mutluyum gibi aslında tek başıma :) o an yalnızlık baya bi bastı üstüme duygulandım
Önceki mesajları okumadınız sanırım..Almanyada adim basi Turk degil mi?bizi mi kandirmislar : (
Hepsini okumadim evetÖnceki mesajları okumadınız sanırım..
Tşkler..Kendine hobi edin bi sekilde vakit gecer.. evde yapabilecegin birseyler..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?