- 28 Kasım 2010
- 42.568
- 141.406
- 798
- Konu Sahibi BenimZorHayatim
-
Cocuklarin arkadaslari yok mu? Kurslara etkinliklere falan gitmiyorlar mi? Kutuphaneye yazdirin mesela duzenli olarak gitsinler, italyada yasadigim donemlerde benzer yerleri gormustum cocuklarin bir arada sosyallestikleri kurumlar vardi aileler goturup birakiyorlardi cocuklar oyle mutluydu ki, siz de benzer yerler bulabilirsinizI
inan esim yanimda ama yetmiyor. Cocuklarim var 3 tane ama onlarada sadece biz yetmiyoruz. Ortam ariyolar cevre ariyolar . Haftasonu olunca tatillerde okuldan gelince bile bir ortam ihtiyaci icindeler. Aile akraba es dostun cocuklari olsa eglenirler enerji bosaltirlar ama yok yok yok. Bir acayip yerdeyiz yaa anlamadik gitti
I
inan esim yanimda ama yetmiyor. Cocuklarim var 3 tane ama onlarada sadece biz yetmiyoruz. Ortam ariyolar cevre ariyolar . Haftasonu olunca tatillerde okuldan gelince bile bir ortam ihtiyaci icindeler. Aile akraba es dostun cocuklari olsa eglenirler enerji bosaltirlar ama yok yok yok. Bir acayip yerdeyiz yaa anlamadik gitti
ursa daAman burda etrafımızda çok insan olunca ne oluyor..
Şuan bende aynen senin gibi hissediyorum hatta
Daha dün, arkadaşlarımın 2 yüzlülüğünü tesadüfen öğrendim..
İnsan çevresinde arkadaşı varken de yalnız hissedebiliyor.. Sahte dostları olmaktansa, hiç dostu olmaması daha iyi belki de insanın..
Bu duyguyu nasıl yok edeceğiz acaba?
Orda kurslara, spora falan gitseniz, belki çevreniz genişler
sendemi yurtdisindasin hadi biz bisekil idare ediyozda cocuklara laf anlatilmiyo skiliyolar herseyden. Degisiklik ariyolar senin sorunun ne anlat istersen cnmSeni çok iyi anlıyorum arkadaşım.
Benim oğlumda hafta sonu geldiğinde hep bu arayışlar içinde..
Kursa da gittim yabanci arkadas edindim 1-2 evime gelirler arada birinin yeni bebegi oldu esinin ailesiyle oturuyo hep onlarla. Oteki cocuklari liseye gecti kendi calisiyo. Yani ara sira gorusuyoz onlarlada kaldiki onlarla ben tek yada cocuklarimla gorusuyorum nadiren. Ben istiyom esli goruselim ama yanasan yok
ursa da
sendemi yurtdisindasin hadi biz bisekil idare ediyozda cocuklara laf anlatilmiyo skiliyolar herseyden. Degisiklik ariyolar senin sorunun ne anlat istersen cnm
Çevrenizi gözlemleyin etrafınızdaki kişilerle ortak yönlerinizi keşfedin sonra toplanmak için özel bir yemek evinizde düzenleyin ortak olan yönlerinizi sergileyin o Zaman çevreniz olmaya başlarCok yalnizim
Bikac yildir yurtdisinda yasiyoruz esim ve cocuklarimla.
Ve malesef cok yalniziz.
Burdaki Turkler az ve sonradan geldigimiz icinmidir yoksa yeterince cevreleri oldugu icinmidir nedir bize ihtiyac duyan olmadi. 2-3 aileyle tanistik ki onlarda birbirleriyle arkadaslar ama bikac gorusmeden sonra aramadi sormadilar.
Napacagimi bilmiyorum ama cok bunaldim
Cok yalnizim
Bikac yildir yurtdisinda yasiyoruz esim ve cocuklarimla.
Ve malesef cok yalniziz.
Burdaki Turkler az ve sonradan geldigimiz icinmidir yoksa yeterince cevreleri oldugu icinmidir nedir bize ihtiyac duyan olmadi. 2-3 aileyle tanistik ki onlarda birbirleriyle arkadaslar ama bikac gorusmeden sonra aramadi sormadilar.
Napacagimi bilmiyorum ama cok bunaldim
Esim bi tuhaf zaten pek biyere takilmaz Ise gider gelir hep bizle. Aile akraba yok burda cemaati denedi 2 kez duyup gittik orasida sarmadi onu da beni de Pek dinle namazla isimiz yok malesef. Birde onlar zaten yillardir tanis cemaatte aile gibi olmuslar . Sonradan aralarina katilmak cok zor yaa. Hem uyusamayizda konusacak ortak konu bile bulamadikkiCalisiyormusunuz, cocuklarini saglikli ve okula gidebiliyorlar mi, eviniz gecinecek kadar paraniz varmi, bosverin illaki turklerle arkadas olmak zorunda degilsiniz. Ya turklerden uzakta oturuyorsunuz yada esiniz pek turk derneklerine camilerine falan takilmiyor, takiliyor olsa simdiye dolu turk aile ile tanismis olurdunuz. Yurtdisinda turkler genelde ya akrabalariyla , ya hemserileriyle yada herhangi bir cemaat e mensuplarsa o cemaatin icindekilerle cok samimiler. Siz sonrada katildiginiz icin tabi aralarina girmek zor olabilir.
Okadar yakiyorki insanin canini. Hadi biz yetiskiniz zar zor uyum saglamaya calisiyoz kosullara ki bizi bile etkiliyo bu durum ama cocuklar hareket nese kalabalik cevre ariyor. Sadece okul arkadaslariyla nereye kadar. Hergun okulda gecirdikleri zaman dan cok evdeler. Haftasonlari bayramlar dogum gunleri hersey yalniz yarim. Bir dogumgunu yapsam cagircak 2 yabanci arkadastan baska kimse yok yani. Ne aile ne akraba ne de iyi turk arkadaslar. Boyle nasil yasanir ki
Nasil kurtuldunuz ordan? Ne amacla gitmistinizSizi çok iyi anlıyorum ben az daha kfayı yiyordum..çok zor..benim çocuğum da yok üstelik..
Akıl sağlığınızı koruyun..
Zaten 2 yabanci arkadas var da onlarda mesgul nadiren gorusuyoz. Hem zaten cevreleri vardi. Akraba falan. Onlarinda esleri tanismadi nedense bir butun aile olarak bulusulmadi . Biz sdce bayan bayana bazende cocuklarla bulustuk ama her hafta degil iste 2-3 ayda bir. Turk turku daha iyi taniyo diye dinimiz dilimiz bir yeme icme kultur bir kutlamalar bayramlar bir. Burda cocuk buyuturken Turklerle ic ice olmak cok onemli neden cunku cocuklar zaten ingilizce konusulan devlet okulundalar genelde hristiyan ve ingiliz yada baska yabanci irklar tarafindan ogretiliyolar okulda. Gun boyu birlikte olduklari arkadaslarida yabanci . Turkceyi Turk kulturunu adetlerimizi bilmeleri icin Turk ortami gerekiyo sebep bu.Neden illa Türklerle arkadaş olmak istiyorsunuz? Bence sosyallesip yabancilarla da arkadas olabilirsiniz. .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?