Yalnizliktan biktim

Cocuklarin arkadaslari yok mu? Kurslara etkinliklere falan gitmiyorlar mi? Kutuphaneye yazdirin mesela duzenli olarak gitsinler, italyada yasadigim donemlerde benzer yerleri gormustum cocuklarin bir arada sosyallestikleri kurumlar vardi aileler goturup birakiyorlardi cocuklar oyle mutluydu ki, siz de benzer yerler bulabilirsiniz

Seni çok iyi anlıyorum arkadaşım.
Benim oğlumda hafta sonu geldiğinde hep bu arayışlar içinde..

Kursa da gittim yabanci arkadas edindim 1-2 evime gelirler arada birinin yeni bebegi oldu esinin ailesiyle oturuyo hep onlarla. Oteki cocuklari liseye gecti kendi calisiyo. Yani ara sira gorusuyoz onlarlada kaldiki onlarla ben tek yada cocuklarimla gorusuyorum nadiren. Ben istiyom esli goruselim ama yanasan yok
ursa da

Cocuklar etkinliklere okul tatilinde krese falan gidiyolar ama bunlar ailemizin yalnizligini dindirmiyor. Soyle ailecek esli gidip gelcegimiz saglam birileri yok

Seni çok iyi anlıyorum arkadaşım.
Benim oğlumda hafta sonu geldiğinde hep bu arayışlar içinde..
sendemi yurtdisindasin hadi biz bisekil idare ediyozda cocuklara laf anlatilmiyo skiliyolar herseyden. Degisiklik ariyolar senin sorunun ne anlat istersen cnm

Eşli kurslar var mı acaba oralarda, yemek falan..

Tekrar kurslara gitsen, en azından düz de olsa diyaloğun olur, merhaba merhaba da olsa, insan toplumdan soyutladıkça kendini daha da yalnız hissediyor..

Tek yada eşinle kurslara gidin yeniden bence.. Ne kadar çok kursa-etkinliğe gitseniz kârdır..

İş arkadaşınız falan yok mu

Sirf sosyal problemlerden cevre olmayisindan geri donmek istiyorum artik. Esim yanasmiyo donmeye onu ikna edersem iyi olcakta coxuklarda bi ora bi bura dil degisikligi iyice bocalicaklar diyo benimki

Yalnızlık insanın canını yakıyor bazen ama sahte yüzlerdense bazen daha iyi böylesi. ama çocuklar açısından daha kötü biz üzülürken onlar ne yapsınlar.

sendemi yurtdisindasin hadi biz bisekil idare ediyozda cocuklara laf anlatilmiyo skiliyolar herseyden. Degisiklik ariyolar senin sorunun ne anlat istersen cnm

Canım ben asker eşiyim. Sürekli yer değiştiriyoruz.
İnanır mısın küçücük yerlerde bile bitmiş eski arkadaşlıklar komşuluklar..
Resmiyet hakim her yerde. Bizde bu hakimiyete uyum sağlıyoruz mecbur

]Canım ben asker eşiyim. Sürekli yer değiştiriyoruz.
İnanır mısın küçücük yerlerde bile bitmiş eski arkadaşlıklar komşuluklar..
Resmiyet hakim her yerde. Bizde bu hakimiyete uyum sağlıyoruz mecbur
[/QUOTE]
Burasi da kasabadan farksiz yani hayat yasam sekli acisindan . Herkes ailesiyle bi arkadas grubu var onlarla. O gruplara sonradan geleni de kolay kolay dahil etmiyolar . Burdaki Turkler cok ikiyuzlu yalanci dedikocu ve gosteris meraklisi herkes herkesi de tanir ya direk ya dolayli yoldan . Bildigin koy yani

Çevrenizi gözlemleyin etrafınızdaki kişilerle ortak yönlerinizi keşfedin sonra toplanmak için özel bir yemek evinizde düzenleyin ortak olan yönlerinizi sergileyin o Zaman çevreniz olmaya başlar

Calisiyormusunuz, cocuklarini saglikli ve okula gidebiliyorlar mi, eviniz gecinecek kadar paraniz varmi, bosverin illaki turklerle arkadas olmak zorunda degilsiniz. Ya turklerden uzakta oturuyorsunuz yada esiniz pek turk derneklerine camilerine falan takilmiyor, takiliyor olsa simdiye dolu turk aile ile tanismis olurdunuz. Yurtdisinda turkler genelde ya akrabalariyla , ya hemserileriyle yada herhangi bir cemaat e mensuplarsa o cemaatin icindekilerle cok samimiler. Siz sonrada katildiginiz icin tabi aralarina girmek zor olabilir.

Iyi diyosunda cevremizde kimse yok sorunda orda. Kimi gozlemleyimki? Turk komsu yok yasadigim yerde bir kursa daha gitsem turk olmasi zor ihtimal . Gecen gittigim kursta hic Turk yoktu mesela. Hos birileriyle tanissam daha once bikac kez gidip geldigimiz kisileride taniyo cikarlar kesin. Sonra onlarda bizi kotulerse durduk yere misal sey bile deseler biz denedik begenmedik bosverin sizde yeni arkadas ta etkilenir onlari dinler. Bir nevi adin cikti 9 a inmez sekize buralarda hesabi

Esim bi tuhaf zaten pek biyere takilmaz Ise gider gelir hep bizle. Aile akraba yok burda cemaati denedi 2 kez duyup gittik orasida sarmadi onu da beni de Pek dinle namazla isimiz yok malesef. Birde onlar zaten yillardir tanis cemaatte aile gibi olmuslar . Sonradan aralarina katilmak cok zor yaa. Hem uyusamayizda konusacak ortak konu bile bulamadikki

Sizi çok iyi anlıyorum ben az daha kfayı yiyordum..çok zor..benim çocuğum da yok üstelik..
Akıl sağlığınızı koruyun..

Anlıyorum seni canım ama güçlü olmalısın.
Boş vakitlerinizi siz değerlendirin çocukların sıkılmamaları için değişik aktiveteler yapın bu size de iyi gelecektir mutlaka çocuklara da.

Neden illa Türklerle arkadaş olmak istiyorsunuz? Bence sosyallesip yabancilarla da arkadas olabilirsiniz. .
Zaten 2 yabanci arkadas var da onlarda mesgul nadiren gorusuyoz. Hem zaten cevreleri vardi. Akraba falan. Onlarinda esleri tanismadi nedense bir butun aile olarak bulusulmadi . Biz sdce bayan bayana bazende cocuklarla bulustuk ama her hafta degil iste 2-3 ayda bir. Turk turku daha iyi taniyo diye dinimiz dilimiz bir yeme icme kultur bir kutlamalar bayramlar bir. Burda cocuk buyuturken Turklerle ic ice olmak cok onemli neden cunku cocuklar zaten ingilizce konusulan devlet okulundalar genelde hristiyan ve ingiliz yada baska yabanci irklar tarafindan ogretiliyolar okulda. Gun boyu birlikte olduklari arkadaslarida yabanci . Turkceyi Turk kulturunu adetlerimizi bilmeleri icin Turk ortami gerekiyo sebep bu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…