Yalnızlıktan çok sıkıldım..

bugün bile yalnızlığımı gidermek için geldim.bende isterdim herşey farklı olsun.üniversiteyi kazandım ama mutlu olamadım neye yarar.memleketimden çok uzaklarda tek başımayım.bunları yazmak bile zoruma gidiyor. buraya gelmeden önce böyle olacağı aklımın ucundan bile geçmezdi.demekki çekilmesi gereken sıkıntılar varmış daha

alışana kadar böyle düşünürsün ama sonra oradan gidesin gelmez.Üniversite ortamı,ordaki paylaşımlar bir daha ele geçmez.Yeni başladın sanırım,arkadaş ortamın oluşur zamanla.

daha öncede bir üniversite okuduğum için.bu okulda 2.sınıftan başladım direk.herkes bir birini tanıyordu önceden. aralarına girmeye çalışsamda olmadı.oyüzden hiç kimseyle arkadaşlık kuramadım bir tane vardı oda çıkar arkadaşlığı yaptı işi bitince benimle arkadaşlığını kesti.şimdi hiç kimse yok uzun süredir böyle.nasıl geçecek günlerim burda dayanmak çok zor geliyor.okuduğuma okuyacağıma bin pişman oldum burada.yolda yürümeye kalksam tek başıma her işimi tek başıma yapıyorum canım çok sıkılıyor.gidecek pek yerde yok burası küçük biyer.evde dört duvar arasında oturmaktan bıktımmm.

gene geldım buraya bi ailemle bir sizle paylaşıyorum başka anlatacağım kımsem yok.artık ağlamak istemiyorum.zoruma gidiyor hiç böyle olmamıştım.

özel evde kalıyorum

ev arkadasın yokmmu? koca evde veya stüdyo dairede tek basınamı kalıyorsun?
dikey geciş yaptın anlaşılan??
daha senenın bası dur bakalım yaaa..

bence insan birazda kendınde aramalı yalnızlıgı ,neden arkadaslık kuramadım gibilerine..yanı mıllette kusur arayacagınıza önce kendınıze bakın tamam kımse sutten cıkma ak kasık değildir..

mesela maddii durumun diğerlerinden iyiyse bunu sureklı on plana çıkarıp durma -övünme- yanı.. millet senı ya çok havalı burnundan kıl aldırmıo sanar yada seni atıp tutan laf olsun diye konusan biri sanar..
bunun gibi örnekler coğalabılır tabıkı.. hee normalde sıcakkanlısındır ama dıs gorunus cok soguk duruyosundur .. yanı buda bi bakıs acısı..
dediğim gibi daha senenın bası dur bakalım bismillah

yalnızlıgını bi parcada olsa unutturacak bisey var aslında ; kitap okumak .

Bende ailemden uzaktayım şuan, ama okuldan ve yurttan yeni arkadaşlar ediniyorum çok şükür. Sadece ailemle görüşünce telde filan seslerini duyunca kötü oluyorumm. :S Bazen insan tanıdık bi sima görmek istiyor bazende yeni arkadaşlarla dolaşmak mutlu ediyor. Öyle gel-gitli haleti ruhiyeler yaşıyor insan gurbettee..

bende senin gibiyim ya aynı ev iş,iş ev arası gidip geliyorum hayatım çok monoton.insanlara pek güvenmiyorum hayatıma pek arkadaş girmemiştir girenlerdense tabiri caizse hep kazık yedim.bende çok istiyorum şöyle dertleşebileceğim birlikte dolaşabileceğim ama olmuyor hepsi tanıdığım dost bildiğim arkadaşlarımın hepside sırtımdan vurdular desem yeridir.uzaktayız ama istersen msnde görüşürüz bir nebzede olsa sana yardımcı olmaya çalışırım.çünkü aynı kaderi yaşıyoruz.yalnızlık kötü bişey ya

senin neler hissettigini gayet iyi anlıyorum ve inan bana yalnız degilsin. Ben de su anda kendimi o kadar yalnız hissediyorum ki. Gercekten dost diyebilecegim birisi yok hayatımda. Erkek, kız ayrımı yapmak istemiyorum ama Universite hayatımda da is hayatımda da kız sayısı az olmustur. Erkeklerle de kızlardaki gibi bi dostluk kavramı olmuyor malesef. Olan arkadaslarımda da hep bi seyler eksik oluyor. Bi gun iyi bi gun kotu. ben de malesef kotu bi davranısını gordugum anda, kolay kolay affedemiyorum hep aklıma geliyor ve gittikce soguyorum ve sogutuyorum.

Ama sana tavsiyem icine kapanma, kendini uzaklastırma insanlardan. Zaten bu boyle devam edicek diye pes etme. Bi şekilde caba göster, gerisi gelecektir. Bazen yüzsüz olmak gerekiyormus ya da salaga yatmak. Ben bunu ogrendim. Yoksa gururlu, dogrucu genç genellikle kaybeden oluyormus. Seni istemeseler de gruplarına sen biraz inat ediceksin. Dersleri, odevleri filan bahane et mesela.

Universitede aktivitelere, gruplara katıl. Mesela dans klübü. Orda cogu kisi birbirini tanımaz ya da yuzme, fitness vb. seylere.

Bu arada bilmiyorum kendine bakan birisi misindir, ama insanlar bir ortamda giyimiyle, saclarıyla dikkat ceken kisilerle muhabbet etmek isterler. yani bu genelde bir erkek olabilir. Bi sekilde birisi tanısır senle. Sonra o da baskalarıyla, bi de bakmıssın sen de arkadas cevresi yapmıssın. yani benim izlenimlerim bunlar :) Tabi umarım bu girdigin arkadasların ilerde en ii arkadasların olur. Ama mukemmeli aramamak gerekiyor gercekten yoksa benim gibi hafta sonunu evde boyle yalnız gecirirsin

Bi de kendim su sacma dusuncelerimden kurtulabilsem, bildiklerimi hayatımda uygulayabilsem

Canım durumunu cok iyi anlıyorum aynı sıkıntıyı bende hem okulumda cektim hemde simdi işte cekiyorum. Belkide sadece bu yuzdene ilişkilerim hep uzun surdu hem en yakın arkadasım hem sevgilim oldular..
Bazılarımız böyle oluyor maalesef ne dym şans herkes kolayca arkadas edinirken ben kolay edinemezdim. Yalnız yemek yemek cok zoruma giderdi. Aynı senin gibi evde tek basıma film izler kitap okurdum ama yetmezdi hic bi zaman.

En sonunda bende günü gecirmeye karar verdim danısıklı dövüş gibi cevremdekilere evimi actım cestli aktivitelere istemesemde katıldım. Sonra sonra alışmaya basladık birbirimize kızlarla. Ben hep biliyordum benmle ne için görüştüklerini ama benle zaman gecirdikce onlarda benimle olmaya alıstılar. Cok mutlu olamasamda en azından yalnızlıgımı hafiflettim. Üniversitede dostluklar cogunlukla böyle oluyor maalesef.

Kizlar cok uzun yillardir benim hic en iyi arkadasim olmadi hic kimseyi o kadar yakinima dahil etmedim ve hic pisman degilim. Bu foruma yazan herkes once bir rahatlasin bakalim. Illaki bir en iyi arkadasa ihtiyaciniz yok bunu aklinizdan cikarin. Zaten insanoglu cig sut emmis en iyi arkadas diye birsey de yok aslinda. Siz siz olun sirlarinizi eger ilerde ortaya cikmasindan pismanlik duyacaksaniz asla kimseye soylemeyin. Hem Amerikada hem Turkiyede benim en yakin arkadasim olduklarini beni cok sevdiklerini soyleyen ama benim onceki deneyimlerimden hic bi zaman 100% guvenemedigim arkadaslarim bir kavga cikinca sorunlar yuz ustune cikinca hemen benim sirlarimi veya benim hakkimda bildiklerini ortaya yaymaya basladilar. ISTE bu yuzden en iyi arkadaslik diye bisi yok kimseye 100 % guvenmeyin sirlarinizi internette gunlukler var oraya yazin takma isimle rahatlarsiniz kimsede siz oldugunu bilmez.

Hic bi zaman arkadaslik eksikligi cekmedim ve aramadimda. Ortam gunluk sosyal iliski kurulabilecek sinemaya yemege gidilecek aktivite arkadasi illaki bulunur. Populer olmaya calisip bir cok gereksiz insanla sirf yanliz kalmayayim diye gorusmektense 1 arkadasiniz olsun yada hic olmasin daha iyi.

Arkadaslik iliskileri normal romantik erkek-kiz iliskilerinden hicte farkli degildir aslinda. Her ikiside bitince duygusal olarak yikilirsiniz. Iste bu yuzden kimseyi kisesel alaniniza bu denli sokmayin.Insanlar sevgililerinden yedikleri kaziklarla en yakin arkadaslardan yedikleri kaziklari inanin hic unutmazlar. Normalde en iyi arkadasa ihtiyac duyan insanlar genellikle romantik iliskilerindede bos kalmaktan veya uzun sureli yanliz kalmaktan hoslanmayan insanlardir.

Bence herkesle seviyeli yerinde dozunda arkadasliklar kurun. Bir insan normal derecede arkadas olacak olsa bile yanliz kalirsam naparim diyerek hareket etmeyin. Silmeniz gerekiyorsa silin konusmamaniz gerekiyorsa konusmayin. Universite ortaminda bir kiz tanimistim surekli herkesle belli bir sureler takilip en iyi arkadas havasina giriyordu ama sonra onlardan da uzaklasiyordu. Bazi insanlari sevmese yaptiklarini onaylamasa bile o insanlarla gezmeye arkadasligina devam ediyordu. Bu tavirlar benim en kizdigim tavirlardir gerekirse yanliz kalacaksin ama boyle ezik olmayacaksin. Guclu karakteri oturmus insanlarin gereksiz kalabaliga ve gereksiz degmicek arkadaslara ihtiyaci yoktur bence. Karakater meselesi bazi insanlar yanliz kalmaktansa denize dusen yilana sarilir misali sevmeselerde arkadas olabiliyorlar bazi insanlarla.

Forumu acan arkadasim sana tavsiyem oldugun gibi davran illaki arkadas edineceksin zamanla... AmA lutfen kendini dislanmis hissetme ve zaman tani.... Yanlizliginin kiymetini de bil gun gelir yanlizligim kuru kalabaliktan daha iyidi dersin

Son düzenleme:

çok denedim aralarına girmeyi ama grup oluşmuş bir kere ne yapsamda olmadı.ders araları yokmu öyle canım sıkılıyorki hiç ara verilmesin ders bitip evime gideyim istiyorum.bu arada 2.yılım burada ilk yıl vardı bir arkadasım benden hertürlü yardımı gördü ve işi bitincede bıraktı arkadaslığı. okulda malesef bir aktivite yok çok kısıtlı imkanları olan küçük bir yerdeyim.yatay geçiş düşünüyorum yoksa burda daha sabredecek,dayanacak gücüm kalmadı tek başına olmuyor olmuyorr.ders aralarında herkes çıkarken ben sınıfta tek kalmaktan nefret ediyorum.sizce doğru olan nedir gitmekmi kalıpta bunları yaşamakmı.
yalnızlığımı gidermek için kitap okuyorum ama biyere kadar ağlamak geliyor içimden zor tutuyorum kendimi.ne yapsam ki.
insanların peşinden koşmak sanki yalvarır gibi beni aralarına almaları için çabalamak bunlar zor şeyler.
hiç kimsenin umrunda bile değil yalnız kalmışım kalmamışım.bir allahın kulu dönüp demiyor sende gel.
bunca okul hayatımda ilk defa yalnız kaldım....

ben gayet bakımlı biriyim.demekki buda bir insanın yalnız kalmaması için yeterli olmuyor.öyle havalı bir insan değilim ,soğuk biride değilim,kendi halinde gerçekten kimseye zararı olmayan,iyilikyapmayı seven bir insanım.yalnız kalmamın tek sebebi aralarına sonradan katılmak.önyargılı baktıklarını söylediler hep yeni gelenlere.daha okulun ilkgünlerinden kimse merak edipte sormadı kimsin nesin.hep ben konuşmaya çalıştım.yolda görmemezlikten geldiler dedim olsun ben genede slm vereyim ama olmadı işte bugünlere kadar böyle geldik.şimdiyse utanıyorum yalnızlıktan o hale geldım artık.derdimi anlatacak gurbette birilerini istiyor insan.bi nefes almak dolaşıp,gülmek istiyor insan

Canim sen benim yazdiklarimi kaale almadin ama zaten yolda seni gorupte Allahin selamini esirgeyen insanlardan arkadas olsa ne olur olmsada ne olur. Elbet kimyanin uyustugu seninle rahat edebilen arkadaslar sende edineceksin. Kimseyle arkadas olmak icin kendine bakmak zorunda da degilsin. Adi ustunde arkadas sevgili degil... yanina zaten senin goruntun icin arkadas olmaya gelenler kesin seni erkek arkadaslarina yamamaya calisan dusuk kalitede kizlardir ki onlardan da bi hayir gelmez. Ancak baskalarina peskes cekerler. Arkadas bulmak icin suslenmen gerekmiyor kendine saygindan dolayi ceki duzen vermelisin. Hic bir kimseyle arkadas olmak icin boyle tavirlara girme. Moralini yuksek tut gerekirse yanliz dolas ama gururlu ol lutfen...Zamanla arkadas bulacagina inaniyorum ama illaki onlarin arkadasi olacagim o gruba girecegim diye kendini kasma....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…