Yalnızlıktan korkup yalnızlık istemek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

sonbaharsonuyok

Guru
Kayıtlı Üye
19 Temmuz 2011
1.224
814
323
Eşimle iyi kötü bir evlilik yaşıyoruz kayınvalide sorunu sağlık sorunu maddi sorun derken hayat bize iyi davranmadı eski konularımda çok destek oldunuz ne kadar teşekkür etsem azdır.
Bir süredir daha iyiyim toparlandım ama eşimden ayrılma fikri hep aklımda . Kavgamız yok aslında eşim beni sever ben de onu ama yoruldum . Annesini çok dinler ailesi ne derse yapar . Benim arkamda şöyle dolu dolu durmadı hiçbir zaman . Üstüne bebeğimiz de olmadı . Bu da bizi yordu .
Kayınvalidem eskisi gibi olmasa da yine sorun çıkarıyor dahası yaptıklarını kötü laflarını ,küfürlerini en güzel günlerimi heba etmesini unutamadım. Eşim engelli çok zor zamanlar geçirdim hep lafta yanımda oldular. Dayandım dayandığımı sandım. Şimdi tam tüm sorunlar geçti derken öfke patlaması yaşıyorum . Yalnızlıktan korkuyorum ama böyle de olmuyor sizce benim şımarıklığım mı ? Yani durduk yere huzursuzluk çıkaran ben miyim ? Bu arada doktorum aşırı verici olduğumu bencil olmam gerektiğini söyledi. Kararsız tavrımın eşimi de yorduğunu belirtti. Ben de bitsin artık diyorum. Sevsem de olmuyor böyle . Eşim yoğun çalışıyor zaman az ayırıyor bana. bir aradayken herkes gıpta ile bakar bize kavgamız da yoktur ama affedemiyorum . Ben ne dersem yapar ama kendi bir şey düşünmez bir de ailesi hep haklıdır

Hayır asla şımarıklık değil. İnsansınız siz, robot değilsiniz. Dolmuşsunuz çok normal...

Bir süre uzaklaşsanız, ailenizin, eşinizin dostunuzun yanına gitseniz ya da ufak bir tatil yalnız başınıza?

Uzak kalınca daha hızlı toparlarsınız belki, daha sağlıklı düşünüp kararlar alırsınız

İki haftaya iş seyahatım var biraz uzatıp tatil yapacağım ama eşimle iletişimim nasıl olmalı bilmiyorum . Hep iletişimde olmak istemiyorum

İki haftaya iş seyahatım var biraz uzatıp tatil yapacağım ama eşimle iletişimim nasıl olmalı bilmiyorum . Hep iletişimde olmak istemiyorum
O zaman uygun bir dille eşinize söyleyin “biliyorsun, yoruldum biraz kafamı toparlamak istiyorum, anlayışla karşılayacağını umuyorum. İlla birbirimizden haberimiz olur ama sürekli iletişim halinde olmayalım” deyin

Umarım çözüm olur ben de kendimden yoruldum artık bir sonuca varmalı . Doktor kabullen değişmeyecek eşin dedi en başta aldığım karar hatalıydı ama beni seviyor bunj biliyorum ah ailesi olmasa

Umarım çözüm olur ben de kendimden yoruldum artık bir sonuca varmalı . Doktor kabullen değişmeyecek eşin dedi en başta aldığım karar hatalıydı ama beni seviyor bunj biliyorum ah ailesi olmasa
Evet, maalesef değişmiyor insanlar. Gerçekten zor bir durum hem birbirinizi seviyorsunuz hem yıpranıyorsunuz.
En iyi kararı yine siz verirsiniz. Eşinizi böyle kabullenip, evliliğinizi tüm yıpranmalara rağmen devam ettirmek yahut sevmenize rağmen boşanıp, kafa olarak rahat etmek

Uzun yıllar görüşüp evlendik ben eşim dışında yalnız sayılırım ailem bana öyle düşkün değil ben de onlara . Eşimsiz nasıl yaşarım bilmiyorum bir de emeklerim var eşimle de huzurum var ama sorunlar yordu beni bitirdi doya doya hak ettiğim hayatı yaşayamadım bir de ailesi istese hayatı zehir edebilir eşim de ağzını açmaz

Ailesi yakın mı yaşıyor size?
Eşinizin bu yapısını bilerek mi evlendiniz?
Madem seviyorsunuz ve onsuz kalmak istemiyorsunuz, görmemezlikten/duymamazlıktan geleceksiniz. Öteki türlü sadece yıpranırsınız, bir şey değişmez
Kısa süreli tatilinizin de size iyi geleceğini düşünüyorum lakin kafanızın içindekileri de birlikte götürmeyin

Evet aynı şehirdeyiz eskiden böyle değildi evlenmeden önce sağlık sorunu yaşadı ondan sonra oldu her şey

Var ama eşim istemiyor her türlü durumda ben yanındayım sağlık sorununda vs ama ailesi oğlumuz engelli yanımızda olmalısınız diyorlar tayin istemiyor o da ben gitsem gelmez peşimden
Allah yardımcınız olsun cidden çaresizliğinizi ta buradan hissettim. Eşiniz de bir şeye yanaşmıyor. En iyi kararı siz vereceksiniz. Tatilde kafanızı dinleyip tekrar bir kendinizi yoklayın.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…