Tamam teyzecim ben sana terbiyesizlik yaptım,biz daha görüşmeyelim seninle,ikimiz için de hayırlısı bu deyip,kestirip atın.
Gerçekten bunu yapın,size yazık değil mi?
nasıl bi kadın bu ya yanından geçince hiç umursama duymamazlıktan gel yada telefonla konuşurmuş gibi yap kaale almadiğini anlasın.hem sen onun pastasınamı kaldın munasebetsiz ay nasıl sinir oldum anlatmamam
biz de apartmana yeni taşındığımız da böyle yaşlı bi teyze var dı... her işini bize yaptırmaya çalışıyordu...biz annemle kapımızı açmıyorduk...5 ay sonra vefat etti...vefat edeceği gün bile bize gelmek için kapısının önüne çıkmış ki biz annemle merdiven den inerken rastladık...evde yokuz akşam geliriz dedidk kurtardık paçayı bi kaç gün sonra vefat haberi geldi...böylelerinin bir sürü çocuğu ve torunu vardır işini yapıcak ama karşısındakini kullanır ve işlerini yaptıır...
bence kesin tavır koy ve red çek...seni kullanmaya devam eder...çok iş yapmak istiyorsa n git annenelerin işini gör derim...
Aslında hep bıle dusundum yaslıdır dedım bıgun olur yok yapmam dedılerım ıcımde kalır dedım ama ne oldu ardı arkası kesılmedı ya aklıma geldı bulgur pılavı yap demıstı bır gun ama elı olsun. Et yok ebde teyze dedım bana ne dese ıyı senın buzlukta kavurmaların var onlardan at ıcıne yaptım verdım hastaydı ogun doktordan gelmıstım tabagı verdım tamam oldu hadı dedı kapıyı kapatıverdı bı allah razı olsun da demedı
Aslında hep bıle dusundum yaslıdır dedım bıgun olur yok yapmam dedılerım ıcımde kalır dedım ama ne oldu ardı arkası kesılmedı ya aklıma geldı bulgur pılavı yap demıstı bır gun ama elı olsun. Et yok ebde teyze dedım bana ne dese ıyı senın buzlukta kavurmaların var onlardan at ıcıne yaptım verdım hastaydı ogun doktordan gelmıstım tabagı verdım tamam oldu hadı dedı kapıyı kapatıverdı bı allah razı olsun da demedı
ananın aydaşı babanın yoldaşımı bu teyze açmayıver kapıyı hürmette bir yere kadar yol bellemiş senin evi anlaşılan bir tıpış yaaaa
Merhaba arkadaslar yaklasık bır yıldır yan komsum bana taktı .olaylar soyle gelıstı aslında yada ben baglantıyı o sekılde kuruyorum buraya tasındıgımızda durumumuz orta hallıydı cok gecmeden esım terfı ettı bolgeler muduru oldu aslında hersey bundan sonra basladı... Bu yan komsum teyze dedıgım oglu evlendı ogluyla esı unı mezunu olmasına ragmen ıssızler suan ama genel olarak maddı durmlarıda ıyı artık cekılmez bır hal almaya basladı benım lıse mezunu oldugumu esımınse ıyı bır unıden bırıncılıkle mezun oldugunu toplum ıcınde benı rencıde edecek sekılde bır kac defa yuzume vurdu yaslıdır dedım ses etmedım ıkı tana kucuk oglum var benım kendı ışlerımı zor yetıstırıyorum ınanın .ama teuze bunu bır turlu anlamadan her degasında kek yap talı yap cevızlı lokum yap kabak boregı yap nerdeyse 4gunde bır bendn bu tur seyler ıstemeye basladı.mısafırım var dedım musaıt degılım dedım ne dedıysem benı sallamayıp her defasında ıstedıgını bendn aldı.mutfagıma ıstedıgı gırıp buzlugumu acmalar yaptıgım yemeklerden ıstemeler ,az var desem tabagını doldurup gıttı. Artık cok sınırlerımı bozdugu bır gun benden aynı gun ıcınde kek ve cevızlı lokum yapmamı ıstedı . Kızı calısıyormus kıznın gunue hazırlık yapacakmısım . Cıldırdım yapamam utum var dıyorum yok he bu arada her yaptırdıgı seyın yarı malzemsı elektırıgı benden dayanamdım yapmayacm defım kapıyı kıbarca kapttım yuzune ondan sonra zaten banaher gordugu yerde laf sokmaya basladı toplum ıcınde esının durum ıyı bu aralar hersey alıyor gezıyor heryer taksıyle gıdıyor. Gıbı ama solerkenkı gozlerındekı bana olan ofkeyı gormenız lazım esımle gezmeye cıkalım esın senın soforunmu gezdırıyosun kendını dıyor bana bır kac defa esmın yanındada a bozdu benı . En son bugun alısverıse cıkıyordum cocugun sesını duydu hemen kapıyı actı. Nereye dedım gezecem hava guzel alısverıse ayıp degılmı gezıyorsun komsuda kuranokuncak hemen oraya gıdecez gemzye ıyı alıstın dedı. Bırden nasıl dedıysem agımdan sızne teyze hesap vermek zorunda degılım ayrıca gezecem tabı ne kızıyorsun derdın ne benımle dedım gezersen gez be dedı kapıyı kapadı neyse alosverıs yaptım kurana saatıne yetıstım oraya gıttım yuzume ofkeyle bakıyor cocguma hıc yanasmadı bıle kus gıbı davranmaya basladı nıye boyle . Oluyor arkadaslar derdı sızce nedır bu teyzenın benımle....,
Bu tür komşular her yerde vardır anneminde bir komşusu vardı böyle biraz orta yaşlı bir teyzeydi aynen sizin komşunuz gibi davranırdı bütün yemeklerini işini gücünü bize yaptırmaya kalkardı bizim evde ne pişerse buna çay da dahil yemekte dahil kendi evine götürürdü hemde tabakla degil tencere ile her bize gelmesinde mutfaga dalardı yemekleriniz etlimi etsiz mi diye kontrol ederdi tabi annem bir gün resti çekti kadına tabi kadın küsmedi bize ama bize oturmaya geldiginde yemek sormaya bırak mutfaga bile giremedi bir dahaama benim anlamadıgım sizin buzluklarınızdakı kavurmadan bu teyzenin nereden haberi var buzdolabınızı mı karıştırıyor.
ilahi bir de kafaya takıp konu açmışsınız.
sennle mi uğraşacağım kadın deyip yolunuza bakın.
hayır bir de niye durmadan yemek,kek,börek hazırladınız ki?
bir olur iki olur...kadını alıştırmışsınız o da beklenti içine girmiş.
dediğim gibi seni resmen kullanıyor...bulgur pilavını istiyor bide üstüne senin çoluğunun çocuğunun rızkını istiyor...etli yiyecekmiş pilavı zıkkımın ....töbe töbe yavv...senin mutfağındaki erzeğın nerde ne olduğunu nasıl biliyor gözü kulağı senin evinde demekki...
bu kadar işi ilerletmiş sömürgecinin eve girmesi hayra alamet değildir bacım sen bizi dinle tez elden bu sömürgeciye resti çek...
başkalarına yapamadığı kaynanalığı size yapıyor resmen, yan komşu demeseniz kesin kaynananızdan bahsediyorsunuz sanırdım.. bu ne cürret dolabınızı açmak, yemek istemek, onu yap bunu yap demek ne haddine.. benim ablam, halam, öz teyzem açamaz dolabımı.. bana onlar bile emir veremez şunu yap bunu yap diye.. kaldı ki teyzeye yaptığınız yetmiyor birde kızının düğününe yaptırıyor. açıkçası kadın sizi kullanıyor. resmen kazandığınız, yediğiniz, içtiğiniz hatta ve hatta gezdiğiniz bile ona batıyor koskoca kadın sizi kıskanıyor. ona neymiş sizin gezmenizden, kocan şöförün mü demek de ne demek şaka gibi gerçektengezdircek tabi kime ne allah allah siz bu kadına fazla yüz vermişsiniz, konuşmuyor, düşman gibi bakıyor demişsiniz ya bu sizin için daha hayırlısı emin olun.. asıl siz onunla konuşmayın, kapınızı açmayın.. acilen ondan uzaklaşın.. sizi böyle kullanmasına, aynı zamanda aşşağılamasına ve böyle korkunç kıskançlıklar içinde olmasına izin vermeyin!
Tartıstıgımz gun dedım sen ne hakla o kadar onsanın ıcınde bana gezıyorsun kocan senın soforunmu dersın dedım nıye benım hayatımı lackaşstıryorsun o benım kocam soforum tabı dedım bana aaaaa sakaydıııı sen onudaı kın yaptınn yok yok sen habıden fesatmısındı dıyor bana
başkalarına yapamadığı kaynanalığı size yapıyor resmen, yan komşu demeseniz kesin kaynananızdan bahsediyorsunuz sanırdım.. bu ne cürret dolabınızı açmak, yemek istemek, onu yap bunu yap demek ne haddine.. benim ablam, halam, öz teyzem açamaz dolabımı.. bana onlar bile emir veremez şunu yap bunu yap diye.. kaldı ki teyzeye yaptığınız yetmiyor birde kızının düğününe yaptırıyor. açıkçası kadın sizi kullanıyor. resmen kazandığınıgz, yediğiniz, içtiğiniz hatta ve hatta gezdiğiniz bile ona batıyor koskoca kadın sizi kıskanıyor. ona neymiş sizin gezmenizden, kocan şöförün mü demek de ne demek şaka gibi gerçektengezdircek tabi kime ne allah allah siz bu kadına fazla yüz vermişsiniz, konuşmuyor, düşman gibi bakıyor demişsiniz ya bu sizin için daha hayırlısı emin olun.. asıl siz onunla konuşmayın, kapınızı açmayın.. acilen ondan uzaklaşın.. sizi böyle kullanmasına, aynı zamanda aşşağılamasına ve böyle korkunç kıskançlıklar içinde olmasına izin vermeyin!
Zaten cuma gunu ıyıce tartıstık bana terbısyesmıssın sen bende senı melek sanırdım dedı sebebte yeter artık hayatıma karısma yaaaa daraldımmm dedım ama sert bı dılle dedım oda bana ole soledı bugunde sınyal yakıyor bana oglunu dişi sallanıyodu cıktımı dıye kapıdan yok cıkmadı dedım soguk soguk kapıları kapadım bu defa ıse yararayacgını dusunuyorum zıra terbıyesız dedgı gun bı daha sana karısmam sen fesat klaplıymısnd dedı bende ıyı lur valla dedım bakalım neler olacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?