Yandım ben!

Vaktinde alıp okul okumuşsunuz . Şimdi siz ödeyeceksiniz başkaları okuyacak. Şimdilik size söylenecek söz yok ama yıllardır ödemediği halde rahat rahat hatta pişkin pişkin söyleyenlere çok kızdım. Resmen devletinize ihanet bu. Bu para olmadan okuyamayacak gençlere ihanet ediyorsunuz. Yazıklar olsun. 10 yıl once paraydı, pul olsun öderiz nasıl olsa af geliyor oyle mi? Devleti eleştirmeye gelince mangalda kül bırakmaz kimse. Vaktinde aldığınız borcu ödemek zorundasınız. Üniversite kapılarında 3 kurusla okumaya çalışan, hem okul hem işi bir arada götürmeye çalışan, evladına yollayacak parası olmayan insanlara bunu ödemek zorundasınız!!! Yazıklar olsun size. Hamile olanları da var . Böyle mi öğreteceğiz yavrularımıza doğru olmayı. Hak yememeyi? Konu sahibi. Araban varmış arkadaşım. Yakıt alıyorsun degil mi? Buna para buluyorsun.

Haklısınız bakıcam bi çaresine inşallah teşekkür ederim :)

Rica ederim.
Hiç öyle boşver, ölü taklidi yap, sen kendini hatırlatma diyenlere bakma. Ne kadar geç hatırlarlarsa o kadar faiz işliyor zaten. Kabak gibi belli sistemde..
Babana söyle taksitlendirince sen çalışana kadar her ay ödesin sonra sen ödersin..
Oldu da vergi affı olur o zaman tekrar gidersin..
Devlet vereceğini erteler ağırdan alır ama alacağını tahsil eder..

Içime su serptiniz şu an da. Peki Ödeme emri geldiğinde herhangi birşey yaptınız mı? Ne bileyim vergi dairesine gitmek gibi, dilekçe yazıp erteletmek gibi?
vergi dairesine gittim yapılandırmak istediğimi söyledim yapamayacaklarını söyledirler tabi bu durum beni kızdırdı... af çıkana kadar bekleme kararı aldım af çıktı ama ne yazık ki gidecek vaktide bulamadım...henüz bir sorun yaşamadım... çalışırken maaşıma blokede konulmadı birşey olmadı yani. af çıksın yapılandırıcam ama eninde sonunda ödenecek çünkü

On yıl geçip hala ödemeyip bir de pişkin pişkin af çıkıyor diyenlere uyma. Git yapılandır ve öde. O senin borcun devlete olan. Sen sana yapılanı ödeyeceksin ki devlet te başka bir öğrenciye daha kredi versin. Ha devletin mali deniz diyenlerden olayım dersen şunu söyleyeyim o kredide bir kulun değil tüm ülke nüfusunun hakkı var.

Araba babamın dedim sadece benim üzerime yaptı. Yani kullanan da yakıtını alan da ben değilim.

Anladım çok teşekkürler:)

ne kadar yanlış konuşuyorsunuz siz böyle... işi yok nasıl ödeyecek... önce iş bulması gerek ve yapılandırma yapması gerek bu böyle 2 -5 bin ver bitsin gibi birşey değil..

Ağzına sağlık.

Ben borcumdan kaçacak olsam neden burada izlemem gereken yolu sorayim ki hiç bi zaman aklımdan borcumu nasıl arada kaynatırım gibi düşünceler de geçmedi şükür kul hakkını da bilirim kimsenin hakkı da üstümde kalsın istemem

ne kadar yanlış konuşuyorsunuz siz böyle... işi yok nasıl ödeyecek... önce iş bulması gerek ve yapılandırma yapması gerek bu böyle 2 -5 bin ver bitsin gibi birşey değil..

Babasına söyleyecek veya illaki bir yolunu bulacak. Aç veya açıkta değildi konu sahibi.
Ama millette oluşan algıyı da anlıyorum. Her sene borcunun üstüne yatanlara af çıkarsa sonuç bu olur. Boşver illa af çıkar öderim diye herkes sallıyor olan borcunu zamanında ödeyene oluyor. Alnına kocaman enayi damgasın yiyor.
O borç ödenmezse okumak isteyip parasızlık çeken çocuklar okuyamayacak.

Ben anlamıyorum borcu ödemeyecek kadar durumunuz yok, eş çalışmıyor e doğacak bebeğe nasıl bakacaksınız ki? Ya bebek doğduğunda haciz gelse? Para yoksa nasıl bebek planladığınızı anlamıyorum?
Çocuklarımıza böyle örnek olmayalım. İlk işleri borçlarını ödemeleri gerektiğini vurgulayalım. Gerekirse bir süre kuru ekmek yesin ama o borcu ödesin. Kul hakkı bir kere.

Babam yardım etmez ki etmesin son nefesini verene kadar başıma kakar Allah korusun. Kimse ac kalmıyor zaten onda problem yok ancak 12 bin lirayı bi anda çat diye verecek gücüm de yok şuan isim de yok. Is arıyorum geri dönüşte alamıyorum. Napabilirim bu durumda

Uyuyan dev dediğiniz devlete olan borcunuz. O parada klasik deyimle tüyü bitmemiş yetimin hakkı var. Alırken geri ödeneceğini bilmiyor muydunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…