- 20 Kasım 2016
- 2.405
- 3.368
- 133
Ala ala e devlette zam şu kadar diye yazmıyor mu zamsız mı gösteriyor yaniBana gönderilen kâğıtta toplam brcum 12881 tl ama edevletten baktığımda 12080
Anlamadım ki ben deAla ala e devlette zam şu kadar diye yazmıyor mu zamsız mı gösteriyor yani
Haklısınız bakıcam bi çaresine inşallah teşekkür ederim :)
vergi dairesine gittim yapılandırmak istediğimi söyledim yapamayacaklarını söyledirler tabi bu durum beni kızdırdı... af çıkana kadar bekleme kararı aldım af çıktı ama ne yazık ki gidecek vaktide bulamadım...henüz bir sorun yaşamadım... çalışırken maaşıma blokede konulmadı birşey olmadı yani. af çıksın yapılandırıcam ama eninde sonunda ödenecek çünküIçime su serptiniz şu an da. Peki Ödeme emri geldiğinde herhangi birşey yaptınız mı? Ne bileyim vergi dairesine gitmek gibi, dilekçe yazıp erteletmek gibi?
Evet arabanıza haciz ve yakalama konulabilir. Banka hesaplarınız blokelenir kredi çekemezsiniz.tapu haczi yapılırÜzerime araba var sıkıntı olur mu ki
işliyor tabiki ama taksitlendiremedikten sonra ödeme yapamazdım9 yilmi .....
Acayip sasirdim. Peki faiz islemiyor mu ?
Araba babamın dedim sadece benim üzerime yaptı. Yani kullanan da yakıtını alan da ben değilim.Vaktinde alıp okul okumuşsunuz . Şimdi siz ödeyeceksiniz başkaları okuyacak. Şimdilik size söylenecek söz yok ama yıllardır ödemediği halde rahat rahat hatta pişkin pişkin söyleyenlere çok kızdım. Resmen devletinize ihanet bu. Bu para olmadan okuyamayacak gençlere ihanet ediyorsunuz. Yazıklar olsun. 10 yıl once paraydı, pul olsun öderiz nasıl olsa af geliyor oyle mi? Devleti eleştirmeye gelince mangalda kül bırakmaz kimse. Vaktinde aldığınız borcu ödemek zorundasınız. Üniversite kapılarında 3 kurusla okumaya çalışan, hem okul hem işi bir arada götürmeye çalışan, evladına yollayacak parası olmayan insanlara bunu ödemek zorundasınız!!! Yazıklar olsun size. Hamile olanları da var . Böyle mi öğreteceğiz yavrularımıza doğru olmayı. Hak yememeyi? Konu sahibi. Araban varmış arkadaşım. Yakıt alıyorsun degil mi? Buna para buluyorsun.
Anladım çok teşekkürler:)Rica ederim.
Hiç öyle boşver, ölü taklidi yap, sen kendini hatırlatma diyenlere bakma. Ne kadar geç hatırlarlarsa o kadar faiz işliyor zaten. Kabak gibi belli sistemde..
Babana söyle taksitlendirince sen çalışana kadar her ay ödesin sonra sen ödersin..
Oldu da vergi affı olur o zaman tekrar gidersin..
Devlet vereceğini erteler ağırdan alır ama alacağını tahsil eder..
ne kadar yanlış konuşuyorsunuz siz böyle... işi yok nasıl ödeyecek... önce iş bulması gerek ve yapılandırma yapması gerek bu böyle 2 -5 bin ver bitsin gibi birşey değil..On yıl geçip hala ödemeyip bir de pişkin pişkin af çıkıyor diyenlere uyma. Git yapılandır ve öde. O senin borcun devlete olan. Sen sana yapılanı ödeyeceksin ki devlet te başka bir öğrenciye daha kredi versin. Ha devletin mali deniz diyenlerden olayım dersen şunu söyleyeyim o kredide bir kulun değil tüm ülke nüfusunun hakkı var.
Ağzına sağlık.On yıl geçip hala ödemeyip bir de pişkin pişkin af çıkıyor diyenlere uyma. Git yapılandır ve öde. O senin borcun devlete olan. Sen sana yapılanı ödeyeceksin ki devlet te başka bir öğrenciye daha kredi versin. Ha devletin mali deniz diyenlerden olayım dersen şunu söyleyeyim o kredide bir kulun değil tüm ülke nüfusunun hakkı var.
Araba babamın dedim sadece benim üzerime yaptı. Yani kullanan da yakıtını alan da ben değilim.
Amin inşallah çok teşekkür ederimPeki canim. O kısmını görmemiştim. Sen kimseye kulak asma. Borcunu yapılandır. Insallah bir an önce güzel bir iş bulur borcunu rahat rahat ödersin
ne kadar yanlış konuşuyorsunuz siz böyle... işi yok nasıl ödeyecek... önce iş bulması gerek ve yapılandırma yapması gerek bu böyle 2 -5 bin ver bitsin gibi birşey değil..
Babam yardım etmez ki etmesin son nefesini verene kadar başıma kakar Allah korusun. Kimse ac kalmıyor zaten onda problem yok ancak 12 bin lirayı bi anda çat diye verecek gücüm de yok şuan isim de yok. Is arıyorum geri dönüşte alamıyorum. Napabilirim bu durumdaBabasına söyleyecek veya illaki bir yolunu bulacak. Aç veya açıkta değildi konu sahibi.
Ama millette oluşan algıyı da anlıyorum. Her sene borcunun üstüne yatanlara af çıkarsa sonuç bu olur. Boşver illa af çıkar öderim diye herkes sallıyor olan borcunu zamanında ödeyene oluyor. Alnına kocaman enayi damgasın yiyor.
O borç ödenmezse okumak isteyip parasızlık çeken çocuklar okuyamayacak.
Vallahi bu kyk borclari konusunda resmen kafalarina göre davraniyorlar. Ne yaptiklari belli degil. Esim 2015 çıkışlı. Hesaplarina bloke kondu. Siz yuya en azindan uyari gelmis. Bize iki yil ne uyari geldi ne bir sey. Bir sabah dedigin gibi eve zarf getirdi postaci hesaplariniza bloke konmustur diye. Hala ödemedik gerci. Nasil odeyelim. Devlet gormuyor mu bu cocuk aylardir issiz gucsuz? Memur olup atansa neyse istemekle hakli derim. Ya da duzenli maas aldigi bir isi olsa da devlet istiyor parasini derim. Mezun olali iki yil olmus, bu iki yilin bir yili zaten askerlikte gecmis geldi gitti vs.. ile. Ne yaptiklari belli degil. Durumun varsa ode. Odeyecek durumun yoksa hic ses etme. Arama sorma hicbir yeri. Sen uatune düştükçe bunlar daha cok geliyor ustune. Esim mezun olunca odeyebilecek gibi gidip yapilandirma yapmis. Kirk kere denistim uyuyan devi uyandirma birak oldugu gibi kalsin diye. Simdi basimiza bela. odemiyoruz da . Yakinda eve haciz gelir heralde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?