Yandım ben!

2014 çıkışlıysanız size 2016 senesinde yazı gelmiş olmalı ödeme planı ile ilgili. Herhangi bir işlem yapmadıysanız vergi dairesine bilgileriniz verilmiştir. Af gelir umuduyla görmezden gelmeyin devlet o parayı alır sizden faiziyle.
Ben 4500 almıştım zamanında ödememe rağmen 7000 geri ödemesi olmuştu. Eşim zamanında ödememiş evlendikten sonra zorla ödedik ama bitti Allah a şükür.

Ara ara çalıştığnıız dönemde neden ödemediniz bu sizin borcunuz sonuçta ama nasılsa arayan soran isteyen yok diye önemsememişsiniz şimdi de vah ne yapıcam diyorsunuz keşke kıyafet şu bu harcamalarınızdan evvel çalışıp borcunuzu ödeseydiniz değil mi yaptırım olmalı bence de aldım kulandım ödememe yollarını arayayım ödeyenlere haksızlık değil mi sonuçta bir dönem çalışmışsınız.

Yok sana bu yolu gösterenler olmuş da O yüzden yazdım. On yıl bekletip ondan sonra o para kusa dönüp değer kaybettikten sonra ödemek bir şeyi değiştirmiyor. Sana o aklı verenlere uyma.

borcun ödenmeme gibi bir durumu söz konusu olabilir mi? devlet kimde alacağını bırakmış...babası ödemek zorunda mı? okulunu bitirmiş, işini bulur kazanır öder... konu sahibini korkutmaya gerek yok. belliki tedirgin olmuş.. iş bulsun önce sonra ödemelere başlasın muhtemelen gelen ödeme emri ilk kez geliyor ve taksitlendirilmiş bir haldedir diye düşünüyorum...

ne kadar yanlış konuşuyorsunuz siz böyle... işi yok nasıl ödeyecek... önce iş bulması gerek ve yapılandırma yapması gerek bu böyle 2 -5 bin ver bitsin gibi birşey değil..
Yo yanlış konuşmuyorum. Hepimizin bildiği bir gerçeği dile getiriyorum. Sözüm konu sahibine değil buraya yorum olarak bu yöntemi yazanlara. Çalıştığı halde ödemeyip nasıl olsa af çıkacak diye bekleyenlere mesela. Arkadasim on sene ödemedi birşey olmadı yazanlara. Maşallah herşeye gücü yetip de üç kuruş kredi ödemesine gücüm yetmiyor diyenlere. O para bankadan alınsa acaba aynısı olabilir miydi.

Uyuyan dev dediğiniz devlete olan borcunuz. O parada klasik deyimle tüyü bitmemiş yetimin hakkı var. Alırken geri ödeneceğini bilmiyor muydunuz?
Yani insanlara sorsanız eminim borçla harçla kredi çekerek evlenmiş bir de düğün yapmıştır. O devletten alınan krediyi borçtan saymamışlardır bile. Issiziz diye ağlayıp çocuk da yaparlar mesela. Vallahi anlayamıyorum.

Evet aynen

Rica ederim, biliyorsunuz bazı insanlar 1 ay boyunca alınteriyle çalışıyor, o 1 ayın sonunda aldığı paranın bir kısmını götürüp namusuyla borçlarına veriyor. Böyle hayat biçimleri de var söyleyeyim dedim.

Arabayı nasıl kaçırırım fikrinize cevaben bence hiç girmeyin. Borçtan kaçmaya sebep üstünüzdeki arabayı devrettiğiniz anlaşılırsa o zaman başınız belaya girer. Hem arabanızı çekerler hem dava açarlar. Mahkeme, avukat misliyle ödersiniz. Bence hiç girmeyin.

Ben bu parayı ödemeye çalıştığın sıralarda yalnız yaşıyordum. 3 ayda bir odeme yapıyordum ve her o 3. Ayda resmen ac kalıyordum. Zengin bir ailenin kızı olmama rağmen aileme soylemeye utanıyordum benim borcumu ödeyin diye. Üniversite yıllarında babam iflas durumundaydı ve o paranın çok büyük yardımı olmuştu bana. Sonra babam durumunu fazlasıyla düzeltmesine rağmen babama bile söylemeyip utandım. Ulan insanlar bu kadar utanmaz nasıl olabiliyorlar be! O parayla okulunu okuyup günde 1 öğün yiyip parasından artırıp 3-5 kuruş kardeşinin okul masrafına yardim edenler vardı ya. Daha da rahat rahat çen çen konuşuyor ya bırak ben ödemedim sen de rahat ol ödeme diyenler! Kanım donuyor

Diyecek tek söz bulamadım. Siz doğru olanı yapmışsınız.

Şuan çalışmıyorum.Gerçi çalışma hayatım olamadı.Bu sene ekimde başladı ödemem daha da ödeyemedim.Bi kısmını nakit ödeyip kalanını taksitlendirmek istiyorum böyle bişey olabilir mi? Bide bunun için hangi kuruma gitmem gerekiyo? Bilenler yardımcı olursa sevinirim.İki haftadır bu konu aklımdaydı rastlamam güzel oldu

Arabaya haciz gelebilir. Devlet herkese ayni olcude davranmiyor kredi borclari konusunda. 15 yildir tebligat bile gondermedigi insan var. Paranin ustune yatan yatmis. Bazen de uzerine ev araba olana haciz gonderiyor,maasin dortte birine el koyuyor vs vs. Ben odememi issizken yapmistim. O zaman borcum 6250 liraydi. Hesap yaptim ihtiyac kredisi cekersem ayda 250 lira odeyecektim bana uygundu.3 aylik taksitlerle odesem daha fazla odemem gerekecekti ve gucum yoktu. Tam zamaninda odedim,kurtuldum. Bence siz de ihtiyac kredisi cekip bir an once kapatin ne olacagi belli olmuyor,yurt disina cikisi engellenen arkadasim var benim bu borc yuzunden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…