Yok sana bu yolu gösterenler olmuş da O yüzden yazdım. On yıl bekletip ondan sonra o para kusa dönüp değer kaybettikten sonra ödemek bir şeyi değiştirmiyor. Sana o aklı verenlere uyma.Ben borcumdan kaçacak olsam neden burada izlemem gereken yolu sorayim ki hiç bi zaman aklımdan borcumu nasıl arada kaynatırım gibi düşünceler de geçmedi şükür kul hakkını da bilirim kimsenin hakkı da üstümde kalsın istemem
borcun ödenmeme gibi bir durumu söz konusu olabilir mi? devlet kimde alacağını bırakmış...babası ödemek zorunda mı? okulunu bitirmiş, işini bulur kazanır öder... konu sahibini korkutmaya gerek yok. belliki tedirgin olmuş.. iş bulsun önce sonra ödemelere başlasın muhtemelen gelen ödeme emri ilk kez geliyor ve taksitlendirilmiş bir haldedir diye düşünüyorum...Babasına söyleyecek veya illaki bir yolunu bulacak. Aç veya açıkta değildi konu sahibi.
Ama millette oluşan algıyı da anlıyorum. Her sene borcunun üstüne yatanlara af çıkarsa sonuç bu olur. Boşver illa af çıkar öderim diye herkes sallıyor olan borcunu zamanında ödeyene oluyor. Alnına kocaman enayi damgasın yiyor.
O borç ödenmezse okumak isteyip parasızlık çeken çocuklar okuyamayacak.
Yo yanlış konuşmuyorum. Hepimizin bildiği bir gerçeği dile getiriyorum. Sözüm konu sahibine değil buraya yorum olarak bu yöntemi yazanlara. Çalıştığı halde ödemeyip nasıl olsa af çıkacak diye bekleyenlere mesela. Arkadasim on sene ödemedi birşey olmadı yazanlara. Maşallah herşeye gücü yetip de üç kuruş kredi ödemesine gücüm yetmiyor diyenlere. O para bankadan alınsa acaba aynısı olabilir miydi.ne kadar yanlış konuşuyorsunuz siz böyle... işi yok nasıl ödeyecek... önce iş bulması gerek ve yapılandırma yapması gerek bu böyle 2 -5 bin ver bitsin gibi birşey değil..
Yani insanlara sorsanız eminim borçla harçla kredi çekerek evlenmiş bir de düğün yapmıştır. O devletten alınan krediyi borçtan saymamışlardır bile. Issiziz diye ağlayıp çocuk da yaparlar mesela. Vallahi anlayamıyorum.Uyuyan dev dediğiniz devlete olan borcunuz. O parada klasik deyimle tüyü bitmemiş yetimin hakkı var. Alırken geri ödeneceğini bilmiyor muydunuz?
Burdaki tek işiniz insanlara ukalalık taslamak mı? Yaptığınız hangi yoruma baksam karşınızdakini ya azarlar tarzda oluyor ya da saçma sapan laf sokma üzerine.
Sadece bilgi istedim yaptığınız yorum dışında daha dahiyane bir fikriniz yoksa lütfen daha fazla yazma zahmetine girmeyin.
Diyecek tek söz bulamadım. Siz doğru olanı yapmışsınız.Ben bu parayı ödemeye çalıştığın sıralarda yalnız yaşıyordum. 3 ayda bir odeme yapıyordum ve her o 3. Ayda resmen ac kalıyordum. Zengin bir ailenin kızı olmama rağmen aileme soylemeye utanıyordum benim borcumu ödeyin diye. Üniversite yıllarında babam iflas durumundaydı ve o paranın çok büyük yardımı olmuştu bana. Sonra babam durumunu fazlasıyla düzeltmesine rağmen babama bile söylemeyip utandım. Ulan insanlar bu kadar utanmaz nasıl olabiliyorlar be! O parayla okulunu okuyup günde 1 öğün yiyip parasından artırıp 3-5 kuruş kardeşinin okul masrafına yardim edenler vardı ya. Daha da rahat rahat çen çen konuşuyor ya bırak ben ödemedim sen de rahat ol ödeme diyenler! Kanım donuyor
Uyuyan dev dediğiniz devlete olan borcunuz. O parada klasik deyimle tüyü bitmemiş yetimin hakkı var. Alırken geri ödeneceğini bilmiyor muydunuz?
haciz koyarlarÜzerime araba var sıkıntı olur mu ki
Borc icra veya vergi dairesine devrolduysa arabanin satisi yapilamiyor maalesefuzerinizde mal varsa alabilirler.babanizin uzerine alin arabayi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?