- 13 Haziran 2018
- 1.255
- 4.974
- 133
- Konu Sahibi zorunlualann
-
Evet malesef is yerinde arkadaslik olmuyor. O yuzden ozelinizi kimsryle paylasmayin. Arkadas gibi gorunenler de sadece dedikodu uretir o kadar. Tecrubeyle ogrendik bizler de.İş konusu dışında muhabbet gerçekten en güzel en duymak istediğim şeymiş gibi . Bende bundam sonra çok daha dikkatli olacağım inşallah
Size hiçbir şey yapamaz verin ağzının payını terbiyesiz kadının. Toplumda kabul görmeyen ezik tiplerdir bunlar. Anladığı dilden konuşun. Sesinizi yükseltin,gevri davranın, surat asın ve konuşmayın iş dışında. O zaman görürsünüz farkı. Sakın ezdirmeyin kendinizi, kavga edin gerekirse.Cevabınız için teşekkür ederim iyi bayramlar dilerim . O kadar yoruldum ki bir arkadaşım var işyerinde sürekli oda bana kendini ezdirme deyip duruyor . Oysaki bu benim yapım tartışmamak için tamam diyorum ama bugün yaptığı hareket ve geçenlerde bu kadar basit bir şeyi nasıl yapamıyorsunuz deyip gülmesi beni çok incitmişti artık çözüm bulamadım buraya yazmak istedim
Sizin yüzünüzden hala çalışıyorsa haklıGöreve başladım 7.5 ay oldu . Odada üç kişi çalışıyoruz biri getir götür işlerini yaptığı için pek odada durmuyor . Ben ve yanımda ki A. Hanım sürekli aynı odadayız. Kaç aydır bana çok zor bir şeyler gösterdi. Kendisi çok sinirli birisi ve lafını hiç esirgemez. Örneğin bir şeyi bana gösterirken ekranda görmediğim zaman bunu nasıl görmüyorsunuz diyor bana sinirli bir tavırla bazen gülerek ... sürekli tamam A.Hanım diyorum. Tam çıkacağımız zaman camınızı kapattınız mı siz iyi kapatmıyorsunuz. Eğer yapamıyorsanız yardım alın rüzgarda açılır veya prizden çektiniz mi fişi gibi ya da tam hazırlanırken çıkışta siz çıkın beni beklemeyin deyip duruyor oysaki ben onu beklemiyorum bile. Ben ise şimdiye kadar hiç sesimi çıkarmadım. Beni aradı ve bana bir güzel kızdı az önce. Ben bana söylenen bir işi unuttum ve bunu bir üstümüzede söylemedim Onu da unuttum. Sonra beni arayıp daha dikkatli olun neden bana iletmediniz gibi tersledi beni bende unuttum dedim ama sizin yüzünüzden ben hala çalışıyorum dedi . Şimdi gerçekten samimi bir şekilde yazıyorum ne yapacağımı nasıl bu baskıdan kurtulacağımı bilmiyorum yeni olduğum için hiyerarşide fazla olduğu için herkes bana kızıyor. Ben nasıl davranmalıyım aynı odada çalıştığım kişiye . Kesin bu sorun olacak benim başım yanmaz dimi . O kadar canım sıkıldı ki bu duruma
+++ Konuya da cevap vereyim. A hanım yanlış anlamazsınız ben biraz hassas biriyim . Işi yeni öğreniyorum sizin gibi 4 4 Luk olamayabilirim(gazlama) ama biraz daha ılımlı olursanız sevinirim. Ben bazı cumlelerinize alındım açıkçası ( cümleleri söyle) diye konuşma yapabilirsiniz. Aynı şekilde davran diyenler var ama bu tip insanlara aynı şekilde davranmak onları daha çok azdiracaktir. Sonucta sizi müdüre şikayete kadar gider. Kovulmayi dert etmezseniz onun gibi davranın. Işe ihtiyacınız varsa ılımlı ama açık net bir konuşma yapın.Kesin muhasebe türü bir meslek . Öyle bir his aldım. Muhasebe ise haklı olabilir çünkü başkasının hatasını görüp düzeltecegine o işi baştan kendin yap daha iyi yani.
Görevinizi unutmaniz ve bunun o kişiyi fazla mesai yapmasina sebeb olmasi kötü olmusta ben yinede önceki davranislarini yadirgiyorum. Insanlar statü sahibi olup belli mevkilere bu sarküteride müdür bile olabilir bir mevkiye gelince kücuk daglari kendi yaratmiscasina etrafa bir negativlik ekstra bir giciklik bir güç gosterisiyle insanliktan nasibini alamama arasi kendilerini kaybediyorlar iclerindeki ezikligi bastirmak icin mevkilerini mevki olarak bir altı olana resmen nefret kusuyorlar...Göreve başladım 7.5 ay oldu . Odada üç kişi çalışıyoruz biri getir götür işlerini yaptığı için pek odada durmuyor . Ben ve yanımda ki A. Hanım sürekli aynı odadayız. Kaç aydır bana çok zor bir şeyler gösterdi. Kendisi çok sinirli birisi ve lafını hiç esirgemez. Örneğin bir şeyi bana gösterirken ekranda görmediğim zaman bunu nasıl görmüyorsunuz diyor bana sinirli bir tavırla bazen gülerek ... sürekli tamam A.Hanım diyorum. Tam çıkacağımız zaman camınızı kapattınız mı siz iyi kapatmıyorsunuz. Eğer yapamıyorsanız yardım alın rüzgarda açılır veya prizden çektiniz mi fişi gibi ya da tam hazırlanırken çıkışta siz çıkın beni beklemeyin deyip duruyor oysaki ben onu beklemiyorum bile. Ben ise şimdiye kadar hiç sesimi çıkarmadım. Beni aradı ve bana bir güzel kızdı az önce. Ben bana söylenen bir işi unuttum ve bunu bir üstümüzede söylemedim Onu da unuttum. Sonra beni arayıp daha dikkatli olun neden bana iletmediniz gibi tersledi beni bende unuttum dedim ama sizin yüzünüzden ben hala çalışıyorum dedi . Şimdi gerçekten samimi bir şekilde yazıyorum ne yapacağımı nasıl bu baskıdan kurtulacağımı bilmiyorum yeni olduğum için hiyerarşide fazla olduğu için herkes bana kızıyor. Ben nasıl davranmalıyım aynı odada çalıştığım kişiye . Kesin bu sorun olacak benim başım yanmaz dimi . O kadar canım sıkıldı ki bu duruma
Konu sadece bundan ibaret degilmiski baya Mobbing yapıyorSorumluluklarınızı yerine getirmediğinizde ödül mü bekliyorsunuz ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?