Yanlış birşey mi söyledim bilemedim?

Melendan

Guru
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2012
2.228
2.011
333
39
Kaynanam, eşimin yengesi, annem arabadayız bir konuşma geçti kaynana gelin aynı evde yaşamalımı yaşamamalımı diye. Annem yalnız yaşıyor benim. Kardeşin evlenince annenle kalır falan dediler annem asla müsade etmez dememe kalmadan annem zaten hemen tepki gösterdi kesinlikle olmaz dedi. Onların evi ayrı olmalı kimse rahat edemez öyle dedi. Benim kaynanada ben tek başıma kalamazdım korkarım falan dedi arkasından. Bende ev ev üstüne olur mu o eskidenmiş dedim. Ben olsam bende senin evinde kalmazdım mesela ben eşimle rahat etmek isterim evimde dedim. Eşim atletle oturup uzanırken annem geldiğinde hemen üstünü değiştirir ayak ayak üstüne bile atamıyorken ne eşim annemle rahat edebilir nede ben seninle, insan öyle diken üstünde hisseder kendini dedim. Eşimin yengeside kaynanama sen yalnız kalırsan bir gün bunlarda kalırsın dedi. Bende olmaz öyle şey dedim benim annem yalnızken seni nasıl yanıma alıyım insan o zaman annesine bakmıyor kaynanasını aldı yanına demez mi dedim. Allah korusun hastalık olur ki allah göstermesin bakıma muhtaç olur vs. O zaman başımın üstünde tabi ama onun dışında aynı evde yaşamak mümkün olamaz dedim. Ağırmı oldu bilemiyorum ama benim annem tek başına evinde, emekli, üstelik kulakları duymuyor. Kardeşim zaten şehir dışında, anneminse burda benden başka akrabası yokken bu kadar ince düşünüpte rahat edemezler çocuklar derken kaynanamın yok ben yalnız kalamam vs. Kendi oğlu var akrabaları var aynı binada yaşayan onun durumu böyleyken bunları düşünebilmesi aslında beni rahatsız etti. Ama dedim ya üzüldümde bir taraftan çokmu ağır konuştum acaba diye. Eşime anlattım durumu hayır sen olması gerekeni söylemişsin dedi ama benim aklım takıldı işte bir kere acaba yanlışmı anlaşıldım diye.

Bence ağır olmamış için rahat olsun düşüncelerini ve olması gerekeni dile getirmişsin bunda kötü birşey yok.Ama yine de kendi knedine alınıp gücendiyse bilemem.

Bence agir konusmussun simdilik gelme durumu yok diyosun bıraksaydin onlar annenle konusup kapatsaydi ben tür konularda zamani gelince konusma taraftariyim esinde sana destek veriyo sanirsam o yüzden zamansiz ve gereksiz bir konusma olmus canim

evet haklısın bende senin gibi düşünüyorum tutamadım kendimi annem duymadığı için arada tercüme etmek zorunda kalıyordum ona bir anda kendimi buldum konuşmanın ortasında bende çok üzüldüm sonrasında. onlara çok garip geliyor insanın kaynanasıyla oturmaması çünkü o kendi kaynanasıyla oturuyor. yersiz ve zamansız konuştum haklısın işte dilin kemiği yokki tuttamadım kendimi bir anlık gaflet. Alındı bence, zaten herşeyi yanlış anlıyor bunu kimbilir nasıl anladı.

evet haklısın bende senin gibi düşünüyorum tutamadım kendimi annem duymadığı için arada tercüme etmek zorunda kalıyordum ona bir anda kendimi buldum konuşmanın ortasında bende çok üzüldüm sonrasında. onlara çok garip geliyor insanın kaynanasıyla oturmaması çünkü o kendi kaynanasıyla oturuyor. yersiz ve zamansız konuştum haklısın işte dilin kemiği yokki tuttamadım kendimi bir anlık gaflet. Alındı bence, zaten herşeyi yanlış anlıyor bunu kimbilir nasıl anladı.

Aynı fikirdeyim. boyka sen de aynı fikirdeymişsin ama hakkaten dilin kemiği yok. Hepimiz bazen istemediğimiz laflar ediyoruz, zamansız konular açıyoruz. Bu saatten sonra kendini üzme bence. Sonra konusu olursa ona göre davranırsın, ki büyük ihtimalle konusu olmaz bile.

dogmamis bebege don bicmek gibi birsey olmus sizinki,
keske bu kadar pesin hukumlu olmasaydiniz...

Her doğru her yerde söylenmez.Böyle bir durum var mı ? ( Siz de kalması gereken ) Yok.
Bazı şeyleri dil ile değil farklı şekil de göstermek gerek , kendimden düşünüyorum gelinim böyle bir şey dese , yarın bir gün kiralarını ödemeyecek durum da olsalar almam evime , rahatımı bozmayın derim.Sanırım çocuğunuz yok insan anne olunca daha farklı düşünüyor.
Bu tarz konuları geçiştirin mümkünse cevap vermeyin .Ne olacağı hiiiç belli olmaz.
Lafınızın esiri olmayın.

en azından ileride sizinle ilgili hayallerı varsa vazgeçer.
alt yapı önemli, hazırlasın kendini ona göre.

çok adil ve yerınde bir laf olmuş bence.

insan aç olur, açıkta olur anlarım.
ama kendı evı varsa manasız bu tarz şeyler.

Son düzenleme:
Ortada bir şey yokken, siz kendi ne istediğinizi belirterek çok iyi yapmışsınız bence. Sınırı en başından çizmişsiniz. Çok yerinde olmuş. Eşinize sorduğunuzda o da "olması gerekeni söylemişsin" demiş zaten..
Bir sorun yok, bence canınızı sıkmayın yok yere.

Yorumları okudukça rabbim hayırlı evlatlar hayırlı gelinler versin bize diyorum :)
Varsın evlatlarımız mutlu olsun biz huzur evinde de kalırız.

Kayınvalideniz belki de bu şekilde sizin ağzınızı arıyodu ne düşündüğünüze dair. Sizde renginizi belli ederek onun vazgeçmesini sağlamış olabilirsiniz ki mantıklı olanda bana göre bu. Sonuçta konuyu siz açmamışsınız eğer siz açsaydınız gereksiz bir konuşma olurdu ama zaten açılmış olan bir konuda fikrinizi belirtmeniz en doğal hakkınız.

Yorumları okudukça rabbim hayırlı evlatlar hayırlı gelinler versin bize diyorum :)
Varsın evlatlarımız mutlu olsun biz huzur evinde de kalırız.

Pardonda yani çok komik yorumunuz kimse gitsin huzur evinde kalsın demedi zaten.Anlamak istediğiniz gibi anlamayın bence ve kaynanasıyla oturmayan herkes hayırsızmı yani bu nasıl bir yorumdur.

Pardonda yani çok komik yorumunuz kimse gitsin huzur evinde kalsın demedi zaten.Anlamak istediğiniz gibi anlamayın bence ve kaynanasıyla oturmayan herkes hayırsızmı yani bu nasıl bir yorumdur.

Neden üstünüze alındınız ki ? Ben genel yazdım .
Kendimi kayınvalidenizin yerine koydum da , kötü hissettim kendimi , fikrimi söyledim
Siz fikir sordunuz ben de belirttim , sizi kastederek hayırsız vs demedim .
Dua etmek ne zamandan beri komik bir durum oldu ?

Demegoji yapmayın. duaya değil huzur evi muhabbetine komik dedim zaten diyorum ya anlamak istediğiniz gibi anlıyorsunuz diye bence tek bir dua yapılmalı Allah gelininize sabır versin.

Demegoji yapmayın. duaya değil huzur evi muhabbetine komik dedim zaten diyorum ya anlamak istediğiniz gibi anlıyorsunuz diye bence tek bir dua yapılmalı Allah gelininize sabır versin.

Arkadaşım biliyor musun bana boşuna atarlanıyorsun .
Zira kendi vicdanın rahatsız olmasa gelip burda yazmazdın , demogoji yapan sensin .
Ben aslın da çok iyi anladığım için rahatsız oldunuz , sorun bu sanırım .Zira sizi kasteden tek bir kelime söylemedim alıntı yapmadım ... Yorumlar dedim konu sahibesi diye bile belirtmedim .

evet vicdanım rahatsız çünkü yanlış anlaşılmak istemediğimden hele senin anladığın gibi... Ama sende bunu anlıycak durum yok o yüzden gereksiz yorum yapma konu sahibi diye belirtmene gerek yok konuyu açan benim yapılan yorumları okudukça diye belirten sensin ve yaptığın çok çirkin. huzur evi falan bunlar duygu sömürüsü başka birşey değil. Burda kimse bu şekilde yorum yapmadı ki huzur evinin lafı bile geçmedi konuyu farklı yerlere çekme.

kayınvalidenin evi var mı?
emekli maaş falan alıyor mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…