- Konu Sahibi canparca65
-
bence mısırAy neresiymis o ulke cok merak ettim.
bakmayın siz o yorumlara
kıskanıyor, fesat net
özellikle hikayelere bakmıyor ve sormuyorsa
kimse kusura bakmasın
benim arkadaşlarım da hep gider tanıdıklarım
hep sorarım ederim inşallah birgün bize de nasip olur vs derim
çok şükür kıskançlığım yoktur
Hindistan olabilir mi ya genelde orası beğenilmiyor ckdxjdnx
Cemil olabilir mi, Cemil?bence mısır
yok ben beni kıskansınlar diye tatile gidiyorum aslında:)Sizi kıskanıyor densin diye mi konu açtınız acaba?
Belki kendisi gidemiyor zoruna gidiyor belki karakteri öyledir. Gitmiş gelmişsiniz boy boy fotoğraf atılmış belki sizi nispet yapıyorsunuz diye düşünüyor gıcık oluyordur?
Ben her arkadaşımın tatiline oh ne güzel gezdi arkadaşım sefası olsun demiyorum mesela. Bazılarına da anladık yurt dışındasın gördük falan diyorumbelki de seyahatlerinizi çok göze sokuyorsunuzdur.
nihayet hislerimi anlayan biri çıkmış ..gerçi herkes tarafından anlaşılmak gibi bir gayem yoktu. sadece bakış açımı değiştirebilirmiyim diye açtım konuyu da ..misal açık ofis çalışıyoruz 50 kişi çok yüzeysel ilşkimiz var birçoğuyla biryerden dönen insana hoşgeldin nasıldı diye nezaketen sorarsın..gidenler de gittiği yerden bişe getirir atıştırmalık ortaya koyar alan alır..bahsettiğim kişi işyerinden de değil çok çok yakınız dediğim biri neyse artık..Arkadaslarimin tatilini, yurtdisini falan kıskanmam. Coguna bakarken "surasi ilgincmis, ne guzel geziyor ya masallah" der gecerim. Ama -konu sahibini tenzih ederek- gittigi yerden gormemis gibi seksen tane story atiyorsa "ay anladik yurtdisindasin" der atlarim storylerini cunku bir yerden sonra bayiyor. Hasedimden degil yani, ben de 20 ulkeye gittim, niye hasetleneyim? Sıkıldığımdan atlarim
Ha şu var sadece konu sahibine hak verebilecegim. Normal duz arkadas degilse, gercekten yakin arkadassa donunce konusurken bir "nasil gecti tatil" diye sorulur. Ben de sorarım, yakin arkadaslarim da sorar. Ama buna cevaben yarim saat tur rehberi gibi anlatilmaz, "ya guzeldi valla, baya gezdik iste, degisiklik oldu" der gecilir ekstra soru sorulmuyorsa. Arkadasi bunu bile yapmiyorsa biraz bozulmakta haksiz diyemem. Nispet firsatini kacirmaktan ziyade yakin arkadaslar birbirinin hayatiyla ilgilenir diye dusundugumden.
Yani dedigim gibi story izlememe kısmını anlarim eger cok story paylasiyorsaniz.nihayet hislerimi anlayan biri çıkmış ..gerçi herkes tarafından anlaşılmak gibi bir gayem yoktu. sadece bakış açımı değiştirebilirmiyim diye açtım konuyu da ..misal açık ofis çalışıyoruz 50 kişi çok yüzeysel ilşkimiz var birçoğuyla biryerden dönen insana hoşgeldin nasıldı diye nezaketen sorarsın..gidenler de gittiği yerden bişe getirir atıştırmalık ortaya koyar alan alır..bahsettiğim kişi işyerinden de değil çok çok yakınız dediğim biri neyse artık..
hayır çok fazla story paylaşmıyorum sorulduğunda da ne konuda olursa olsun hiç bir şeyimi detayımı anlatmam kendimle ilgili olsun ailemle ilgili olsunYani dedigim gibi story izlememe kısmını anlarim eger cok story paylasiyorsaniz.
Siz doner donmez kostur kostur nasil gecti diye sorulmaz tabii ama yakin zamanda konuştuysaniz gorustuyseniz laf olsun diye bile "nasil gecti" deyip iki cumle cevap alip konuyu degistirebilir. Cok merak ettiginden degil de, cok yakin arkadas diger arkadasinin keyif aldigi seyi sorar diye düşünüyorum ben. Mecburiyetten degil yakinliktan. Ha ben kendi adima sormadi diye bozulmam, ama kendi yakin arkadaslarimi dusununce hepimizin birbirimize boyle davrandigini fark ettim.
Konu icindeki diger mesajlarinizdan sadece tatil degil, sizin hayatinizdaki onemli, guzel seylerde de genel tavrının bu olduğunu dusundum. Yani tatili bir kenara biraktim ama en azindan terfide insan arkadasini tebrik eder bence.
Tatile nereye gittigimi kimse bilmez nerdeyse, story paylasmam, paylassam da gittigim yeri falan etiketlemem gorgusuz gibi.Bana her mesajında can dostum diye hitap eden bir arkadaşım var ,ama benim içime sinmeyen bir şeyler var yanlış düşünüyorsun da diyebilirsiniz ..misal ben bodrum tatilinden dönüyorum hemen anında buluştuk naptın nasıl geçti içine sinsin bile demedi.. bir hafta İsveç , Norveç , Danimarka tatilinden döndüm yine ne iyi yolculuklar dedi,,döndüğümde buluştuk nasıl geçti demedi ..üstüne sosyal medyada her storyme bakan bu kişi tatil yurtdışı hikayelerime bakmıyor sonrasında günlük paylaşımlara bakmaya devam ediyor kasıtlı yaptığını düşünüyorum ben herkesi kendim gibi sanıyorum maalesef ben sevdiğim dediğim arkadaşlarıma mutlu anlarını sorarım bakmaktan keyif alırım..siz ne düşünüyorsunuz
evet hasetsiniz:) gittiği yerleri paylaşan insanlar da görgüsüz olmuyor ayrıca ben tanımadığım gezgin insanlara bile bakarken mutlu oluyorum kombini nasılmış nereye gitmiş içim açılıyor mesela..insanın fikri nasılsa zikri de o oluyor sosyal medyada paylaşmamak kadar aktif kullanmak da normaldir bu aradaTatile nereye gittigimi kimse bilmez nerdeyse, story paylasmam, paylassam da gittigim yeri falan etiketlemem gorgusuz gibi.
Kimseye de tatil nasil gecti sormam, bana ne insanlarin tatilinden? hasetim ben de heralde
Bakis acisievet hasetsiniz:) gittiği yerleri paylaşan insanlar da görgüsüz olmuyor ayrıca ben tanımadığım gezgin insanlara bile bakarken mutlu oluyorum kombini nasılmış nereye gitmiş içim açılıyor mesela..insanın fikri nasılsa zikri de o oluyor sosyal medyada paylaşmamak kadar aktif kullanmak da normaldir bu arada
Nutkum tutuldu. Bunları ince ince düşünmüş art niyet aramışsınız. Inanilmaz.Bana her mesajında can dostum diye hitap eden bir arkadaşım var ,ama benim içime sinmeyen bir şeyler var yanlış düşünüyorsun da diyebilirsiniz ..misal ben bodrum tatilinden dönüyorum hemen anında buluştuk naptın nasıl geçti içine sinsin bile demedi.. bir hafta İsveç , Norveç , Danimarka tatilinden döndüm yine ne iyi yolculuklar dedi,,döndüğümde buluştuk nasıl geçti demedi ..üstüne sosyal medyada her storyme bakan bu kişi tatil yurtdışı hikayelerime bakmıyor sonrasında günlük paylaşımlara bakmaya devam ediyor kasıtlı yaptığını düşünüyorum ben herkesi kendim gibi sanıyorum maalesef ben sevdiğim dediğim arkadaşlarıma mutlu anlarını sorarım bakmaktan keyif alırım..siz ne düşünüyorsunuz
üzülmedim de kırılmadım da öncelikle.ama haklı da olabilirsiniz bakış açımı değiştirmem gerek belki de.ama ordan göründüğü gibi takıntılı da değilim ayrıca kimler bakmış kimler bkmamış storye ya da özellikle şu kişi hangi hikayelere bakmış gibi izleme yapmıyorum ben çok çok tesadüfi bir şekilde farkettim sadeceNutkum tutuldu. Bunları ince ince düşünmüş art niyet aramışsınız. Inanilmaz.
Bırakın da biz herkesi kendimiz gibi sanmayalım. Şu düşünce kırk sene daha yaşasam aklıma gelmez.
Kim hangi hikayeye bakmış, buna bakmış ötekine bakmamış, acaba neden diye düşünmek sizce normalse... evet gerçekten çok çok farklısınız çoğu insandan. Bu herkesin aklına gelebilecek bir şey değil.
Sizi kırmak gucendirmek istemiyorum
Sakın amacımın sizi üzmek olduğunu düşünmeyin. Ama inanın ki sizin düşündüğünüz kadar önemsemiyor insanlar sizin hayatınızı.
yooo ironi yapmıyorumİroni yapıyorsunuz değil mi?
Bana her mesajında can dostum diye hitap eden bir arkadaşım var ,ama benim içime sinmeyen bir şeyler var yanlış düşünüyorsun da diyebilirsiniz ..misal ben bodrum tatilinden dönüyorum hemen anında buluştuk naptın nasıl geçti içine sinsin bile demedi.. bir hafta İsveç , Norveç , Danimarka tatilinden döndüm yine ne iyi yolculuklar dedi,,döndüğümde buluştuk nasıl geçti demedi ..üstüne sosyal medyada her storyme bakan bu kişi tatil yurtdışı hikayelerime bakmıyor sonrasında günlük paylaşımlara bakmaya devam ediyor kasıtlı yaptığını düşünüyorum ben herkesi kendim gibi sanıyorum maalesef ben sevdiğim dediğim arkadaşlarıma mutlu anlarını sorarım bakmaktan keyif alırım..siz ne düşünüyorsunuz
Sorun şu ki kimse kimseyi kıskanmıyor ama sizin gibi insanlar kıskanıldığını zannediyor. Bu kendini çok önemsemekten mi yoksa herkesi kendin gibi zannetmekten mi bilemiyorumBurdaki yorumlarda gördüğünüz üzere kiskanilmis olmanız bile kiskaniliyor
Belki de gerçekten ilgisini çekmiyordur da o yüzden bakmıyordur. Ben de bir konuyla ilgili sürekli atılan storylere bakmam mesela. Neden hemen "kıskanıyor" etiketi yapıştırılıyor anlamıyorumyooo ironi yapmıyorum
arkadaşı kıskançlık yapıyor özellikle bakmamalar falan :)
bizim buralarda İzmirde çok kullanılır ..yedi kat yabancı işyerinde samimiyetin yokken bile biri bir yerden döndüğünde içine sinsin denir .nezaketten bir haberseniz tabibenim konyalı fesat bi yenge var onun annemin storilerine attığı standart laftır "içine sindirsin". ilk defa başkasından da duydum şimditalcid mi rennie mi bu, içine sinsin sindirsin ne demek bilmem
konuya gelecek olursak, ben sosyal medya kullanmıyorum o yüzden aşırı saçma geldi. demek baktığın bakmadığın da kabahat oluyor artık. aman hiç uğraşamam