yanlış mı düşünüyorum

Herşey bir kenara duruma insani bir yönden bakalım ve bence en katıksız tarafsız durum bu olur,yurtdışı tatili yapıp gezip gezip fotoğraflar paylaşan bir arkadaşım varsa ve ben sadece bakmakla yetiniyorsam dürüst olalım zevkten dört köşe olmaz kimse,geçin bunları ben arkadaşım adına mutlu olurum fln fln niye yahu kim niye başkası geziyor tozuyor diye çok mutlu olsunki,bu kötü niyet değil bu tamamen insani bir durum o yüzden bunun için yadırganmamalı bir insan,ben şuanda sıkıntıdan ölüyorum mesela,bir arkadaşım Danimarkadan bir bacağı havada baybay yaparken bir fotoğraf paylaşsa arkadaşlıktan bile çıkartırım engelleyedebilirim çok emin değilim kendimden

Detay sormayabilir ben de sormuyorum, ama en azından bir “iyi yolculuklar” diyebilirdi bence. Ben komşuma diyorum arkadaşıma mı demicem.
Can dostum demesine bakmayın. Yakın arkadaş değilseniz çok takılmayın.
Bu arada tatil story’lerine kimin bakıp bakmadığını takip etmek de ne bileyim

Ev, araba alana içine sinsin dendiğini duydum da tatilden dönene niye densin ya? Çok mu yokluk çekmiş anlamadım, niye böyle bir tribe girmiş

ben de tam tersi tatil dönüşü bu soruların sorulmasını hiç sevmem. sanki nispet yapacakmışım gibi algılanırım diye çekiniyorum. ayrıca iyi geçen bir tatilse anlatıp büyüsünü kaçırıp nazar değdirmek de istemiyorum. eşimle bir sürü özel ve romantik anlar yaşıyoruz onları anlatmam mesela asla. sorana üstünkörü cevap verip iyiydi diyip konuyu değiştiririm.

sizi kıskandığını anlamamız için elimizde daha fazla veri lazım bunlar yetersiz

Sizi kıskanıyor densin diye mi konu açtınız acaba?
Belki kendisi gidemiyor zoruna gidiyor belki karakteri öyledir. Gitmiş gelmişsiniz boy boy fotoğraf atılmış belki sizi nispet yapıyorsunuz diye düşünüyor gıcık oluyordur?
Ben her arkadaşımın tatiline oh ne güzel gezdi arkadaşım sefası olsun demiyorum mesela. Bazılarına da anladık yurt dışındasın gördük falan diyorum belki de seyahatlerinizi çok göze sokuyorsunuzdur.

bakmayın siz o yorumlara
kıskanıyor, fesat net
özellikle hikayelere bakmıyor ve sormuyorsa
kimse kusura bakmasın

benim arkadaşlarım da hep gider tanıdıklarım
hep sorarım ederim inşallah birgün bize de nasip olur vs derim
çok şükür kıskançlığım yoktur

Kendisi gidemiyorsa içten içe size imrenmiş olabilir.İnsan fıtratı,doğaldır.Arkadaşınızla ilgili konunuzda anlattıklarınızdan başka bir sorun yoksa normal bir şekilde devam edin arkadaşlığınıza.

hacca umreye gitmemis ki "insalah bir gün bize de nasip olur" densin. alt tarafi bodrum (ki bodrum olmaz mugla olur, hersey dahil otel olmaz pansiyon olur kamp olur gidilir yani, yeter ki istensin. ben dar gelirli sayilabilecek biriyim, butcemi dogru yonettigim icin defalarca gjttim, rafting gibi etkinliklere de katildim hic de yuksek paralar harcamadim)
ayni sekilde hollanda vs. pegasus bolbol uyesi olup bildirimleri acin, yilda 5-6 kere buyuk indirim oluyor. o zamanlarda 2-3 bine kapın biletinizi. Öyle cok gidilmeyecek yerler degil hicbiri, yeter ki biraz butce ayrilsin ve planlar ona göre yapilsin.
ben cok gezerim, kimse demez asla - allah icine sindirsin - bana da nasip olsun vs diye. nasildi derler, gitmeye deger mi derler. "biz de dusunuyoruz" diyene yardimci olurum sorularina cevap veririm ama o bolge ya da o tatil ilgisini cekmeyen insanlar neden konuyu tatilden acsin ki? ablamin evi havalimanina taksiyle cok yakin - birkac kere uygunsuz saatte ucaktan inince havalimaninda uyumak ya da o saaate uzaktaki kendi evime gitmek yerine ablamda kaldigim olmustu. havalimanindan direkt onlara gecmeme ragmen "nasil gecti ablam" disinda bir soru sormamisti cunku seyahat - ozellikle benim tarzim seyahat hic ilgi alanina girmiyor. bunun kiskanclikla hiic alakasi yok.
ayni sekilde bazi insanlar hastane hastalik seylerini anlatmayi da cok sever "salgin varmis tum gece kustuk iki gece hastanede yattik" falan diye. "aaa cok gecmis olsun, iyisiniz di mi" derim gecerim. sevmedigim- ilgimi cekmeyen bir konuda neden sohbet edeyim ki.
ya da hadi simdi son bir senedir gundemim bu oldugu icin evlilik nisan hazirlik falan ilgilenebilirim ama daha gencken evlenecek olana "hayirli olsun" der gecerdim. ille de anlatacaksa dinlerdim ama bana ne senin herkesin birbirinin ayni olan nişanindan, sözünden, düğününden, kaynanandan. varsa ilginc hikayen - pek romantik / yaratici teklifin - kaosun anlat seve seve dinlerim:)) ama gerisi sıkıcı yani. bunun sevip sevmemeyle hicbir ilgisi yok.
su an cocuk bekliyorum, kkdaki insanlar cevremdeki insanlardan daha ilgili. soyleyince tebrik ettiler ustunden aylar gecti daha hic kimseden "nasil gidiyor" sorusunu duymadim, bazen bulusuruz da "göbek büyümemiş" disinda bir bebek sohbetimiz olmaz, ben anlatmak istersem anlatirim. bu arkadaslarimin, kuzenlerimin beni sevmedigi - kiskandigi anlamina gelmez ki. karinda kendi kendine buyuyen bebegin onlari enterese etmemesinden daha dogal dunyada hicbir sey olamaz.
bence bu konularda yeterli ilgi gormedi diye insanlarin kiskanc oldugunu dusunen kisi sorunludur.

Arkadaslarimin tatilini, yurtdisini falan kıskanmam. Coguna bakarken "surasi ilgincmis, ne guzel geziyor ya masallah" der gecerim. Ama -konu sahibini tenzih ederek- gittigi yerden gormemis gibi seksen tane story atiyorsa "ay anladik yurtdisindasin" der atlarim storylerini cunku bir yerden sonra bayiyor. Hasedimden degil yani, ben de 20 ulkeye gittim, niye hasetleneyim? Sıkıldığımdan atlarim

Ha şu var sadece konu sahibine hak verebilecegim. Normal duz arkadas degilse, gercekten yakin arkadassa donunce konusurken bir "nasil gecti tatil" diye sorulur. Ben de sorarım, yakin arkadaslarim da sorar. Ama buna cevaben yarim saat tur rehberi gibi anlatilmaz, "ya guzeldi valla, baya gezdik iste, degisiklik oldu" der gecilir ekstra soru sorulmuyorsa. Arkadasi bunu bile yapmiyorsa biraz bozulmakta haksiz diyemem. Nispet firsatini kacirmaktan ziyade yakin arkadaslar birbirinin hayatiyla ilgilenir diye dusundugumden.

Tatil sohbetlerini o kadar sevmem ve o kadar çekici bulmam ki anlatamam. Yurtdışına hiç ilgim yok mesela en yakın arkadaşım gitse ben de sormam. Çünkü bana ne Yurtiçi de aynı şekilde ama en fazla nerede ne yenir diye sorabilirim diğer soruları kendim giderek öğrenebilirim zaten ama yemek önemli

İroni yapıyorsunuz değil mi?

Tatil bir terfi ya da başarı değil ki .
Hassasiyetinizi abartmışsınız. İsteseniz çelenk gönderip, bir de plaket takdim etsinler

Arkadaşım bilgisayar öğretmeni ve özel bir kolejde çalışıyor. Kolejin daha önce hiç katılmadığı bir robotik kodlama yarışmasına öğrencileri ile katılıyor ve Türkiye genelinde 2.oluyorlar. Bu bir başarıydı ve onunla gurur duydum ama aynı arkadaşım tatile gitse bununla ilgili sohbet açmam konuşmam. Çünkü sevdiğim bir sohbet konusu değil. Bu onu kıskandığım ya da sevmediğim anlamına gelmez

Son düzenleme:
Ben hayatı nispet için yaşadığını bildiğim insanlara “nasıl geçti tatil” diye bile sormuyorum. Çünkü sorsam biliyorum ki kitleyecekler beni. Hayatı keyif almak için değil insanlara göstermek için yaşıyor bazıları. “Nasıl geçti” sorusu aslında nezaketen sorulan bir soru, meraktan sorulmuyor. Ama ayrıntılı ayrıntılı anlatıyolar kimsenin umrunda olmayan detayları. İyi geçti de geç.

Mesela tanıdığım biri var. Gittiği en sıradan yeri bile aşırı derecede överek anlatıyor. “Ben o yere gittim beğenmedim” veya “orası benim tarzım değil gitmeyi düşünmüyorum, beğenmiyorum” deme şansın yok. Seni oranın güzel olduğuna ikna etmeye çalışır. Ben bir yere gittiğimde öneri isteyen olursa ve beğenmemişsem “gitmene gerek yok, gezmeye değer bir yer değil, paranı boşa harcama” diyorum. Bu kişi her yeri beğeniyor, her yeri abarta abarta anlatıyor. Hatta gezginlerin en kötü gezi tecrübemi yaşadım dediği bir ülke var. Orayı bile inanılmaz övdü. Bu da açıkçası bana samimi gelmiyor. Gezi tecrübesi aktarmıyor da en iyi hayatı kendisinin yaşadığını kanıtlamaya çalışıyor gibi oluyor.

Birisi benim storylerimi izlemedi diye dert eden insan da bana göre tam bu anlattığım profildedir. Normal bir insanın bunu dert edeceğini düşünmüyorum.

Son düzenleme:
Ay neresiymis o ulke cok merak ettim.

`