yanlis mi görüyorum, yanlis mi yorumluyorum

zeynones

Nirvana
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2014
17.656
31.609
598
Arkadaslar, gecenlerde bir konu actim. Annemin ablamin nisan atmasindan dolayi benim nisanlilik sürecimi nasil gecirmem gerektigi ile ilgili direktiflerini..
Küçükken ben biraz yaramaz ve kiskanc bir cocuktum. Ablami hep taklit eder, birilerinin onu swvmesine izin vermek istemezdim. Simdi simdi kaynaklarini anliyorum bunlarin.. annemler heo onu korur kollardi. Yanlis b8r sey yapıldığı zaman evde ilk benim ismim söylenir ilk ben cagirilirim odadan. Ben yapmasam bile degisik bir ön yargi ile.. hep bencil davranmakla suclandim annem tarafindan. Sadece kendi isteklerim icin gayret eden insan oldum. cok becerikli biri degilim ama gayret ederim begenilsin diye ugrasirim. Birilerinin üzerine yıkmaya calismam. H8c degilse kendi isimi halledeyim baskasina yük olmayim diye. Oysa evde biri zorda kalsa da maddi manevi destek icin ugrasirim.
neyse konu o değil ama cok doldum. Eskiden ayrimcilik yaptığını düşünürdum annem böyle olmadigini benim tavirlarimin o sekilde oldugunu söylerdi vs.. simdilerde görüyorum ama gercekten ayirt etmis ve ediyor. belki su an iyi hissetmiyorum o yüzden böyle düşünüyorum ama hayatimin büyük kisminda böyle düşündüm.
Kayinvalidem annemi arayio bir kac yere davet etti, birlikte konferansa gidelim geziye gidelim vs.. annemde kayinvalidem de seminerler, sempozyumlara giden hatunlar. simdi bir gezi duzenlemis arkadaslari ile.. annemi de arayip davet etmis. Tabi benim haberim yok. Kahve icerken annem ablama suraya gidelim mi seninle napalim diye soruyor ablamin benden önce haberi var konusulmus sonuca baglamak icin konusuluyor yani. Benim de haberim yok ne davetten ne kiminle gidileceginden. Aa hayirdir kiminle gidiyorsunuz dedim neseli neseli. Kayinvaliden davet etti dedi. Ben bir anda bozuldum.
Ic sesim Yani kayinvalidem seni davet etti de ablami da mi davet etti. Beni cagirmadi mi? Dedi.
Sürekli nisanlimin annesiyle görüştüklerinde ablami da yaninda götürüyor. Sanki o kadinin gelini ben degilim. Veya arayip sorduklarinda ablamla konusup istisare ediyor. Ben neciyim burada. Normalde sert ve disarida dediğimi net söyleyen bir insanim. Ancak annemler söz konusu olduğunda konusamiyorum. Y anlis anlamisim ben abartiyormusum gibi davranacaklar diye cekiniyorum. Hep hissiz insan benim ya ne bilecegim ne içlenecegim degil mi?..
Cok küçük seyler bile gözüme geliyor. Ablam nisanlandigi vakitlerde ablama bütün ceyiz esyalarini almaya başlamışlardı. Hatta o donem calisiyordum pek cok seyini birlikte hevesle sectik aldik. Ve hala ben oduyorum. Sabah dedim kart borcum gelmis siz halledin diye verdim. Ona verecegime kendimiz icin biriktirirm diyorum artik. Cunku eskiden derdim ki ablamla neyimiz var senelerce paramiz pulumuz heo ortak oldu. Benim ne zaman ihtiyacim olsa o da bana alir yapar aynisini diye.. karsilik bekleyerek yaomamistim ama artik bu tavirlari beni bambaska dusunmeye itiyor. Bizim daha düğün tarihimize cok var ama yine de bazen internette kacirilmayacak firsatlari gördüğümde söyluyordum alalim mi diye her seferinde o kadar terslediki.. siz derslerinizi isinizi bulun kafanizi yormayin diye. Sanki bir küçük esya almak kafa yormak mi.. direk kendim alsam da laf eder diye de sormadan almamistim. Artik agzimi bile acmiyorum ne ceyiz ne beğendiğimiz ev esyasi.. nisanlimla karar verdik biriktirdigimiz parayi ortak bir hesaba koyacagiz. Lazim olduğunda herseyimizi kendimiz halledecegiz herseyi kendi evime direk gonderecegim. Istemiyorum su tavirlardan sonra annem görsün dokunsun secsin diye kalmadi birlikte secme hevesim.. cidden bu tavirlar o kadar yoruyor ki.
Kiyaslamak istemiyordum elbetteki herkesin sartlari farkli. Ablamla benim nisanlilik sürecimi bir tutamaz diyordum. Farkli karakterler farkli aileler diye ama bu davranislari ister istemez kiyaslama boyutuna getirdi. Kötü hissediyorum kendimi.. desteksiz hissediyorum.
y eri geldiginde bilincli iyi anne olan anneme ne oldu. Hep bende mi çıkıyor haksizlik yapmasi gerekn yerler.. üzülen ben oluyorum ama uzuldugumu bile gorecek kadar farkinda değiller. Bir seyleri almak almamak yapio yapmamak bile degil.. kendimi gercekten görünmez ve ötelenmis hissediyorum.

Ben annenin ayrımcılık yaptığını düşünmüyorum. Bence eskiden beri gelen bir sıkıntı var sende. Muhtemelen hala kıskanıyorsunuz ablanızı.. Ve olayları abartıyorsunuz.

kayınvaliden seni aramamakla ayıp etmiş bencede..bu konuyu konuşabilirsin kayınvalidenle..evlat ayrımı yapan insanları anlamıyorum bir türlü..

kayınvaliden seni aramamakla ayıp etmiş bencede..bu konuyu konuşabilirsin kayınvalidenle..evlat ayrımı yapan insanları anlamıyorum bir türlü..

Kayinvalidem bir yere davet ettiginde anneme söyler. Kizi direk ellerinden aliyormus gibi hissetmesin ailem diye.. bunu kendisi söyledi. Annenler müsaade ettigi sürece olsun gel git diyor. Annemin bana soylememis olmasi benim bozuldugum mevzu. Annemi tek basina da davet etmis olabilir ablami da davet etmis olabilir. Ama benden gizlenyor son radde de haberim oluyor. Ben sordugumda cevao dahi verilmiyor kendi annem tarafindan.

Boşver anneni ablanı kv elde tutmaya bak sen.. muhattabin benim onlar değil diyebilirsin nazikçe

Kayinvalidem bir yere davet ettiginde anneme söyler. Kizi direk ellerinden aliyormus gibi hissetmesin ailem diye.. bunu kendisi söyledi. Annenler müsaade ettigi sürece olsun gel git diyor. Annemin bana soylememis olmasi benim bozuldugum mevzu. Annemi tek basina da davet etmis olabilir ablami da davet etmis olabilir. Ama benden gizlenyor son radde de haberim oluyor. Ben sordugumda cevao dahi verilmiyor kendi annem tarafindan.

sorun annende öyleyse..ona bunu açıkça söyle...başka yapacaka birşey yok malesef..

nasıl ya gezmeye annen kv ablan mı gitti. saçmalığa bak. neyse diğer konuda hissediyosan doğrudur. paranı biriktir kendin al. biz herşeyi eşimle birlikte yaptık. yeter ki paran olsun heryer ev eşyası

Ben annenin ayrımcılık yaptığını düşünmüyorum. Bence eskiden beri gelen bir sıkıntı var sende. Muhtemelen hala kıskanıyorsunuz ablanızı.. Ve olayları abartıyorsunuz.

Olaylari abartiyor muyum diye düşünüyorum. Bir önceki konumda bir kac gun once basimiza gelen bir hal. Kendimi gercekten eksik ve kötü hissediyoeum. Eskiden ablami dedemler babaannemler cok sahiplenirdi. Onlarda heo o kalirdi. Ben istedigimde izin vermezdi dedem. eve geldiginde de ablam cok el üstünde olurdu. Kendimi taa o yillarda bile böyle hissederdim. Düz dmduz.. sadece disaridaki insanlara arkadaslarima, hocalarima gosterebilirdim. Hep te sevilen birisiydim şükürler olsun..ama annemler böyle yapınca uzuluyoeum. Son yaptiklari seyden sonra ablami rahatsiz etmemek adina bir baska odada kaliyorum. Hem de senin yüzünden demeden normal tavrima devam ederek. Ama icim buz gibi oluyor git gid herseyde..

nasıl ya gezmeye annen kv ablan mı gitti. saçmalığa bak. neyse diğer konuda hissediyosan doğrudur. paranı biriktir kendin al. biz herşeyi eşimle birlikte yaptık. yeter ki paran olsun heryer ev eşyası

Daha gitmediler. Iste annem ablamla uygun bulurlarsa gidecekler. Günübirlik Sehir disina hemde..

Her halukarda kendim alacaktim.ama anneyle secmek ister insan.. o hevessizligini gorunce bundan sonra evlilihime bir gun kala dahi olsa istemem birlikte secmek..

Bu kadar olayların olması bana saçma geldi. Yani ailen seni nasıl bu kadar dışlar sanki üvey evlat gibisin davranıyolar.

Her halukarda kendim alacaktim.ama anneyle secmek ister insan.. o hevessizligini gorunce bundan sonra evlilihime bir gun kala dahi olsa istemem birlikte secmek..
annen sana büyük ayıp yapıyo. yani bırak planı telefonu kapatır kapatmaz kv aradı böyle böyle diye anlatması gerekirdi. büyük ihtimalle eşyaları seçerken sana destek yerine kötü eşyaları aldırmaya çalışacak izlenimi elde ettim ben. ablana da kızgın olduğunu belirt. yazık günah sana da

Bu kadar olayların olması bana saçma geldi. Yani ailen seni nasıl bu kadar dışlar sanki üvey evlat gibisin davranıyolar.

Annemler heo bana sen güçlüsun isine geldiginde herseyi halledebikiyorsun. Ablan güçsüz biz destek olmazsak yapamaz modundalar. Normalde öyle yani desteksiz yapmaz bir seyi ama ben kendim güçlü olmak zorunda kaldim. Bemde isterim herkes bir seyleri halletsin diye ama üzüldügum zaman bile onemsemezler.

annen sana büyük ayıp yapıyo. yani bırak planı telefonu kapatır kapatmaz kv aradı böyle böyle diye anlatması gerekirdi. büyük ihtimalle eşyaları seçerken sana destek yerine kötü eşyaları aldırmaya çalışacak izlenimi elde ettim ben. ablana da kızgın olduğunu belirt. yazık günah sana da

Gorecegiz o vakit geldiginde. Ancak yemek takimimi nevresimimi bile nisanlimla secmek istiyorum artik. Icim kötü oluyor fesat cocukmusum gibi. Ama insaniz kiskaniyoruz belki de ama bu tavirlari üzüyor beni.. annem yasakladi nisanlim ve ailesi ile ilgili hic bir sey konusamam ablamla. Çünkü ablam biz nisanlamadan önce nisan atti. Ve niyeyse 4 ay sonra acisi çıktı. Ben anlattigimda aklina gelio üzülüyormus.

Gorecegiz o vakit geldiginde. Ancak yemek takimimi nevresimimi bile nisanlimla secmek istiyorum artik. Icim kötü oluyor fesat cocukmusum gibi. Ama insaniz kiskaniyoruz belki de ama bu tavirlari üzüyor beni..
eşinle al zaten. ben eşimle böyle kumaşlara koltuklara birlikte bakıp bakıp gezdik böyle yatak örtüsünün desenini o bulup beğendi falan :KK70: kendin kur evini. ben sanki sana kötü şeyler aldıracakmış gibi hissettim

Kayinvaliden anneni veya sizleri davet etmis iken ve sen bu konuyu bu sekilde ögrenmen kötü olmus.
Yani empati kurdum da..gercekten yanlis anlasilacak kirilacak bir durum.
Ama sor bakalim annene niye daha önce haber vermemis sana?

Ve kiskanc bir cocuk olduguu ablanin sevilmesine izin vermedigini ailen mi diyor yoksa kendin mi biliyorsun böyle bunlari yaptigini? Hic kiskanc biri gibi bir izlenim vermedin bana..kendi yaginda kavrulan hatta ablasina destek bile cikan bir kiz gibisin.
Annenin veya diger aile üyelerin ablana daha iyi davranmasinida sorun etmemissin yillarca.
Bence ayrimcilik yapiyorlar ..ablan ilk cocuk mu? Cogu aileler ilk cocuklarinin cok üzerine düser böyle pispislarlar ondan sonra kendi ayaklarinda duramayinca bu cocuk niye böyle oldu diye sasirirlar halbuki kendileri cocugu bu hale getirdiler farkinda olmadan. Sonrasi kisirdöngü.. cunku cocuk mizmiz aglak güvensiz oluyor ve aile yine daha cok ugrasmak zorunda oluyor "destekci" oluyorlar.
Senin daha az üzerine düstükleri icin düse kalka güclenmissindir. E simdi de ailen bu kiz nasilolsa kendi ayaklarinin üzerinde duruyor ve güclü diyorlar ve onun icin ablan gibi davranmiyorlar dir sana.
Aile de egitim hatasi var...

Ben biraz abarttığınızı düşünüyorum nedense.ablanızın üstüne düşmelerinin sebebi sanırım pskolojik durumu.kardeşimde hep anneme ;ablamla beni ayırıyosunuz der ,evlendi hala der.evlat ayrımı yapılabileceğini hiç sanmıyorum.muhtemelen ablan daha silik bi karakter yani sen eğer kendi başını becerebilen bi insansan,nasıl olsa o herşey kendi halledebilir mantığı ile yaklaşıyorlardır.ayrıca geziye davet edilmemen yada kv nin seni aramamasının illa bi açıklaması vardır.srnide tanımıyoruz sonıçta,kendini anlattığın kadarı ile biliyoruz.belki zaten gelmez diye düşünmüşlerdir..

Kayinvaliden anneni veya sizleri davet etmis iken ve sen bu konuyu bu sekilde ögrenmen kötü olmus.
Yani empati kurdum da..gercekten yanlis anlasilacak kirilacak bir durum.
Ama sor bakalim annene niye daha önce haber vermemis sana?

Ve kiskanc bir cocuk olduguu ablanin sevilmesine izin vermedigini ailen mi diyor yoksa kendin mi biliyorsun böyle bunlari yaptigini? Hic kiskanc biri gibi bir izlenim vermedin bana..kendi yaginda kavrulan hatta ablasina destek bile cikan bir kiz gibisin.
Annenin veya diger aile üyelerin ablana daha iyi davranmasinida sorun etmemissin yillarca.
Bence ayrimcilik yapiyorlar ..ablan ilk cocuk mu? Cogu aileler ilk cocuklarinin cok üzerine düser böyle pispislarlar ondan sonra kendi ayaklarinda duramayinca bu cocuk niye böyle oldu diye sasirirlar halbuki kendileri cocugu bu hale getirdiler farkinda olmadan. Sonrasi kisirdöngü.. cunku cocuk mizmiz aglak güvensiz oluyor ve aile yine daha cok ugrasmak zorunda oluyor "destekci" oluyorlar.
Senin daha az üzerine düstükleri icin düse kalka güclenmissindir. E simdi de ailen bu kiz nasilolsa kendi ayaklarinin üzerinde duruyor ve güclü diyorlar ve onun icin ablan gibi davranmiyorlar dir sana.
Aile de egitim hatasi var...

Evet ablam ilk çocuk. 19 yasinda dogan ilk cocuk. Iki yas var aramizda da.
Hatirliyorum mesela 1. Sinifta iken ablam okuma yazma ogrenirken annem ilgileniyor diye bende onunla birlikte ogrenmistim. bir ablami kucagina aldiginda gidip isirirmisim insanlari yada ablami. Ben cok sevmezdim birileri bana dokunup optugunde rahatsiz kalirim hala.. kucukluk tramvalarim bunlar aslinda.. baktigimizda bbüyük seyler degil cok şükür ama etkiliyor insanın gelecegini her sekilde..

Ben biraz abarttığınızı düşünüyorum nedense.ablanızın üstüne düşmelerinin sebebi sanırım pskolojik durumu.kardeşimde hep anneme ;ablamla beni ayırıyosunuz der ,evlendi hala der.evlat ayrımı yapılabileceğini hiç sanmıyorum.muhtemelen ablan daha silik bi karakter yani sen eğer kendi başını becerebilen bi insansan,nasıl olsa o herşey kendi halledebilir mantığı ile yaklaşıyorlardır.ayrıca geziye davet edilmemen yada kv nin seni aramamasının illa bi açıklaması vardır.srnide tanımıyoruz sonıçta,kendini anlattığın kadarı ile biliyoruz.belki zaten gelmez diye düşünmüşlerdir..

Yok bem gezmeyi cok severim. Kayinvalidemlerle birseyler yaomayi istedigimi ve sevdigimi de bilir annem. Direk kafadan atmaz ki öyle olsa bile benim sayemde tanistiklari akraba olacaklari birisi. Soylemekten ne zarar cikardi ki..

Ama bunu bilincli yapmiyorlar o yüzden hic üzülme canim.
Alinmana da gerek yok.. kasitli birsey degil dir farkinda degillerdir hatta.
Kardesler arasindaki kiskanclik genelde ailenin egitim hatasi yüzünden olur.
Ailen senide seviyordur elbet ama durum yukarida anlattigim gibi dir muhtemelen o yüzden sorun etme bunlari kendine...

Back
X