yanlış mı yapıyorum

Paylaşımcı olmak zorunda değil. Paylaşımcı olmayı öğretmek yanlış mı peki?

kizim koltuga cikiyo ama kosmuyo berjer ve buyuk koltuk yan yana berjere cikip buyuk koltuga takla atar gibi yapip atliyo
oturdugunu goremedik biz daha bi yatinca totosu yer yuzu goruyo onun disinda hep hareket halinde

bizimki daha kucuk sanirim bunlar icin yani ben istiyorum ki elinde biskuvi varsa arkadasinada kendi istegiyle ikram etsin oynarlarken oyun kurabilmek adina oyuncaginin bir parcasinida ona versin
heveslendi hevesini gidereyim diye scooter aldik mesela henuz binemiyor assagi indiriyorum kendi kumla oynarken baska bir cocugu scooterine bindirmiyo ama kendisi ben herkesin herseyiyle oynayabilirim mantiginda

Merhaba; kum olayında uyarma tarzınız gayet güzel, çocuklarla zaten yetişkin gibi konuşmak iyidir.
Her an dibinde durmanız yanlış bence. Belki bu yüzden gıcık alıp hırçınlaşıyor olabilir, uzaktan gözlemleyin.
Siz iyi yetişmesini istiyorsunuz ama bu zamanla oluşacak bir şey, sürekli dikteler olursa çocuk elinizde patlayabilir.

ya dun okadar yorgunken yazdim ki bu konuyu bazi seyleri yazmak aklima gelmedi sanirim
surekli dibinde duruyorum cunku butun cocuklarmi boyle yoksa buradakilerin yetisme tarzimi bilmiyorum bir kez cocugum biri bile isteye kizimi direk isbet alip futbol topuna vurdu kizima tam isabet
bir keresinde de baska bir cocuk kizim oynarken gelip sen git surda oyna diyip kizimi iterek yere dusurdu biraz hircinlar sanirim surekli kufur ediyorlar birbirleriyle bir anda kavga edebiliyirlar korkuyorum kavga edeceklerde bizimki arada ezilecek bisey olacak diye olaylara aninda mudahale edebilmek adina yaninda duruyorum ozaman hersey daha yolunda gidiyor
kizimla yasit bir suru cocuk ortada baslarinda anne yok baba yok birine scooter carpiyo birine bisiklet carpiyo digerleri onlarida kizima yaptiklari sekilde hirpaliyorlar korkuyorum acikcasi

ne zor iş dogru bir cocuk yetistirmek bir seyi ogretecegim derken altindan neler çıkıyor allah utandirmasin insallah vatana millete bizlere hayirli bir evlat yetistirebilirim butun cabam bunun icin herkes gibi

ne zor iş dogru bir cocuk yetistirmek bir seyi ogretecegim derken altindan neler çıkıyor allah utandirmasin insallah vatana millete bizlere hayirli bir evlat yetistirebilirim butun cabam bunun icin herkes gibi

Ben sizi anlıyorum kesinlikle elbette haklısınız; zaten yeni jenerasyon çok feci yetişiyor.
Allahım yardımcınız olsun; işte çaktırmadan biraz kollamak iki taraf için de iyi olacak gibi..

Ben sizi anlıyorum kesinlikle elbette haklısınız; zaten yeni jenerasyon çok feci yetişiyor.
Allahım yardımcınız olsun; işte çaktırmadan biraz kollamak iki taraf için de iyi olacak gibi..
sabah disari cikardim cocuklarla kumda oynamaya basladi biri tırmığıni aldi once bana bakti sonra tirmiga bakti hic ses cikarmadim cocugun elinden tirmigi alip esyalarini toplayip kalkti baska yere gitti

sabah disari cikardim cocuklarla kumda oynamaya basladi biri tırmığıni aldi once bana bakti sonra tirmiga bakti hic ses cikarmadim cocugun elinden tirmigi alip esyalarini toplayip kalkti baska yere gitti

Yerim onu tam bir cimricik kıyamam.

İlk olayda müdahele etmeniz doğru bir davranış, aynı hareket sizin bebeğinize yapılsaydı düşünün. Ama 2. Olaya karışmayın paylaşmak istemiyorsa paylaşmasın. Onun kişisel eşyası onun kararı. Arkadaş ilişkisinde birbirlerine zarar vermedikleri sürece karışmam ben.

Bence her iki konuda da doğru olanı yapıyorsunuz
Daha 20 aylık ne paylaşımı ne de zarar vermemeyi bilmiyor, sizden başka kim öğretebilir ki
Özellikle paylaşım konusu mühim bence, paylaşmayı öğrenmesi hayatı için büyük önem taşıyor
Kardeşimin kızı neredeyse 5 yaşına geldi ve asla hiç bir şeyini paylaşmaz, anne ve babası bu konuda onu hep desteklediler, oyuncaklarını saklamak istedi tamam kızım dediler, şimdi 5 yaşına gelmek üzere ve arkadaşları onunla oynamak istemiyor, sanırım ki ilerleyen yaşlarda da bununla ilgili ciddi sıkıntılar yaşayacak. Bence davranışınız gayet doğru

Değil. Ama olması için baskı yapmayı, müdahalede bulunmayı uygun bulmuyorum.
Hadi kızım oyuncağını x e de ver beraber oynayın. Ya da oyuncaklarını kimseyle paylaşmazsan çocuklar senle oynamak istemez demek yanlış mı olur

başkalarına zarar vermemeyi öğretmeniz gerek zaten ama ikincisini yanlış buldum ben de. küçükken annem de yapardı bana oyuncağını paylaş diye zorlamalarıyla verdiğim en sevdiğim oyuncağımı parçaladığını görünce komşu çocuğunun sinir krizi geçirmiştim çocuğun saçlarını yolmuştum omzunu falan ısırmıştım küçük bugs bunny dişlerimle hala hatırlarım hatta en eski çocukluk anım olabilir. böyle tramvatik etkiler bırakmayın çocukta dikkat edin hala hatırladıkça pisliği sinirim bozulur. vermek istemiyorsa vermesin

Cocugunuz yanlis yaptiginda siz anne olarak mudahale etmezseniz kim edecek ki? Anne olarak goreviniz cocugu yanlis yaptiginda uyarmak. Ben bunu sormanizi bile garip buldum.

İlkinde doğru.
Başkalarına zarar vermemeyi ya da canını yakmamayi öğrenmesi lazım.
Öyle cocuklar görüyorum ki çocuk zarar veriyor anne gülüyor ya da görmezden geliyor.

Paylaşım da yerine göre.
Her çocukla her oyuncak paylasilmiyor maalesef.
Sizin bogazinizdan kısıp aldığınız güzel bir metaryali ya da kitabı anında mahfedebilen çocuklar ve buna ses çıkarmayan ebevenyler var.

Son olarak uzağa gidince tabi ki takip edeceksiniz.
Daha çok küçük.
Etraf kötü niyetli insan dolu.
Tamam pamuklara sarmayin ama sınırlarını da öğretin.
Benim tecrubem çocuk sınırları çabuk benimsiyor.
Böylece kurallara da kolay adapte oluyor büyüyünce.
Ebeveyn sınır cizmezse çocuk kendi kafasına göre yapar herşeyi.

Tabi çocuktan çocuğa değişen karakterler olduğu için kurallar da ona göre kısmen değişiklik gösterir.
Bence öyle yani. Belki de yanlış düşünüyorum bilemem.
Tabi yine abartmadan.
Orta yolu bulmak lazım herseyde.

[/QUOTE]
Cocugunuz yanlis yaptiginda siz anne olarak mudahale etmezseniz kim edecek ki? Anne olarak goreviniz cocugu yanlis yaptiginda uyarmak. Ben bunu sormanizi bile garip buldum.
çocugu yanlış yaptiginda kilini kipirdatmayan okadar cok ki iclerinde insan kendini sorguluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…