- 3 Haziran 2018
- 905
- 927
- 23
- Konu Sahibi chamallows
-
Paylaşımcı olmak zorunda değil. Paylaşımcı olmayı öğretmek yanlış mı peki?İlk konu için doğru bir müdahale, ikinci konu için yanlış. Daha uzun anlatabilirim ama basitçe anlatayım. İlkinde başka bir insan rahatsız oluyor ve bu insana zarar vermemesi, onu rahatsız etmemesi gerekiyor. İkincisinde ise kendi eşyaları, kendi isteği. İster paylaşır, ister paylaşmaz. Paylaşımcı olmak zorunda değil.
kizim koltuga cikiyo ama kosmuyo berjer ve buyuk koltuk yan yana berjere cikip buyuk koltuga takla atar gibi yapip atliyoBenimnkızımda koltuklara tırmanıyor hatta l koltuk benimki koşu parkına cevirdi orayı. Ben koştugu zaman yanında oluyorum normal otururken serbest bırakıyorum. Dün eşim bir çocugun koltuktan düşüp kolunu kırdıgını duymuş. Çocuk koltuga cıkınca düşcen düşcen diyebagırdı kızım dn 2kez düştü koltuktan. Eşimin paniği yuzunden oldu bence. Ya da tesadüf mü bilmiyorum ama olcak olan oluyor. Kötüyü çağırmamak lazım önlem almak en güzeli. Yumusak yorgan minder bişeylerkoyup koltuga çıkmasına müsade edin. Benim hoşuma bile gidiyo. Yapabildiğini görmek.
bizimki daha kucuk sanirim bunlar icin yani ben istiyorum ki elinde biskuvi varsa arkadasinada kendi istegiyle ikram etsin oynarlarken oyun kurabilmek adina oyuncaginin bir parcasinida ona versinDeğer verdiği bir şeyse zorlamayın ama paylaşmaya alıştırmak da gerekli diye düşünüyorum. Mesela birden fazla tokası varsa diğerini hediye ediyoruz başka bir arkadaşına. Çok seviniyor. Oğluma bazen diyorum çok araban birikmiş, birini de başka bir arkadaşına hediye edelim mi? Kendisi seçiyor bunu hediye edeceğim diye. Verene kadar heyecanla bekliyor, elinden bırakmıyor :) bu şekilde paylaşmanın tadına varmasını sağlayabilirsin.
Kukulinin de dediği gibi "çikolata çok tatlı ama paylaşmak daha tatlı" :)))
ya dun okadar yorgunken yazdim ki bu konuyu bazi seyleri yazmak aklima gelmedi sanirimMerhaba; kum olayında uyarma tarzınız gayet güzel, çocuklarla zaten yetişkin gibi konuşmak iyidir.
Her an dibinde durmanız yanlış bence. Belki bu yüzden gıcık alıp hırçınlaşıyor olabilir, uzaktan gözlemleyin.
Siz iyi yetişmesini istiyorsunuz ama bu zamanla oluşacak bir şey, sürekli dikteler olursa çocuk elinizde patlayabilir.
ne zor iş dogru bir cocuk yetistirmek bir seyi ogretecegim derken altindan neler çıkıyor allah utandirmasin insallah vatana millete bizlere hayirli bir evlat yetistirebilirim butun cabam bunun icin herkes gibiMerhaba; kum olayında uyarma tarzınız gayet güzel, çocuklarla zaten yetişkin gibi konuşmak iyidir.
Her an dibinde durmanız yanlış bence. Belki bu yüzden gıcık alıp hırçınlaşıyor olabilir, uzaktan gözlemleyin.
Siz iyi yetişmesini istiyorsunuz ama bu zamanla oluşacak bir şey, sürekli dikteler olursa çocuk elinizde patlayabilir.
ne zor iş dogru bir cocuk yetistirmek bir seyi ogretecegim derken altindan neler çıkıyor allah utandirmasin insallah vatana millete bizlere hayirli bir evlat yetistirebilirim butun cabam bunun icin herkes gibi
sabah disari cikardim cocuklarla kumda oynamaya basladi biri tırmığıni aldi once bana bakti sonra tirmiga bakti hic ses cikarmadim cocugun elinden tirmigi alip esyalarini toplayip kalkti baska yere gittiBen sizi anlıyorum kesinlikle elbette haklısınız; zaten yeni jenerasyon çok feci yetişiyor.
Allahım yardımcınız olsun; işte çaktırmadan biraz kollamak iki taraf için de iyi olacak gibi..
sabah disari cikardim cocuklarla kumda oynamaya basladi biri tırmığıni aldi once bana bakti sonra tirmiga bakti hic ses cikarmadim cocugun elinden tirmigi alip esyalarini toplayip kalkti baska yere gitti
bu cimriligin umarim esimin memleketiyle alakasi yokturYerim onu tam bir cimricik kıyamam.
merhabalar herkese konum kızımla ilgili
kizim 20 aylik bugün dışarı çıktık parkta oynamasi için
orda kendinden yaşca biraz buyuk bir cocukla kumda oynarken bilincsizce yaptigini biliyorum ama cocugun uzerine kum doktu bir kaç kez çocuk rahatsiz oldugunu belirtti ancak kizim yapmaya devam etti haliyle bence anlamadi
devam ettigini farkedince ben mudahale edip arkadasinin uzerine kum dokmemesini bundan rahatsiz oldugunu ve hoş bir sey olmadigini anlattim ama sonradan icimde bir pismanlik oldu mudahale ettigim icin yanlismi yaptim acaba
baska konularda da boyle mudahaleci oldugumu farkettim
mesela arkadaslarida esyalarini onunla paylasmiyorken ben kizim paylasmak istemeyince paylasmasi icin israrci olup anlatiyorum defalarca cocuklarin pesinden kosup göremeyeceğim bir alana dogru gidince alip yanima getiriyorum sanki hayata alışması icin gerekli olan bazi seylere mudahale edip ona mani oluyormuşum gibi hissediyorum kendimi
sizlerde boylemisiniz veya ben hataliysam nasil davranmaliyim guzel fikirlerinize ihtiyacim var
Paylaşımcı olmak zorunda değil. Paylaşımcı olmayı öğretmek yanlış mı peki?
Hadi kızım oyuncağını x e de ver beraber oynayın. Ya da oyuncaklarını kimseyle paylaşmazsan çocuklar senle oynamak istemez demek yanlış mı olurDeğil. Ama olması için baskı yapmayı, müdahalede bulunmayı uygun bulmuyorum.
Hadi kızım oyuncağını x e de ver beraber oynayın. Ya da oyuncaklarını kimseyle paylaşmazsan çocuklar senle oynamak istemez demek yanlış mı olur
çocugu yanlış yaptiginda kilini kipirdatmayan okadar cok ki iclerinde insan kendini sorguluyorCocugunuz yanlis yaptiginda siz anne olarak mudahale etmezseniz kim edecek ki? Anne olarak goreviniz cocugu yanlis yaptiginda uyarmak. Ben bunu sormanizi bile garip buldum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?