- 17 Aralık 2015
- 27.115
- 49.572
- 598
- Konu Sahibi chamallows
-
paylaşma konusunda her mudahale ettigimde tam olarak bunu dusunuyorum ama kendim paylasmayi seven bir insan oldugum icin sanki oda paylasmak zorundaymis gibi hissediyorumİlk konu için doğru bir müdahale, ikinci konu için yanlış. Daha uzun anlatabilirim ama basitçe anlatayım. İlkinde başka bir insan rahatsız oluyor ve bu insana zarar vermemesi, onu rahatsız etmemesi gerekiyor. İkincisinde ise kendi eşyaları, kendi isteği. İster paylaşır, ister paylaşmaz. Paylaşımcı olmak zorunda değil.
paylaşma konusunda her mudahale ettigimde tam olarak bunu dusunuyorum ama kendim.paylasmayinseven bir insan oldugum icin sanki oda paylasmak zorundaymis gibi hissediyorum
diger cocuklar paylasmiyor diye de kendimce icimden hallerine uzuluyorum birde bir dahaki sefere mudahale etmeyecegim bu konuda teşekkür ederim
evet haklısınız kendi paylasimciligim ozellikle okul ve is zamanlarimda fazlasiyla suistimal edildi kendim bunun en canli ornegiyken ayni seyleri onada empoze etmeye calismam buyuk sacmalik gercekten tekrardan tesekkur ederimYoo değil. Yani paylaşımcı olmak güzeldir ama fazlası da mesela, suistimale yol açabilir. Arkadaşı çok sevdiği oyuncağını kırar, geri getirmez vs. Böyle bir durumda istemediği bir şeyi yaptırmanın sonucu daha ağır olabilir. Yetişkinlikte fazla verici bir insan olmanın zararlarını da görebilir. Romantik ilişkilerinde mesela hep fedakar olan taraf olabilir. 20 aylık kız için ne alaka şu söylediklerin diyorsunuzdur belki ama işte çocukluk ve gençlikte neyi biliyorsak, öğreniyorsak öyle gidiyor. Paylaşımcı olmak bir kişilik özelliğidir. Yani iki zıt kutup halinde düşünmeyin bunu, paylaşımcı olmazsa bencil olur hayır öyle bir şey yok. Rica ederim, minnoşa sevgiler. :)
ben oynarken adim adim arkasinda gezerim mesela hep burnunun dibindeyimdirbenim kızım daha çok küçük ama ilk konudaki hareketinizi doğru buldum ben de. başkalarına zarar vermemesi gerektiğini öğretmek taraftarıyım.
ama diğer konularda fazla müdahale etmemeyi öneriyor uzmanlar, oyuncak paylaşımı gibi konularda.
paylaşmayı zamanla kendisi öğrenir diye düşünüyorum.
çocuğun her istediğini önüne sunmayı, tamamen özgür bırakılmasını doğru bulmuyorum kendimce.
ben oynarken adim adim arkasinda gezerim mesela hep burnunun dibindeyimdir
cocuk artik yan odaya oyuncak almaya gitsem bana kalk kalk diyip benimle gidip oyuncagini aliyor sanirim mudahale isini abartiyorum ben
yarın bir deneyeyim bakalım çıkma düşersin topun üstünde ziplama düşersin demekten vazgeçip sadece tetikte beklemeyi düşünuyorumevet galiba fazla abartmissiniz, sanki ben de öyle yapacağım gibi geliyor. dizginlemek lazım bu huyumuzu.
yarın deneyeceğim müdahale etmemeyi inşallah başarabilirimParkta doğru olanı yapmışsınız. Oyuncakları konusunda da doğruyu anlattıktan sonra serbest bırakmalısınız.
yarın deneyeceğim müdahale etmemeyi inşallah başarabilirim
Ben mesela paylasmam giysimipaylaşma konusunda her mudahale ettigimde tam olarak bunu dusunuyorum ama kendim paylasmayi seven bir insan oldugum icin sanki oda paylasmak zorundaymis gibi hissediyorum
diger cocuklar paylasmiyor diye de kendimce icimden hallerine uzuluyorum birde bir dahaki sefere mudahale etmeyecegim bu konuda teşekkür ederim
ya ben hamileyken hep özgür bir çocuk yetiştireceğim canına zarar verecek seyler yapmadığı sürece keşfetmesine öğrenmesine karışmayacağım derdimfazla müdahaleci annelerin çocuklarını görüyorum, çok özgüven sorunu yaşıyorlar. ona rağmen ben de daha şimdiden fazla müdahale ettiğimi hissediyorum ara ara kendimi gevşetmeye çalışıyorum.
başarabilirseniz taktiklerinizi bekliyorum :)
paylaşmamakta hayır diyebilmenin bir çeşidi aslında değil miBen mesela paylasmam giysimi
Arabami
Takılarımi vb kimseye ödünç vermem zorlayin paylaşması şart degil.Ilkinde aciklama yapmisiniz guzel..
Gitmemesi gereken yerden getirmek cok normal 20aylik bebe bu kendini koruyamaz.
ya ben hamileyken hep özgür bir çocuk yetiştireceğim canına zarar verecek seyler yapmadığı sürece keşfetmesine öğrenmesine karışmayacağım derdim
ne ara böyle oldum anlamadım
yanımda bir şey yapmak isteyince yap kızım diyorum bak kızım diyorum çekemeceler karismis tabaklar indirilmis falan bunlara hic ses etmem mesela arkasindan defalarca toplarim ama mesela koltuga tirmaniyo duşse en fazla cani yanar bendeki paniği bir gorseniz sanirsiniz cocuk gokdelene tirmanmış annelik iç güdüsü belkide
aynen ben de öyleyim evi dagitmis karistirmis karistirmamis umurumda değil.
mesela çekmeceleri çok merak ediyor yanlışlıkla kafasina filan çarpar diye çok korkuyorum. hic yaklastirmiyorum çekmeceye. aslında güvenliğini sağlayıp kesfetmesine izin vermek gerek. çok panik bir insan olmamama rağmen ben de abartıyorum biraz. umarım gecici bir şey olur, sürekli etrafında annesi gezinen bir çocuk olmasını hic istemem.
Ben bunun aksini düşünüyorum. Cekmecelerin evin alanı olduğunu, istediği zaman açıp dokemeyecegini bilmesi gerekir.
Siz açınca içinde ne olduğunu görüyor zaten.
Asıl tehlike dolap çekmece içindedir zaten.
Benim eve gelen çoğu çocuk " annelerin keşfetme ogretisinden dolayı " dolap çekmece acıyor.
Sormak , kendi alanı dışına çıkınca izin almayı öğretmek gerekiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?